günaydın kızlar,
dün gece hiç uyuyamadım öksürmekten , o kadar da şiddetli ki, çocuğun başı döndü içerde, çok korkuyorum, yani altıma kaçırdım sölemesi ayıp ama o kadar kötü öksürüyorum
bi de yaşama yolculuk belgeselini izlemiştik dün, kadın da bronşit oldu, sonra suyu geldi, hastanede yattı falan erken doğum yaptı, tam gecesi izlemişim, şimdi de okudum, öksürük su kesesini patlatıyomuş, rahimde kasılmaya sebep oluyomuş falan çok korkuyorum tutuyorum kendimi öksürmemek için ama çok zor tabi, napsam bilmiyorum,
bildiğiniz doğal yollar var mı?
geçmiş olsun öksürtmemek için su iç ılık ıhlamur da içebilirsin ballı su da yumuşatır ama öksürtüyo da ama sert öksürtmez
günaydın kızlar,
dün gece hiç uyuyamadım öksürmekten , o kadar da şiddetli ki, çocuğun başı döndü içerde, çok korkuyorum, yani altıma kaçırdım sölemesi ayıp ama o kadar kötü öksürüyorum
bi de yaşama yolculuk belgeselini izlemiştik dün, kadın da bronşit oldu, sonra suyu geldi, hastanede yattı falan erken doğum yaptı, tam gecesi izlemişim, şimdi de okudum, öksürük su kesesini patlatıyomuş, rahimde kasılmaya sebep oluyomuş falan çok korkuyorum tutuyorum kendimi öksürmemek için ama çok zor tabi, napsam bilmiyorum,
günaydın kızlarr
bu hafta benim son çalışma haftam nasipse.. bundan sonra taaaa iki sene sonra eylülde işbaşı yapıcam inşallah..
hafta sonu kontrolüm vardı.. ne yazık ki çok canım sıkıldı..
kızım hala ters duruyor ve kordon boynuna dolanmış.. doktor korkma dedi ama biliyorsunuz korkmamak elde değil bu tür durumlarda. sağımdan soluma bile korkarak dönüyorum artık ona bi sey olacak diye..,
öte yandan ilk kez yüzünü bu kadar net gördük. doktor babasına benzetti.. minicik bir burnu ve çok tatlı yüz hatları vardı. doktor teyzesi çok beğendi kızımı..babası da ilk kez kendimi baba gibi hissediyorum diyor :) ağzını açıp kapıyordu kızım biz izlerken babası da iki gündür o hareketi yapmaya çalışıyo
ve doktor bebek dönerse ısrarla sana normal doğumu tavsiye ediyorum bebeğin başı küçük rahatça doğum yaparsın dedi. yemezler dedim keseceksin aşağıdan ne fark edecek. ilk doğumlarda alttan kesi %90 olur dedi. yapmam dersem yalan olur dedi. zaten yırtık oluyo en azından kesik düzgün olur vs vs dedi. sen sezeryana hazırlan doktorcum dedim çıkarken..
kızım 41 cm olmus ve 1750 gr.. onu çok özledim kızlarrr
en son çarşamba günü ilaçlara başladığımı yazmıştım size. perşembe sabah kalktım öksürük vs. derken çok fena grip oldum sanırım geçen gün acilde kaptım. ilaçlarda bünyemi çok zayıflatınca hemen şifayı kaptım. 2 gün rapor aldım mecburen hem ilacın yan etkileri hem grip derken 2-3 gün lokma koyamadım ağzıma. bebeğim için çok çok üzüldüm beslenemiyor diye. zorla yesem yediğimi çıkarıyordum. üstelik çok kötü öksürüyordum öksürdükçe kasıklarıma sancılar saplanıyordu. zaten kasılma olacak diye kendime çok dikkat etmek zorundayım. cuma- cumartesi ayağa bile kalkamadım. sağolsun eşim koştu her işe. yorgunluktan bi hal oldu adamcağız. ama neyse ki dün kayınvalidemler geldi.
bende biraz daha iyi olmuştum. ayaklandım biraz. bişeyler de yiyince az daha toparladım. gribim devam ediyor ama artık daha iyiyim. bugün de işe gelebildim şükür.
eşimle baya kötüydük biliyorsunuz son günlerde ama çok şükür düzeldik. sağolsun şu hastalığımda falan çok destek oldu bana. bende artık fazla uzatmak istemedim. hem bana hem ona bi faydası yok kırgınlıkların diye. tabi bi de kayınvalidemlere karşı eşimle soğuk olmak istemem. sonuçta evimize misafir geliyorlar. oğullarını eşiyle kötü görmek ne kadar üzer onları. zaten çok büyük bişey yoktu ama benim hassaslığım onun fevri davranışları derken uzamıştı kırgınlık. şükür ki bitti.
günaydın kızlarr
bu hafta benim son çalışma haftam nasipse.. bundan sonra taaaa iki sene sonra eylülde işbaşı yapıcam inşallah..
kızım hala ters duruyor ve kordon boynuna dolanmış.. doktor korkma dedi ama biliyorsunuz korkmamak elde değil bu tür durumlarda. sağımdan soluma bile korkarak dönüyorum artık ona bi sey olacak diye..,
öte yandan ilk kez yüzünü bu kadar net gördük. doktor babasına benzetti.. minicik bir burnu ve çok tatlı yüz hatları vardı. doktor teyzesi çok beğendi kızımı..babası da ilk kez kendimi baba gibi hissediyorum diyor :) ağzını açıp kapıyordu kızım biz izlerken babası da iki gündür o hareketi yapmaya çalışıyo
ve doktor bebek dönerse ısrarla sana normal doğumu tavsiye ediyorum bebeğin başı küçük rahatça doğum yaparsın dedi. yemezler dedim keseceksin aşağıdan ne fark edecek. ilk doğumlarda alttan kesi %90 olur dedi. yapmam dersem yalan olur dedi. zaten yırtık oluyo en azından kesik düzgün olur vs vs dedi. sen sezeryana hazırlan doktorcum dedim çıkarken..
dmt :)
hasta olmana üzüldüm geçmiş olsun ama herşeyde bi hayır var.. eşinle yakınlaşmanızı sağladı böylece buzlar eridi :) buna çok sevindim. Allah daha iyi etsin.. tez şifa bulursun inşallah canım
canım çok geçmiş olsun aynı dert bende de var geçen perşembeden beri. aşırı kötü bir öksürük sanki ciğerlerim çıkıyormuş gibi. üstelik benim kasılma problemlerim de var. değil öksürmek sert bir hareket bile yapmamam lazım. ama elde değil deli gibi öksürüyorum. hatta kaç sefer kasığıma aşırı ağrı saplandı öksürmekten. ben cumartesi doktorumu aradım balgam varsa öksürüğü kesmemek lazım ama senin fazla öksürmen de zararlı dedi. benical öksürük şurubu verdi. 2 gün sabah akşam içtim. bugün daha iyi en azından çok sert değil öksürüğüm. onun dışında nane limon, ayva kabuğu, ıhlamur falan önerdi. sabahtan akşama elimde fincanla gezdim. baya yardımcı oldu bunlar bana. Allah şifa versin. hiç moralini de bozma allahın izniyle bişeycik olmaz. sen bol bol nane limon iç. çabucak iyileşirsin inşallah.
canım darısı başıma çok sevindim son haftan olmasına. benim daha 4 haftam var( allahın izniyle bişeycik olmaz kızına maşallah kocaman kız olmuş abla olmuş prensesin.
ofelyam geçmiş olsun canım..
ballı, karabiberli süt yatarken iç iyi gelir göğsünü yumuşatır. ayrıca toz zencefil-bal karışımı iyi geliyor. macun gibi yapıp yiyebilirsen eğer.. göğsüne sıcak havlu ya da tülbent koy evdeyken.. bildiklerim bunlarçabuk geçer inşallah canım.. bende öksürüp aksırınca kaçırıyorum altıma.. iki üç kez geldi başıma
geçmiş olsun öksürtmemek için su iç ılık ıhlamur da içebilirsin ballı su da yumuşatır ama öksürtüyo da ama sert öksürtmez
günaydın sanada canım..
bebeğin gelişimi maşallah çok güzel..
bende cuma gittim..çok şükür bi sıkıntı yok sanırım bişi söylemedi..
2 haftada bir görücem artık seni dedi..
doğum olayını bende konustum..kesi yapmazsak bu sefer genişleme olucak dedi..
kesi yi yapmayanlar genelde ebelerdir o an aklıma şu geldi belki gece yaparsam doğumu onu çağırmam ebeler yapar
tamam o zaman yapın madem ama lütfen duymayayım acısını dedim..
uyustururuz dedi..
doğumda muhtemelen mart sonu olucakmıs..normal doğum pozisyonunada geçmiş..istersen epiduralde yapabiliriz dedi..ben hayır istemiyorum dedim..
mezocum benimde son iki haftam..haftaya yerime başka bir kız gelicek işi öğretip çıkıcam
oooo tatil yaklaşmış seninde katinammm :)
neden epidural istemedin canım ??? ne dayanıklı hatunsun kız sen öyle.. ebeye yaptırırım, edidural de istemem falan havaları
senin slogan çok tutttu burda nasıl girdiyse öyle çıkacak !!
ben çok tırsağım.. zaten doktor diyo isteye isteye ters bıraktın bebeği diyo bu durumda zaten normal olmazmış benim. kızım dönmezse ben muradıma ericem :))
canım sakin ol sancın çoksa acile gidin akşam acilde baktır bebeğine durumunu öğren ama bu haftalarda normalmiş hareketsizlik bende gittim doktoruma geçen hafta bir sorun yok dedi ama baktırmakta fayda var tabi o günden sonra şimdi devamlı tekmeliyor işallah senin bebeğinde tekmelere boğar seni için rahatlar kaynanana diyecek laf yok pess
sizinkiler iyi izni kesmiş bizimkiler parayı ve sigortayı kesiyorlar ama el insaf bunlara
büyük bir keyifle hementakipe geçiyorum teşekkürler paylaşım için
sağol canım hepimiz sağlıkl alalım kucakrımıza inşallahhh
canım çarçambadan CUMAYA kadar alınca haftasonunu katıp kesebilirler bu senin iş yerindeki muhasebecine bağlı..yani iki gününü kesebilir...
Eğer kesilme riski varsa cumartesi pazar işe gitmiyorsan pazartesi sabahtan gidip al raporunu yine beş gün tatil yapmış olursun
laterna canım maşallah oğluna kocaman oldu valla
egomego, zapzup kendiniz de bebişlerinizi de üzmeyin lütfen.
egomego işten çıkınca bir tane çikolata ye hemen.
bu kayınvalideler insanın içine kurt düşürünce bir yerleri göğe mi eriyor bilmiyorum.
bizi üzmekten başka bişey yapmıyorlar
zapzup bende taşeron firmada çalıştım
halden anlamaz insanlar, kamu kurumunda herkesten çok çalışırsın
ama aldığın maaş ise onların yarısı bile değildir.
ben 1 yıl çalışıp çok daha iyi bir yere geçmiştim. rabbim sana da nasip etsin tatlım.
oy kuzum ne gıcık bir kayınvaliden var;diline ne sürmeli bilmem
hiç söylenecek laf mı o
üzülme tatlım bazen bebişlerin hareketleri azalıyor yada az hissediliyor;özellikle anne yorgun ve hareketli olduğunda
tatilde bol bol dinlenip oğluşunu hissedersin doya doya inşallah
kocişinde tam zamanında heveslendirip hevesini kaçırmış( sen ikna edersin onu ben sana güveniyorum
iyi tatiller fıstığıma;pazartesi sağlıklı ve moralli olarak dön inşallah
evet kızlar sonunda başardım..Polar battaniyemizi merak eden arkadaş için de fikir olur..bakın biz bu hafta neler aldık kızıma..
Eki Görüntüle 609364 Eki Görüntüle 609365 Eki Görüntüle 609366 Eki Görüntüle 609367 Eki Görüntüle 609368 Eki Görüntüle 609369 Eki Görüntüle 609370 Eki Görüntüle 609371 Eki Görüntüle 609372
ben size gecen hafta aldiklarimi gostermedim
Eki Görüntüle 609377 Eki Görüntüle 609378 Eki Görüntüle 609379 Eki Görüntüle 609380
kızlar benim yine bir derdim var(
geçtiğimiz aylarda kabızlık problemim vardı;o sorunu çözdüm ama o günlerden hatıra bir hemoroid problemim oldu(
geçer sanmıştım haftalar geçti ama tam tersine sorunum büyüdü(
dünden beri sancısından uyku uyuyamıyorum,yürüyemiyorum,oturamıyorum...
dr bugün ilaç verdi ama derdime derman olacak gibi hissetmiyorum
daha önce böyle bir acı yaşamamıştım..
bu derde doğal çözüm bilen varsa Allah rızası için paylaşsın(
aman kızlar sakın kabız olmayın,tuvalette çok zorlanmayın(
günaydın kızlarr
oooo tatil yaklaşmış seninde katinammm :)
neden epidural istemedin canım ??? ne dayanıklı hatunsun kız sen öyle.. ebeye yaptırırım, edidural de istemem falan havaları
senin slogan çok tutttu burda nasıl girdiyse öyle çıkacak !!
ben çok tırsağım.. zaten doktor diyo isteye isteye ters bıraktın bebeği diyo bu durumda zaten normal olmazmış benim. kızım dönmezse ben muradıma ericem :))
günaydın kızlarr
güle güle kullanın canım arabanızı. ben de bu beşikten istiyordum oturma odası için sonra vazgeçtim. oğlum doğduktan sonra sallanmak isterse bende bundan alırım artık.Günaydın kızlarr,,
Haftasonu CNr anne çocuk fuarındaydık. İl büyük alışverişimizi yaptık. Araba alıp almamak konusunda emin değildim ama doğum Nisana denk gelince yazın kesin lazım olacak diye bu arabyaa karar verdik .. :)
Eki Görüntüle 611606
Birde bir arkadaşım bu beşiği öve öve bitiremedi. Hrm çok ugun fiat hemde çk kulanışlı olduğunu anlattı, Hem sallanıyormuş, Sallamam ben bebeğimi demeyenler için her odaya taşınabilir katlanıp götürebilir bir yatakmış, İlk doğduğunda anne odasında sonra 9 aya kadar odasında yatabilmiş oğlu.O kadar beğenmişlerki iki tane almışlar birini kayınvalidesinde de koymuşlar eltisifilan kulanmış
Eki Görüntüle 611607
Aslında annemler aşağıdaki gibi bir sepet süsleteceklerdi, Dedim bi durum buna bakalım , Eğer beğenirsek bunu üsletirsiniz. İnceleyin derim, Ciddi tavsiyesi var :))))
Eki Görüntüle 611608
Fuar çok güzeldi kızlar yaa, Giden var mı ? 2,5 saat gezdik aldım ufak tefek birşeyler ama yetmedi kocamın ayakları ağrıdı ama bende bir azim bir azim hala dolaşasım vardı :)))
Bir arkdaşım yurtdıişına çıkacak ne istersen söyle getireyim dedi. Bu süt pompalarını biberonalrı ordan isticem ama hangi marka istesem bilemiyorum. Varmı fikri olan yurtdışında yaşayan bir arkdaş vardı .. Medela ile Avent arasında kaldım,
geçmiş olsun canım ya. bende 2,5 aydır öksürüyorum geçmeyen, gece artan bir öksürük doktorum hiçbişey vermemişti bana. sinüzitim var benim gece akıntım oluyor afedersin boğazımda birikince öksürtüyor. arkadaşlar herşeyi söylemişler zaten inşallah şifa bulursun tatlım.günaydın kızlar,
maşallah yaren'egünaydın kızlarr
günaydın kızlarr
selam kızlar; nasılsınız?
kaç gündür yazamadım. telefondan takip etmeye çalıştım cumartesi uzun da bi mesaj yazdım ama nereye bastıysam silindi gitti. bende bugün bilgisayardan rahat rahat yazarım diye düşündüm.
tek tek alıntı yapamadım baya geçmişte kalmış ama cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. çok sağolun sizlerle paylaşmak çok iyi geliyor bana.
en son çarşamba günü ilaçlara başladığımı yazmıştım size. perşembe sabah kalktım öksürük vs. derken çok fena grip oldum sanırım geçen gün acilde kaptım. ilaçlarda bünyemi çok zayıflatınca hemen şifayı kaptım. 2 gün rapor aldım mecburen hem ilacın yan etkileri hem grip derken 2-3 gün lokma koyamadım ağzıma. bebeğim için çok çok üzüldüm beslenemiyor diye. zorla yesem yediğimi çıkarıyordum. üstelik çok kötü öksürüyordum öksürdükçe kasıklarıma sancılar saplanıyordu. zaten kasılma olacak diye kendime çok dikkat etmek zorundayım. cuma- cumartesi ayağa bile kalkamadım. sağolsun eşim koştu her işe. yorgunluktan bi hal oldu adamcağız. ama neyse ki dün kayınvalidemler geldi.
bende biraz daha iyi olmuştum. ayaklandım biraz. bişeyler de yiyince az daha toparladım. gribim devam ediyor ama artık daha iyiyim. bugün de işe gelebildim şükür.
eşimle baya kötüydük biliyorsunuz son günlerde ama çok şükür düzeldik. sağolsun şu hastalığımda falan çok destek oldu bana. bende artık fazla uzatmak istemedim. hem bana hem ona bi faydası yok kırgınlıkların diye. tabi bi de kayınvalidemlere karşı eşimle soğuk olmak istemem. sonuçta evimize misafir geliyorlar. oğullarını eşiyle kötü görmek ne kadar üzer onları. zaten çok büyük bişey yoktu ama benim hassaslığım onun fevri davranışları derken uzamıştı kırgınlık. şükür ki bitti.
Allahın gücüne gitmesin ama bu hamileliğim sırasında çok aksilikler çıktı kızlar. Rabbim bizi sınıyor biliyorum ama insan işte her zaman aynı ruh halinde olmuyor. Allahım evlatlarımıza sağlık versin gerisi bir şekilde halloluyor inşallah bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almak nasip olur hepimize...
sernil; babanın rahatsızlığı için çok üzüldüm canım çok geçmiş olsun dua paylaşımına da katılamadım. ama her zaman dualarımdasınız.
laterne eşinin sonuçları ne zaman çıkacak takip edemedim geçmişten ama inşalalh hayırlı haberler alırsınız canım.
rahatsız olan arkadaşlara çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?