2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
tuncss

canım hani emzirme yastığı onu paylaşacaktın hala beklemedeyim yani unutma bazen kaçırıyorum geçmişi hem burda hem albümde paylaş arada albğmğne bakarım çok merak etiim nasıl bişey azıcık tarif eder misin

Benimde çamaşırım hiç bitmez kızlar...

Haftada en az 7-8 kez çalışıyor.
Birde şimdi havada soğuk kurumuyor evin her yanı çamaşır oluyor.
Benimde en büyük takıntım çarşaflar,nevresim takımları ve havlular.
Çok zorlansamda illa onları değiştiricem.Misafirlerinkide vardı hemen peşine bizimkileride kaldırdım attım makineye.
Yenilerini serdim.Artık kim bilir ne zaman kurucak...

Birde uyku setinin yorganları vardı.Makineye sığıyor ama kuruması zor olur.
Onlarıda halı yıkamaya vericem yıkıyorlarmış.Çok işim var artık izne çıkınca yavaş yavaş yaparım diyorum.

Zaten son doğuma yakında annem gelemesse eğer temizlikçi ablayı çağırıcam yine.
Dip bucak temizlensin ev.

canım misafirlerin gelmeden bir uyusaydın dinlenebilseydin keşke. çocuklarda evde olunca çok zor ama...

Bebişinin cicilerini güle güle kullanın canım...
Benimde çok fena alışveriş yapasım var,bu hafta sonunu bekliyorum.
Kocişi kaptığım gibi alışverişe sürüklicem inşallah.

çok güzel canım hepsi özellikle totosunda araba ve ayı olanlara bayıldım, güle güle kullansın bebişin iyi günlerde inş.
sağolun kızlar.

zapzup kız onu sormasaydın keşke. yastık olmamış tuncssun cinleri tepesine çıkacak şimdi.

oyy gaviscondan nefret ediyorum ben.. onun tadı çok kötü.. rennie duo içiyorum ben.. ama artık 2 günde bir şişe biter hale geldi.. zaten reflüm vardı benim.. son bir yıldır baya iyiydim.. ama azıttı işte yine..
sende rennie dua dene istersen.. tadı güzel çikolata ile naneli şeker karışımı bişey :)))

benim gebeliğin en başından beri yanmalarım oluyordu rennie dua pek iyiydi ama son günlerde etki etmez hale geldi.. doktora da haftaya gidicem ama arayıp bir sorsam mı ya da randevuyu erken vakte mi alsam bilemedim.. fena durumdayım ama varya böyle cayır cayır sürekli yemek borumda asitli bir durum söz konusu..

ahh ahh bizde düşünüyoruz.. hatta dün eşim yola çıkmadan babamla sohbet ederken tatil muhabbeti açılıverdi... annem bu sene unutun tatili dedi.. eşim de dönüp ee anne seni de götürürüz sen bebekle ilgilenirken biz de az tatil yaparız deyiverdi.. bilmem bakalım nasıl olcak.. belki ailece bir ev kiralayıp hepberaber gidip az dinleniriz.. ama ben kocamla şöyle başbaşa zaman geçirmek istiyorum.. bilmem artık nasıl olcak

ahaha bu benim eskimiş halim.. ilk zamanlar eşimle benimkileri hep ayrı yıkadım.. ütü işini de hamilelikle bıraktım.. çoraba kadar herşeyi ütülüyordum.. şimdi ütüyü elime almıyorum..
ayy tamam hastalıklıyım ben biliyorum tüm suçlusu annem.. o da tüm çamaşırları ayrı gayrı yıkar..

Ya kaşıntı yok gibi ama bende ne bileyim bünyem alıştı heralde. Bide geçen sene hamile olan arkadaşlara soruyorum bizde hep vardı hiç geçmedi falan diyorlar yüreğime su serpiyorlar.. Bende ne bileyim doğum iznine ayrılınca temizlenir doğuma hazırlarım kendimi falan diye düşünüyordum. Çünkü şimdi o kadar değil de sanırım doğumda bebek geçerken mikrop alabilirmiş. Bu da bi fikir.

biz artık çok korkuyoruz bizde de kankalık başladı

ben ejderha gibiyim.. feci yanıyo.. midem , yemek borusu ... çok fena.. bana sadece soğuk süt iyi geliyo. koliyle alıyorum ufak sütleri.. salonda var yatak odasına sınıfta vardı dolapta her yerde.. birkaç yudum alınca hemen geçiyo.. başlayınca yine birkaç yudum.. bazı geceler 3-4 ufak bitiyo :)))) ama kafayı bulamıyorummmmmmmm

Bugun cok mü uyksuzum,psikolojim uyuma eğiliminde (napsin)bilinç acik

...

sen git uyu :) yarın güzel bir sabaha merhaba diyeceksin hazırlan sabah 5 te bigudilerinle falan açarsın kapıyı artık

Benim emzirme yastığım bundan kızlar.
Müdürüm getirmişdi,aynı kılıfında duruyor.
Kuru temizlemeye vericem bu hafta sonu hazırda beklesin...
Müdürümün eşinin sütü olmadığı için pek kullanamamış.

Yahu kızlar yokmu hastane çantasını hazırlayan ???Geçmişede baktım ama gözümden kaçtı herhalde bişi göremedim ne yaptınız ne ettiniz? Ne zaman hazırlicaksınız ben geçmi kaldım ayyy ben sabırsız oldum

Ay kızlar ben bu emzirme yastığını kendim boynuma takıcam diye biliyordum hani böyle ağrı olmasın diye.
Şimdi size resim atayım derken bakdım ve bunu gördüm.Ay çok geri kalmışım ben yahu
Meğer böyle kullanılıyormuş

Kaşıntı olayı çok zor ya...

Benimkini sirkeli su kesmişti ne dua etmişdim sizlere.
Çok şükür şimdi iyiyim.Allahım yardımcınız olsun.

Sen erken davrandın fıstığım .
Ben oğlumda yakalanmıştım ilk.neler yasadım yere oturup kendimi taslara surtesim geldi
Birde her kaşıntıda sabunla yikadim(bilsem) cayirrr cayirr.artik yara oldu kanepeye yattım sadece carsafla sunnetli gibi.
Esim gece yarısı gitti hiç unutmam motor tutkunu motorla gitti deli olmuş eczacı hazneye konacak diye anlatırken elinden almış çıkmış
Şimdi tüm evre ve sekillerini tanıyorum iç dış ,sag sol ,ileri hafif...
Bilmeyince cok zor,Dr sorup sorulmayacagini bile kestiremiyorsun .birde küçüktüm
Topugumda bir ağrı olmustu gayri ihtiyarı sordum hemen kalsiyum eksikliği dedi jilet gibi kesilmişti...

off bende emzirme yastığına karar veremiyorum.
haftasonu migrosta baktım küçücüktü. 15 liraya satılanlar var ya sevi bebenindi ama hiç beğenmedim.
seninki güzele benziyor canım.güle güle kullan.

teşekkür ederim kızlar daha güzelleri sizin olsun.

bende senin gibiyim canım herşeyi ayrı ayrı yıkıyorum hepsinin deterjanıda farklı.

aaa bak deterjan konusu ayrı bi tantana bende.. sıvı deterjanlar, beyazlara renklilere ayrı toz deterjanlar.. yünlülere ayrı.. ahh bi de yumuşatıcılar var.. renk renk.. pijamalara, günlük kıyafetlere, eşiminkilere.. tamam şimdi bunları yazarken düşünüyorum da takıntılıyım bu konuda.. makinenin üstündeki dolabı gören herkes soruyor zaten hasta mısın sen diye

canım emzirme yastığı bak ersnilin paylaştığının aynısı.. ben sadece az daha büyük diktirdim.. bu piyasadakiler minnak kadınlar için.. ben gibi iri kıyımlara rahat olmuyor.. yastığı annem elyaf almadı doldurmak için.. ben hallederim dedi bıraktım orda.. ben yokken o doldurucak içini.. içi boşken bişeye benzemiyo zaten..
ben bebeğin cicilerini de yıkıcam bu hafta, o zaman onları da paylaşıcam.. ablama söylerim yastığın fotosunu da ekler..

bak bak nevresimler de var.. ayy yok yok bu konu benim sanırım tek zaafım.. çamaşırlara takıntılıyım.. hamile kalana dek her 3 günde bir nevresim değiştiriyordum.. şimdi haftada bire çıkarttım.. annemlere giderken eşime 3 ayrı takım hazırladım.. ben yokken o kendine 10 günde bir değişim yaptı.. ben dün gelir gelmez söktüm hepsini.. yatamam ki anacım öyle.. temiz kokcak yastıklarım.. ha sanki pis mi kokuyo sonrasında hayır ama yok otel usulü alıştım.. alışmaz olaydım şimdi bebeğe hiç nevresim almadım.. bir tane pike takımı diktirdim.. ona yedekli çarşaf yastık kılıfı yaptırdım.. biliyorum onunkilerde değişicek bizimkiler gibi 3 güne..
temizliğe kadın al canım yaa.. annen bile gelcek olsa, kadında olursa daha detaylı olur temizlik.. bende doğumu annemlerin orda yapacağım için almıcam bu ay kadın.. annemlerden dönünce çağırırım kadını dip köşe temizlenir hem de burda da mevlüt okutulur belki.. kaynanam pek taraftar olmasa da ben istiyorum burda da okutmak..

aynen aynen ejderha süper tanımlama..
süt denedim o daha fena azdırıyo beni, gaz yapıyo.. şu laktik asitsiz sütler varmış.. onlardan denesem bi de.. ben süt içemiyorum hamile kaldığımdan beri.. içim bulanıyo..

zapzup bak işte buuuuuu

Siz söylemeseniz aynı hataya bende düşücektim voltajım...
Sizden öncesine kadar bende her akşam duj jeli ile yıkıyordum.
Hani temiz tutarsam geçecek sanıyordum:) Sonra fazla değil 3,4 gün sirkeli suyu kullandım.
Allahıma çok şükür hemen kesildi.
İnşallah çabucak geçer :13:

haftasonu migrosta baktım küçücüktü. 15 liraya satılanlar var ya sevi bebenindi ama hiç beğenmedim.

Ben beğendim canım ya.
O yüzden bir daha almıcam.
Ne çok büyük ne çok küçük.
Şimdi bakdım çamaşır makinesinde 30 derecede yıkanabiliyormuş.
Fiyatıda bir şey değil aslında 25 TL.

anaaaammm çok güldümmm

Allah iyiliğini versin emi..

işte işte bende bundan sebep kendim yaptırayım dedim.. minicik onlar.. benim bırak karnıma dolanmayı bacağımı sarmaz beee

Canım hazırda olmasının faydası var bence.

[h=2]Hastane Çantası[/h]
Bebişler İçin ;

• Mevsime göre kısa veya uzun kollu 2 body,2 tane ayaklı pijama altı
  • 2 tane çorap
  • şapka ve eldiven
  • 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı,eldiveni vs)
  • Yelek ve hırka
  • Battaniye(penye+kalın)
  • 1-2 paket bebek bezi
  • Ana kucağı veya portbebe
  • Havlu, ıslak mendil
  • 2 tane önlük
  • 2 tane yelek
  • Bebe şampuanı
  • Ağız mendili
  • Kirli çamaşır torbası
  • Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)

Anne İçin ;

• Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
  • Yakınlarınızın telefon numaraları
  • Nakit para
  • Önden açılan gecelik ve pijama takımı
  • 1 adet sabahlık
  • Diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri,
  • Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
  • 3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
  • Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
  • Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
  • İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
  • 1-2 paket hijyenik kadın pedi
  • 1-2 adet atlet
  • Kağıt peçete ve havlu
  • Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
  • Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
  • İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
  • Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

sen git uyu :) yarın güzel bir sabaha merhaba diyeceksin hazırlan sabah 5 te bigudilerinle falan açarsın kapıyı artık
Ben ben ben
Tedaviden sonra dokuldu ya saclar sonra sackiran oldum ya sac mı kaldı kiz.şimdi yarım yamalak belirgin en cok beni o geriyor zaten.kaynana gormustude görümce görmedi bu halimi.sabah düşündüm ,bugun olmazsa yarın görecek ard Arda sorular,acıklı bakış vs
Kelesle karsilayim ben ilk

Biraz zahmetli ama en güzel alışkanlık bence.
Kocişim benim takım giyiyor iş yerinde zorunlu.
Gömlekleri yıka ütüle baya zamanımıı alıyor.
Kocişde bana kıyamıyor,şimdi iki günde bir değiştirmek istiyor gömleklerini.
Kocişin daha dolaba asmadan ben hemen alıp atıyorum kirli sepetine.
He kirli mi oluyor yok ama alışkanlık işde.

Kadını bir kez çağırmışdım canım.Ama dolap içlerine filan girdirmedim.
Sadece pencereler,mutfak dolapları,vitrin,lavabo,banyo filan yaptı.
Pırıl pırıl oldu tabi ev.Ama annem gelirse dolap içlerinide yapıcak.
Bebek kıyafetleri yıkancak ütülencek.Temizlikçi alsam bile anneminde gelmesi gerekicek.
Annemde masraf yapma diyor bakalım.

Allah iyiliğini versi canım ya

Yolculuklarda rahat rahat takabilirsin ama

Allah iyiliğini versi canım ya

Yolculuklarda rahat rahat takabilirsin ama

Kız ben kendimi böyle boynumun arkasına almış,koltukda otururken oğluş kucağımda hayal bile ettim.
Böyle kullanıldığını öğrenmem iyi oldu.Yoksa ben öyle kullanırdım boynum ağrımasın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…