Bebiş kyıyafetlerini mi canım?Benimde aklımda artık bu hafta alışveriş olayını halledip hastane çantamızı hazırlıcaz.
Kocişim okumuş araştırmış 28. haftadan sonra çanta haır beklesin diyormuş.
Neler almalıyım ne koymalıyım bilmiyorum,bugun fırsatım olduğunda araştırıp size danışacağım.
çok güzel canım güle güle giydir
bende oğluşumun mevlüt takımını aldım ama ayakkabı çıkmadı çorap varmış ben kendim alıcam artık
maşallah canımmm oğluşuna
bu testin zamanı varmı acaba ya ben dr sormayı unuttum gittiğimde
senin dr sezeryan diyor benimkide ben sezeryan istediğim halde normal yanlısı gibi
Eşimin annanesini ağırladım kızlar kaynanamla yatılı geldiler.
Annanem nasıl mutlu oldu ya.Kıyamam ben ona.
Kaynanam eşimi aramış gelcez diye,kocişimde diyorki ersnil yorgun.
Sonra teli kapadı dedim ne oldu.Annanemle annem gelcekmiş diyor.
Dedim gelsinler,ee sen yorgunsun hatunum diyor.
Söylemesi ayıp yemeğide dışarda yiyorduk.Dedim olsun hayatım olur mu öyle şey.
Hemen kalktık eve geçtik,alışverişimizi yaptık.
Yeniden sofra kurdum.Kaynanam gerşeye karışıyor beni deli etti.
Kocişime hayatım bisküvi getiriyim mi diyorum çayın yanında.
Kaynanam hemen atlıyor yok yemesin ersnil.
Elimi attığım herşeye karıştı.Annanem için sabrettim.
Gece yatağa yattık kocişle.Dediki büyük yanı zor hatunum.
Öylece oturduk kaldık.Dedim yapcak bir şey yok hayatım.
Birde normalde izlemez sıkıntıdan kendini muhteşem yuzyıl dizisine verdi kocişim çok komikti
Ben anladım ki 40'ımı kaynanamla bir arada çıkaramam
sabun fazla köpürmezki canım :26: ama makineye zararı olur mu onu bilmem :26:
Günaydın hepinize..
Dün iş çıkışı erken çıktım sırf doğum yapacağım hastaneyi görebilmek için eşimle birlikte onun Mr sonuçalrını almaya gittik( O da aynı hastanede Mr çektirmiş)
Odaları göremedim,dolularmış çünkü..hafta içi herkes doğuruyor anlaşılanama eşim sabahtan bakmış,beğenmiş..tertmeizmiş,domestosla temizliyorlardı ben ordayken dedi..benim için de önemli olan temizliğiydi zaten..baktım hastane de çok temiz..her oda klimalıymış ısınma sorunu yok 24- 25 derece oluyormuş odalar,istersek arttırabailirmişiz biz kendimize göre(yani üşümeyeceğim) hastane de gayet sıcaktı zaten..konforlu ve donanımlı bir hastane,yenidoğan ünitesi var..ebeler odaların yakınında bulunuyor.
Bir tek hasta bakıcısı yok,doğum sonrası temizliğimi bizimkilerden biri yapacak,bu da beni şimdiden gerdi..nedense yabancıya utanmam ama ailem sakıncalı.
İhtiyaç listesini de sordum..Hastane çıkışı+2 adet tam takım,2 adet şapka,yedek içlik
1Penye+1 peluş yada örgü battaniye
bebek için temizleme mendili
bez
pişik kremi
benim için 2 adet pijama
iç çamaşırı+atlet
terlik
havlu
ped
hasta bezi normal doğumda gerekiyormuş daha çok,gerekli olmaz sana dediler
(ilk doğumumda da kullanmamıştım zaten)
Hastaneden istenilen ve benim şu an hatırladığım bunlar..
Çok güzeller,bayıldımTam bir prenses olacak kuzucuk :124:Güle güle kullanın canım.
saolun kızlar,
temmuz'cum erkek mevlüt kıyafetleri de gördüm ben çok tatlı , bi de bi arkadaşım takım elbise giydirmişti, panyonu baklavalı süveteri falan vardı , inanılmaz tatlı olmuştu:)
ersnilll canım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.. iğneyi de oldun rahatlamışsındır artık..
dmt çok çok geçmiş olsun canım.. umarım eşinle bi an önce düzeltirsin durumu..
temmuz kız sabun tozu makineyi bozmasın öyle.. bi kere yanlıslıkla matik olmayan deterjan koydum heryerinden köpükler gelmişti
Ofelyam pek güzel canım kızının mevlütlüğü..Prenses gibi olacak giyince..
gelin olucak gelin olucak:)Allah'ım hepimize o günleri görmeyi nasip etsin iinş.
zaten çıkarmayacaksın takma.. ama bu aralar sık gelip gitmeye başladı senin ki.. dikkat et :)
Allahımmmmm
çok güzellerrrr ofelyamm :)) bayıldım.. sağlıkla giydirmen nasip olsun inşallah
Mezoş canım temizlik derken,ameliyathaneden çıkıca bacak ve karın bölgen kanlı oluyor..daha önceki doğumumda hastenenin hasta bakıcısı temizlemişti beni,sonra da giydirmişti bir güzelll..annemler sadece oğlumla ilgilenmişti..Şimdi tüm bu temizlik işlerini onların yapacağını düşündükçe ürperiyorum..:18:
Bana doğumdan sonra sonda takılmamaıştı,tuvalete yaptırmıştı hasta bakıcı..
Evet canım bebiş kıyafetlerini..
Hazırlarsın tatlım,unuttuğun bişey olursa sorarsın söleriz..burda bir dolu anne var çanta hazırlayan..Sana tavsiyem bir de doğum yapacağın hastaneye sorman.Onların ekstra istedikleri oluyor mu diye..Benim ilk doğum yaptığım hastanede herşey mevcuttu,heiç eksiklik yaşamadım ama sanırım bu hastane de herşey bize ait olacak..Neyse ben fazlasıyla hazırladım zaten.
Bir de bana hastanede bebek bezinin 1 paket koymamı sölediler(Yenidoğan).Bazen ekstra durumlar oluyormuş bir günden fazla kalınabiliyormuş,onun için..
Mezoş canım temizlik derken,ameliyathaneden çıkıca bacak ve karın bölgen kanlı oluyor..daha önceki doğumumda hastenenin hasta bakıcısı temizlemişti beni,sonra da giydirmişti bir güzelll..annemler sadece oğlumla ilgilenmişti..Şimdi tüm bu temizlik işlerini onların yapacağını düşündükçe ürperiyorum..:18:
Mezoşşşş sen şimdi ne koymuştun hastane çantasına.
Detaylı yazabilir misin kuzucum bu hafta sonu annem gelcek alışveriş yapcaz çantamızı hazırlıcaz kısmetse.
Günaydın,hayırlı cumalar insallah...
şimdiiiii :)) voltaj geldi ya korkuyorum yazmaya :)
ben ne olur ne olmaz diye 3 hastane çıkışı koydum ama sanırım birini geri çıkaracağım.. iki tane alt üst takım.. bebek bezi, hazır alt açmalardan, pişik kremi, kalın pelüş battaniye(çıkarırken sarmak için), biberon (süt gelmez, emmez bi şey olabilr diye) ıslak mendil.. zıbınlar, şapka ve eldivenler hast. çıkışlarının hepsınde oldugu ıcın yedek koymadım başka. bir gece kalırsak yeter zaten heralde.
kendi çantama da iki pijama bir gecelik 2 sabahlık (üstüm başım batarsa diye..ne olur olmaz) ped, göğüs kremi, çorap, terlik,göğüs kalkanı, iç çamaşırı, fotoğraf makinası, hastaneden çıkarken giymek için kıyafet, makyaj çantası ve lohusa tacı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?