sedacım hayırlı haberlerle gelirsin inşallah.kızlar öğleden sonra gideceğim bakalım doktora gecede çok sancılandım bakalım ne diyecek umarım kötü bişey demez hiç gidesim yok
canım keşke başka doktor olsa... 2 kat 3 kat muayene ücreti vermeye bile razıyım ama malesef yok...günaydın mutlu günler kızlar..
dertsizim Allah şifanı versin canım..iki doktorda zıt birşey söylüyo insan neye inanacagınıda şaşırıyo..sen olmazsa tek seferlik başka bir kadın doğumcuya git canım..
herseyi anlat.iyi bir doktor olsun ama..
laternem gözün aydın canım dönmüş eşin..herşey sırayla hallolur sıkma canını..
canım çok geçmiş olsun inşallah bir sorun yokturkızlar öğleden sonra gideceğim bakalım doktora gecede çok sancılandım bakalım ne diyecek umarım kötü bişey demez hiç gidesim yok
dertsizcim geçmiş olsun canım hamilelikte böbreklerde sıkıntı yaşanması normal demişti benim doktorum. yani normal derken kafaya takılmayacak bişey gibi değil de hamilelikten sonra geçecek anlamında söylemişti. neyse ki üroloji uzmanı ilgilenmiş yoksa kadın doğumcuna kalsan belki de daha çok sıkıntı çekecektin. inşallah doktorun verdiği ilaçlar iyi gelir sıkıntıların bi an önce geçer canımgünaydın kızlar
dün öğlen eşim eve gelince ürolojiye gidelim dedi.
öğleden sonra özel hastaneye gittik.
ürolojiden sıra aldık allahtan kimse yokmuş.,
hemen girdik. çok iyi bir doktora denk geldik.
acilde yaptırdığım tahlil sonucunu gösterdim.
idrarda kum dediğimiz kristal tanecikleri var dedi.
ailede böbrek rahatsızlığı olan var mı dedi.
beslenme düzeninde ne gibi değişiklik oldu dedi.
süt ve yoğurdu daha çok tüketiyorum dedim.
kristaller sütten olabilirmiş.
sonrada muayene etti. karnımın sağ tarafına ve sol tarafına kasıklarıma baktı.
belimin arkasından boşluklarıma hafif bastırdı.
sonra ödem var mı diye bacağıma baktı.
kan tahlili (üre ve kreatin için) ve böbrek usgsi istedi.
kan tahlilinde vücutta da enfeksiyon varmış. en son değer 10 olması gerekirken benim 19,5.
bu gripten falan olurmuş. onun için ben ilaç yazamam dedi.
böbrek usgsinide geçen detaylı ultrasona gitmiştim de
ertesi gün doktorla telefonda tartışmıştım ya o doktora denk geldik.
hemşireler hemen tanıdı beni. siz görüntü isteyen bayansınız dimi dediler.
doktor yat çocuğum, dön çocuğum diye diye usgden baktı.
sol tarafta bişey yok. ama sağ böğreğin çıkışında 10 mm genişleme varmış.
ayrıca sonuca gebelik baskısı diye de yazmış.
sonuçları aldık ürolojiye gittik. doktor hem tahlil hem böbrek sonucuna bakarak yorumladı.
bebek sağ tarafa baskı yapıyormuş.kesinlikle sol tarafa yatacakmışım.
benim özellkle gece daha çok ağrım oluyordu. sağa yattığım içinmiş.
ağrının sebebi hem bebekten dolayı hem enfeksiyon hemde kummuş.
enfeksiyon için tek kullanımlık 2 kutu munorol diye ilaç verdi.
5 gün arayla sulandırıp içicekmişim.
gelelim asıl soruna. 10 mm genişleme çok değilmiş fakat hamileliğin sonuna kadar
3 ya da 4 haftada bir böbrek usgsi çektirmem gerekiyormuş.
eğer genişleme devam ederse lokal anestezi ile sağ böbrek çıkışındaki kanala tel takılacakmış.
bu tel vücutta 3 hafta kalabiliyormuş. gebelik boyunca bana 2 kez takılması gerekebilirmiş.
ayakta kalmayacaksın kendini yormayacaksın bol bol istirahat edeceksin ve su içeceksin.
maydanoz, roka,tere,marul ıspanak kesin yeme demedi ama mümkün olduğunca azalt dedi.
ordan çıkınca kendi kadın doğumcuma gittim. adam hiç oralı olmadı. doktorun verdiğini kullan.
bu genişleme önemli değil falan dedi. rapor istersen rapor yazayım diyor bi de.
üroloji doktoru ise genişlemenin önemli olduğunu üstüne basa basa söyledi.
munorolu içtim inşallah faydası olur bir an önce.
dmt, zapzup size de geçmiş olsun kızlar.
günaydınnn kızlar
çok hastayım boğazlarım şişti, ses tellerim çatladı yutkunamıyorum off offf çok fena
günaydınnn kızlar
çok hastayım boğazlarım şişti, ses tellerim çatladı yutkunamıyorum off offf çok fena
inşallah canımDertsiz sana da geçmiş olsun canım,zor valla işin dr. yönünden..İnşallh ilerlemez..
ürologta zaten kanal genişlemesinn ilaçla tedavisi olduğunu fakat hamilelikte ilaç kullanılmayacağı için tel takılması gerektiğini söyledi.dertsizcim geçmiş olsun canım hamilelikte böbreklerde sıkıntı yaşanması normal demişti benim doktorum. yani normal derken kafaya takılmayacak bişey gibi değil de hamilelikten sonra geçecek anlamında söylemişti. neyse ki üroloji uzmanı ilgilenmiş yoksa kadın doğumcuna kalsan belki de daha çok sıkıntı çekecektin. inşallah doktorun verdiği ilaçlar iyi gelir sıkıntıların bi an önce geçer canım
merkezdeki komutanının eşi hemşire o da gittiğim doktoru söylüyor canım. daha iyisi yok diyor. 3 haftada bir böbrek usgsi çektiricem. eğer kesin tel takılması gerekiyorsa bursaya gidip ordada baktırırım. tatlım ben hayatımda hiç süt içmedim. hamileliğimle brlikte süt içmeye başladım bebeğim için. bi de son zamanlarda pastörize süt değil de dışarıdan almaya başlamıştım. sanırım onunda etkisi var.artık yoğurt yiyeceğim. aman canım oğlum iyi olsun sağlıklı sıhhatli doğsun başka bişey istemiyorum.Dertsizcim canım çok geçmiş olsun, drunun söylediklerini dikkate almak gerekir, çok riskli işlemlerden bahsetmemiş eğer yazdıklarını doğru okuyup anladıysam tabi. Başka seçeneğim de yok diyorsun. O zaman druna güvenerek ilk adımı atmalısın. Süt yerine yoğurdu tercih etmek iyi fikir. Acil şifalar diliyorum tatlım.
Zapzup canım geçmiş olsun, bol bol ıhlamur diyorum :)
hanipeks sen nasıl oldun canım? ödem var mıydı dün yine?
inşallah düşündüğümüz gibi yorgunluktan dolayı olmuştur.başka birşey çıkmaz inşallah canım.
Evet canım vardı, ama morluk ve çukurlar yoktu şükür, randevum yarın, bakalım ne diyecek, resmini çekmiştim göstercem dr a. Önemli bir şey ise sizlerle de paylaşırım resmi ve drun söylediklerini
canım maden suyu iç hergün magnezyum iç anca vücudun 1 haftada toparlar baştan beri maden suyu içtin mi bilmiyorum ama içmiş olsaydın bu kadar kasılma olmuyor işallah çabuk geçer canım kasılma zor çok can yakıyorKızlar magnezyumu günde ikiye çıkarmama rağmen bacaklarımdaki sıkıntılarda hiç bir değişiklik olmadı :26:
Kramp,ağrı,özellikle diz kapağında yoğun ağrı devam ediyor.Öyle zor eğilip,doğruluyorum ki...:26:
Nst ye aldı beni dr :-(
çok güzel izmirde hasretle kar bekliyoır ama elde sadece soğuk variyi geceler herkese.. gecmise bakamadim.. an itibari ile foto ekliyorum..
Eki Görüntüle 599686
sabaha kadar boyle yagarsa dusunemiyorum..
mutlu sabahlar mesajimi okuyanlara..
git canım ihmal etme haber ver bize dekızlar öğleden sonra gideceğim bakalım doktora gecede çok sancılandım bakalım ne diyecek umarım kötü bişey demez hiç gidesim yok
çok geçmiş olsungünaydın kızlar
dün öğlen eşim eve gelince ürolojiye gidelim dedi.
öğleden sonra özel hastaneye gittik.
ürolojiden sıra aldık allahtan kimse yokmuş.,
hemen girdik. çok iyi bir doktora denk geldik.
acilde yaptırdığım tahlil sonucunu gösterdim.
idrarda kum dediğimiz kristal tanecikleri var dedi.
ailede böbrek rahatsızlığı olan var mı dedi.
beslenme düzeninde ne gibi değişiklik oldu dedi.
süt ve yoğurdu daha çok tüketiyorum dedim.
kristaller sütten olabilirmiş.
sonrada muayene etti. karnımın sağ tarafına ve sol tarafına kasıklarıma baktı.
belimin arkasından boşluklarıma hafif bastırdı.
sonra ödem var mı diye bacağıma baktı.
kan tahlili (üre ve kreatin için) ve böbrek usgsi istedi.
kan tahlilinde vücutta da enfeksiyon varmış. en son değer 10 olması gerekirken benim 19,5.
bu gripten falan olurmuş. onun için ben ilaç yazamam dedi.
böbrek usgsinide geçen detaylı ultrasona gitmiştim de
ertesi gün doktorla telefonda tartışmıştım ya o doktora denk geldik.
hemşireler hemen tanıdı beni. siz görüntü isteyen bayansınız dimi dediler.
doktor yat çocuğum, dön çocuğum diye diye usgden baktı.
sol tarafta bişey yok. ama sağ böğreğin çıkışında 10 mm genişleme varmış.
ayrıca sonuca gebelik baskısı diye de yazmış.
sonuçları aldık ürolojiye gittik. doktor hem tahlil hem böbrek sonucuna bakarak yorumladı.
bebek sağ tarafa baskı yapıyormuş.kesinlikle sol tarafa yatacakmışım.
benim özellkle gece daha çok ağrım oluyordu. sağa yattığım içinmiş.
ağrının sebebi hem bebekten dolayı hem enfeksiyon hemde kummuş.
enfeksiyon için tek kullanımlık 2 kutu munorol diye ilaç verdi.
5 gün arayla sulandırıp içicekmişim.
gelelim asıl soruna. 10 mm genişleme çok değilmiş fakat hamileliğin sonuna kadar
3 ya da 4 haftada bir böbrek usgsi çektirmem gerekiyormuş.
eğer genişleme devam ederse lokal anestezi ile sağ böbrek çıkışındaki kanala tel takılacakmış.
bu tel vücutta 3 hafta kalabiliyormuş. gebelik boyunca bana 2 kez takılması gerekebilirmiş.
ayakta kalmayacaksın kendini yormayacaksın bol bol istirahat edeceksin ve su içeceksin.
maydanoz, roka,tere,marul ıspanak kesin yeme demedi ama mümkün olduğunca azalt dedi.
ordan çıkınca kendi kadın doğumcuma gittim. adam hiç oralı olmadı. doktorun verdiğini kullan.
bu genişleme önemli değil falan dedi. rapor istersen rapor yazayım diyor bi de.
üroloji doktoru ise genişlemenin önemli olduğunu üstüne basa basa söyledi.
munorolu içtim inşallah faydası olur bir an önce.
teşekkürler canım sağol sana da geçmiş olsundmt, zapzup size de geçmiş olsun kızlar.
sağol canım ikişer bardak içiyorum ıhlamuru öğleden sonra doktora gidicem ilaç mı verir ne yapoar bilmem yazık bebişim sıkışıyor ben öksürdükçeDertsizcim canım çok geçmiş olsun, drunun söylediklerini dikkate almak gerekir, çok riskli işlemlerden bahsetmemiş eğer yazdıklarını doğru okuyup anladıysam tabi. Başka seçeneğim de yok diyorsun. O zaman druna güvenerek ilk adımı atmalısın. Süt yerine yoğurdu tercih etmek iyi fikir. Acil şifalar diliyorum tatlım.
Zapzup canım geçmiş olsun, bol bol ıhlamur diyorum :)
sağolm tatlım soğuk hava ve klima beni bu hale getiriyor klima alerjim var boğazlarımı kurutuyor ve ses tellerimi çatlatıyor nefret ediyorum klimadançok geçmiş olsun canım havalar soğudu iyice hastalıklar yakamızı bırakmaz artık
bize de paylaş canım merak ettim nasıl morardı bu kadar bacakların işallah çabuk geçer iyileşirsin
Evet canım vardı, ama morluk ve çukurlar yoktu şükür, randevum yarın, bakalım ne diyecek, resmini çekmiştim göstercem dr a. Önemli bir şey ise sizlerle de paylaşırım resmi ve drun söylediklerini
canım maden suyu iç hergün magnezyum iç anca vücudun 1 haftada toparlar baştan beri maden suyu içtin mi bilmiyorum ama içmiş olsaydın bu kadar kasılma olmuyor işallah çabuk geçer canım kasılma zor çok can yakıyor
Zapzup,dmt cok gecmis olsun kızlar ya
Dertsiz gecmis olsun,o stent neden takılacak pek anlamadım yani kum idrar kanalında mı yoksa idrar kaçması vs var mı?
Yanlış hatırlamıyorsam plastik bir stentti.keske başka bir urologta görse kadın dogum uzmanı fazla ilgilenmez haklı.
Üzüldüm valla ama kum olmasına sevindim kum çabuk dökülür.
sağol canım.stent böbrek çıkışındaki idrar kanalında genişleme olduğu için takılacakmış.Zapzup,dmt cok gecmis olsun kızlar ya
Dertsiz gecmis olsun,o stent neden takılacak pek anlamadım yani kum idrar kanalında mı yoksa idrar kaçması vs var mı?
Yanlış hatırlamıyorsam plastik bir stentti.keske başka bir urologta görse kadın dogum uzmanı fazla ilgilenmez haklı.
Üzüldüm valla ama kum olmasına sevindim kum çabuk dökülür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?