- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #12.281
Lierac ise yaryo mu acaba ya kac tlye almstn cnim? insallah az catlarz.ama gogsum krmzi ciziklerle dolu artk kremde fayda etmez kndmi ck ktu hssdyrm
bende çok bahsedilmiş diye aldım canım..pahalı evet..ama başka ne yapabilriz kibence lierac susam yağı kakao yağı ve hakiki zeytinyağı bunları dönüşümlü kullanalım..yine çatlarsak da biz elimizden geleni yaptık deriz napalım..inşallah hiçbirimiz çatlamayız
işte bana benzeyen bir anne adayı, ben de buradaki diğer anneciklerin hazırlıklarını görünce kendimi kötü hissetmeye başlamıştım, ben 6 aya kadar hiçbir şey almak istemiyorum, odasını da hazırlamayacağım, sadece karın büyüdükçe inşallah kendime rahat bişiler alırım diyorum ama bir yandan da kendime kızıyordum böyle sakin olduğum için ama benim gibiler de varmış demek ki :)
dediğin gibi biz de eşimle bakmıyoruz bir şeylere ve yine dediğin gibi zaman hızlı geçse de karınlar şişse de iyice havaya girebilsem
canım herkes alısverısı konusuyor kımısı sımdıden basladı almaya
malum yaz annesı olcaz baska yerlerdede duymustum alıp cocuguna gıydıremıyenler yanlıs seyelr aldıgı ıcın
bız boyle seyler yasamıcaz umarım :)
doktoruma bı gıtsem bu konuyu konusucam bakalım ozellıkle bana yakın hatane ıstıyorum ..
3 saat var randevuya :) esım cumadan gelsın gıdıcez oda cok heyecanlı dısarı duygularını bellı etmıyen bırı
ama geceden berı randevuyu sayıklıyor :)
kıyafetler cok pahalı geldı bana alıcagım bı etek 55 tl emınonunu bılen tanıdıklarım var onlara sorucam haftaya belkı cıkarım alısverıse
sımdılık 1 ay daha ıdare ederım kıyafetlerımle ama agırlasmadan alayım
cnm enteresandır ama internette her fiyattan var ama eczanelerde 80-85 TL ben de eczaneden aldım arada biraz fazla fark vardı internete güvenemedim
ben 9 ay boyunca sadece hastane cikisi kendime lohusalik bebek cantasi bez felan anlayacagin cantanin icine hastanede lazim olacaklari koymustum ani sancim olursa diye hepsini hazirlamistim ama oglum iki gun gec geldi. besigini ve diger esyalarinida dogumdan sonra almistik. ben cok korkuyodum her ihtimale karsi almamistim
Cok pahalymş ya ise yaramysa bosuna almk istemem.ama mcburm almya sanrm.d Denemeden bilemeyiz.
Cok pahalymş ya ise yaramysa bosuna almk istemem.ama mcburm almya sanrm.d Denemeden bilemeyiz.
günaydın kızlaarrr...
oh nihayet kk sitesi açıldı pc de..nerdeyse 2 haftadır açılmıyordu..
24 kasımda doktoruma gidicem cinsiyeti kesinleşir diye ümit ediyorum çok heyecanlıyımm
çarşamba günü de numune hastanesine gittim, ayrıntılı ultrason için şimdiden randevu alayım dedim ama ordaki çok iyi değilmiş ve zeynep kamile gitmemi söylediler, baktım zeynep kamilin ayın sonuna kadar randevuları dolu..tekrar izin almak gerekiyordu, yani yine o işi halledemedim..neyse artık kısmet..sanırım ayrıntılıyı da özelde çektircem mecburen..ordaki doktor üçlü test yaptıracakmısın diye sordu..yaptırayım mı dedim, yani her halükarda gebelik devam edecekse yaptırmanın anlamı yok dedi, ama riskleri bilmek istiyorsan yaptır dedi..kızlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, sonuçta ayrıntılıda bebeğin hali hareketi belli olmaz mı? bu üçlü test ille gerekli mi? biliyosunuz üçlü test %100 doğru sonuç vermiyor yanılma payı var, sağlıklı bir bebeğe bile riskli diyebiliyorlar..ya ben çok korkuyorum sanırım üçlü test yaptırmıcam..:26:
hanimlar nasilsiniz ben surekli giremiyorum topige ama yazdiklarinizi takip ediyorum bugun doktor kontrolumuz vardi bebeklerimizi gorduk cinsiyetlerini tahmin etti doktorumuz ama kesin diyemem dedi biri kiz biri erkek diye tahmin ediyorum dedi cok sevindik 3 hafta sonraya randevu verdi kesinlestiririz ozaman cinsiyetleri dedi...ultrasona gore biri 12+4 digeri 12+6 gunluk bebislerim... insallah saglikla kucagimiza aliriz hepimiz
bayanlar doğum hakkında ne düşünüyosunuz?
normal mi,sezeryan mı? (her ikisi de beni çok korkutuyor)
esım hergun soruyor bugun ne var ımzanda yavrumuz ne yapıyormus dıye:)evettt kesinlikle
ben de faceine yolluyorum esimin her gun asagida ne yaziyorsa
o da gelmedne okuyor hatta soyluyor bugun bebisin tirnaklar cikmaya baslamis falan diye
ama tabi asagida catlaklar olabilir, yok kiyafetlerinize sigamayabilirsiniz gibi birsyeler yazarsa gondermiyorum
Merhaba 2013 mayıs anneleri…
Ahhh aaahh sizleri görünce hep duygulanıyorum..O kadar güzel bir hamilelik geçirdim ki tadı damağımda kaldı diyebilirim.Keşke hamilelikler şöyle 12-15 ay olsa )
Şaka bir yana hepinize şimdiden rahat ve güzel bir hamilelik geçirmenizi diliyorum.
Doğum sonrası için yardım istemişsiniz sanırım,elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşayım.
Kıyafet :
-İlk etapta 0-3 aylık alın ama çok fazla yüklenmeyin.Ben 2-3 takım hastane çıkışı almıştım.Öyle detaylı setlere falan ihtiyaç yok,zıbını,patikli altı,eldiven ve şapkasının olması yeterli.Takımlardan çıkan atlet kilot önlük tarzı şeylere çok da ihtiyaç olmuyor.
Tulum evet çok sevimli ve ben bayılırım tulum giyen bebeklere.Nitekim 9-10 tane tulum aldım fakat elimde 3-4 tane hiç giyilmemiş tulum kaldı.Diğerleride 2-3 sefer anca giyilmiştir.Üstelik bir çoğunu 3-6 aylık almış olmama rağmen boyları çok çabuk uzadığı için elimde kaldı.En büyük pişmanlığım fazlaca tulum almış olmamdır.Birde tulum alacaksanız boyun bölgesinin kapalı olmasına dikkat edin.Bazı tulumlar görüntü olarak güzel ama boynu acıkta kalıyor veya bedeni tam iken kolları çok uzun olabiliyor.Civilden aldığım tulumlarda bu çok başıma geldi.
-Çıtçıtlı atletlerden 2-3 tane uzun kollu almanız yeterli ilk etap için.Sonrasında sıcaklar artınca biz hep kolsuz veya kısa kollu çıtçıtlı atlet kullandık.Hediye gelen 9-10 tane uzun kollu atlet elimizde kaldı.
-Çorap alırken boğazının çok sıkı olup olmadığını kontrol edin.Boğumlara oturunca sıkıyor yavruların bacaklarını ve iz kalıyor.Civilde 3lü kutular içinde satılan renkli boğazlı çoraplar var.Ben birsürü almıştım ama hiç işe yaramıyor.Boğazları çok geniş olduğu için hemen çıkıyor ve ayakta emanet gibi duruyor.
-Kadife kıyafetlerden kaçının çünkü hiiç giyilmiyor.
-Patikli penye altlar çok işe yarıyor.Üzerine penye tek renk badi ile gayet uyumlu ve uzun süreli giyebiliyorlar.Yine söyleyeyim uzun kollulara fazla yüklenmeyin.Biz temmuz itibari ile evde sadece kısa kollu çıtçıtlı atletler ile dolaştık.
En fazla yazlık kıyafetler giydik.62-68 beden alınanlar fazlasıyla işimizi gördü.Yazlık tulum alabilirsiniz,hem şirin oluyorlar hemde boy sıkıntısı olmuyor.
-Battaniye olarak 1 adet kadife almıştım ama onu sadece ilk 1 ay kullandık.
Penye battaniyeler daha çok iş görüyor.
-Doğum sonrası sizler için şiddetle tavsiye edeceğim şey bebefox emzirme atleti.Müthiş kullanışlı oluyor.Lohusalıkta çok terleniyor ve üşütmemek için atlet hem beli hemde göbek bölgesini sıcak tutuyor.Emzirme bölgesi ise çok geniş ve kullanışlı.En az 4 tane alın derim çünkü çook iş görüyor.
Ben 2 tane yeter diye fazla almadım ama yaz ayında çok terleyince sürekli yıkanmasını ve kurumasını beklemektense 2 tane daha aldım.
-Yine şiddetle tavsiye ettiğim avent göğüs kalkanı.Bu kalkanlar sayesinde hiç göğüs ucu yarası olmadı bende. Emzirme sonrası lansinoh sürüyordum bolca ve kalkan ile kapatıyordum.
Görüntü itici olabilir ama şiddetle tavsiye ediyorum rahatınız için.
-Süt sağma pompası olarak zaman tasarrufu açısından çift başlıklı ameda veya spectra2 tavsiye ederim.Verdiğiniz paranızın karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz.
Elimde lansinoh manuel var fakat hiç işime yaramadı.
Medela mini elektrikli gayet güzel fakat o sesi çıldırtıyor insanı.
-Uni baby ıslak mendil,prima aktif bebek ve canbebe alt bakım örtüsü yine tavsiye ettiklerim arasında.
-Alt açma setinden sadece 1 tane alın çünkü hiç kullanılmıyor desem yeridir.
-Biberon olarak dr.browns almıştım gaz giderici olduğunu düşünerek fakat hiiç işime yaramadı.Gereksiz bir büyüklüğü var doğrusu.İlk günler için benim gibi biberon vermek zorunda kalırsanız şiddetle medela calma biberonu tavsiye ederim.
Sonraki aylar için ise avent pes balmumu rengindeki biberonlarını uzun süre gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
-Bebek arabası için travel sistemleri önerebilirim fakat portbebeli olanı almayın çünkü çok gereksiz.İkili travel sistemler çok kullanışlı ve işinizi görüyor.
Ben kraft horn aldım,şuan bebeğim 8 kilo civarı ve hala anakucağı ile takılı şekilde rahatça kullanıyoruz.İlk günlerde kraft hornun içi çok dar gelmişti bana ama bebeğin güvenliği için böyle olması gerekiyormuş.Ayrıca çoğu ana kucağının kumaşı maalesef fazlasıyla terletiyor.İçine mutlaka havlu sererek kullanın.
-Bebeğim 2 haftalıkken renkli oyuncaklara ilgi göstermeye başlayınca fischer price ev tipi ana kucağı aldım ve iyi ki almışım diyorum hala.
-Ağız ve omuz mendillerini unutmayın.Çok kullanışlı.
-Bakım ürünleri olarak bübchen kullandım ve memnun kaldım.
Son olarak bebek doğunca eve hapsolacağınızı düşünerek stok yapmaya çalışmayın.Ben bebeğim 3-4 haftalık olduktan sonra rahatlıkla her yere gittim.En güzeli ilk etapta giyilecekleri alıp sonrasında bebeğin ihtiyaç ve gelişimine göre alışverişi yapmak.Dışarı çıkmak doğum sonrası çook rahatlatıyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar…
Buarada hayırlı ve bol dualı cumalar kızlar
Babycentera üye olan var mı? Bana haftalık geliyor
bu hafta bebişim limon boyutunda olmuş
Bide limon resmi koymuşlarr
Kendi adıma çok teşekkür ederimm hem sana hemde gelip uzun uzun ayrıntılı anlatan 2012 mayıs annelerine
Bizde 2014 mayıs annelerine yardımcı olabileceğiz mi acaba ayy hayali bile nasıll mutlu ediyor benii
Şimdi çıktı alacağım ve üstlerini çizeceğimm
Hem aynı doğum ayı olmamızda avantajlı en azından uzun kollu ne kadar alacağıma dair fikr sahibi olabileceğim
Hemde gebelik öncesi durumlardan haberdar oluyoruzz
Sevdim ben bu durumu
Sen bugun doktora mı gideceksinn
Allahım nasıl büyümüştür senin sıpaa
Hadii güzel güzel haberlerle gel canım
Cinsiyette belli olmuştur artık inşallahh
kızlar kızlar, yine ben.
şimdi dediğim gibi ben hazırlık filan yapmıyorum bebişkoma, daha havasına giremedim tam. bir de kötü bir dönem atlattım onun etkilerini atmaya çalışıyorum üstümden. kanamam filan olmuştu, neyse kötü şeyler konuşmak yok.
şimdi ben bugün 12+2 yim. bazı sorularım var size, karın ne zaman belirginleşti sizde? çatlamalar ne zaman başladı? bir de tabi ki her şey Allah'tan ama ne zaman rahatlayabilirim? 20 gündür iyiyim çok şükür, bebişkomda iyi Allah'a şükür ama rahatlatamıyorum kendimi. arabada giderken çukura girince bile içim gidiyor, evde hiç bir iş yapmıyorum 2 aydır evden çıkmıyorum dün ilk kez çıktım. beni aydınlatabilir misiniz? ne zaman, nasıl rahatlarım sizce?
Mayıs 2012 anneleri sizler de mükemmelsiniz, Allah size ve çocuklarınıza sağlık versin, darısı da başımıza olsun biz de 2014 mayıslara yardımcı oluruz belki :)
kızlar kızlar, yine ben.
şimdi dediğim gibi ben hazırlık filan yapmıyorum bebişkoma, daha havasına giremedim tam. bir de kötü bir dönem atlattım onun etkilerini atmaya çalışıyorum üstümden. kanamam filan olmuştu, neyse kötü şeyler konuşmak yok.
şimdi ben bugün 12+2 yim. bazı sorularım var size, karın ne zaman belirginleşti sizde? çatlamalar ne zaman başladı? bir de tabi ki her şey Allah'tan ama ne zaman rahatlayabilirim? 20 gündür iyiyim çok şükür, bebişkomda iyi Allah'a şükür ama rahatlatamıyorum kendimi. arabada giderken çukura girince bile içim gidiyor, evde hiç bir iş yapmıyorum 2 aydır evden çıkmıyorum dün ilk kez çıktım. beni aydınlatabilir misiniz? ne zaman, nasıl rahatlarım sizce?
Mayıs 2012 anneleri sizler de mükemmelsiniz, Allah size ve çocuklarınıza sağlık versin, darısı da başımıza olsun biz de 2014 mayıslara yardımcı oluruz belki :)
canlarımmm ben 2012mayıs annelerindenim bebişleriniz cok güzel ayda dogacak inş tam yazlık üşüdü derdiniz olmıycak cıtcıtlı badileriniz cok olsun ve vanish koslanız cnkü kakalar sırta kadar cıkıcak her dk camasır yıkıyacaksınız ve bakcaksınız kaka yerleri belli içine işlemiş bunu yasamamak için azcık kakayı akıtın çitilemeyin üstüne koslayı dökün bir gece bekletin ve ertesi gün yıkayın misss bide ince havlulu battaniyeniz olursa hem yaz hem kıs kullanırsınız bebeginizin göbegine dikkat edin göbek bagını ben aynı yönde losyonunu sıkarak bıraktım megersem bir yukarı bir asagı bırakcakmısım 8gün sonra düştü oysaki daha önce düşcekmiş bide bebege tasıma cantası almayın hiç bir işe yaramayan lüzumsuz bence bende vardı keske ana kucagı alsaymısım dedim bebekler hem rahat tasınıyor hemde rahatlar kıpırtı az ve üstü kapanıyor onları etkilemiyor digerinde sanki cocugu bavula koymus gibi nese bide elinizden geldigince sizde yıkanın cnkü süt artıyor suyu cok için humana cayınızı kesin alın ve hastanede içmeye baslayın ve eşiniz sükür namazı kılsın 2rekat ve hepinize sunu söylüyim ben zor bebek büyütüyorum hiçç durmayan huysuz ama dünyalara deger onun bir gülüsü kokusu sizde anlıycaksınız suan tasıdıgınız sey resmen rabbimin mucizesi sizde onu korucak olan güzel varlıklarsınız bebişleriniz ailenizle saglıklı mutlu huzurlu birazda paralı ömrünüz olsun inş...[/QUOTE
vediğiniz bilgiler bizim için çok değerli teşekkür ederiz, sağlıkla büyütün bebişi...
Canım ben sgklı olarak sorduğumda normal 1000 tl, sezeryan 1600 tl dedi ama fiyatlar ocak ayında da değişebilirmişş
İsteğe bağlı sezeryan istersen 2.300 mü 2.500 mü neydi
Sen doktoru kendin getirceğine göre doktor+hastane ücreti vereceksin ki ozaman daha pahalı oluyor
Doktor tek başına 2000 tl alıyor hastanede 500-800 alsa 2500-3000tlden aşağıya çıkmazsan :44:
cnm doktorlar riskli dönemin ilk trimestr olduğunu söylüyolar o da zaten geçmiş sende (ilk 12 hafta)
doktorun ne dedi bilmiyorum düşük riskin vardı sanırım kanama falan dediğine göre
bence artık daha rahat olabilirsin ama yine de ağır iş falan yapma ya da kendini çok yorma
çok geçmiş olsun,bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah
merhaba tatlım ben bugün 16+2 yim çatlaklarım olmadı çok şükür umarım olmazda karnım 3 aya girdiğimde hafifden belirinleşmişdi bile şimdi kocamanımbirden değişiyorsun anlayamıyorsun bile. minibüse bindiğimde yada araba bir çukura girdiğinde ben hala korkuyorum aklım çıkıyor biyere uzanmıyorum bişey kaldırmıyorum yalandan evi süpürüyorum o yani. bana 3 ayı atlatınca bebek sana tutunur yerleşir tehlike geçer demişlerdi bana. bukadar korkma hamileliğinin tadını çıkar bence rabbim korusun yavrularımızı. bol bol dinlen bence arada yürümeye çık kafa dağıt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?