valla ben tedbir amaçlı alıyorum mama takviyesi falan yapacak olursam annem zaten kullandırtmayacaktır yeğenimde de annem kaşıkla verdi mamayı biberona alışırsa memeyi almaz dedi ama annem giderse kullanırım
Günaydın mis kokulu anneler...
Dün gece nihayet 2 aylık aradan sonra 11 de yattım uyumam uzun sürdü
Sabah uyandığımda halisizligin gercegi tokat gibi yüzüme çarptı ana yüreği onlardan ayrı kalamıyorum
Dün birde 15/8 lik tansiyonumu dusurememistik sabah kalktığımda parmak bogumumdan kirpik dibime kadar şişmiştim .
Bas ağrısı artık uykudan mı tansiyondan mı bilemedim.
umutege tatlım Hanipeksin alıntısında gördüm oğluşumuzu görmüşsün ve 41 kere maşallah herşey yolundaymış
ne güzel kilo da almamışsın fıstığım darısı diğer ayların başına inşallah :))
Rabbim vaktinde ve hayırlı bir doğumla yavruna sağ salim kavuşmayı nasip etsin inşallah (amin)
ahh cnm ellerine sağlık
bnm kociş Karaca ismine taktı Kabadayı filmini hatırlarsan canım,Şener Şen , Kenan İmirzalioğlu başroldeydi orda genç bir kadının ismiydi bayılıo bu isme
selam kızlar nasılsınız? ben hiç iyi değilim
dün gece yine acildeydik dün sabah başlayan bel ağrım akşam iğne de yaptırdığım halde geçmedi mecburen acile gittik tekrar serum takıldı vs. ama ağrı geçmedi. sabaha kadar durup durup başladı.
gece 3ten beri uyuyamadım. sağolsun eşimle de atıştık o ağrının sancının arasında.
oğlumu bırakacak yer bulamadık onu da götürdük acile. herkes hasta hapşırıyor tıksırıyor çocuğa bulaşacak diye çok korktum. serum takılınca eşimle oğlumu eve gönderdim. tek başıma kaldım serum bitince de arabaya bindim geldim o halimle. valla kimsesizlik ne zormuş gerçekten. ailem 1 saatlik yolda oturuyor ama anlık ihtiyacın olunca maalesef yanımda olamıyorlar. çok moralim bozuk insanın en yakını eşi belki ama anneden başka da kimse acımıyor insana, bunu çok net anladım bu sefer. sonradan ne kadar pervane oldu etrafımda eşim ama neye yarar o anda söyledikleri vs. içime çok oturdu maalesef(
böbrek ağrısı geçiren arkadaşlara bir sorum var ağrınız tam olarak nerde oluyor tarif edebilir misiniz? benim ağrım sanki tuvaletim gelince başlıyor çok sıkışırsam had safhaya çıkıyor gibi. eğer böbrekte bişey olsa idrar tahlilinde çıkmaz mı ayrıca ultrason bakılması şart mı acaba kızlar???
sağol canımmm
bu ay dikkat ettim ondan çok almadım
tabi dr yine memnun değilertık ben değil sadece oğlumun alamsı gerekiyormuşşş
amin inşallah canım hepimize kolay hayırlı doğumlar nasip etsinnn
Eneee
Ben ennnn uzak hatta baska sehre gidip aldirmak isterdim
yaaaa bunlar çokkkk güzel, ay bi tane hastane çıkışı almıştım geçen hafta yalnız hiç düşündüğüm gibi çıkmadı, yarın geri yollıycamkızgınım butikbebeye kırmızı almıştım ben onu fuşya çıktı
bende sevmiyorum o kılasikleri ya böyle bişey alacağım yada annem dikecekteşekkürler kızlar,bende çok beğenerek aldım hatta bunu mevlüdünde giydirmeyi düşünüyorum,klasik mevlüt kıyafetlerini sevmiyorum çünkü..diğerllerini de paylaşmak istedim ama telefonla olmadı..bu akşam eklerim onları da..
kaynanan varmı derdin var bende nasıl olacak diye düşünüyorum ama sonuç belli annem kalacak kaynana gidecek galip zapzup oley oleygünaydın kızlar, burda kar yağmış. ev hapsi başladı yine.korkudan kendim çıkamam artık.
benim doğum ara ara aklıma geliyor ondan daha önemli bir sorun var.
doğumda hem annemler hem kayınvalidemler nasıl bir araya gelicek onu düşünüyorum.
iki aile yıllardır konuşmuyor bir araya gelmiyorlar. kayınvalidemler annenler nasıl demez bile.
annem benim yanımda kalsa babam eve gelip yatamaz. off benim için çok büyük sorun.
annem biz duramayız geliriz diyor. kayınvalidemlerde şimdi aramıyorlar ama o zaman kıymetli olur oğlum.
napıcaz bilmiyorum valla.
bu doğum raporları işyerine mi yoksa sgk yamı veriliyor nasıl oluyor ya kafam karıştı iyiceKızlar Günaydınn,
Habertürkte Ali Tezel yanıtlamış,
Anlamadığım İşyeri paranı ödemiyorsa sgk ödüyor 112 günün sonunda , Birde net maaş kadar Doğum parası mı veriyor ? Sordum birkaç kişiye yok öyle şey dediler , Birde siz okuyun ve yorumlayın..
" Doğumdan önceki 8 ve sonraki 8 haftada hamile kadın işyerinde çalışmaz, izinlidir. Çalışmadığı 16 haftanın parasını da SGK, kadına öder. İşverenler isterse bu sürede ücret ödeyebilir ve sonra kadının SGK'dan aldığı parayı kendilerinden isteyebilir
Ali Bey, doğum izni ile devletten alınan doğum parası aynı şey midir? Doğum için izne ayrıldığım takdirde işyerimden maaş almaya devam edebilecek miyim? Bir de 16 haftanın sonunda devletin ödediği bir para varmış, yoksa işyerinden maaş almayıp devlet bize bunu 16 haftanın sonunda kesintiye uğrayıp da mı veriyor? Gülşen İLHAN
Sayın okurum, hamile çalışan kadınlar doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere doktor raporuyla doğum iznine ayrılırlar. Doğum izninde işçi kadın çalışmadığı için işveren kendisine ücret ödemek zorunda değildir. İşverenin ücret ödemek zorunda olmadığı bu 16 haftanın parasını bazı şartlarla SGK size geçici işgöremezlik ödeneği adı altında 16 haftanın sonunda öder. Ancak bazı işverenler, kendi inisiyatifleriyle çalışanları zarar görmesin diye işçisi doğum izninde olduğu halde ücretlerini her ay ödemeye devam ederler. Uygulamada sıkça gördüğümüz üzere, ödediği bu ücretlere karşın sizin SGK'dan alacağınız 16 haftalık parayı da sizden ister.
DOĞUM İZNİ PARASININ ŞARTLARI
5510 sayılı kanunun 18. maddesine göre;
"c) 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi (SSK'lı) ile (b) bendinde (Bağ-Kur'lu) belirtilen muhtarlar ile aynı bendin (1), (2) ve (4) numaralı alt bentleri kapsamındaki sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartıyla, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise doğumdan önceki sekiz haftalık süreye iki haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için,
d) 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi (SSK'lı) ile (b) bendinde (Bağ-Kur'lu) belirtilen muhtarlar ile aynı bendin (1), (2) ve (4) numaralı alt bentleri kapsamındaki sigortalı kadının, erken doğum yapması halinde doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılamayacak süreler ile isteği ve hekimin onayıyla doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışması halinde, doğum sonrası istirahat süresine eklenen süreler için,
geçici işgöremezlik ödeneği verilir."
Yani siz SSK'lı çalışan kadın olarak, doğumun gerçekleştiği tarihten itibaren 360 gün içinde en az 90 gün adınıza SSK primi ödenmiş olması şartıyla 16 haftalık (112 günlük) süre için SGK'dan son 3 aylık brüt ücret, ortalamanızın üçte ikisi kadardır. Sizin son üç aylık SGK'ya bildirilen brüt ücret ortalamanız aylık 2000 lira ise bu rakamın üçte ikisi 1333 lira olacaktır ki, bu rakam da genelde net ücrete yakındır."
allah yardımcın olsun böyle huysuz insanlar yüzünden en güzel anların zehir oluyor sadece senin değil bir çoğumuzun öyle off offcanım eşim hayatta demez biliyorum. siz gelmeyin onlarda burda olcak diyemez. kayınvalidemler onlarda inat kalıcaz derler. valla ben lohusa dönemini düşünüyorum zaten. benim işim daha zor olcak.
bitmiyor canım bitmeyecekte galiba. her iki ailede şehir dışından geleceği için mecburen kalırlar. öğretmen bir arkadaş ben babanı eve götürürüm dedi. benim evim dururken babam başkasının evine niye gitsin dimi ama. kayınvalidem çok bilmiş hemşire emeklisi. kendi bildiğini uygulamaya kalkacak ben sinir olucam. nişanlıyken anneme bizde doğumlarda kızın annesi bakar ona göre demiş. annemde bu sözünü hatırlatırım diyor. bilmiyorum canım zaman azaldıkça daha çok kafama takıyorum. kaç gündür zaten çok moralim bozuk. anlatmadım burda ben herkesin gözüne batıyorum. dert bir değil ki.
çok güzel bunlar ya harika özellikle bu çok güzel ne kadara aldın nerden aldın bayıldım ben buna hangi marka acaba izmirde bulabilir miyim bende bundanTeyzeleri bugün kızımın cicişlerini yıkayacağım.Yıkamadan önce resimlerini çektim bakalım beğenecekmisiniz :)
sağol canımmm
bu ay dikkat ettim ondan çok almadım
tabi dr yine memnun değilertık ben değil sadece oğlumun alamsı gerekiyormuşşş
amin inşallah canım hepimize kolay hayırlı doğumlar nasip etsinnn
bende sevmiyorum o kılasikleri ya böyle bişey alacağım yada annem dikecek
kaynanan varmı derdin var bende nasıl olacak diye düşünüyorum ama sonuç belli annem kalacak kaynana gidecek galip zapzup oley oley
tey tey teyyy
bu doğum raporları işyerine mi yoksa sgk yamı veriliyor nasıl oluyor ya kafam karıştı iyice
allah yardımcın olsun böyle huysuz insanlar yüzünden en güzel anların zehir oluyor sadece senin değil bir çoğumuzun öyle off off
çok güzel bunlar ya harika özellikle bu çok güzel ne kadara aldın nerden aldın bayıldım ben buna hangi marka acaba izmirde bulabilir miyim bende bundan
Eki Görüntüle 607987
ya bu kilo almama nasıl olacak ben anlamadım ben çok çok fazla yemiyorum acıktıkça hafif atıştırıyorum önceden de öyle yapardım kilo almazdım bazılarının hamilelikte iştahı çok açılıyor doymak bilmiyor o da yok bende bebiş mideme baskı yapıyor az yiyorum kesin bu vitaminler demir hapı ve balık hapı suçlu hareket ediyorum ama yine kilo oluyor arkadaşım 30 haftalık gebe 4 kilo almış ben 9,5 kilo aldım 28 haftada benden çokta fazla yemek yer az hareket eder sırrı ne çözemiyorum:52
voltajım neee diyon sen çatı muayenesidemi yapacaklar bize:
Merhaba anneler ;
Dün Şeker Yüklemesi için hastanedeydim ve testi yaptırdım biraz tokluk şekerim yüksek en az sınır 145 olması gerekirken 154 çıktı benim doktorumda bı hafta 3 beyazdan biraz uzak durmamı ve bir hafta sonra 100grlık şeker yükleme testini tekrar yaptırmam gerktiğini söyledi eğer oda yüksek çıkarsa ( allah korusun ) insülin kullanmaya başlayacakmışımdünden beri kafamı inanılmaz takıldı bu sizlerdede böyl bir sorun yaşandımı ?
kızlar bugün çok buruğum 1 aydır babam bendeydi Allah razı olsun elim ayağım olmuştu resmen az önce gitti babam o kadar kötü hissediyorumki kendimi
bizim istediğimizde o, biz değil bebeklerimiz kilo alsın istiyoruz. varsa onun bri formülü söylesinlerde yapalım.
12 kilo almış biri olarak kanıma dokundu
ben jilete basladim artikalabildigimi agdayla aliyorum gerisi olmuyo ne edem, gitti kac senelik emeklerim
kısssslar hamilelik günlüğüme bakın
bacınız resmen yedi aylık oldu bugün
30+0'ım gece 12 itibariyle
ama göbüşüm de yeni aya girdiğimizi ağzıma girmeye çalışarak gösteriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?