2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

canım ben bakıyorum ama bulamıyorum,tam olarak nerde :)

Banada sakın sen zıbın filan alma
O kadar cok gelecek kii aldıklarının coğuda elinde kalacakk
Cok cabuk büyüyorlar diyorlarr
Ki bunu diyen en az 10 ki olmuştur
Bende kararsız kaldım bende evladıma birşey almak istiyorum
Ama israfta yapmak istemem
Bir hastane çıkışı bir kaçta zıbın alacağım ben kısmetse

pekbicicim zeynep every snow...
bakın yoksunuz ortalrda 20 küsür kişiyiz yinede muhabbet çok az

Yetttiimm gayriii
Araştırmacı gazetecilik yapıyordum biraz canımm
Sizlerlede paylaşacağımm

ben de en temel ihtiyaç olan beşiklere bakmaya başladım, sanırım büyüyen beşik alıcam, kıyafet almaya da çok hevesliyim ama daha beklicem nazar değmesin kuzuma:))

1. Bebeğinizin boyuna değil, kilosuna göre kıyafet almalısınız. İlk aylarda bebekler çok hızlı büyüdüklerinden 0-6 aylık kıyafet ve tulumlar alınmalıdır.
2. 1 yaşına kadar önden fermuarlı tulum ve kıyafetler seçilmelidir. Baş kısmı iyice genişleyen tişört ve sweatshirtler seçilmelidir.
3. Bebeğin hassas cildi için kıyafetlerin doğal iplik veya pamuklu olanları tercih edilmelidir.
4. Bebek kıyafetlerinin dikiş yerleri sert ve kalın olmamalıdır. Aksi olursa, kaşınma ve tahrişe neden olur.
5. Tüylü, kalın kazaklar bebekler için uygun değildir. Her mevsim, pamuklu, fazla kalın olmayan kazaklar seçilmelidir.
6. Apreli, boyası akan kıyafetler kesinlikle giydirilmemelidir. Boyun etiketsiz veya etiketini sökeceğiniz bodyler tercih edilmelidir.
7. Dantelli, püsküllü, bağcıklı kıyafetler bebekler için tehlikeli olabilir. Kazalara neden olabilen bu tür aksesuarlar seçilmemelidir.
8. Çok sıkı, bebeğin cildine iz yapan çoraplar tercih edilmemelidir. Ayak parmakları rahatça hareket edebilecek olanlar alınmalıdır.

-alıntıdır-

aslında sadece riskli gebeliklerde ayrıntılı ultrason öneriyolar evet ve ben de aslında hem para tuzağına düşmek istemiyorum hem de kafamın karışmasını ama ilerde neden gitmedim die de pişman olmak istemiyorum o yüzden kesin gidicem bi oh çekerim inşallah da rahatlarım :)) sen çok iyi halletmişsin gerçekten, bakim benim de çevremde tanıdık var mı:))

anomali ultrasonu 17 aralikta yaptiracagim,dortlu testimi yaptridim sadece kan testi,ayrintili yani anomali usg de bebegin organlarina vs herseyine bakiyorlar diye biliyorum

benim aile hekimim de tetanoz aşısı yaptırmam gerektiğini söyledi ama 5. ayda, emin de değilim yaptırsam mı kararsız kaldım ??

Mama daha besleyici
Anne sütünün yetmediğine ancak bir çocuk hastalıkları uzmanı karar verebilir ve bebeğinizi mamaya başlatabilir. Bebeğinizin bezini iyice takip edin ve günde 5-6 kez altını ıslattığında yeterli besin aldığını bilin.

Ağlıyor kucağıma alayım
Bebeğiniz her ağladığında yanında olmanız yeterli. Kucağa almak yerine ona dokunmak, karnını ovalamak, ninni söylemek bebeğinizi avutacaktır. Kucağa alışmasın diye kucağa almamak da bebeğin güven duygusunu zedeleyebilir. Bu dengeli ayarlamayı ve şımarık ağlamaları ile ihtiyaç ağlamalarını ayırt edin.

Şekerli su besler
İlk günlerde olabilen sarılık anne sütünün yetersizliğinden olabilir. Halk arasında aç kalındığına inanılan bebeğe şekerli su verilir. Aslında şekerli suyun bebeğe hiçbir faydası yoktur. Bebeğin geçici sarılığı 2 gün içinde anne sütü ile geçer.

Salla uyusun
Halk arasında “ayakta sallama” çok yaygın bir yöntem olsa da aslında tıbben önerilmeyen bir yöntemdir. Çocuk sarsıntıyla hemen uyuyabilir ama çocuğa çeşitli şekilde zarar verebilecek bu yöntem ancak çok hafif olacak şekilde olursa herhangi bir tahribata yol açmaz.

Saçları keselim
Bu yanlış inancın tıbbi hiçbir geçerliliği yoktur. Saç kestikce gürleşmez. Yapısal ve genetik faktörler burada etkilidir.

Bebeklerin gözleri şaşı olur
Bebeklerdeki şaşılık 1 yaşına kadar fizyolojik bir olaydır. Ancak 1 yaşından onra geçmeyen devam eden şaşılıkları mutlaka bir göz doktoruna göstermelisiniz.

Çok sık banyo iyi değildir
Çocuklar banyo yapmaktan hastalanmazlar. Yazın hergün, kışın ise haftada 3 gün banyo yapmak normal ve sağlıklıdır.

Çok sıkı giydirelim üşümesin
Üşüyeceği korkusuyla çocuğu kat kat giydirmek terlemesine ve hasta olmasına neden olur. Pamuklu giysilerle gerektiği kadar çocuğu giydirmek en doğrusudur.

Kızlar ben böyle birşey bulursam böyle alacağım banyo için
Kullanışlı olur mu acaba?
Bana göre o izlediğimiz videolardaki gibi musluk altında olacak hep ve üşümiyecek
Kaydırma olmaz diye gördümm
Çömelipte bel ağrısı yapmaz cocukta camasır gibi cart curt hızlı hızlı yıkanıp korkmaz gibi :44:

cnm arada indirim sitelerinde çıkyo
bide yanlış hatırlamıyorsam mothercare de vardı
bide o normalde dümdüz bişi kaldırmakta kolay yani

olmayanlar ne yapsın canımbu şehirde hiçbir yerde yok dedi doktor.Normal ultrasonla yapılabiliyor mu acaba?

nerde yaşıyorsun sen :)

150 TL iyiymiş.. İstanbul da fiyatlar 2 katı gerçekten..

Bir çok kadın doğumcu ayrıntılı ultrasonu öneriyor sadece riskli gebeliklerde değil.. Çünkü ayrıntılı ultrasonda organlar gerçekten tek tek inceleniyor.. Biz oğlumda kan akışını falan herşeyini görmüştük..
Bence testlerin içerisinde en önemlisi bu diyebilirim..

İstanbul da bu işin uzmanı Atıl Yüksel ve Recep Has.. Ancak aylar öncesinden randevu almak gerekiyor ve 300-400 civarı imiş ücretleri..

Ben oğlumda Bakırköy de bir görüntüleme merkezinde yaptırmıştım.. Bunda da bir yer araştıralım bakalım

cnm arada indirim sitelerinde çıkyo
bide yanlış hatırlamıyorsam mothercare de vardı
bide o normalde dümdüz bişi kaldırmakta kolay yani

Dimii sankii o koca koca küvetleri salona taşıı
Suyu ayarla odayı ayarlaa bornoz takım taklavat ser seriştir
Eğil kalk filaann
Bence pratik ve kullanışlı geldi bide motharcarede bakiimm varsa ordaa
İndirim sitelerini takip ederim ama denk gelmedim yaa hemen bunuda indirigandi yapacağım

aynı 2li test gibi üçlüde de kan alıyolar, bu sefer bebeğin kafa çapına bakıyo yani değişik bişey yok inşallah iyi çıkar her şey:)

Detaylı diğer adıyla ayrıntılı ultrasonu nerede yaptırmayı düşünüyorsunuz kızlar?

ben ankarada bir iki hoca buldum yani özele yaptırıcam muhtemelen çünkü ayrıntılı ultrasona en iyi radyoloji uzmanı bakıyomuş, kadın doğumculardan daha iyilermiş yani

Ben geldim herkes kaçtı
Kızlar en önemli konuda gittiniz

Hamilelikte cinsellikte dikkat etmeniz gereken noktalar

1. Cinsel ilişki sonrası az da olsa kanama olursa doktora başvurmak gerekir.
2. Kimyasal kayganlaştırıcılar kullanılmamalıdır.
3. Meme uçlarının fazla uyarılmaması gerekir. Fazla uyarıda, oksitosin isimli hormon salgılanıp bu da erken doğuma neden olabilir. (Onlar artık bebeeminn )
4. Spermin içindeki prostaglandin isimli madde rahim kasılmalarına neden olabildiğinden prezarvatif kullanmak gerekir. (Rahat takıl dönemi değilmiş yanii bilmiyordum :44:)
5. Prezarvatif aşırı esanslı olmamalı, kimyasal içermemelidir.
6. Karına fazla baskı yapmayan pozisyonlar seçilmelidir.

açıkcası bende çok gidip gelmiştim yaklışık 2 ay kadar önce çıktı unnoda mıydı hatırlamıyrum
bende normal küveti kesin almıycam zaten sunu düşünüyorum
bişim gibi gezentilere anca bu olur, şişme küvet

koca bi leğen ,kova, maşrapa ,BENİM İŞİMİ GÖRÜR

kızlar benim dün akşamdan beri bir şikayetim var.belimin sol tarafına ani bıçak atmaları oluyor..ağrı gibi de değil elektrik çarpması gibi bir şey gelip geçiyor..acaba belime yük ağır gelmeye mi başladı..böyle bir sorun yaşayan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…