- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #19.941
senin için deil ama doğumdan sonra bebeği takip ediolar asıl canım, aşıları falan öenmli tabi, eğer hemen dönmüceksen sen aldır derim
aslında özlediğim Bursa değil sadece..Kuaföre gitmem gereknereye gidilir bilmiyorum, doğru dürüst kasap yok,pazarını daha keşfedemedim, bir şey lazım olsa nerden alınır bilmiyorum..Bursada her şey benim elimin altındaydı..haftalardır bir tane kuaför bulup gidemedimyarın doktora gideceğim kıldan görünmüyorum dün eşimle marketegidecektik..işi uzamış geç geldi gidemedik..hani şu evde yapılan sir ağdalar var ya ısıtıcısı ile satılan onlardan alacaktık alamadım..bu akşam alacağız bakalım..onu kullanan var mı işe yarıyor mu bir de onu sorayım..
kızlar nette haberlere bakıyordum 24 25. haftada 750 gram bebiş dunyaya gelmıs sonra 520 grama düşmüş
ama can veren Rabbim yaşatıyor işte şuan durumu ıyıymıs duygulandım yaa okadarcık can hayata nasıl tutunuyor maşallah ...
pişştttttt çok çay içmeyin bakayım
Ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri çayı, kahveyi ağzıma sürmedim..ayrıca çay tiryakisiyim..günde 1 fincan da kahve içerdim..ama şimdi içmem bir taraftan demir hapı kullanıp bir taraftan çay içmek olmaz..
mec ben kacirmisim sana da cok gecmis olsun
kizlar birsey daha sorucam sizlere. ben hayit olamadim daha saglik ocagina. kaydim esimin memleketinde ikametgahi buraya cekip kayit olmak gerekiyormus falan. sizce gerek var mi? cok memnunum ben saglik ocagindan mutlaka kayit ol diyen var mi? yoksa nasilsa doktora gidiyorsun yeterli oluyordur der misiniz? bugun tetenoz asimin birinci dozunu vuruldum hemsire annemin arkadasi diye sorun yapmadi kaydini alalim bir ay sonra diger dozu yapariz dedi. kolum cok agriyor bu arada sisti mi sizlerinki? korkuyorum biraz
evet işe yarıyor bende de var ama suan kullanamıyorum eğilemıyom kı göbiş kocaman azcık eğilince kasıklarıma ağrı giriyor göremıyorum esıme dedımyardım et benden cok bagırıyr ondan da hayrı yok koltuk alıtımı alayım dedım bırını alıyom dıgerını alamıyorum bır bacaklarda artık o da zorluyor arkalarını alrken kasmak zorunda kalıyorum o zamanda ıcerden bırı dıyor kı hooop kardesım benı unuttun gene :) burda öyle kuaför falan yok kasaplarımız da vukaatlı at etı yakalandı kıpadan alıyorum mecbur .. gecen kaslarımı aldırdım adile naşit gb yaptılar agda desen 120 tl ısyanlardayım anlayacagın
Arkadaslar dun basimdan kotu bir Olay gecti, aksam uzeri saat 4 te hafif bir akintim geldi, Ic camasirimi degistirirken idar gibi kendiliginden bir sivi bacaklarimdan akti gitti, hemen doktoru aradim onemli olabilir suyun gelmis olabilir erken dogum belirtisi olabilir dedi ve atladik hastaneye gittik. Ultrasonla bakti dogum kanallari kapali dedi kacak igne basi gibi kucukse ultrasonda gorunmeyebilir dediler ve 3-4 gun kesin istirihat Verdi, simdi sadece Karin doyurmak ve tuvalet icin kalkiyorum. Pekbicici arkadasim sanada cok gecmis olsun. Gecmisi cok okuyamadim AMA varsa sorunu olan ki insallah yoktur gecmis olsun.
PEKBİCİCİ Benimde eski doktorum ultrasonda gördüğü karartıyı kanama diye yorumlayıp bana kıpırdamayı yasaklamıştı nerdeyse hastaneye yatacaktım.sonra ben onunla kalmayıp başka bir hastaneye ardında tecrübeli bir doktora baktırdım kanama dye yorumlanan çizgi bebekle annenin kan alışverişiymiş dopllerle bana tek tek gösterdi plasenta çevresinde bi devir daim olayı var. usg cihazları yanıltabiliyor eski bir makineyse kaldıki doktorda tecrübesizmiş yanlışta yorumlamış olabilir içini ferah tut
pekbicici geçmiş olsun cnm , oğluşunun sağlıklı olmasına çok sevindim , dikkat et cnm kendine.
geçmiş olsun güzelim. Allah korusun ya. bir daha yaşama öyle şeyler. azcık kendini naza çek kız. ne temizliği. hafta sonu dinlen iyice.bizim saltanat 9 ay.bak yarısı bitti bile. o yüzden kendine çok dikat et annesi...
pekbicici ,, mec kızlar çok geçmiş olsunbi daha gelmesin inşallah kendinize çok dikkat edin
allaha emanetiz hepimiz
merhaba annecikler
pekbicici baskent mec gecmis olsun insallah bundan sonra yasamazsiniz bebisler saglikli olsun da cok cektirecekler bize anlasilan
cici.... korkma benimde basindan rahim ile kesenin arasinda kan var kendine dikkat et yeterli hizli hareket etme
kızlar sonucumu aldım okula geldim..sonuç iyi gibi doktora yarın gösterecem de bi de size yazayım bi yorumlayın ne olur...
afp sonuç:20,70 referans aralığı 17,4-51,7
20,7 IU/mL 0,59 MOM
OSB:1/11700 CUT OFF 1:104(2,56MoMs)
open spina bıfıda screen negative
aaa anladim o zaman gerek yok bana
zaten hemsire onsan sordu demek ki dogumdan sonra gidicen mi diye
ben de 20 gun sonra falan giderim hersye normal olursa dedim
ugrasmiyim o zaman rica eder ikinci doz asiyi da vurdururuz
kilo boy takibi falan gerek yok nasilsa doktor da bakiyor
mec ben kacirmisim sana da cok gecmis olsun
kizlar birsey daha sorucam sizlere. ben hayit olamadim daha saglik ocagina. kaydim esimin memleketinde ikametgahi buraya cekip kayit olmak gerekiyormus falan. sizce gerek var mi? cok memnunum ben saglik ocagindan mutlaka kayit ol diyen var mi? yoksa nasilsa doktora gidiyorsun yeterli oluyordur der misiniz? bugun tetenoz asimin birinci dozunu vuruldum hemsire annemin arkadasi diye sorun yapmadi kaydini alalim bir ay sonra diger dozu yapariz dedi. kolum cok agriyor bu arada sisti mi sizlerinki? korkuyorum biraz
Artık öyle uzadı ki kuaföre gitmeye de utanırım..akşa eşim annesini alıp getirecek..onlar gelene kadar halletmem gerek..k.validenin yanında aşkım kıllarımı tek başıma alamıyorum yardım et diyemem kikadının aklı gider
ben bu akşam almaya mecburum artık olduğu kadar..geçen sefer enfeksiyon vardı o yüzden yine alttan muayene isteyebilir..
120 lira neymiş yahu? kafayı mı yemiş onlar..her yerde komple ağda 20 lira..
günaydınlar, herkese hayırlı cumalar
dün sol karnımın alt tarafında çok şiddetli ağrı vardı bütün gün
zaten gece de vardı ama hep bebek yukarıya çıkıyordur dedim önemsemedim
neyse servisten indim eve yürüyorum ama iki büklüm yürüyorum
10 dakikalık yolu 25 dakikada yürümüşüm dura dura
neyse eve gittim yemekleri ısıttım yedik ama yok ağrı dinmiyor
eşime dedim bu herhalde gaz sancısı, gel yürüyelim biraz sahile inelim
indik sahile yürüdük yürüdük ama yok ne bir pırt ne bir zırt
eve geldik dolandım dolandım ağrı dışında hiçbişey yok, uzanıyorum olmuyor yürüyorum olmuyor
eşimde web sitesinde makale yazıyordu
saat 01 e gelirken bir sancı vurdu sanki beni şişliyorlar
artık eşime direnmedim acile gittik
usg ye aldılar, bebiş ellerini emiyordu, birkaç saniye sonra yine döndü totosunu yattı secdeye
çok şükür minnoş iyiymiş
doktor dikişlerimi fark edince sen ne zaman ameliyat oldun dedi, geçen sene dedim anlattım ameliyatımı
daha detaylı baktı, rahim yukarıya çıkmaya başlamış bağların geriliyor o yüzden bu ağrılar olur bunlar olağan şeyler
senin şiddetli hissetmenin sebebi miyomların nedeniyle rahmin yukarıdaydı sonra çıkınca aşağıya indi şimdi yine büyüyüp yukarıya çıktığı için bağların daha fazla geriliyor dedi
doktoruna danış sana rahatlatıcı merhem versin dedi
eve geldik saat 3 e geliyordu
duş aldım, kuran okudum
süt içtim hurma yedim sonra dalmışım 1 saatlik uykuyla işe geldim
dün yaşadığım korkuyu Allah kimseye yaşatmasın kızlar, normalde soğukkanlı evhamsız biriyimdir
ama söz konusu bebiş olunca herşey değişiyor
Günaydınn güzel anneler
Kasık ağrısı çekenlere çok geçmiş olsun diliyorum zor gerçekten
Bide konu bebek olunca gerisi teferruat oluyor cidden,
Gaz sancısı, rahim büyüyor sancısı ve bu gibi sancılar hep farklı; insan anlayabiliyor doktorluk ağrı olduğunda...
Biz dün doktora gittik konuyu anlattım, sancılarımın geçmediğini söyledim, henüz hareketleri hissetmediğim içinde korktum dedim
Hemen 18. haftadasınn acele etmee 20. haftadan önce tekme bekleme dedi
Sonra usgye aldı,baya baya yarım saat-40 dakika usgde tuttu benii
Buarada bukadar sık usg zararlı olur mu dedim doktora, kesinlikle hiç bir zararı yok radyasyon değil ki dedii, düşünün ki tehlikeli gebeliklerde her gün usgye yapıyoruz veya son aylarda haftada 1-2 kere yapıyoruz, sadece pimpirikli anneleri azcık ötelemek amacıyla bebeğe zararlı rivayeti var dedi
Acil kadın doğumcuydu taş çatlasın 30 yaşlarında biri, yaa toy olmasından yada riske atmamak istememesinden kaynaklı ekranın içine gire gire konuşuyorduu
Genç doktorlar uzun tutuyor anladım ama bunu
Baktıı baktııı bide ekranı kendine çevirdi bizim toyy
Eeeee dedimm nolduu? Yaa bebek iyi iyide eşin etrafında bir beyazlık görüyorum ve bu hoşuma gitmedi,beğenmedim dedii
Benim gözler açıldı hemen! nasıl beyazlık? ne demek beyazlık diye?
Beyazlık kan demekmiş ama yoğun gözükmüyor belki travmadan kaynaklı zedelenme olabilir dedi
Allahım oturduğum yerde direk kalp oldum güüm güüüm atıyorumm
Eeee ne olacak?
Dinleneceksin,ağrıların çok şiddetlenirse, ufacık minnacık bir kan görürsen wcde, karnın yukarıya çıkar ve taş gibi kaskatı kesilirse mutlaka zaman kaybetmeden geleceksin dedi...
Peki dedim oldu ki kanama olmadı bu demek mi herşey yolunda diye? %90 yolunda diyebiliriz dedi, eğer ki içe kanama yapmazsa, buda 48 saat içinde belli olur dedii elim ayağım boşaldı zaten
Peki öyle durumda nasıl bir müdale olabilir dedim bende, hastane yatışı ve ilaç, gebeliğin yeni olduğu için kendini cabuk yenilermiş doku çünkü bebek hızla büyüdüğü için hücrelerde çok hızlı çalışır dedii
Velhasıll benim Malkoçoğlulukk hamilelikte yapılmaması gerekiyormuşş, ani hareketler kesinlikle yasak dün ayakkabımı cıkarmak için bile eğilmem yasaktı, eğilme hakkımı dün sabah kullanmışım...
Ama milyonlarca şükürler olsun benim sıpa iyiydi oynuyordu, doktorda zaten büyük bir sıkıntı olsa direk bebeğin hareketlerine yansıyor dedi, hareket etmiyor dedi ama şuan kıpır kıpır maşallah dedi... Cinsiyeti biliyormusunuz dedi bide hasbaam gerçi beni yumuşatmak için oda elinden geleni yaptıı hakkını yemeğim, bende biliyoruz ama sizde söyleyin dedim bende merak ettim bakacağım dedi evirdi çevirdi, o kordonu, şu bacağı, yaa bişey görüyorumdaa yokk yokk ben söylemeyim şimdi alışveriş yaparsınız dedi bende FatmaNur Hanım söyledi bize %100 tahminle dedim doktorda heee Fatma abla! dediyse doğrudur dedi:)) Düşünün ki doktorum en fazla 35-40 yaşında, bu cocuk kaç yaşında merak ettim:44:
Birde sadece omurilik mi bacak mı ne onun görüntüsünü verdi, grmıda söyleyim dedi dee aaa onu yapmamışım yok dediNeysee
Eki Görüntüle 576501
Ozaman yokmuş kii insanlar sonuna kadar hiç takılmadan rahat rahat gebelik geçiriyormuş canım
Şimdi tüm imkanlar var, anneler bilinçlendi ve araştırır oldu
Buda aslında iyi gibi olsada değill
Çünkü hamilelik doğal bir süreç Rabbimin en ince ayrıntısına kadar tasarlayıp kadına bahşettiği harika bir hediye
Sen neden şüphe duyupta incık cıncık yapıyorsun dimii
Ama iştee ozamankiler doğal hava, doğal besin, çalışan anne stresi sıkıntısı çok azmış
Sende güzel güzel haberlerle gel inşAllah canımm
Cumanın yüzü suyu hürmeti niyetinee hepimiz evlatlarımıza sağsalim sağlıkla kavuşmak nasip etsin Rabbim ,
Bugünde iş yerine dilenci geldii hemen sadaka verdim, yavrumun başı gözü niyetine diyerek...
Teşekkür ederim canım
Geçti gitti inşAllahh
Ama dünki sancımdan iyi kide şüphelenip gitmişim
Şuan rahatım ve çok şükür ferahım
Kızlar doktorum aradı yarım saat önce
haber vereyim dediiimm
Önce annesii bebişi zıplatmışın biraz dedii
Bende yok üstüne yattım dedimm
Neyin yanlışını düzeltiyorsam akıl işte
Raporlara baktığıma göre eşinde zedelenme bulgusu yazıyor dedi, sen şuan nasılsın var mı ağrı sancı dedii
Yok yok gayet iyiyim saat başı peçeteyede silip bakıyorum dedim
Tamam yapma artık sen zaten düzgün gitmeyen birşey olunca anlıyorsun kendini kastırıp ağrılar çıkarma
Şimdilik yapabileceğimiz birşey yok, kaygıda yok, kötü bişeyde yok
Sadece dikkatli olmayı artık öğrenmen gerekli dediiii
bende yine geleyim mii bakacakmısınız dedim
Doktorda cocuğu hastanede büyüteceksin galiba dedi
Bende çok meraklıyım gelmeye diyecektimde iyi haberleri aldı artistlendi demesin dedim
Yani bulgu doğru ama eşte olduğu için o kendini tamir ediyormuş, ama eğilirken ve birşeye uzanırken bundan sonra mutlaka dizlerini kır dedii
Çok özür dilerim sanki alaturka tuvalete oturur gibi tam kırıp oturup alacakmısım
Çok şükürr
kızlar geçende bebek hazırlıkları topiğinde aldıklarımın resmini paylaşmıştım
onlar gelmiş
bugün eşim evde paketi teslim almış
bana diyo ki bunlar ne böyle deli karı
bunları giyince kızın dötü başı açık kalacak ya
kendinde benzetcen çocuğu dedi gülerek
bende ya neden ben gelmeden açtın dedim
napiim kızımla başka türlü baş başa kalamıyorum diyo deli
şaka maka zevkli hatunsun karpuz totoluya bayıldım nerden buldun diyo
eve gitmek icin sabırsızlanıyorum heyecanlandım
bu arada saclairmi kestirdim cok bakimli ve rahat oldu
tarayamiyordum aritk banyolar eziyet oluyordu
batil inanc tamamen dedim kestirmeye gittim
yalniz saclarim acayip dokuluyor kel kalicam hamilelik sirasinda nerdeyse
gurlesse diye bekliyordum ben de hormonlardan ama olmadi
kızlar nette haberlere bakıyordum 24 25. haftada 750 gram bebiş dunyaya gelmıs sonra 520 grama düşmüş
ama can veren Rabbim yaşatıyor işte şuan durumu ıyıymıs duygulandım yaa okadarcık can hayata nasıl tutunuyor maşallah ...
ben de ozel hastaneye gidiyorum ama doktorumun istedigi tahliller ucretsiz yapiliyor sadece muayen icin 33 lira odeyip giriyorum. tahliller hastanede de problem cikarmiycak gibi gorunuyor. tabi dusununce faydalari var yakinda oldugundan herhangi bir durumda gidip faydalanmak soz konusu oluyor herhaldecanım ben özel hastaneye gidiyorum oraya tahlil için falan para vereceğime 2 dir sağlık ocağında tetkiklerim yapılıyor ve ilgililer bence ama sen bilirsin oradan aldığın sonuçları da zaten kendi doktoruna gösteriyorsun.
everythingwillbegreat canım kayıt yaptırman gerekmıyor eger kaydın ıle kaynanan aynı sehırde degılse misafir olarak kayıt açıyorlar aşı falan sneın kontrollerın hepsnı yapıyorlar kayt almana gerek yok
pekbicici sen diyince aklima geldi
ben ne zaman karnimin uzerine hafif donsem tekmeyi yiyorum :)
sIkIsinca rahatsiz oluyor benim beyfendim
sola yatiyorum ya bazen kolu geri alip yuzsutune doner oluyorum uzanirken hemen bir gumleme oluyor cok hosesim sIkI sIkI sarildiginda da oyle oluyor tekme geliyor
Canım güle güle uzat
Valla çok iyi yapmışınn bende kestirmek okadar çok istiyorum kiii
Ama bende kaynana çok oyüzden cesaret edemiyorumm
Nerdeyse kaş bıyığımı aldırmayacak hatunlar
Ve ben çok araştırdım o saç kestirme muhabbetini
Eskiler yeteri kadar vitaminli beslenmediği için hamileyken saçınızı kestirmeyin çünkü kesilen saç canlanır ve saçın kimyası olan keratin cok fazla vitamin çeker uzarken,yani bebeğin alacağına saçın almasına engel olmak için 'saçını kestirme aklı kıt' olur demişler...
Mesela akşam tırnak kestirme olayı; eskilerde elektrik olmadığı için tırnak keserken sıçrayan,zıplayan birşey olduğundan etrafa saçılmamasından gece kesilmez denmiş..Ama bu rivayetler günümüze kadar günah, ööö kaka olarak gelmiş...Aslına bakarsan incelersek hepsinin mantıklı acıklaması var...
Ben fotoda bir resim gördüm
Burnum sızıdan koptuuu
Allahım acil şifalar versin, sağlıkla anasına babasına bağışlasınn...
Rabbim kucağa gelen bebeğin acısını göstermesin inşAllah anasına babasına...
ALLAH saglıkla gıydırmeyı nasip etsın canım ..:) Bende Kıyafet konusunda kendımı frenlıyorum .. Pazartesı gunu doktor randevum var...Doktorum bana ikinci kez kız derse o zaman almaya başlıyacagım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?