2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Canım benim sen iş yerinden çıkışını yaptırmış mıydın?
Ve eski iş yerinden sigortan kesildi,ama sen başka bir yerden ssknımı ödetiyorsun doğum parası için?
Peki izne çıkabilir raporunu sen nereye verdin?

masallah kuzularina..

sorma hemsomm carpti ki ne carpti.. kamyon carpsa bu kadar olmazdi
surekli hapsuruyorum.. elim hep karnimda tirsiyorum da bi yandan..
burnum gozlerim bi akiyor gormen lazim..

Doğum parası için normalde şöyle oluyor.
Sen doktorundan 32. haftanda raporu alıyorsun çalışamaz diye.
Sonra raporu alıp iş yerine getiriyorsun.Diyorsun ki benim raporum bu.Şu gün izne çıkıcam şu gün izinden dönicem.
Sonra izinden döndüğünde şirketin o raporu ssk ya sunuyor.Ki artık bu internet üzerinden oluyor.
SSk da raporu işliyor ve en geç 1 ay içinde sana paranı ödüyor.Tabi bu maaşının tamamı olmuyor kesintili oluyor.

az kalmış sabret o zaman canım
çok pinpiriklilik yapıyoruz
bende dün akşam 1,5 saat hissetmedim sonra babası söydim hissetmedim diye oda telaş yaptı konuştu oğluşuyla okudu başladı tekmelemeye
artık bebeklerimiz daha fazla uyuyormuş ondan sanırım hissetmelerimiz alacak artık

canım rapor yazılmadığı sürece sorun değil
doğum parasını alırsın

Hemde ne evham yapıyoruz.Bazen yorulduğumu hissediyorum.

Kuzucum ssk dan doğum parası için rapor şart değil mi?
İş veren raporu gönderdikden sonra ssk ya para alınıyor diye biliyorum.
Biz doğum iznine çıkanlara öyle yaptık.

daha izne çıkmadım 2 haftam var izne çıkmak için sskmı yapan muhasebeciye vereceğim raporu .. işyeri beni işten çıkardı ihale bittiği için bende başka biryerde sskmı başlattım ama 1 gün eksik oldu ... doğum parasını almak için yaptım acaba alabilirmiyim...

sağlıkla büyüt bu güzel odada oğlunu... çok hoş olmuş.

benimde oturduğumda karnım kaburgalarıma değiyor ve canımı acıtıyor. bide şimdi karnımın küçük hali büyüdükçe ne olacak bilmiyorum.

bende yağızı aynı sebepten elemiştim canım. DEMİR de hoş bir isim.

rapor olması şart tabi canım
ama anladığım kadarıyla wosgi başka iş yerinde sigorta gösteriyor kendine isteğe bağlı ödemiyor yani
şuanda sigortasını yapar şirkete verecek raporunu

ama anladığım kadarıyla wosgi başka iş yerinde sigorta gösteriyor kendine isteğe bağlı ödemiyor yani

aynen başka yerde çalışıyor gözüküyorum ve tek sıkıntım 1 gün sskmın ödenmemiş olması sıkıntı yaratırmı doğum parasını alırken...

Canım açıkcası böyle bir durum başımıza gelmedi.
Ama şimdi mali müşavirliğimizi aradım.Dedi ki rapor şirkete verildiği dönemden itibaren raporlu olan sürede sigortayı ödeyip ödememek şirkete bağlıymış.
İsterse ödemeyebilirmiş.Önemli olan raporun işveren tarafından ssk ya sunulmasıymış.
Biz raporluyken dahil ssk ya ödediğimiz için,ödenmeme durumuyla ilgili benim kişisel bilgim yok.
Ama 1 günün sıkıntı olacağınıda sanmıyorum.Sonuçda diğer yerle bağlantın kesildi.

Evet kuzucum öyleymiş.
Yani diğer şirketle bağlantısı kesildiği için ben bir günün sorun olcağını düşünmüyorum.

Böyle durumları okuyuncada şirketimizin değerini anlıyorum.
Biz hiç sıkıntıya sokmuyoruz elemanları ya.
Şimdi benim içinde geçerli olacak mesela,her şekilde çıksam bile yardımcı olurlar.

Cenin, plasenta, rahim ve amniotik sıvı, hep birlikte büyümeye devam etmektedirler.Hamilelik boyunca alınan ortalama kilo miktarı 11.5-16 kg.'dır. Bu ağırlığın neredeyse yarısı rahimin, bebeğin, plasentanın büyümesi ve amniotik sıvının hacmi ile ilgilidir. Bu büyüme çoğunlukla karnın önünde ve pelvisinizin içerisindedir.Bu haftalarda anne adayı artık hamilelikten iyice sıkılmaya başlar. Uyuyamamak ve mide yanmaları sık görülen problemlerdir. Zaman zaman kasıklarınızda bir ağrı ya da kasılma hissedebilirsiniz. Bunlar rahimin gerginliğini sağladığı küçük ve önemsiz kasılmalardır ve Braxton Hicks kontraksiyonları olarak adlandırılırlar. Hamileliğinizin bu döneminde uykusuzluk yaşayabilirsiniz. Sizin için en iyi yatış pozisyonu sol tarafınıza ve yan olarak yatmak olur. Çünkü kanı kalbe geri taşıyan ana toplardamarlar karnınızın sağ tarafında. Sol yanınıza yatmanız, bu damarların basıncını düşürür. Bu da kanın organlardan kalbe dönüşünün en iyi şekilde olmasını sağlar. ( Bu şekilde uyumaya özen gösterin ve karnınızın altına bir yastık koyun.) Eğer mide yanması (reflü) yaşıyorsanız yemekten hemen sonra uzanmamanız gerekir. Simit, poğaça türü yiyecekler veya asitli yiyecekler ya da midenin aşırı dolması reflüyü tetikler. Yatarken vücudunuzun üst kısmını, alt kısmından daha yüksekte tutarsanız, midenizden gelen asit yemek borunuza kaçmaz. Yeterli olmazsa doktorunuza başvurun. Uygun olduğunuz her durumda ayaklarınızı kaldırarak dinleniniz. Uzun ve yorucu koşturmalardan kaçınmalısınız.
Bebeğin gittikçe aşağıya indiğini fark etmeye başlayabilirsiniz. Bu durumda hafifleme ve karnın alt kısımlarında basınç artması hissinden, bebeğin dışarıya fırlayacağı hissine kadar her türlü hissi duyabilirsiniz. Nefes alma ve yemek yeme daha kolay olabilmesine rağmen yürümek rahatsız edici olabilir ve sürekli idrar yapma ihtiyacınız olduğunu hissedebilirsiniz.
Bebek hareketleri sayılarak çocuğun durumu hakkında kabaca bilgi edinmek mümkündür. Bebek bir gün içerisinde, annenin uyanık olduğu yaklaşık 12 saatlik süre boyunca 10 kez hareket ediyorsa bu olumlu olarak yorumlanır. Bebek hareket etmiyor veya az hareket ediyorsa doktorunuza danışmalısınız.
Bu bilgileri yaklaşık olarak verilmiştir. Her hamilelikte farklılık gösterebilir ve büyüme oranları değişebilir.

kızlarrrr
az önce diğer sayfalara bakıyrodum, tüp bebek tedavisine benimle aynı gün başlayan bir arkadaş var. ikiz onun bebekleri doğum yapmış hafta sonu

sağolun kızlar cvp larınız için oğluşum uyuyor şimdi dışarı çıkmam lazım biraz işim var kendinize ve yeğenlerime çok iyi bakın hep aklımdasınız......

aynen başka yerde çalışıyor gözüküyorum ve tek sıkıntım 1 gün sskmın ödenmemiş olması sıkıntı yaratırmı doğum parasını alırken...
ersnil yazmış zaten canım
hiç bir sıkıntı olmaz
sen raporu bu yeni yaptırdığın şirkete vereceksin
zaten artık herşey elektronik ortamda olduğu için bu raporu ssk da görecek
aradaki bir günlük boşluk önemli değil çünkü sen rapurlu olduğun 4 ayın parasını alacaksın ssk dan

aynen canım bizim şirkettede böyle şeyler olmuyor
müdürümüzlede aram çok iyi benim çok yardımcı oluyorlar bana
ben başlarda çok rahatsız olduğum için işi bırakacaktım o istemedi bırakmamı yardımcı oluruz hepimiz dedi rahatsız olunca gelme dedi doğum paran boşuna gitmesin tüm haklarından yararlan dedi allah razı olsun

Kaçıncı haftasında doğum yapmış canım?
Darısı bizim başımıza inşallah.

29. haftada doğum yapmış canım.
inşallah hepimiz zamanımızı tamamlayabiliriz. anne karnında güzel güzel gelişsinler, sağlıklı bir şekilde doğsunlar inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…