- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #12.401
Neden çekiniyorsun ki canım benimm
Emin ol okadar mutlu oluyorlar kii
Teyzemin kısırı süperdirr oyüzden ona söyledimm oyy kuzumm anne olurmuştaa aşerirmiş diyorrYerimm ben onu
Neden çekiniyorsun ki canım benimm
Emin ol okadar mutlu oluyorlar kii
Teyzemin kısırı süperdirr oyüzden ona söyledimm oyy kuzumm anne olurmuştaa aşerirmiş diyorrYerimm ben onu
Selam kızlar, bizde dün bebişimizi gördük ve ikili testimizi yaptırdık. Allaha bin şükür ense kalınlığımız çok iyi, burnu oluşmuş, kan sonuçlarını da haftaya alacağız inşallah hayırlısı ile. Bebişim 7,5 cm olmuş ve doktorumuz 94gr ağırlığında dedi. Başının çapını, baş çevresini, bacak uzunluğunu her şeyini tek tek ölçtü. Maaşallah 1 hafta önden gidiyoruz ama bu haftalarda çok da önemli değil son zamanlarda daha net olur dedi. Kıpır kıpır hiç durmadı minik mucizem, babasına el bile salladı. Maalesef cinsiyetini öğrenemedik, doktorumuz sanki tahmin etti ama söylemedi kesin olsun diye. Bir sonraki randevuda kesim öğrenmiş oluruz dedi ama randevumuz taaaa 4 hafta sonra. Kilomda da hiç artış yok hatta 1 kg da vermişim bile(hiç kusmadığımı düşünürsem gayet iyi sanırım:)))
Ayrıca, doktorumuza bir sürü soru ile gittim, bazıları burada gördüklerimdi onları da sizinle paylaşayım;
**Yeşil çay konusunu sordum içebilirsin tabiki dedi, aslında hemen hemen hiç bir kısıtlama yok ama sen yeşil çay serbest deyip 1 günde 2-3 litre içersen tabi ki zararlı dedi. Günde 1 -2 fincan gayet normal dedi.
**Zencefili zaten hamileliğimin ilk haftalarından beri ısrarla öneriyordu özellikle mide bulantısına ve bağışıklığı güçlendirmek için. Taze zencefili ince 1 2 dilim kaynar su dolu fincana atıp birkaç dakika bekleyip istersek limon da katıp içebilirsin dedi. Ben 10 haftadır yaklaşık her gün tüketiyorum hem bulantılarıma çok iyi geliyor hem de bağışıklığı kuvvetlendirici.
**Hangi pozisyonda yatmalıyız dedim, daha çok erken istediğin gibi yat karnın çok çok çıktığı zaman dikkat etmen önemli dedi. Yüzüstü de yatabilirsin korkma hiç birşey olmaz bebeğe kadar önce karın yağların, bağırsakların, rahmin, amniyon sıvısı var onu koruyan istediğin gibi yat dedi.
**Kabızlık için keten tohumunu sordum, bir kaç gündür yoğurda bi kaç kaşık karıltırıp yiyordum gerçekten işe yaramıştı, çok iyi yapıyorsun devam et dedi. Keten tohumu omega 3 açısından da çok zengin balık yiyemeyenler için alternatif de olur.
**Balık ve yumurta yiyemiyorum dedim, zorlama vücut istemiyorsa sakın dedi. Omaga 3 tableti aldığım için sorun yok ama almayanlar için 1 kere haftada balık öneriyorum dedi. Omega 3 için de sentetik olan değil de balıktan imal edilmiş olanlar daha iyi dedi.
**Bu haftalar karnımda ani hareketlerde yırtılma gibi ağrılar oluyordu onu sordum, çok normal dedi çünkü rahim hem büyüyor hem de yukarı doğru hareket etmeye başlıyormuş o yüzden dedi. Ani hareketten kaçın ve ağrın olursa biraz dinlen dedi.
**Baş ağrılarını sordum, bu haftalarda normalmiş bi kaç haftaya o hormonlar azalacağı için daha rahatlayacakmışız.
şimdilik bizden haberler bu kadar, herkese bebebişleri ile iyi bir hafta sonu diliyorum:))
Merhaba arkadaşlar,
bi kaçgündür uzak kaldım sizden
dün doktorumu değiştirdim ve yeni bir doktora gittim
16+5 mde gittik bugune kadar dıger doktoruma gittik
neyse bu doktoru cok ovdüler ve ben ona gitim
dün 3 30 darandevum vardı.gittik uzun uzun konuştuk onu tercıh ettıgımı artık burada devam etcegımı soyledım
neyse en heycanlı kısıma geldık odaya geçtikk
uzandım ben bebeimi göremicekmiyim dedim monitor kendıne cevrılıydı nasıl göremiyormusun dedi ve karşıya bakmamı istedi ben tabı kafam yana cevıırıp bakmaya alışık oldum ıcın karsıdaki dev ekranı görememiştim ay nasıl heycnaladnım kocamannn görebilecektim bebeğimi neyse doktorum güzel güzel ve uzun uzun ki en sevdiğim kısım uzun uzun ıncelemesıydı once normal boyutta baktı bebegıme ınceledı ınceledı degerlerını olçtü baktı heryerını tek tek inceli sonra şimdi 4 boyutluya geçiyoruz dedi :) bayıldım aman yarabbım ılk kez bukadar net gorebılmek mükemmeldi
kızınız cok hareketli dedi sürekli hareket halinde ellerini oynatıyor ayaklarını elelrını agzına goturuken bıle gordum masallahhhhhhhhh
allahım nasıl duyguandım nasıl duygulandım anlatamadım gozumu alamadım monıtorden ılk defa bukadar uzun ve net gordugum ıcın cok mutlu oldum ben hıc gorememısımkıı kalp atısını bıle yenı duydum allahım bugunlere sukurler olsun rabbım ınsallah kucagımıza alıcagımız günüde nasip eder umarım dun 4 boyutludada görünce iyceee sabırsızlanmaya basladım.
3 hafta sonrası için randevu verdi.3 lü için test yaptırdık kan verdik çok şükür 2 limi bu doktorumada gösterdim oda temiz çıktıgını soyledı 3 luyu yaptırcakmıyız dedım ben 2 lıyı yaptıranlardan 3 lüyüde istiyorum genelde ama hastalarıma bırakıyorum dedı bızde ısteyelım dedık ıstedım uclu testın ucretı 10 lıraydı.cınsyetımızın kız oldugunu net bı sekılde gosterdı hatta :) yememle içmemle ilgili yolda gösterdi.çok şükür sonuçtan memnun kaldık arkadaşlar çok ıyı hıssettım onu gorunce..
Selam kızlar, bizde dün bebişimizi gördük ve ikili testimizi yaptırdık. Allaha bin şükür ense kalınlığımız çok iyi, burnu oluşmuş, kan sonuçlarını da haftaya alacağız inşallah hayırlısı ile. Bebişim 7,5 cm olmuş ve doktorumuz 94gr ağırlığında dedi. Başının çapını, baş çevresini, bacak uzunluğunu her şeyini tek tek ölçtü. Maaşallah 1 hafta önden gidiyoruz ama bu haftalarda çok da önemli değil son zamanlarda daha net olur dedi. Kıpır kıpır hiç durmadı minik mucizem, babasına el bile salladı. Maalesef cinsiyetini öğrenemedik, doktorumuz sanki tahmin etti ama söylemedi kesin olsun diye. Bir sonraki randevuda kesim öğrenmiş oluruz dedi ama randevumuz taaaa 4 hafta sonra. Kilomda da hiç artış yok hatta 1 kg da vermişim bile(hiç kusmadığımı düşünürsem gayet iyi sanırım:)))
Ayrıca, doktorumuza bir sürü soru ile gittim, bazıları burada gördüklerimdi onları da sizinle paylaşayım;
**Yeşil çay konusunu sordum içebilirsin tabiki dedi, aslında hemen hemen hiç bir kısıtlama yok ama sen yeşil çay serbest deyip 1 günde 2-3 litre içersen tabi ki zararlı dedi. Günde 1 -2 fincan gayet normal dedi.
**Zencefili zaten hamileliğimin ilk haftalarından beri ısrarla öneriyordu özellikle mide bulantısına ve bağışıklığı güçlendirmek için. Taze zencefili ince 1 2 dilim kaynar su dolu fincana atıp birkaç dakika bekleyip istersek limon da katıp içebilirsin dedi. Ben 10 haftadır yaklaşık her gün tüketiyorum hem bulantılarıma çok iyi geliyor hem de bağışıklığı kuvvetlendirici.
**Hangi pozisyonda yatmalıyız dedim, daha çok erken istediğin gibi yat karnın çok çok çıktığı zaman dikkat etmen önemli dedi. Yüzüstü de yatabilirsin korkma hiç birşey olmaz bebeğe kadar önce karın yağların, bağırsakların, rahmin, amniyon sıvısı var onu koruyan istediğin gibi yat dedi.
**Kabızlık için keten tohumunu sordum, bir kaç gündür yoğurda bi kaç kaşık karıltırıp yiyordum gerçekten işe yaramıştı, çok iyi yapıyorsun devam et dedi. Keten tohumu omega 3 açısından da çok zengin balık yiyemeyenler için alternatif de olur.
**Balık ve yumurta yiyemiyorum dedim, zorlama vücut istemiyorsa sakın dedi. Omaga 3 tableti aldığım için sorun yok ama almayanlar için 1 kere haftada balık öneriyorum dedi. Omega 3 için de sentetik olan değil de balıktan imal edilmiş olanlar daha iyi dedi.
**Bu haftalar karnımda ani hareketlerde yırtılma gibi ağrılar oluyordu onu sordum, çok normal dedi çünkü rahim hem büyüyor hem de yukarı doğru hareket etmeye başlıyormuş o yüzden dedi. Ani hareketten kaçın ve ağrın olursa biraz dinlen dedi.
**Baş ağrılarını sordum, bu haftalarda normalmiş bi kaç haftaya o hormonlar azalacağı için daha rahatlayacakmışız.
şimdilik bizden haberler bu kadar, herkese bebebişleri ile iyi bir hafta sonu diliyorum:))
TÜM BİLGİLER İÇİN SAĞOL CNM
İNŞ DR UN DEDİĞİ GİBİ SU BAŞ ĞRILARI GEÇER
ÇÜNKÜ BUGÜN EN ŞİDDETLİSİNİ YAŞIYORUM
EE MADEM ZENCEFİL SERBEST ALIN SİZE GÜZE LBİ TARİF
Malzemeler:
1 adet orta boy kavanoz
kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
1 limon (dilimlenmiş)
yeteri kadar bal
Hazırlanışı:
Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.
Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.
Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.
Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir. Sonbaharla birlikte gribal hastalıklarda evlerin baş köşesine yerleşmeye başladı bile. Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı derken ardından gelen öksürüğü kesmek en uzun süreçtir. Hazırlayacağınız şurubu soğuk algınlığına yakalanmadan önce çay gibi ailece günde bir fincan içebilirseniz koruyucu özelliğinden yararlanır, sonrasında ise öksürüğe karşı doğal tedavi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca araç tutmasından ya da mide üşütmelerinden kaynaklanan bulantılara karşı da çok etkili. Hepimiz için, özellikle de çocuklarımız için
hastalıklardan uzak sağlıklı bir kış geçirmek dileğiyle.
bende severim kısırı geçen gün misafirlerime yapmıştımonlar birazcık yedi tabi amaa ben yatana kadar tabak tabak yedim
ay çok imrendim sana gurbette olmak zor ya :2:kimseye diyemiyorsun valla memlekette olsam bende isterdim
benimde canım birşey çekmişti ablamlara mesaj attım çıkışta gelicem ondan da yaparız dedim..gittiğimde yapmışlardır kesin, sofrada hazırlamışlardır diye bekledim sonra baktım gittiğimde bişey yapmamışlardı..ben otururken 1 saat sonra bir ablam evine gitti sonra 1 saat daha sonra diğer ablam yaptı, bende gerek yok o kadar canım çekmiyo akşam akşam yapmayalım kahvaltıya yaparım ben haftasonu falan dedim..sonra yine yaptı sağolsun ablam ama ben kendimi yük olmuş zorla yaptırmış gibi hissettim..o yüzden bi daha da söyleyemedim yoksa şimdi aklımda lahanalı bi yemek var..onu da kendim yaparım diye düşündüm ama lahanayı taşıyamadım çok ağırdı, onu da yapamadım o yüzden..onlara da demiyorum yine zorunda bırakmış gibi olmayım diye...
Hiç öyle olur mu canımm
Neden yük olasınn
Onlar senin ablan, hamilelik hormonların etkilemiş yanlış anlamışındır senn
Yoksa hiç istemese yapmazdı ablacınn :26:
Lahanayı eşine söyle alsın canım, 2 dakikada kavur kıyma soğan bi kapuska at ocağa
Hem sağlıklı hemde uğraşmadan aşerdiğini yersin
Şimdiden afiyet olsun meleğine ve sana annesii
Bende birer tabak izin veririm millete
Gerisi benimm
Bugün annem, 3 teyzem,2 kuzen, ben ve bebişimm pijama partisi yapıyoruzz
Erkeksiz-kocasızz
Bikaç siparişimde var onları yazmayım ama:26:
sağol canım benim,, gaza geldim yapıcam galiba..:)bu arada ben kısırı yada başka şeyleri öyle canımın istedii kadar yiyemiyorum şişiyorum ve nefesim daralıyo kötü oluyorum..sende de öyle olmuyo mu?
afiyet olsun lop lop et olsun kuzucuğa bende severim ekşi ekşiay ne güzel bende çok severim böyle partileri iyi eğlenceler
kızlar bebeğinin ense kalınlığı 1.5mm-2mm civarı olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?