canım gittigidiyordan baktım 32 tl kargo ücretsiz nasıl sence iyimi?
Canım benim çok özleniyor kuzucuklar...Çok keyifli geçsin,hayırlı haberlerle gel inşallah yarın
bende bende çokkkkkk özledim oğlumu benim buhafta ama çok kar var önümüzdeki hafta gideceğim gerçektende çok özleniyor demi ben ultrasonna bakarken titriyorum resmen dr sakin ol deyip duruyor zavallım allaha emanet yavrularımız
bende çok özledim oğluşumu 1 aydır görmüyorumyarın randevum vardı ama iptal ettim kardan dolayı salı günü gidicem inşallahhh
kızlar sıkıntı yaşayan herkese geçmiş olsun sonlara yaklaştıkça her tarafımız dökülmeye başladı sanırım bende geceleri uyuyamıyorum sola yatmak iyi derler ya bende soluma yatmaya çalışıyorum ama en rahat ettiğim sağ taraf sağa yatıncada bebeğim sürekli hareket ediyor tekmeliyor ne yapmalıyım bilemedim hele de midem fena delinmiş gibi yanmanında ötesine geçti ilaçta işe yaramıyor
kızlar nevresim takımı almak istiyorum bebeğime sizce hangisini alayım fikir verin
Eki Görüntüle 599855
Eki Görüntüle 599856
dertsizim kuzum çok geçmiş olsungünaydın kızlar
dün öğlen eşim eve gelince ürolojiye gidelim dedi.
öğleden sonra özel hastaneye gittik.
ürolojiden sıra aldık allahtan kimse yokmuş.,
hemen girdik. çok iyi bir doktora denk geldik.
acilde yaptırdığım tahlil sonucunu gösterdim.
idrarda kum dediğimiz kristal tanecikleri var dedi.
ailede böbrek rahatsızlığı olan var mı dedi.
beslenme düzeninde ne gibi değişiklik oldu dedi.
süt ve yoğurdu daha çok tüketiyorum dedim.
kristaller sütten olabilirmiş.
sonrada muayene etti. karnımın sağ tarafına ve sol tarafına kasıklarıma baktı.
belimin arkasından boşluklarıma hafif bastırdı.
sonra ödem var mı diye bacağıma baktı.
kan tahlili (üre ve kreatin için) ve böbrek usgsi istedi.
kan tahlilinde vücutta da enfeksiyon varmış. en son değer 10 olması gerekirken benim 19,5.
bu gripten falan olurmuş. onun için ben ilaç yazamam dedi.
böbrek usgsinide geçen detaylı ultrasona gitmiştim de
ertesi gün doktorla telefonda tartışmıştım ya o doktora denk geldik.
hemşireler hemen tanıdı beni. siz görüntü isteyen bayansınız dimi dediler.
doktor yat çocuğum, dön çocuğum diye diye usgden baktı.
sol tarafta bişey yok. ama sağ böğreğin çıkışında 10 mm genişleme varmış.
ayrıca sonuca gebelik baskısı diye de yazmış.
sonuçları aldık ürolojiye gittik. doktor hem tahlil hem böbrek sonucuna bakarak yorumladı.
bebek sağ tarafa baskı yapıyormuş.kesinlikle sol tarafa yatacakmışım.
benim özellkle gece daha çok ağrım oluyordu. sağa yattığım içinmiş.
ağrının sebebi hem bebekten dolayı hem enfeksiyon hemde kummuş.
enfeksiyon için tek kullanımlık 2 kutu munorol diye ilaç verdi.
5 gün arayla sulandırıp içicekmişim.
gelelim asıl soruna. 10 mm genişleme çok değilmiş fakat hamileliğin sonuna kadar
3 ya da 4 haftada bir böbrek usgsi çektirmem gerekiyormuş.
eğer genişleme devam ederse lokal anestezi ile sağ böbrek çıkışındaki kanala tel takılacakmış.
bu tel vücutta 3 hafta kalabiliyormuş. gebelik boyunca bana 2 kez takılması gerekebilirmiş.
ayakta kalmayacaksın kendini yormayacaksın bol bol istirahat edeceksin ve su içeceksin.
maydanoz, roka,tere,marul ıspanak kesin yeme demedi ama mümkün olduğunca azalt dedi.
ordan çıkınca kendi kadın doğumcuma gittim. adam hiç oralı olmadı. doktorun verdiğini kullan.
bu genişleme önemli değil falan dedi. rapor istersen rapor yazayım diyor bi de.
üroloji doktoru ise genişlemenin önemli olduğunu üstüne basa basa söyledi.
munorolu içtim inşallah faydası olur bir an önce.
Teşekkür ediyorum kızlar, yarın 11.30 da kontrolüm. Aslında geçen haftaydı gidemedim. Bu haftaya sarkınca 5 haftadır görmüyor oldum oğlumu çok özledim. Bir daha bu kadar uzun ara vermeyeceğim
​Zapzup canım işe yarar bir tedavi uygular belki, iyi haberlerini bekliyoruz.
Hepinize merhabalar....
öncelikle karlı şehirlerde olan arkadaşlar ne olur çok dikkatli olun...
dün sabah 6'da haberleri seyretmeye başladım istanbul gibi ankara'da da tatil olur mu diye...
sanki içime doğmuş hiç işe gitmek istemedim ama malesef sabah kapıdan dışarı adımımı atar atmaz düştüm...
eşim yanımdaydı biraz ona tutundum falan ama nafile oturdum çanağın üzerine...aklıma ilk gelen oğlum oldu.. Allahım hepimizinkini esirgesin..
ayağa kalkarken de resmen çizgi filmlerde buzda kayıp pati yapanlar gibi bir türlü kolayca doğrulamadım... :96:
zavallı kocişim beni yerden kaldırdıktan sonra moral vermek için çok artistik düştün bitanem falan dedi ama yüzünden çok korktuğu belliydi.. :26:
doktorumla görüştüm.. Allahtan kanama olmadı.. oğlumda hareketlerini benden esirgemedi de içime soğuk sular serpildi...
uzun uzun anlattıp sizi de sıktım ama ne olur dikkat edin... özellikle ankara'daki arkadaşlar bu yeni yapılan siyah-sarı kaldırımlar çok fena kayıyor....
hastası olan ve hastalanan herkese Allahtan acil şifalar dilerim... çok çok geçmiş olsun...
bu arada mide yanması olan herkese yanma sırasında süt içmelerini öneriyorum...
tunanecc canım havlu sormuşsun. ben bebitofun setini aldım. bornoz, havlu, terlik ve kesesi var içinde.albümde var tatlım ordan bakabilirsin.
gününüz güzel olsun güzeller :)
akşam az moralsizdim kusuruma bakmayın artık(
sabahta eşimden fırçayı yedim;kendini bu kadar üzmen beni mutsuz ediyor dedi(
evde iş yapmama bile kızdı sabah;kendini böyle yoracaksan annemi çağırayım gelsin dedi
yılbaşı öncesi gelmişti zaten kayınvalidem;ben o evde olduğu süre boyunca daha çok ayakta kaldım ve rahatça uzun oturamadım
anlattım artık ama inşallah yanlış anlamamıştır(
kendi annem teyzemin rahatsızlığı nedeniyle istanbul'daydı;ikimizi böyle yanlız bırakmaya gönlü razı gelmedi büyük ihtimalle yarın dönecek
Hepinize merhabalar.... öncelikle karlı şehirlerde olan arkadaşlar ne olur çok dikkatli olun...
dün sabah 6'da haberleri seyretmeye başladım istanbul gibi ankara'da da tatil olur mu diye...
sanki içime doğmuş hiç işe gitmek istemedim ama malesef sabah kapıdan dışarı adımımı atar atmaz düştüm...
eşim yanımdaydı biraz ona tutundum falan ama nafile oturdum çanağın üzerine...aklıma ilk gelen oğlum oldu.. Allahım hepimizinkini esirgesin..
ayağa kalkarken de resmen çizgi filmlerde buzda kayıp pati yapanlar gibi bir türlü kolayca doğrulamadım... :96:
zavallı kocişim beni yerden kaldırdıktan sonra moral vermek için çok artistik düştün bitanem falan dedi ama yüzünden çok korktuğu belliydi.. :26:
doktorumla görüştüm.. Allahtan kanama olmadı.. oğlumda hareketlerini benden esirgemedi de içime soğuk sular serpildi...
uzun uzun anlattıp sizi de sıktım ama ne olur dikkat edin... özellikle ankara'daki arkadaşlar bu yeni yapılan siyah-sarı kaldırımlar çok fena kayıyor....
hastası olan ve hastalanan herkese Allahtan acil şifalar dilerim... çok çok geçmiş olsun...
bu arada mide yanması olan herkese yanma sırasında süt içmelerini öneriyorum...
radyoyu açtım bekliyorum canım ama yanlış yeri mi açtım ki :26:Kizlar 15 dak sonra trt radyo 1 de hafta ortasi adli radyo programinda ogrencilerimle canli yayindayiz.
kızlar ben geldim,
sabah hastaneye gittik 8 de, bebişimi gördüm
945 gr olmuş fıstığım boyu 35 cm,
elini yüzüne kapattı göremedik tam, tombik yanaklı yuvarlak gibi geldi gözleri anasına çekmiş
balık yağına başalyalım dedi doktor,
sonra şeker yüklemesi yapıldı, 75 likten
damar yolu açtılar 3 defa kan alıcağımız için sürekli sürekli iğne olmasın diye,
ben bakmıyorum tabi o işlemler olurken, çünkü kan tutuyo beni
neyseki kız aldı kanı, şekerli suyu içtim, hoşuma da gitti açlıktan sonra
yarım saat geçti bende bi değişiklik olmadı, dedim heralde bu sefer gözüm kararmayacak atlattım
demez olaydım kendi kendime nazarım değdi galiba, 5 dk geçmedi kii
benim gözler kaymaya başladı elim ayağım boşaldı, hemen müşahade odasına aldılar, tansiyonuma baktılar
yaklaşık bikaç dk sürdü o halim, ama ben gidiyorum heralde dedim içimdem, nefret ediyorum kan vermekten yaaaa
sonra 2 defa daha alındı kan onlarda öyle olmadım çok şükür,ben yattım hep hemşire geldi kan aldı gitti,
sonuçlar çıkınca doktora gösterdik, iyiymiş şeker çıkmadı çok şükür
açlık 90
1. saat tokluk 133
2. saat tokluk 130 çıktı,
kızlar ben geldim,
sabah hastaneye gittik 8 de, bebişimi gördüm
945 gr olmuş fıstığım boyu 35 cm,
elini yüzüne kapattı göremedik tam, tombik yanaklı yuvarlak gibi geldi gözleri anasına çekmiş
balık yağına başalyalım dedi doktor,
sonra şeker yüklemesi yapıldı, 75 likten
damar yolu açtılar 3 defa kan alıcağımız için sürekli sürekli iğne olmasın diye,
ben bakmıyorum tabi o işlemler olurken, çünkü kan tutuyo beni
neyseki kız aldı kanı, şekerli suyu içtim, hoşuma da gitti açlıktan sonra
yarım saat geçti bende bi değişiklik olmadı, dedim heralde bu sefer gözüm kararmayacak atlattım
demez olaydım kendi kendime nazarım değdi galiba, 5 dk geçmedi kii
benim gözler kaymaya başladı elim ayağım boşaldı, hemen müşahade odasına aldılar, tansiyonuma baktılar
yaklaşık bikaç dk sürdü o halim, ama ben gidiyorum heralde dedim içimdem, nefret ediyorum kan vermekten yaaaa
sonra 2 defa daha alındı kan onlarda öyle olmadım çok şükür,ben yattım hep hemşire geldi kan aldı gitti,
sonuçlar çıkınca doktora gösterdik, iyiymiş şeker çıkmadı çok şükür
açlık 90
1. saat tokluk 133
2. saat tokluk 130 çıktı,
günaydın kızlar
kan tahlilinde vücutta da enfeksiyon varmış. en son değer 10 olması gerekirken benim 19,5.
sonuçları aldık ürolojiye gittik. doktor hem tahlil hem böbrek sonucuna bakarak yorumladı.
gelelim asıl soruna. 10 mm genişleme çok değilmiş fakat hamileliğin sonuna kadar
eğer genişleme devam ederse lokal anestezi ile sağ böbrek çıkışındaki kanala tel takılacakmış.
bu tel vücutta 3 hafta kalabiliyormuş. gebelik boyunca bana 2 kez takılması gerekebilirmiş.
ayakta kalmayacaksın kendini yormayacaksın bol bol istirahat edeceksin ve su içeceksin.
maydanoz, roka,tere,marul ıspanak kesin yeme demedi ama mümkün olduğunca azalt dedi.
ordan çıkınca kendi kadın doğumcuma gittim. adam hiç oralı olmadı. doktorun verdiğini kullan.
evet evet, bakmıym die kafamı çeviriyom, gözümü kapatıyom ama hissediliyo meret:)Kiz hakikaten bende vurun adik iğne vurulmadık yer kalmadı. Bu bildigin cerez vurununca diyeceksin haklı diye bak sana tuyo vereyim iğne soğukta olursa donar acitir o kırmızı ampulü elinde tut sıcak vursunlar,unutma.
Sen yine vurduruyormussun.
Benim arkadasta hastalıktan yerlere yatar birde mizmiz iğne kalıyor bunda bildigin kalçası beton ben vurmam öylesine iğne valla aaa .
En uyuzu pamuk koluna Yada popisine sürülüyor bir iki saniye o an varya
kilosu gelir yerine endişelenme, sıkıntıları geçti ya, yemekleri götürmeye başlar inşallahTedbir amaçlı almış dr.. Şimdilik bir sıkıntı yok,şikayetlerin bir kaç güne geçer;bol su iç dinlen haftaya gel dedi..
Ben dr 'dayken eşim geldi eve.. İyice zayıflamış..
Yazarım yine :-(
Uyuyacağım .
Herkese tatlı rüyalar.
Disarda bir köpek havliyor hatta bir kac köpek.
Anacim deprem vs hissedermiş ya bunlar
İnsallah birsey olmaz.
demez canım inşallah, bana dr 1 gün boyunca çok sık sancı olursa sıkıntı olabilir demişti..kızlar öğleden sonra gideceğim bakalım doktora gecede çok sancılandım bakalım ne diyecek umarım kötü bişey demez hiç gidesim yok
günaydın kızlar
gününüz güzel olsun güzeller :)
akşam az moralsizdim kusuruma bakmayın artık(
sabahta eşimden fırçayı yedim;kendini bu kadar üzmen beni mutsuz ediyor dedi(
evde iş yapmama bile kızdı sabah;kendini böyle yoracaksan annemi çağırayım gelsin dedi
yılbaşı öncesi gelmişti zaten kayınvalidem;ben o evde olduğu süre boyunca daha çok ayakta kaldım ve rahatça uzun oturamadım
anlattım artık ama inşallah yanlış anlamamıştır(
kendi annem teyzemin rahatsızlığı nedeniyle istanbul'daydı;ikimizi böyle yanlız bırakmaya gönlü razı gelmedi büyük ihtimalle yarın dönecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?