- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #14.081
ben de oyle
esime karsi cok duygusal bir bagim var
geceleri uyaniyorum uyku tutmadiginda onu izliyorum
cok duygusalim onun hasta olmasindn, incinmesinden korkuyorum
ne guzel ıste babalarına benzıcekler
cınsıyet bellı olmusmuydu cnm senın?erkek bebek uyuturmus:)
hadi ya hic duymadim cinsiyeti belli olan arkadaslar cevap versin bizde cinsiyeti belli olmayanlar yorum yapalim:)) herkes hamileligin belirtisi olarak asiri uyku bulanti der bende ikisi de yok cok sukur zaten haftanin uc gunu 07.30 iki gunu 8.30 da kalkiyorum(
merak etme canım bundan sonra daha hızlı alıcaksın kilo.bence bu günlerin tadını çıkar. sonra nasıl vercem die düşünmekten iyidir..:44:
yemeğimizi yedik çileğimizi mandalinamızı da yedik...ohh özlemişim bişiler yiyebilmeyiii
çilekmi :)nerden buldun kız çileği.ben marketlere baktım biryerde vardı ama aşırı hormonluydu almadım bende.sera çıktı falan dediler.konya ya gelmedi yada ben bulamıyorum neyse afiyet olsun sana ve bebişine.
Tatlım belkıde maddı konulardan dolayı soylemıstır :26: bılıyorsun nıhayetınde pahalı seyler ve cogu kısı ne gerek var baskasından alır kullanır gerı verırız dıyorlar
antalyadayım canım ben...burda çilek bulmak daha kolay ama marketten almadım ben anamurdan özel geldi bana..tamamen organik..canın çektiyse kusura bakma özür dilerim:26:
yok canım ya Allaha şükür kötü değil maddi durumumuz odun kocam şu an onları fuzuli ihtiyaç görüyor...Daha algılayamadı bence ben yaparım yinede çocuğuma en iyisini inşallah...
kızlar önceden konuşuldu mu bilmiyorum ama ben bebişkoma mektup yazmaya başlamak istiyorum, ilk aylarım zor geçtiinden korkumdan hiç istemedim yazmak ama inşallah o büyüdükçe ben biraz daha rahatlıyorum. güzel bir defter bulup ona yazılar yazcam, neler yaşıyorum, o ne yapıyo? babası, dedeler, anneanne neler yapıo? canım neler çekti filan. aranızda böle şeyler yapacak olan var mı?ya da daha farklı şeyler?
kızlar kordon kanı hakkında ne düşünüyorsunuz??
valla cnm istiyorum ama ücretleri çok yüksekti önce bi araştırmam gerekli
sabah star tv'de seda akgül'ün programını izleyen oldu mu? program yeni diye video bulamadım.
isimlerle ilgili bir uzman konuk oldu programa, ismi Kemal Haluk Cebe. işe gitmek için hazırlandığımdan iyi dinleyemedim. aşağı yukarı işittiklerim; ismimizin anlamının yaşamımız üzerindeki etkisi, ismin hangi harflerden oluştuğu ve etkileri, harflerin yoğunluğu ve isim sahibinin sağlığı üzerindeki işaretleri, soyisimle birlikte ismin taşıdığı genel anlam gibi konulardı. kız için melisa, erkek için kaan ("ğ"li mi değil mi onu da söyledi ama kaçırdım) iyi isimlermiş örneğin. isimde "a" harfinin kişiye kazandırdığı kuvvet ilginç geldi.
konu biraz batıl gibi geliyor bana ama doğruluk payı da var belki. mesela okulda bir çocuk hatırlıyorum, hiperaktif gibi bir çocuktu. yerinde duramaz, her taşın altından çıkardı. ismi taşkın, soyadı deniz'di.
uzmanın söylediğine göre bora, poyraz, sarp gibi isimler çocukların gelecekte zorlu bazı koşullarla karşılaşma sebebi olabilirmiş. ismi rüzgar olan çocuğu tutamazsınız diyor, ele avuca sığmıyor herhalde. ancak bildiğim bazı kadınlar var ki kendileri kaba saba, ancak isimlerinin anlamı pek zarif veya adamlar var mülayim insanlar ancak isimleri pek bir haşmetli.
adamın kendi sitesinde bebek ismi önerileri için form var, ücret karşılığı hizmet veriyor. ancak cazip gelmedi, tanımadığım insana sülalemin ismini, annemin eski soyadını, doğum tarihleri, nerde yaşadım, yaşıyorum bir çok özel bilgi vermek gerekiyor. her halukarda eşimin direttiği isim veya benim düşündüğüm isim olacak :)
merak edenler için: Haluk Kemal Cebe | İsim doktoru, Biyoenerji Uzmanı, Yazar kendi sitesi. bir de kitabı varmış isimlerle alakalı...
kızla benim doktorum 2li sonucu iyi çıkınca 3lü ve 4lü testi yapmıyor..annem bu yüzden bana biraz kızdı atta atıştıkben sonuç kötü çıksa ne olacak ki kolu bacağı olmuş beği aldıracak halim yok ya dedim..annem sen bilirsin dedi..ben de tabi ben bileceğim dedim öyle kapattık teli..
benimki gibi 3lü ve 4lüyü yapmayan doktor var mı?
benim testim iyi çıktığı için doktorum 3'lü yapmayacağını söyledi, zaten hata oranı yüksek bir test ve çoğu hamile bu yüzden çok üzülüyor. 3'lü yaptırıp hastalık şüphesi ortaya çıkınca 4'lü zaten kaçınılmaz oluyor. 4'lü yapılmayacaksa hemen sonraki haftalarda zaten sıra ayrıntılı ultrasona geliyor. ayrıntlı ultrasonda bebekte bir sorun varsa açıkça görülebiliyormuş. eğer anne adayı bebeğinden vazgeçmeyi düşünmüyorsa ayrıntılı ultrason yeterli ön bilgiyi verecektir. 4'lüyü genellikle 2'li tarama yaptıramayan annelere öneriyorlar veya 2'lide sorun varsa 4'lüye kadar beklemek tavsiye ediliyor. bazı doktorlar standart olarak 2'li ve 4'lü test, bazıları 2'li ve ayrıntılı ultrason yapıyorlar... biraz da doktorun çalışma şekline bağlı galiba. sanırım ben senin gibi 2'liden sonra bekleyeceğim. 20. hafta civarı ayrıntılı görüntüleme yapılıyor bildiğim kadarıyla...
kizlar
farkettim de karnimin altinda sertlik yok
onceden cok sertti elleyince falan semsert elime geliyordu
smdi o bolge yumusak:44:
sizin nasil
bebe yukari dogru mu cikiyor ondan mi acaba ama yukarisi da sert degil
bu arada geçen hafta sonu kendimi perişan ettiğim konuyu da paylaşmak istiyorum, fikri olan söylesin lütfen ben kendimle çok uğraştım günlerdir...
ben ikili testimin sonucu çıktığı halde almadım, kontrole kadar bekleyeyim doktorum yorumlasın o gün öğreneyim istedim. kendi kendime birşeyler yorumlar kuruntu yaparım diye düşündüm. randevudan bir gün önce eşim sonucu hastaneden istediğini ve bebeğin iyi olduğunu söyledi. çok şükür deyip ertesi gün doktora gittik. doktorumuz da 3'lü test yapmayacağını 1 ay sonra muayeneye gelmemi söyledi, herşeyimiz yolundaymış, bebeğin gelişimi aynı hızda ilerliyormuş.
ben bundan birkaç gün sonra hatta 6 gün sonra sonuç kağıdına adam gibi bakabildim, o da buradaki paylaşımlarınız sayesinde oldu. yaşımdan ötürü endişelerim vardı cesaret edemiyordum. sizin verdiğiniz ense kalınlığı ölçümleriniz hep 1 ve 2 civarıydı. benim bebeğimin ense kalınlığı ise 2,8............
risk oranım 1/341...
sonuç düşük risk... ancak bendeki durum beynimden ayaklarıma kadar karıncaların inmesi olarak anlatılabilir. o gece de diğer evimdeyim, anneme geçtim orda oturuyorum, kardeşim ve yeğenim var. kucağımda laptop, benim başım dönüyor panik haldeyim. anneme kardeşime söyledim, doktorun ne dediyse odur, üzülme bebeğin iyidir dediler. doktorun böyle bir risk almayacağını söylediler.
düşündüm taşındım, internette araştırdım... risk için kalınlık 3mm ve üstü imiş, bazılarınızın doktoru 2,5 mm için risk diyorlar. başka bir forumda benimle tıpatıp aynı durumda birini buldum. 2'li için risk demiş doktoru ve amniyosentez istemiş. ancak karı koca önce 4'lü test yaptırıp sonra amniyosentez olsun istemiş anladığıma göre. 4'lü temiz çıkmış, sağlıklı bir kızları var şimdi.
eşimi aradım eve çıkınca, konuyu anlattım. sizlerin değerlerinin üstünde olduğumu endişelendiğimi söyledim. meğer durumu biliyormuş, ense kalınlığını hemşire bir arkadaşıyla paylaşmış, arkadaşı riskli demiş. eşim hemen hastaneden test sonucunu istemiş yine arkadaşına iletmiş. hemşire arkadaşı süper demiş. peki eşim durup dururken neden bu arkadaşına danışmış? çünkü muayenede enseyi ölçtüğü sırada doktorun yüzü atmış. tabi ben ekrana kilitlenmiştim görmedim. hemen öncesinde de doktora 35'ime bastığımı endişem olduğunu söylemiştim. muayene sonunda eşim doktora ense kalınlığı iyi mi diye sormuş doktor gayet iyi demiş. eşim anlatıyor ama rahatlayamıyorum, madem öyle 4'lü test isteyelim, doktora gidene kadar bebek ilerden büyüdüğü için zaten test zamanının sınırında olacak dedim. eşim sen mi iyi bileceksin doktor mu gibisinden bir konuşma yaptı, ne olursa olsun vazgeçecek değiliz gibi sözlere geçince ben zaten iyice hıçkırıklara kapıldım. nasıl mümkün olabilir ama insan bilmek istiyor... kontrole kadar bekleyeceğiz şimdi, doktorumuz ne derse o. açıkçası net konuşan bir adam olduğu için ve hep kendi kuralları çerçevesinde bizi yönlendirdiğinden ona güveniyoruz. bu arada ense kalınlığı sınıra yakın bile olsa (henüz test yaptırmamış arkadaşların bilgisi olsun) burun kökünün oluşmuş olması riski aslında bir hayli düşürüyor. bebişimin anası gibi burnu oluyor çok şükür :) iyiyiz daha iyi olmak istiyoruz...
burdaki her paylaşım bana birşeyler öğretti şimdiye kadar, o yüzden ben de size kendimi açmak istedim işte böyle...
BEBBISIN hayirli olsun cnm kac haftalikken ögrendin cinsiyetini benim dok anca 20ci haftada söyleye bilirim diyor
biz suan 15ci haftadayiz Allahim saglikli kucagimiza almayi nasip etin hepimize ins, ..
anne karnında esneyen bebek ve sebebi:
ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN ESNEMESİ GÖRÜNTÜLENDİ - WEB TV :: Hürriyet
kızlar kordon kanı hakkında ne düşünüyorsunuz??
HAYIRLI OLSUN canım :118:kızlar pirensesim meleğim yani kızım olcakmış
Benimde ne zamandır aklıma geliyor ama size sormayı unutuyorum.. Bununla ilgili hastane dr vs araştırmak lazım galiba varmı fikriniz?
Bende gungorendeyımhem de 85 dogumluyum ve ılk gebelıgım ...
kızlar pirensesim meleğim yani kızım olcakmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?