2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Rüyan hayra çıksın işallah

ne güzel şanslısın hatta kayınvaliden benim kendi annem gibi anlattığın kadarıyla benim annem de çok çok iyidir bizim gelin hergün onla beraber çok iyi anlaşıyorlar ahh bana denk gelmedi böyle melek gibi kaynana bana çıktı kelek kaynana

teşekkür ederiz canım. bi ara ağzını da açıyor ilk videoda :)

287 tl verdim cnm. 3 tane 30ar sn lik video
hanipeks maşallah oğluşuna çınar ne güzel çıkmış öyle maşallah valla 2. videoda kordonuna sarılmış gibiydi , 3. videoda resmen dizini tutup oturuyor paşa çok güzel hareketli bebek nazar değmesin ona bu videonun fiyatı ne kadar yüksekmiş ya 3 cd 30 saniyeden nerdeyse 300 TL bana biraz fazla geldi hastanelerin insafsızlığı aslında durumdan faydalanıyorlar neyse sen oğlunu açıp açıp izle konuş annesi

iyi günlerde kullanın aldıklarınızı

ay sen izle de bize paylaş süper olur valla herkes yasa geçti sanıyor bende hayır geçmedi diyorum insanlara yasayı çıkarmışlar gibi yansıttılar halbuki dört gözle onaylansın diye bekliyoruz

ayy ne güzel bebeişin kocaman olacak anne sevgisiyle büyüyecek doğum izni uzasa bari de bizim bebişlerde 2 ay daha fazla görse annelerini kızına da maşallah yine önde aman nazar değmesin süper gidiyor böyle kocaman olmuş çok sevindim

ayy ayyy doğum şekilleri konuşuluyor doğum tarihleri veriliyor oyyy maşallah benim daha 1 ay var randevuma erteletince anca o zamana bulabildim ama haftaya başka hastaneye gidip göreceğim kızımı 1 ay dayanamam görürüm kuzumu

geçmiş olsun canımmmm
allah şifa versinnnnn
maşallah canım prensesineeee
kordonuyla oynarken açılır yeniden merak etme çok oluyormuş bu durum haftasonu kuaföre gittim onun oğluda önce dolamış sonra oynaya ayna geri açmış kordonune yapsın kuzucukların canları sıkıyor orda oynayacak tek şeyleride kordonu

geçmiş olsun canım allah şifa versin herşeyde bi hayır vardır bu vesileyle eşinle barışmışsınızzz
allah huzurunuzu mutluluğunu hiç bozmasın inşallahhh

canım çok sağol dualarınızla iyi olucak inş babam..sanada büyük gecmiş olsun hamilelikte öksürük ve grip çok zor geciyor bende 1 haftadır çekiyorum gripten eşinle iyi olmanıza çok sevindim çünkü bu aralar en çok onların desteğine ihtiyacımız var.

çok saol canım , sadece bitkisel bişeler yapılabilir herhalde, bakalım deniycem

Dogum | Epidural
(bu siteden daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz)

AĞRISIZ DOĞUM NEDİR ? : AĞRISIZ DOĞUM MUTLULUKTUR !

Ağrısız doğum; doğum sancıların karında basınç, kasıklarda baskı şeklinde algılandığı, tamamen normal bir doğumdur. Tek farkı doğum sancılarınızı karnınızda sadece kasılma (ve bebek çıkarken kasıklarınızda basınç) olarak hissetmenizdir. Ağrı acı yoktur. Bölgesel analjezi uygulamasından sonra doğuma kadar geçen sürede yürüyebilir, odanızda dolaşabilirsiniz.Sizi doğumhaneye alıp, pozisyon verdiklerinde karnınızda kasılma, kasıklarınızda baskı hissedince siz de eşzamanlı olarak ıkınır, bebeğinizi aşağıya itersiniz. Her kasılmada bebek, doğum kanalında biraz daha ilerler ve en sonunda önce başı sonra vücudu doğar.
(Bu periyodun 3 boyutlu animasyonu için tıklayın.)

İsterseniz öncelikle normal doğum ve evrelerini inceleyelim, sancılar nasıl oluşur, bir görelim:

Doğum ve Evreleri
Doğum anne rahmi içindeki bebeğin, zamanı gelince çeşitli kasılmalarla doğum kanalında ilerleyip dışarıya çıkması, dünyaya gözünü açmasıdır. Her kadının doğumu özeldir ve onun için unutulmaz bir tecrübedir.
Normal doğum üç evrede (aşamada) gerçekleşir:
1-Açılma (Dilatasyon),2-Bebeğin çıkışı (gerekirse öncesinde Epizyotomi açılır.),3-Halas (Plesantanın-bebeğin eşinin çıkımı) ile doğum eylemi tamamlanır.
Doğum süresi:
Doğum süresi; ilk veya 2.-3. doğum olması, bebeğin ve annenin boyu, kilosu, çocuğun pozisyonu, kanalın anatomik yapısı, annenin ruhi durumu ve benzeri pek çok faktörlerle değişebilmekle beraber; ilk doğumda ortalama 6-9 saat; daha sonraki doğumlarda 3-5 saattir.
Doğum Ağrısı
Doğum ağrısı, kendine has özellikleri olan çok yönlü bir ağrıdır ve genellikle çok şiddetlidir. Pek çok kadın için yaşadıkları en şiddetli ağrıdır. Doğumun birinci evresindeki ağrılar rahim kasılmaları ve rahim boynunun genişlemesi, doğum kanalı açılmasından kaynaklanır. Bu ritmik kasılmalar çeşitli biçimlerde hissedilir ve şiddetli menstruasyon (Aybaşı) sancısı gibidir.2. devrede ise bebeğin başının doğum kanalından aşağıya inip dışarı çıkarken kasık ve kalça tabanındaki yumuşak dokuların kasılıp germesinden kaynaklanır.
Doğumun ilk safhasında hipnoz, akupunktur, Aromaterapi,Etonoks gazı,TENS uygulanması ve Petidin enjeksiyonu gibi bazı yöntemler denenmektedir.Fakat bütün daha sonra yeterli olmayabilir. Doğumun sonraki evrelerinde ancak Bölgesel Analjezi yöntemleri etkilidir.
Analjezi “ağrısızlık, acı, ağrı hissedilmemesi” demektir. Bölgesel analjezi kişiyi uyutmadan, (şuuru açıkken) sadece ağrının oluştuğu veya iletildiği bölgenin geçici olarak uyuşturulması, o bölgedeki ağrı ve/veya hissin bir süreliğine yok edilmesidir.
Normal doğumda bölgesel analjezi 3 farklı teknikle uygulanabilir. En yaygın yöntem epidural analjezidir. 2. yöntem spinal analjezidir (Genellikle doğumun ilerlemiş safhalarındaki ağrı tedavisinde, çıkım öncesi şiddetli sancılarda, ıkınmayı engellemeyecek ilaçlarla uygulanır.) 3. yöntemde kombine spinal epidural analjezidir. Buradaki amaç her iki yöntemin avantajlarından istifade edebilmektir.

Normal doğumda altın standart: Epidural Analjezidir.
Normal doğum için en çok tercih edilen, en etkili, en güvenli ve en sık kullanılan yöntemdir. Bel bölgesindeki duramater zarı etrafına (Epidural alana) ağrı kesici ilaçların enjeksiyonu ile gerçekleştirilir. Anne adayı baskıyı, dokunmayı hisseder, hatta kalkıp yürüyebilir ama ağrıyı hissetmez. Normal doğum için gerekli olan doğum sancısı, kasılmalar vardır ama rahatsız etmez.
Ne zaman uygulanır ?
Rahim kasılmaları düzenli hale geldikten (Doğum ağrıları oturduktan) sonra rahim ağzı yaklaşık % 60-70 incelip, açıklığı 4 cm’e ulaşınca yani sancılar anneyi ciddi olarak rahatsız etmeğe başlayınca uygulanır. Daha önce uygulanması, kasılmaları etkileyip doğumu geciktirir. Geç kalındığında ise hem anne gereksiz ağrı çekmiş olur hem de ağrılar daha sık geleceğinden anne adayı işlem süresince hareketsiz kalamaz ve epidural uygulanması zorlaşabilir.

DOĞUMDA EPİDURAL ANALJEZİ

* Günümüzde ayaklarda uyuşukluk veya ağırlık hissi olmaksızın doğum sancısını yok etmek diğer bir ifadeyle “Mobil ağrısız doğum” mümkündür. Uygulamadan sonra yürüyebilirsiniz.
* Epidural analjezi sizi sersemletmez, hasta hissettirmez, ayrıca bağırsak hareketlerini durdurmaz, gaz çıkarımını engellemez.
* Hem psikolojik rahatlama, hem de kas spazmının çözülmesiyle normal doğum şansınızı artırır.
* Doğum stresinizin çoğunu giderir, kaslarda gevşeme ve rahatlama sağlar.
* Sancıları ağrı olarak değil, basınç ve kasılma olarak hissedersiniz. Çıkım esnasında kasılmalara eşzamanlı ıkınarak doğuma katılabilir, doğumunuzu çabuklaştırabilirsiniz.
* Doğum sonrası yorgun, bitkin olmadığınız için bebeğinizi çok daha çabuk kucağınıza alır, hemen besleyebilirsiniz.
* Tecrübeli uzmanların yaptığı epidural sonrası baş ağrısı çok nadirdir(% 1 civarı). Oluşsa bile tedavisi mümkündür. Tedavi edilmese bile 7-15 gün içinde kendiliğinden, iz bırakmadan geçer.
* Normal doğumun ağrı gideriminde altın standart “epidural”dir.

canım raporu dr hastane gittiğin günden itibaren verebilir
yani çarçamba gideceksen çarşambadan itibarennn 3 gün alırsın cumaya kadar

dmtçim geçmiş olsun. bütün aksilikler hastalıklar herşey üstüste geldi bitanem ya. bi kurtulamadın hastalıklardan. çok çok geçmiş olsun. inşallah bir an önce atlatırsın.

canım valla o kadar çok etkilenmişim ki rüyamda gördüm bi de kavga ediyordum ya. kayınvalidelerimiz yaşını başını almış insanlar. bu yaşa kadar böyleyse biz onları bundan sonra hiç değiştiremeyiz canım. ya böyle kabul edicez ya da sinir olmaya devam edicez. yapacak başka birşeyimiz yok. atsan atılmaz, satsan satılmaz. sadece kendimizi üzdüğümüzle kalıyoruz olan bize oluyor. onların ruhu bile duymuyor. en iyisi konuştukları zaman kulaklarımızı tıkamak.

GÜNAYDINNN HATUNLAR VE BEBİŞLERİ..

Chosy forumu sensiz dusunemiyore
bende sensiz yafrum

Hanipeks,aboo cok datlu bir şopar bu kiz maşallah
Ama bu halinden bayağı buyumustur kuzucuk epey oldu yanlış hatırlamıyorsam .
göçmenlik filan warmı sizde?

ofelya ve dmt çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz..
Mezos yaptır kıs tabe temizliği, ben hamile kaldığımdan beri 3 kere temizlik yaptım walla, hep eşim yapıyo, ama seninki gibi dikkat etmiyo:)
bu kordon olayı benimde kafama takılıyo, bizim okuldan bi öğrt yatakta dönerken kalk otur, ondan sora döne, ben öle yapmadım kordon dolandı boynuna dedi, gerçi yanındaki başka biri, hadi canım ölemi oluyomuş dedi, inanmamış gibi ama bilemiyorum, banada saçma geldi, ben dönünce dönüyoki bebiş, o kendi kendine dönüyo:26:

Günaydın annişler ve bebişler
Hayırlı,sağlıklı,huzurlu,mutlu,güzel bir gün & hafta olması dileğiyle inşallah....
Şöyle bir geçmişe göz attımda ;maşallah bebişlere,büyüyorlar çok şükür Birçok bebişimiz 2kg yaklaştı
Çınar'ın videosunu büyük bir hayranlıkla izledim Rabbim nazarlardan korusun,41 kere maşallah
Hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun,acil şifalar dilerimDikkat edin kendinize

Kaynanazede arkadaşlara,Allah sabır ve idare etme gücü versin inş.Sinir,stres,üzüntü oluşturacak hersey ve herkes bizden uzak olsun inş.

Evet hala bekliyoruz şu iznin uzamasını..Yurt dışında anneye önem verilir böyle kararlar alınırken,bizde ise patronlar..

Hanipeks pek tatlı çıkmış oğluşun Çınar..ismine de bayılıyorum zaten onun..

Dmt geçmiş olsun canım inşallah iyileşirsin çabucak..

diğer hasta arkadaşlar a da acil şifalar diliyorum..

kızlar haftasonu fuara gittik, bayağı bi dolaştık, 4 saat falan aman, ama bebişimizin arabasını aldık Graco Mirage
Graco Mirage +Ts Plus Junior Baby Travel Sistem GittiGidiyor'da 63016092
anakucağı oturtulan ön barı çıkartınca ancak sığıyo bagaja düşünün yani:)
o çok beklediğimiz casual storm baston travele baktık, bagaja sığmadı 9 cmle kaybettik ama içimize de pek sinmedi zaten,
bi de çamaşırlarını yıkamak için organik deterjan, biberon emzik yıkamak için bi sıvı falan aldım,
ay bi de dayanamadım ucuzdu, daha çok çok ereken olmasına rağmen kapı süsü ve 10 tane hastanede verilmeye uygun bebekli çubuk aldım, onlara şeker takıcam

hayırlı olsun canım arabanız güle güle kullanınnnn

canım geceleri sol tarafına yat mutlaka...bebeğe kan akışı daha kolay sağlanıyomuş ve daha iyi besleniyomuş

kızlar yaa bi şey sorcam,62 kiloydum haftasonu 2 kilo vermişim :18: sabah bi tartıldım 60 halbuki ceviz+süt+meyve de tükettim...niye böyle olmuş olabilir acaba :26:

iyi günlerde kullanın canım. bende haftasonu oğlumun kıyafetlerini yıkadım. yanlış hatırlamıyorsam sen yumuşatıcı yerine elma sirkesi demiştin öyle değil mi? ben elma sirkesini denedim canım ama hiç memnun kalmadım kıyafetleri sertleştirdi, bir garip koktu. haftasonu bebek yumuşatıcısı almak için merkeze gittim. dalin aldım mis gibi oldu valla. yumuşacık öyle çok kokusu da yoktu. sen de bir dene tatlım bakalım.

hayırlı olsun canım arabanız güle güle kullanınnnn

çok saol canım , inş. hep birlikte güle güle kullanalım ,, ben alıştırma çalışmalarına başladım zaten, salondan yatak odasına ordan mutfağa değişik sürüş teknikleri, açma kapama çalışmaları deniyorum:)

canım idrar kanalımdaki rahatsızlığım nedeniyle sürekli sol tarafıma yatıyorum. gündüzde sürekli soluma yatıyorum. sağ tarafıma ve sırtüstü hiç yatmıyorum ama yine de bebeğim zayıf ya.

ödem falan var mıydı canım?

heee :)) öyle olacak artık .. dönmez dönmez bu kız

canım maşallah prensesimize...kordon konusunda doktorunda korkulacak birşey yok demiş üzme kendini,sezaryan konusunda hemfikiriz bende çok korkuyorum normal doğumdan

aman sernilll ne korku ne korku bendeki bilemezsin... uykularım kaçıyor gece aklıma geldikçe

gerçekten hiç beslenemiyorum ama kızım benden yiyo sanırım :)) 2 ana öğünüm var aralarda aklıma gelirse ceviz fındık atıyorum agzıma baska bı sey yok.. doktor kansızlık için ferrum başladı bu gidişimde..
kızımın zamanlaması süper.. istesem tutmazdı böyle :)

egomegocum.. bizde ev aldık vs bi sürü şeye girdik.. eşim ben çeviririm diyor ama inş sorun yaşamayız.. cok yüklü ödemelerimiz oluyo bizimde.. hani benim eve bi katkım zaten yoktu ama yine de bi güvendi işte..maaşımı kendime harcıyordum ama şimdi eşimden harçlık nasıl alıcam diye düşünüyorum.. üniv.den beri çalışıyorum evden almak bile zoruma giderdi şimdi ondan almak zorunda kalıcam.. beni de düşündüren bu. ama mecburum burda çocuğumu bırakacak kimsem yok. bakıcı işi de burda zor. dil sorunu var çocuk türkçeyi düzgün öğrenemez o yaşta birine bıraksam. hiç değilse 2 yasından sonra kreş seçeneğim olur... çok sorun var yani. mecburiyet izni benımki..

sakinleştin mi kız sen :) gitmedin mi hafta sonu başka doktora.. bugün hava nasıl işyerinde ??

yaa evet oynuyo ama yine de tedirginim artık oturup kalkarken.. inş rabbim korur onu..

ama haklı olabilir canım o arkadaş. ben çok ani ve dengesiz şekilde dönüyorum sebep olmus olabilirim (

kızlar çok sağolun güzel dilekleriniz için. bazen buraya yazarken de utanıyorum valla dert köşesi gibi yaptım topiği diye hakkınızı helal edin lütfen. ne de olsa beni en iyi anlayan sizlersiniz diye sizinle paylaşmak çok rahatlatıyor ama sizin de hamile olduğunuzu sizi üzmemem gerektiğini unutuyorum kusuruma bakmayın valla.

bu arada cicilerini paylaşan arkadaşlar güle güle giydirin bebişlere içinde kuzularınız varken de resimler paylaşmayı nasip etsin rabbim. hele kız kıyafetlerine bittim ya ne güzel şeyler var. valla içim gidiyor ne yalan söyleyim. 2 oğluşum olacak hevesimi alamayacağım, inşallah kız yeğenim olur da bol bol elbise alırım.

benim büyük oğluştan kalan kıyafetler ablamdaydı. sağolsun yıkamış ütülemiş. güzelce hazırlıyor bizim için. eksikleri de bildirdi. eğer benim rahatsızlığım devam ederse eksikleri de o tamamlayacak. olmazsa netten alayım diyorum. hangi siteleri önerirsiniz?? özellikle kendim için geceliği netten alsam iyi olacak çünkü burda bulmam biraz zor. tavsiyelerinizi bekliyorum...

canım raporu dr hastane gittiğin günden itibaren verebilir
yani çarçamba gideceksen çarşambadan itibarennn 3 gün alırsın cumaya kadar

anladım ama 3 ve sonrası değil demiş 3günden sonrası kesiliyor onu bi kesinleyelim=)dediğim gibi cumartesine iş başı yazar ama biz çalışmadığımız için no problem =)

öyle kuzum öyle yapmaya çalıştım ama söz konusu bebeğim olunca ister istemez duyuyorsun bide dün halası geldi eşimin yok illa da abisinin ismini koyacakmış kayınbabam vefat etti ya az daha uzatsak hak koyacak oğlum sen koymazsan kim koyacak diyor dedim iki kardesi daha var kızı koysun furkan koysun ağlıyor oyy kardesim diye baygınlıklar geçiriyor eşime bi baktım hemen konuyu değiştirdi oğlumda tekmeledikçe tekmeledi kadın isim konusunda konusurken dedim yok kuzum değişmiyoruz senin adını milattan önce isimle diye sakinleşti =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…