ya evet ya ben de bunu anlamıyorum yaaa bi de etraftakiler de diyolar sürekli 13 kilo aldım aaa dur artık diye nası durcam ben yaaa !!!! allah allahh bi yandan al bunu da ye bebeğe faydalı gerekli diye dayıyolar önüme bi yandan da dur artık yetti be!!! bugun gene bana aaa iyice kocaman oldun sen sığmıyosun öğretmenler odasına diye bişi diyince allah yarattı demeyip dalacaktım ki boyum uzun 1.78 ve 76 kiloyum yani abes de durmuyoki istersem 100 kilo olayım da sağlıklı olsun diyorum ben ama delirtiyolar insanı
canım tabi siz tanımadığınız öyle diyorsunuz ama eşim siz doğumda gelmeyin daha sonra gelin dese kıyamet kopar. gelir ve aylarca kalırlar bizde.Canım eşin söyleyemezse,sen her konu açıldığında dile getireceksin annene ve babana ihtiyacın olacagını,sizde kalacaklarını...
Doğumda her iki aileninde birarada bulunması çok manasız geliyor bana...
Her kafadan bir ses çıkıyor ,o öyle olur,bu böyle olur vs.Yok ona benziyor,buna benziyor sohbetleri vs. Gerilime neden oluyor bir şekilde...
Buarada kimsenin gözüne batmıyorsun hayatım,hepimiz herseyi paylaşıyoruz burda...Lütfen böyle düşünme...İçine atma
Hepsi birbirinden güzel,bayıldım...
Sağlıkla,güle güle,iyi günlerde kullanın canım...
Evet ya bende şaşırdım...
Allah rahmet eylesin,ailesine sabırlar versin inş.
evimiz küçük değil öyle bişey söyleyemem canım. 2 tane de koltuk takımım var. 2 aileyide rahatlıkla yatırabilirim. tabi bi de bonus kaynım var.stres yapma canım. doğumdan önce telde falan konuşursanız ev küçük annemler gittikten sonrada siz gelip bana yardım edersiniz, hem bende rahatsızım zaten daha uzun süre yanlız kalmamış olurum falan desen yinede huysuzlanırlar mı?
aynı durum benimkilerde de var, ama kayınvaldemle bende konuşmuyorum. karşılıklı dairelerde oturuyoruz aylardır merdiven üstünde bile karşılaşmadık. bir gün sormadılar bile.
eşime her fırsatta söylüyorum doğumu haber vermiycez hastaneye gelmelerini istemiyorum diye. oda yapılanları bildiği için hak veriyor. hastanedende çıkınca annemlerde kalıcam 2 hafta kadar. ondan sonra dönerim evime.
utanmadan bebek görmeye gelebilecek mi çok merak ediyorum.
annemlerde doğum yapamam voltajım ya. o zaman eşim gelemicek izin problemimiz var tatlım.Dertsiz;
Bak bu konuda da benzerliklerimiz var
Benim ailemde 11 yıldır görüşmüyorlar diğer tarafla.dogumlarim biri annemlerde olunca gelemediler.
İkinciye de zaten yeni barismistik gelmediler.annemde gelmedi.
Olan bana oluyor.
Esın diyemez bende diyemezdim.sen annenin yanında rahat edeceksen orda doğur
Bunu konuşmazsanız o anda sorun yaşayabilirsiniz .esinin ailene bakış acisida mühim.
Aslında o anda tevafuk benim doğumum oldu :)
Belki sende de birseyler yolunda gider
Bana kalırsa ne o ne o ben arada kalmayayım kimse olmasın.
haklısın canım. ama ister istemez kafama takıyorum işte.cnm nolur umursama böle şeyleri senin sağlığın herşeyden öenmli emin ol sana bişey olursa ananandan babandan başka kimse üzülmez canınının kıymetini bil
ay seninkilerde bir alem. ama eşin herşeyin farkında. benim eşim bişey söylese kadın acillik oluyor. duygu sömürü hat safhada. hadi gelde bişey söyle.kuzumm boşver annenle baban gelsin sizde kalsın kaynananlar rahatsız oluyorlarsa gidebilirler ben geçen eşimede söyledim isim vermeden benim bu zor zamanlarımda kimler varsa yanımda bebeğim doğuncada onlar olsun başkasını istemiyorum sonradan eklenmesinler gerek yok dedim
benim kayınvalidemde bi kez aramadı dün gelmez gelmez dedik geldi ama hürremden önce gitti ya ohh şükür
oğlumun odasına baktı şu çok güzel nerden aldınız dio ben annem aldı diorum suna ne kadar verdiniz dio babam ödedi bilmiyorum diyorum kudurdu
sonra da iyi kadını oynayacak ya kızım bak işten yorgun geliyorsunuz bize gelin yemeğinizi yiyin geri gidin( bi yarım saatlik yol bu kış günü yemek için gelin dediği) kendisi bebek bakıyor ordan evine zaten 6,30 7 gibi geliyor aksam oraya çıkışta gitsek ya yine mecbur ben yemek yapacam yada onu bekleyeceğim 8e 9 a kadar aç bende yok benim hergün yemeğim var dedim bi gün önceden de yemeğim vardı eve gider gitmezde yemek pilav salata çorba makarna yapmıştım turşu çıkarttım tatlım ve poğaçam da vardı eşimin kardesi var liseye giden o iyidir anasılar gibi değildir dedi ki anne ben her aksam buraya gelirim sen hiç yemek yapmıon ki ablama bak neler yapmış tatlısına varana kadar ve hamile dedi bu bönnn bi bozuldu bende sen işten çıkışta buraya gel ye git anne benim yemeğim kesin oluyor dedim =))
sallama kuzum koy g*tüne gitsin sevgili cm ylmzın ünlü sözlerinden =)
canım yukarıdada yazdım eşim öyle dese kıyamet kopar. bizimkiler bildiğiniz gibi değil.Dertsiz;
Bence de eşinle konuş ailesini ikna etsin..önce senin ailen gelsin yanına,onlar gidince de kayınvalideler gelsin.."Küsler nasılsa,karışıklık çıkmasın " diye bahane et...
Gerçekten de senin psikolojinin hassas olduğu o durumda onlar arasında gerginlik seni çok fena etkiler,anlat bunu eşine iyice...
Sırayla gelmelerinden başka çözüm yok..Hem ilk zamanlar kız annesi kalır kızının yanında,kayınvalideler sonra..
canım bunu benim annem için söylediysen ASLA kabul etmem. benim ailem her zaman arkamda. "ağzıyla kuş tutsa senin kızın bana yaranamaz" cümlesini bana söylemediyse sırf ben daha fazla kinlenmiyeyim diye. bu lafın ardından babam beni doğuya 23 saatlik yola götürmeye gelmiş. bu iş olmaz kızım diye. ama ben inat ettim. inat edince babamlarda bişey söylemediler. ne derse desin umrumda değil diyordum. çünkü eşimle 7 yıl flört ettik. 3 yıllık evliydim o zaman. onlar hayatımıza müdahale etmediği sürece eşimle hiçbir problemim yokki benim. ama kayınvalidem için söylediysen çok rahat geliyor hatta benim evim diyor.maşallah annene seni atacak kadar yüzsüz ve hala utanmadan evine girip çıkabiliyor mu? allah yardımcın olsun canım bununla baş etmek gerçekten zordur.
kandildede sen arama eşin arasın, bırak küssün sana rahat bıraksın seni.
canım bunu benim annem için söylediysen ASLA kabul etmem. benim ailem her zaman arkamda. "ağzıyla kuş tutsa senin kızın bana yaranamaz" cümlesini bana söylemediyse sırf ben daha fazla kinlenmiyeyim diye. bu lafın ardından babam beni doğuya 23 saatlik yola götürmeye gelmiş. bu iş olmaz kızım diye. ama ben inat ettim. inat edince babamlarda bişey söylemediler. ne derse desin umrumda değil diyordum. çünkü eşimle 7 yıl flört ettik. 3 yıllık evliydim o zaman. onlar hayatımıza müdahale etmediği sürece eşimle hiçbir problemim yokki benim. ama kayınvalidem için söylediysen çok rahat geliyor hatta benim evim diyor.
haplardan tabiyki canım bende çok yemiyorum ama alıyoruz işte
tabi ben çok hareketsizim o ayrı ama yinede çok yemiyorum yani
az az sık yiyorum geçen ay 4 kilo aldım dr eleviti iki günde bir düşürdü bu ay sanırım ondan az aldım 1,5 kilo
kesinlikle ilaçların etkisi var
canım bunu benim annem için söylediysen ASLA kabul etmem. benim ailem her zaman arkamda. "ağzıyla kuş tutsa senin kızın bana yaranamaz" cümlesini bana söylemediyse sırf ben daha fazla kinlenmiyeyim diye. bu lafın ardından babam beni doğuya 23 saatlik yola götürmeye gelmiş. bu iş olmaz kızım diye. ama ben inat ettim. inat edince babamlarda bişey söylemediler. ne derse desin umrumda değil diyordum. çünkü eşimle 7 yıl flört ettik. 3 yıllık evliydim o zaman. onlar hayatımıza müdahale etmediği sürece eşimle hiçbir problemim yokki benim. ama kayınvalidem için söylediysen çok rahat geliyor hatta benim evim diyor.
kız çocuk o kadar süre aktivite yaparsa sıkılır tabi :)) hareket etmesini sağlayacak seyler yaptır birazda.. sen kendini yoruyorsun :))
nerdeeee canım ya.. ben güneydoğudayım.. iki tane özel hastane var zaten ilde. bir de özel muayenehane.. ama doktor hem çok fırsatçı (tek özel oldugu için) hem de çok ukala. sinirimi bozuyor her gittiğimde.. son bi ihtimalim kaldı.. yakın bir ilde özel bir doğum hastanesi buldum ona gideceğim.. genelde burda çalışan sağlıkçılar falan orayı tercih etmiş doğum için vardır bi bildikleri.. bi okul bitsin de. tatilde ayarlayacağım artık doğum yapacağım yeri
Ben birde feci utanırım aceyip hemide
Yok hayatım mesela,
Erkeğin erkeğe,kadının kadına gobekle diz arası haram.sen bunu cek duzle bir sekilde sekle girer ama bence diye bir kavram olursa yanlışa düşülür.care kısmını sormak gerek,
Elden ayaktan kesilmedikce her hüküm geçerli çünkü
Onada jilet Yada makas gibi veya mahrem olmayan biri gibi seçenek çıkar
Buda hepimizin zoruna gider:)
aamut sanırım kayınvaliden için söledi canım ama gerçekten nası yapabiliyolar bunu anlayamıyorum :S halbuki kendi evladı işin içinde kendi egoları bencillikleri yüzünden herkesihuzursuz edebiliyolar...kandilde dua edelim de allah ıslah etsin canım :* sen germe kendini sakın senden yavrundan kıyametli değil kimse
Kızlar oğlumu sirk e götürdük bu akşam, beklerken alışveriş yaptım, kızıma ciciler aldım.çok beğenerek aldım, hele elbiseye bittim..
gittim yanına sokuldumm sarıldım bi uyandı o da bana sarıldı nolduı dedim babasıyla atışmışlar canı sıkılınca bana patlamış bi baktım gözler falan şiş ağlayarak uyumuş beni ağlattığı içinama bugün çok şükür herşey düzeldi...geçim böylebişey sanırım allahım kimsenin huzurunu bozmasın....
biz oğlumla iyiyiz canım :) çınarla sen nasılsınız?
Herkese merabalar...
Benim oğluma ritm bozukluğu teşhisi konmuştu ve kayseriye falan gitmştik 2-3 hafta içinde düzeleceğini söylemişlerdi dün randevumuz vardı ve oğluşum turp gibi maşşallahh düzelmiş kalbi de tıkır tıkır atıyodu dua eden herkese çok teşekkür ederim Allahım kimseye böyle üzüntülü olaylar yaşatmasın...bide şeker yüklememiz vardı 50 mg limon aromalı şekerli su vardı hazır onu içtim açlığa gerek yok dedi doktorum ve 112 çıktı herşey normal dedi...Umarım herşey güzel olur...
Merhaba anneler ;
Dün Şeker Yüklemesi için hastanedeydim ve testi yaptırdım biraz tokluk şekerim yüksek en az sınır 145 olması gerekirken 154 çıktı benim doktorumda bı hafta 3 beyazdan biraz uzak durmamı ve bir hafta sonra 100grlık şeker yükleme testini tekrar yaptırmam gerktiğini söyledi eğer oda yüksek çıkarsa ( allah korusun ) insülin kullanmaya başlayacakmışımdünden beri kafamı inanılmaz takıldı bu sizlerdede böyl bir sorun yaşandımı ?
selam canlar..
ben dunden beri karin agrim var.. bugu daha azaldi ama eger yarinda devam ederse dra gidecegim..
bebegin hareketleri normal. anormallik yok cok sukur.. ama cok rahatsiz ediyor.. karnimin geneline yayilan bi agri.. hatta dun doguruyormuyum acaba diye bile endise duydum :)))
kızlar bebeğime biberon alacağım bugün ama nasıl birşey almalıyım? hangi marka daha iyi sizce ? bu akış düzeyleri farklı olanlar var ben nasıl birşey almalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?