- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #18.881
günaydın canım geçmiş olsun...bulantın varken nasıl yedın yumurtayı ya
günaydın canım...bulantı varken yumurta yiyebildiysen elinden hiçbirşey kurtulmaz canım:)) şaka bi yana nasıl yiyebildin ben kokusunu bile duysam kusacak gibi oluyorum..tuzlu birşeyler ye bulantın azalana kadar sıvı almamaya çalış..
canım ben dayanamayıp eşimle birlikte köpük boyalarla diplere sürmeden sarı kısımlarımı koyuya boyadım..boyayı solumamaya çalıştım..inşallah birşey olmamıştır..
çok geçmiş olsun canım..size böyle şeyler olunca kendime olmuş gibi geliyo duygulanıyorum...hamilelik işte...
kızlar AFP yaptıran varsa ne olur bana yardım edin...doktorum sadece kan ile bakılcak haftanı pc ye girince sonucun çıkar dedi ama aradığım hastaneler ille ultrason değerleri de istiyorlar.yani hem ultrason hem kana bakacaklar...hastaneye sordum yani bu o zaman 3lü test mi oluyor dedim..3lü test hazırlğıı gibi dedi..ben 2li yaptırmıştım.şimdi öyle kararsız kaldımki zaten vaktim az kaldı 1buçuk hafta sonra testler için sürem dolmuş olcak..herkes bu AFP yi yaptırdı mı sizce gerek var mı çok stres oldum bu test yüzünden..?????????
Ayrıca bi haberim var size...ben meraklı biri olarak nerdeyse her gün göğsümü hafif sıkıp süt geliyomu gelcekmi merakla bakıyodum..ilk kez dün akşam bildiğiniz beyaz süt geldi..çok heyecanlandım çok garip hissettim..daha fazla sıkmadım ve bi daha sıkmıcam ama çok garipti hatta korktum ya hep akarsa falan diye ama sadece sıktığım geldi o da azıcıktı akmadı falan...:129:
cnm ben de afp yaptırdım 16 hafta bitiminde. aynı ikili test gibi hem ultrason değeri hem kan değerine bakılıyor. ultrasonda da bebeğin omurgası ve baş çevresinin ölçümü yapıldı. ben özelde 37 tl verdim.anladım canım o zaman yaptırayım..gittiğim hastane 230 tl gibi bi para istedi hem ultrason hem afp içinuygun bir yer araştırayım ve yaptırayım o zaman
hamile kaldığımdan beri ilk defa bizimkiyle pişti olduk. gece bi ara korktum yanaştım korkuyorum diye sonra ne ara olan oldu farkına bile varamadım. kocan da olsa bu erkekler çok fenaa.baktı uyanıkken tık yok bende fırsatı değerlendirdi hemen :)
canım sen doktorun özeline mi gidiyorsun...ben özel hastaneye gidiyorum muayene 37 afp için 25 tl verdim...
şimdi aferdesin o ha dicem.. ayrıntılı usg bıle 250 tl tövbe ya devlette neden yaptırmıyorsun kı?
cnm ben de afp yaptırdım 16 hafta bitiminde. aynı ikili test gibi hem ultrason değeri hem kan değerine bakılıyor. ultrasonda da bebeğin omurgası ve baş çevresinin ölçümü yapıldı. ben özelde 37 tl verdim.
cnm ultrason normal rutin muayenelerimizde girdiğimiz ultrason. ekstra bişey değil kiaynen kızlar bende oha diyorum ne bu fiyatlar anlamadım...afiyet hastanesini aradım afp 33 tl dedi ultrasonu doktorunuza sorun hangi ultrasonla bakılması gerekiyor diye dedi ona göre fiyat söyleyelim dedi..bu az önceki fiyat (230tl) medicana hastanesinin afp+ultrason fiyatıydı...ya benim doktorum bir bilgiyi eksik verdi ya bu hastaneler birşeyi yanlış yapıyor anlamadım hiçbirşey..doktoru arıyorum gebelik haftanla ölçebiliyorlar diyo ama öyle değil işte puffff
aynen kızlar bende oha diyorum ne bu fiyatlar anlamadım...afiyet hastanesini aradım afp 33 tl dedi ultrasonu doktorunuza sorun hangi ultrasonla bakılması gerekiyor diye dedi ona göre fiyat söyleyelim dedi..bu az önceki fiyat (230tl) medicana hastanesinin afp+ultrason fiyatıydı...ya benim doktorum bir bilgiyi eksik verdi ya bu hastaneler birşeyi yanlış yapıyor anlamadım hiçbirşey..doktoru arıyorum gebelik haftanla ölçebiliyorlar diyo ama öyle değil işte puffff
günaydın kızlar ancak yaazabildim dün tansiyonum çok yüksekti hastaneden geri gelemedik... evet kızlar bebeğim çok iyiymiş zilli ters dönmüş iç kısma tekme atıyormuş bırde yer değiştirmiş o yüzden hissedememişim ama doktorum bırgun hissetmezsen gel dedi artık bebeğin büyüdü dedi bizler bunlar için burdayız dedi şimdi bırsey yok ama olabılırdı de dedi herşey güzeldi tam muaneden çıkıcam bır burun kanaması tansıyonumu bı ölçütüler 17/11 stresten olmuş bır kusma bır burun kanaması ancak gece gelebıldık eve bır daha böyle stres yapma dedı 1 saat duymazsan gel gösterırırm sana bebeğini dedi çok şükür Allahıma binlerce şükür ama çok korkunç bır durum ınşallah hiç biriniz yaşamazsınız... kahvaltı hazırlayıp geliyom
canm ılk kıpırtıları 14. haftada hissettim karın duvarım çok inceymiş o yüzden erken hissettim kıpırtıları ama sert olarak soruyorsan 19 hafta da hissettim mesela döndüğünü çok rahat hissediyorum içimde yuvarlanıyor resmenbırde kasıklarıma tekme atarsa hissediyorum.. evet 16 haftalarda öyle hissediyorsun elini koydugunda sankı bırsey atıyor gb ama bı kac hafta sonra elını koyduğunda elının altından kaçtığını hissedeceksin... yalnız fazla bastırma dün doktorum dedi bebek strese giriyormuş dün benım zilliyi sıkıştırdılar bır anda kalbı atışı 130 dan 170 e çıktı o zaman dedıler bastırmadan sev çoçugunu dıye
sezen aksunun rakkasını dinletiyorum zilliye kendini yerde yere atıyor şarkıya ritim tutuyor resmen
canım sen hiç usg yı deme onlar sanırım ayrıntılıyı anlıyor... zaten afp ölçtürcem deyince mecbur bebeğin muanesı yapılacak .. o da muane ucretıne dahil.. orda karıstı bence.. çünkü ayrı usg gerekmıyor..
cnm ultrason normal rutin muayenelerimizde girdiğimiz ultrason. ekstra bişey değil ki
geçmiş olsun öncelikle bende dün geceden beri yine telaşlanmaya başlamıştım ne kadar kendimi ikna etmeye çalışsamda önceki 2 gün öle bi hareketliydiki benimkide dünde yazdım hatta sana.ayakta bile hissediyodum hep aynı yere dayanmıştı galiba göbek deliğinin azcık üzerine.2gündr tık yok gibiydi tek tük ara ara ki öbürleri gb nette değildi ilk hissettiğim zamanlardaki gb ama benim aklıma gelmişti yer değiştirdiğiçünkü farklı farklı yerlerde hissediyodum ama sendende duyunca daha rahatladım çok şükür gerçi bugün biraz daha hissettim kalktığımdan beri
ah ne zormuş yaa ilk başlarda tutunabilicekmi sağlıklı gebelikmi
kalbini duyucakmıyız
hareketlerini ne zaman hissedicez
hissettik niye devamlı hissetmiyoz
çok hissettik şimdi niye az hissediyoz
kalbi dururmu preeklampsi si tansiyonu bilmemnesi
Allah akıl fikir versin hepimize
çok şükür elhamdülillah neler nasip etti bize herkese nasip etsin inşallah isteyen hayırlısıyla
özendim ben de açtım rakkası..benimkinden ses seda yok ama babası ile anası döktürüyo oturduğu yerden çok komiğiz şuan:)))
evet canım çok şükür ama bılmıyoruz kı ne olduğunu hep bir telaş var üzerimde birde bebeğimin kalbi delik damarları da ters olabılırmıs o yüzden ıyıce panik oldum aslında bırsey olmadığını ama ne bilim annelik çok zormuş.. doktorum dün diyor kı azcık sakın ol böyle giderse Psikiyatri servisinde doğurursun
oowwwww çok sert
inşallah benzeyecek yeri o kadarla kısıtlı olur
alemsin kızım sen yaaaaa :))
ama duyduğum kadarıyla bebeğin ilk tekmesi eşliğinde bakarsan benziyor o
Merhaba hamile arkadaşlarım biz bugün kızımızı görmeye gittik yüzünü zor görebildik çok nazlı olacak bu kız :)
herşeyimiz iyi çok şükür 4 lü test için kan verdim inşallah iyi çıkar
doktorum balık yağı verdi iştah açar zekayı güçlendirir diyo üstünde benim iştahım açılırsa ne yapıcam ya bu ara zaten iyi yiyorum
hiç kilo almamışım ama gelişimi gayet iyiymiş bebeğimizin
ikili testim iyi çıkmıştı 3 lü yaptıracaktık doktorumuz 4 lü yapalım dedi 4 lü için kan verdim ama aklıma bişey takıldı şimdi bu üçlü testin içindekiler 4 lü testtede var mı?
esle telefonda guzelce tartıstık kızlar aradı acmadım bıktım aılesınden ve bu kadar ıyı nıyet olmasından
sımdı bu ofkeyle uyu bakalım bebegıde uyut
hepınızı optum hayırlı geceler kızlar ...
günaydın kızlar ancak yaazabildim dün tansiyonum çok yüksekti hastaneden geri gelemedik... evet kızlar bebeğim çok iyiymiş zilli ters dönmüş iç kısma tekme atıyormuş bırde yer değiştirmiş o yüzden hissedememişim ama doktorum bırgun hissetmezsen gel dedi artık bebeğin büyüdü dedi bizler bunlar için burdayız dedi şimdi bırsey yok ama olabılırdı de dedi herşey güzeldi tam muaneden çıkıcam bır burun kanaması tansıyonumu bı ölçütüler 17/11 stresten olmuş bır kusma bır burun kanaması ancak gece gelebıldık eve bır daha böyle stres yapma dedı 1 saat duymazsan gel gösterırırm sana bebeğini dedi çok şükür Allahıma binlerce şükür ama çok korkunç bır durum ınşallah hiç biriniz yaşamazsınız... kahvaltı hazırlayıp geliyom
Gunaydın hanımlargune kotu basladım mıde bulantısı ve bel agrısıyla uyandım guc bela cıktım yataktan ve haslanmıs yumurta ıle bulantımı tavan yaptırdım ıse de gec kaldım
canım afp çok önemli doktorumuz dediğine göre ıkılıyı yaptırma 3lüyü yaptırma ama afp baktır demıstı ben hepsını yaptırdım gerçi ama mutlaka yaptır ..özel usg gerekmiyor normal bakıyorlar bebeğe bacak boyu kafa genıslığı gövde uzunluğunu ölçüp kan tahlılı ıle hesaplıyorlar zor bırsey degıl ama önemlı Spina bifida NTD gb hastalıklara bakılıyor.. bunlarda çok çok önemli
hamile kaldığımdan beri ilk defa bizimkiyle pişti olduk. gece bi ara korktum yanaştım korkuyorum diye sonra ne ara olan oldu farkına bile varamadım. kocan da olsa bu erkekler çok fenaa.baktı uyanıkken tık yok bende fırsatı değerlendirdi hemen :)
evt sen daha dikkat et bundan sonra derin nefes al böyle sıkıntılandığın zamnlarda mümkün olduğunca knedini rahatlatmaya çalış tansiyonun yüksek olursa bebekte iyi beslenemiyo Allaha emanet et. hemen o kadar en kötüsünü düşünme inşallah sağ salim doğarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?