2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

uyku setini kendin mi yapıyordun sen?
ben kendim yapıyorum canım, annem de yardım ediyor sağolsun eğilip kesmesi zor oluyor o kesiyor ben makinede dikiyorum yapması zor değil ama çalışınca hem çalış hem dikiş dik zor oluyor bitirince fotolarını eklerim

oy kuzum benim Allah razı olsun..
biz kısmetse pazar günü çıkacağız yola,pazartesi sabah erkenden ameliyata alacaklar
işallah güzel haberler verirsin bizede ameliyat iyi geçsin eşin şifa bulsun canım

herkese merhaba arkadaşlar voltajcım iyi ki doğdun canım laterne sen ve eşin bir an önce atlatırsınız inşallah perilous umarım en hayırlı zamanda gelir bebeğin umutege canım Allah acil şifalar versin dertsiz inşallah kocanın aklına girebilirsin bağımsız karar verebilseler eşler keşke Rabbim yardımcımız olsun çok güzel günler görelim inşalla sağlıkla gelen bebeklerimizle inşallah

Yeni Annelerin Keyifli 75 Gerçeği anne olarak devam ettireceğiniz yaşamınızda karşılacağınız sinir bozucu ancak komik ve olağanüstü şeyleri içeriyor. Siz de mutlaka kendinizden birşeyler bulacaksınız ve ”evet ya aynı ben’diyeceksiniz.

Uykusuz geceler, alınan kilolar, aşılı kaygılanma, titizlenme, telaş, gürültü, yabancılaşma, sorumluluk…Veeee huzur, mutluluk,dinginlik,sükunet,eğlence, bağlılık,sevgi. Tüm bu olumlu ve olumsuz duygular anne olunca iç içe geçiyor ve duygularınız karışabiliyor. Bakın annelikte sizi neler bekliyor ?

1- Artık kendi çocuğunuzun dadısından bahsettiğinizde, çocuk bakıcılarıyla ilgili neredeyse bir kabusu andıran hikayeler duymaya başlayacaksınız.

2- Yeniden çocuk sahibi olmayı düşünseniz bile, tüm hamilelik giysilerinizi yok etmek isteyeceksiniz. Daracık elbiseler giyeceksiniz!

3- Çamaşır yıkarken minik çoraplar kaybedeceksiniz. Bir bakmışsınız miniğin çorabı nevresimin içinde!

4- 10 dakikadan az sürede duşunuzu alıp saçınızı kurutup giyinmiş olmayı öğreneceksiniz.

5- Daha önceden size vakit ayırmadığından şikayet ettiğiniz çocuk sahibi yakınlarından özür dileme ihtiyacı duyacaksınız.

6- Yeniden 8 saat uyumakla ilgili hayaller kuracaksınız.

7- Bebeğinizin aldığı her gramdan mithiş bir gurur duyacaksınız.

8- Onu pamuklara sarıp sarmalamak isteyeceksiniz. Hassas cildinize çok dikkat edeceksiniz.

9- Size ‘ikinciyi düşünüyor musun’ diye soranlara kahkahalarla güleceksiniz.

10-Miniğin tırnağını keserken, parmak ucundan minicik bir kan damlasa çok endişeleneceksiniz.

11- Diyelim ki sonunda kitap okumaya fırsat bulabildiniz. O da ne sizin ki uyandı ve çığlıklar atmaya başladı. Koş bakalım!

12- Bebek dinleme cihazını zaman zaman camdan dışarı fırlatmak isteyeceksiniz.

13- Bebeğinizin yatak örtüsünün fırfırlarını yıkadıktan sonra ütülemek için zamanınız ve isteğiniz olmayacak.

14- Yeni doğum yapmasına rağmen hemen zayıflamış ya da enerjisi dolu olabilen diğer annelerin bunu nasıl başardığını fazlasıyla merak edeceksiniz.

15- Diğer yeni anneleri gördüğünüzde, hep birlikte güzel göründüğünüzü düşüneceksiniz! Bebekleriniz sizi güzelleştirmiş olacak!

16- Öksüren ve burnu akan diğer okul öncesi çocukları gördüğünüzde dehşete kapılacaksınız. Miniğinizden uzan durmasını sağlayacaksınız.

17- Sizinkine dokunmalarını istemeyeceğiniz için, başka bebeklerin de ellerine ya da yüzüne bir daha asla dokunmayacaksınız.

18- Geceleri mışıl mışık uyuyan minik bebeğinizi gördüğünüzde, tüm gün geçirdiğiniz o zorlu anları hemencecik unutacaksınız.

19- Kahveler vazgeçilmeziniz olacak. Uykusuz geceleriniz için!

20- Kocanızın işten eve geldiğinde bebeğinizin yanına giderek kazara onu uyandırıyor olmasına alışacaksınız. Birden bir bakmışsınız eşiniz kucağında miniğiniz ile çıkagelmiş.

21- Bazı sabahlar bebeğinizi yatağından almak için kendi yatağınızdan fırlayarak uyanacaksınız, fakat bazı sabahlar da, bir kamyonun ucuna ip bağlayıp sizi çekseler bile yatağınızdan ayrılmıyor halde olacaksınız.

22- Bebeğinizi babasına verirken, onun kirli bezinden gelen kötü kokuyu almıyormuş numarası yapacaksınız.

23- Miniğinizi kışın kat kat giydirmek isteyeceksiniz. Çünkü siz onu sürekli üşüyor sanacaksınız.

24- Bebeğinizi biraz yürüyüşe çıkarmak için kocanızı arayacaksınız ve giderler ken cep telefonunu yanına aldın mı diye defalarca soracaksınız.

25- Kendi kendinize ‘henüz kilo veremedim ‘diyor olmak sizi hasta edecek.

26- Bebeğiniz yanınızda yokken siz dışarıdaysanız, kendinizi çıplak gibi hissedeceksiniz.

27- Bir daha başka bir çocuğu ‘kendi bebeğimden çok sevebilecek miyim’ diye düşüneceksiniz.

28- Uzak bir akrabanız, çocuğunuza yakışmayan bir giysi aldığında bu durumu şirin bir hale getirmek için giysisine küçük aksesurlar yerleştirerek, zorunlu bir fotoğraf çektirecek ve de bu fotoğrafı bo moda faciası giysiyi alan akrabanıza yolllayacaksınız.

29- Sonunda bebeğinizin kel tarafları kapandığında çok mutlu olacaksınız. Ama bu sefer de ya saçları eşit uzamazsa diye endişeleneceksiniz.

30- Yeni anne olan arkadaşlarınızı arayarak, bebeğinizin burnunun aktığını ve iki kere hapşırdığını söyleyip, o yüzden onunla olan randevunuzu iptal edeceksiniz.

31-Hafta sonu bir yerlere gitmek istediğinizde, kendi diş fırçanızı ya da güneş gözlüğünüzü unutmuş olsanız bile, bebeğinizin ihtiyacı olabilecek gerekli gereksiz herşeyi yanınıza almış olacaksınız. Neredeyse hamilelik ultrosanlarınıza kadar:)

32- Çocuğunuzun ateşini ölçmek için, poposuna dereceyi sokarken kendi kendinize yatışmanızı sağlayacak cümleler söyleyip duracaksınız.

33- Tam dışarı çıkacaksınız, tek düzgün ve temiz kıyafetiniz üzerinizde. İşte tam böyle bir anda üzerinize o güzelim, elbisenize işenmiş ve kusulmuş olacak.

34- Bebeğinizin ilk kez haykırarak ağlaması anında kocanız evde kalmak, siz evi terk etmek durumunda kalacaksınız.

35- Trafikte kelimenin tam anlamıyla nefret edeceksiniz. Çünkü çocuğunuz için eve herkesten önce gitmek isteyeceksiniz.

36- Cüzdanınızdaki evlilik resminin üstüne miniğinizin resmi yerleşecek.

37- Bebeğinizi parka götüreceksiniz, onun salıncaktaki tatlı kıkırmadalarını didnleyeceksiniz. Ve bu nedenle yine de akşam dışarıdan yemek söyleyeceksiniz.

38- Çocuğunuz ilk kez müzikle ritim tutup dans ettiğinde gülmekten yerlere yatacaksınız.

39- Markette ödeme sırasını beklerken, ne zaman hamile yada küçük çocuğu olan kadınları görseniz, sohbet etmeye başlayacaksınız.

40- Ailenize ve arkadaşlarınıza sürekli bebeğinizin resimlerini göndereceksiniz.

41- Ne zaman bebeğinize, farkında olmadan kötü bir şey yapsanız hemen sımsıkı sarılacaksınız.

42- Kendinizi, benim sadece bir çocuğum var diyerek şımartacak, yeni anneliğinizin süresini uzatacaksınızç

43- Hamilelik ve emzirme sonrası, ilk bol acılı dürümünüzü hevesle ve iştahla yiyeceksiniz.

44- Eşinizi bebeği gözyaşlarıyla taşırken yakalayacaksınız. Bir türlü susturamayıp size koşuyor olacak.

45- Hamile kalmaya çabalayan arkadaşlarınızı gördüğünüzde, bir çocuğunuz olduğu için kendinizi çok şanslı ve mutlu hissedeceksiniz.

46- Televizyonlarda ya da gazetelerde kaçırılan çocukları gördükçe anneleri için endişe duyacaksınız. Anne olmadan önce de üzülürdünüz mutlaka ama anne olunca bir başkaymış diyeceksiniz.

47- Bir sabah kalktığınızda kendinizi hasta ve halsiz hissetseniz de yine güçlü olmaya çalışarak kalkıp bebeğinizle günü geçireceksiniz.

48- Bebeğiniz olmadan ilk dışarı çıktığınızda sanki bir organınızı evde bırakmış gibi olacaksınız.

49- Çocuğunuzun her geçen gün biraz daha büyümesinden müthiş keyif alacaksınız.

50- Büyüyüp sizinle daha az vakit geçirdikçe üzüleceksiniz. Arkadaşlarıyla oynarken ona koşup sımsıkı sarılmak isteyeceksiniz.

51- Eşinizle cinsel hayatınız artık eski gibi olmayacak.

52- Eşinizin evle iş arasında yalnız geçirdiği zamanı kimi zaman kıskanacaksınız.

53- İlk doğum sonrası periyodunuz süpriz bir şekilde sona erecek. Zamanla kendiliğinden düzene girecek.

54- Çocuksuz arkadaşlarınızla yakın olmak için çaba göstereceksiniz.Onlarla olmak dinamik!

55- Sürekli evde oturan anne arkadaşlarınızın bunu nasıl becerdiğini merak edeceksiniz.

56- Eşiniz, tüylü bacaklarınıza değdiğinde kendinizi sekse hiç de hazır hissetmeyeceksiniz.

57- Selülit ve çatlaklarınızla barışacaksınız, bunun için onların size bir güzellik kattığına inandırcaksınız.

58- Kocanızın bebek konusunda asla sizin kadar paranoyak davranamayacağını zamanla kabul edeceksiniz ve göreceksiniz ki aslında böyle yapması iyi birşey!

59- Çocuğunuz için yaşıtlarıyla beraber vakit geçirebileceği çeşitli oyun grupları bulacaksınız.

60- Bütün çocukların içinde sizin için en güzel çocuk sizin miniğiniz olacak.

61- Kendinizi yeni annelerin bebekleri 12 haftalık oluncaya kadar gerçekten uçmayı başarabildiklerini anlatırken bulacaksınız.

62-Kız arkadaşlarınızla gece dışarı çıkacaksınız eve döndüğünüzde de siz yokken de herşeyin kontrol altında olabileceğini göreceksiniz.

63- Bazen sizi büyüten annenizin miniğiniz için yaptıklarını doğru bulmayıp annenizin sizi bu yaşa getirdiğini unutacaksınız.

64- Oyun gruplarında diğer çocuklarla oynayan ufaklığınızın her anını kameraya çekmek isteyeceksiniz. Taa ki öğretmenler sizi artık eve dönmeniz konusunda uyarana kadar.

65-Yabancı bir yerde kalsanız bile çocuğunuzun ev sevdiği mısır gevreğini arayıp bulacaksınız. Onun için herşey hazır olacak. Siz ve eşiniz dahil! Onu mutlu etmek sizin asli işiniz olacak.

66- Tuvaletini artık oturacağına yaptığı için miniğinize bayılacaksınız.

67- Çocuğunuzun giysileri ile sizinkileri aynı yıkadığınızda, ‘Keşke ayrı yıkasaydım ‘ diyeceksiniz.

68- Miniğinizin ilk kelimesini söylerken ‘ba- ba ‘ dediyse bunu sakın kişisel algılamayın, bilmelisiniz ki bebekler için baba kelimesinin telaffuzu anne kelimesine göre çok daha kolaydır.

69- Işıkları ve pilleri olmayan ve aynı zamanda gürültü yapmayan oyuncaklar hediye eden herkese teşekkür edeceksiniz.

70- Çocuğunuz 1 yaşına geldiğinde daha rahat edeceksiniz. En azından koşmaya başlayana kadar. Neyse bu sayede form tutacaksınız.

71- Bebeğinize, koşulsuz,mucizevi ve tarif edilemez bir sevgiyle bağlanacaksınız.

72- Ailedekiler onu severken siz keyifleceneksiniz.

73- Bebeğiniz biberonu elinde tutarken, temiz olduğunu görüp rahatlayacaksınız.

74- Mamaların içeriklerini en ince ayrıntısına kadar okumaktan bıkıp usanmayacaksınız.

75- Yere düşen emzikleri tekrar yıkamaktan elleriniz kurumayacak. Endilenmeyin, bir süre sonra daha az yıkar hale geleceksiniz.

Herşeyden önemlisi bütün bunları anne olunca anlayacaksınız.

verme onlar senin hakkın canım ya madem onlar memleketinde yapılanı aldı seninkilere dokunmasınlar aman ne zor senin eşin ya ailesi ne derse o seni dinlemiyor ikna etmeye çalış

yuh ya, gelinin altınıda alınırmıymış. ayrıca senin olanları niye onlara bıraktın ki keşke bir banka kasasına falan koysaydın kendin.

ah kızlar ahh...
ben çok doluyum çok...
altınlar bankada kasada zaten.
düğünden sonra altınlar 1 yıl bendeydi
doğuya tayinimiz çıkınca eşim benden önce doğuya gitti
düğün varmış takarmışım diye kayınvalidemler eşim varken kasaya koydurmadılar.
daha sonra bankaya gitmek için hazırlandım kayınbabam SEN NEREYE GELİYON dedi
takılar benim dedim. götürmedi beni...kendi adına kasaya koydu.
1 yıl sonra kardeşimin düğününde takıcam dedim. bankaya gittik kasaya giremedim almadılar beni
kayınbabam ne istiyorsun diye sorup kendi getirdi. kaç yıldırda haberim yok.

eşimle zaten baya bi tartıştık bugün. dayısıda aynı yerden daire almış. o ödüyormuşta biz niye ödeyemiyormuşuz.
babası öyle diyormuş. dayın kaç yaşında emekliliği gelmiş bi zahmet alsın dedim.
ya kızlar ben eve falan karşı değilim yatırım sonuçta.
ama şu durumda neden boş yere kendimizi sıkıştıralım.
1 yıl sonra yine doğu görevimiz var. nereye gideceğimiz belli değil.dağ başında bir yerde olabilir.
burda ilçede çok imkan yok ama merkeze yakınız geziyoruz tozuyoruz alıyoruz giyiyoruz
belki de bundan sonra böyle bir yerde bidaha hiç yaşamıcaz. 1 yıl sonra ne yaparsa yapsın.
doğuda maaşta artıyor zaten. eee bi de bir yere gidemeyince parada kalıyor. o zaman al diyorum.

beni sinir küpü yapıyorlar valla.bak oğlumda sizin yüzünüzden sinir küpü olcak haberin olsun dedim.

tunanecc canım onlar boynuna ipi takıp dertsiz gel dertsiz git. suss bişey deme fikir söyleme...
öyle istiyorlar. ben sesimi çok çıkardım. kaç kez boşanmanın eşiğinden döndüm onlar yüzünden.

laternam canım hayırlı haberlerini bekliyoruz tatlım.rabbim şifa versin bizi habersiz bırakma.

Lütfen Vajinamı Kesme - Acemi Anne- ntvmsnbc.com Kızlar şöyle bir haber okudum. Siz ne düşüyorsunuz? Uzunca bir süre oturmada da sıkıntı oluyormuş, tuvalet sorunları, cinsel problemler filan.. Perine kesisi gerçekten gerekli mi? Doktorunuzla bu konuyu konuştunuz mu? Düzensiz yırtıklar yerine düzenli bir kesi daha kolay mı diyor? Ona mı kolay peki, bize mi? Biraz bir yırtığın iyileşmesi mi yoksa uzunca bir kesinin iyileşmesi mi? Ya gazeteciyim, can sıkmak istemiyorum ama sizler de bunun gibi haberler duyuyorsunuzdur, ben daha fazlasını duyuyorum. Cerrahpaşa'da neşterle bebek ölümüne soruşturma - ZAMAN Tek istediğim sağlıklı bir şekilde kuzumu kucaklamak ve ona bakabilecek gücü bir an önce kazanmak. Hem ev, hem eş, hem bebek, hem iş hepsiyle aynı anda ilgilenmek zorundayım. Bilmem, pek de başarılı olamam gibi geliyor bazen. Bari bir an önce sağlığımıza kavuşalım.. Öyle, endişelerim var işte.. Siz ne düşünüyorsunuz?

tatlım valla arkadasını tanımadıgım için yorum yapmayacağım ama tek söyleyeceğim annem ne zaman ne dediyse haklı çıkar (bu duruma gıcık olurum) ama yine de annemi dinlemeyip yaptığım her işten pişmanlık duyarım iyi düşün tek bir taksi ambulans iki dk artık herşey çok kolay hiç birsey olmazsa polisi ara o bile ambulans gönderir =) korkma çantan hazır olsun gerisi hiç ben anneme bile gelme dedim çünkü ablam da abim de engelli onları bırakıp benim basımda beklemesini istemem babam da rahatsız insülin kullanıyor annem elleri ayakları 40ım cıkana kadar benimle zaten hemen kolaya en yakın taksi durağının numarasını yazdım telefon yanımızda zaten ambulansı ara =) panik atak tarzzın varsa bebeğim panikliyorsan gelsin ama soğuk kanlı bir insansan bence anneni dinle dediğim gibi bi ilginçler yanıldıklarını hiç görmedim =)ne kadar samimi olursan ol için rahat etmez onu koyup uyuyamazsın yemeğiydi yedi mi doydu mu uyudu mu uyandımı sürekli onu da düşüneceksin ben annem varken bile aklım annem de kalıyor rahat mı yedi mi güzelce içti mi canı bişey istiyormu hasta mı sağlam mı benimle ilgileniyor sürekli kendisi nasıl acaba rahat edemem dediğim gibi soğuk kanlılık varsa boşver sancın artınca ara ambulansı gelsin ben kocişe dedim ben seni aramam ambulansı ararım yada taksiyi dedim sen hastaneye gelirsin eve gelip bidaha oraya gelme boş yere dedim =)

kızlar hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum desteğiniz ve güzel dilekleriniz için
Voltajım öncelikli olarak doğum gününü kutluyorum canım ailenle nice mutlu huzurlu senelere inşallah.. canım kilo konusunda da napalım işte bu kötü durumun içinde içimizi rahatlatacak bir dala tutunmaya çalışıyoruz..
Adaşım valla ilk doğuran olmak istemiyorum zaten geçmiş olsun canım iltihap yabana atılmaz tabiki gereği neyse hemen yaptırıver
tuncss canım maşallah kuzuna topicimizin en babayiğit erkeği
Laterne inşallah en kısa zamanda eşinle evinize sağlıklı bir şekilde dönersiniz

canım neredeyse aynısı başıma geldi sözde eşimin memleketide adettenmiş düğünde takılan paraları kayınpeder alırmış altınlar geline kalırmış anam ne teşkilattırki eşimin tarafındanda 1-2 altından fazlası gelmedi milleti tembihlemişler hepsi para taktı eşimin abisi ve ablası dahil yani siz düşünün... ve o paralar salonda takılır takılmaz kayınpederimin cebine kondu ben paranın p sini bile görmedim benim tarafım hep altın taktı bide altınlarıda aldı gitti bunlar gelin damadın olduğu yere hırsız girermiş ne hırsızsa sadece büyük-küçük altınları götürüyor demekki sadece onları toplayıp aldılar kuzenimde cingar çıkardı nereye götürüyorsunuz o altınları noluyo dedi onun sayesinde o altınlar ertesi gün bana geldi ama utanmaz kaynanam kolunda burma bilezikleri ola ola birde gelip 10 tane altın istedi düğün salonuna yetmiyormuş para (10 bin tlden az değildi para) sanki bana palas tuttular salonu görseniz ahır gibiydi bende dedim eşime oldu bide altınları verim anana benim annem okadar masraf etti kredi çekti etti altınlarda onun hakkı ozaman dönerken altınlarıda anneme bırakalım bizde avucumuzu yalarız bizim ettiğimiz borçlarda eve haciz olarak gelir bu arada kaynanamlar bana düğün alışverişi ev eşyası falan tek bir çöp dahi almadılar biz eşimle borç harç yaptık ben dayanamadım 2 gün sonra anneme döndüm ordanda evimize geldik istanbula annemde beni gören şaşırdı ne çabuk geldiniz diye kaynanada kalmak mmkünmü geldiğimiz dakikaya kadar kadın altın diye etrafımızda dolandı ben böyle bir yüzsüzlük görmedim eşim en son sinirlendi ya sen soruyonmu oğlum borcun harcın varmı eşyan varmı diye (o zaman benim öğrenci evi vardı evlenip oraya geldik 1 hafta içinde evimizi düzdük yerleştik bu da yeni evli bir çiftin yaşadığı ayrı bir rezillikti tabi...)

aaaaaaaaayyyyy bütün bu endişelerin hepsi bende de var, çok korkuyorum, kötü şeyler düşünmek istemiyorum sadece,

pericim boşver canım giden gitmiş zaten.bizimkiler eşyanın yarısını aldılarda noldu eşya aldık takılarıda alıcaz dediler. şimdide bilmem kimin düğünü var dediklerinde elim boş gidiyorum.hediyeyi biz götürcez diyordu kayınvalidem. siz her zaman burda olmıcaksınız ben kendi cebimden mi alayım onların getirdiklerini takıcam diyordu. şimdi birinin düğününe giderken bişey aldırmıyorum eşime. bizim vereceğimiz altını da kendi getiriyor.

kayınvalidemin de doğumgünü ya bugün güç bela aradım.
ay bir görseniz konuşmasını. senden başka hatırlayan yok çok sağol
hey allahım ya kesin yanında birileri vardır diyordum ki yanılmamışım.
tam bir oyuncu.

sen yine aramışsın helal olsun bana hiç bi kuvvet yaptıramaz onu eşime hep dedim her zamanda derim annengil ölecez tek dermanımız senden gelecek 1 tl dese gene vermem diye o dabiliyorya ses çıkaramıyor

Normal doğum düşünen her kadın gibi benim de endişelerim var tabi ki.

Fakat kontrolsüz bir yırtıktansa kontrollü bir kesi daha sağlıklı olur sanırım.Kesi değilde doğum sonrası iyileşme süreci ve cinsellik beni de düşündürüyor. Durumumuzu ne olacağını bekleyip göreceğiz başka çare yok.

Normal doğum esnasında olabilecek pek çok kaza var. Allah yardımcımız olsun. Ben bir aksilik olmazsa doğumu Cerrahpaşa'da yapacağım. Bu yukarıda anlatılan olay olduğunda ben yeni hamileydim Dr.um üstü kapalı olarak anlattı basın kesinlikle olayı saptırıyor ve Ben doktoruma güveniyorum.

Evvela Allaha sonra kendimize ve bebeğimize en son kendimizi ellerine teslim ettiğimiz insanlara güvenmek zorundayız.
Allah yüzümüzü kara çıkarmaz İnşallah..

sen yine aramışsın helal olsun bana hiç bi kuvvet yaptıramaz onu eşime hep dedim her zamanda derim annengil ölecez tek dermanımız senden gelecek 1 tl dese gene vermem diye o dabiliyorya ses çıkaramıyor
bana kalsa ben de aramam da...
eşim ondan hoşlanıyor napayım. nabza göre şerbet yani

ütüden nefret eden biri olarak sölüyorum ki, hayatının en zevkli ütüsünü yapacaksın daha:) ütünün altındaki görünmeden yapılan ütü:)

yaaa normalde çamaşır asarken, ters yüz hiç değiştirmem nasıl yıkandıysa öle kaldırırım
bebeişin kıyafetlerini tek tek çıtçıtlarını taktım, mini mini zaten, ütüde sevmezdim eskiden ama evlendikten sonra seevmeye başladım

canım yaaa bende sinir oluyorum millete böyle akıl verenlere,
durumu uygun olsa adam ödeyebilecek olsa zaten kimsenin demesine gerek kalmadan taksitle alır yani,
herkes bi akllı kendi sanıyor,
sende eşine direk karşı çıkarsan tavır alır sana, bişeyler aldığında söylenir
o yüzden bugün güzelce doğumgününü kutlayın, sonrasında hesap kitap yapalım de, oturun konuşun bi orta yol bulursunuz, gaza gelmesin yaniiii eşin

gulimier canım maalesef olan oldu bugün öğlen yemeğe geldiğinde tartıştık.

kızlar bişey rica edicektim. emzirme önlüğü alanlar bana ebatlarını söyleyebilir misiniz?
annem dikecek ölçüsü ne olsun diye soruyor. sen kendine göre ölçü söyle diyorda ben nerden bilcem şimdi.

AAYYY NASIL BİR OLAYDIR BU ALLAHIM SABIRLAR VERSİN EN KISA ZAMANDA EVLAT NASİP ETSİN HAYIRLI SAĞLIKLI AZ ÖNCE AĞLIYORDUM NASIL BUNU OKUDUM Bİ DAHA

hep mi aynılar ya bunlar bizde benim bir tane altınım kalmadı ve beni düğün alışverişi diye bir garip mağzaya götürdüler virane paspal rüküş artı ben açık birisiiyim tesettür mağazasıydı ama teseddürlü bayan bile giyinmez
o nedir ya ben burdan bir çöp dahi eşyalarımın arasına sokmam dedim baska yok dedi almıyorum o zaman dedim
annemde ben alırım canını sıkma sen dedi almadılar baska yerden düğün değil sade bir nikahtı bizim ki kuaför desen
rezalet görümcek baska yerde yaptırmıştı bu arada beni oraya gönderdiler annem üzülmesin diye sustum herseye zaten
eşyaları biz kendimiz aldık bizim maasımızdan kesiliyor artı düğün kartı tanıdık 5 kurus almadı nikah şekeri tanıdıklar bizden olsun düğün hesiyesi dedi almadı para fotoğrafçı kuzen ödedi hediye benden diye bana sadece 3 bilezik alındı bi gelinlik baska bir çöp yok ve dalga geçer gibi her gün sana makyaj alcam sana hala alacak ve düğünde takılanlar bitek taktıkları 3 incecik bilezik ve babamın taktığı bilezik bende kaldı hepsini aldılar masraf yapmışlar ikimizinde çevresi çok geniştir düğünde takılanlar 30 bine yakındır belki daha fazla abartmıyorum borç da yapmadılar ve hala para isterler ama verdirtmem asla
düşün ya bana gelin görmeye hediye getirdiklerini almış kızının çeyizine
koymuş onları bile vermedi bana annemle babam tüm mutfak ihtiyaclarımı aldı yatak odası yaptırdı perdelerim ve halılarımı
aldılar artı babamın bana taktığı bir bilezik onların taktığı 3 bilezikten daha pahalıydı bozdururken farkettik eşim pess dedi
ve en bombası dediler ki bizim ev daha bosalmamıştı yeni evli bir çift oturuyordu sivasın kısın ortasında ev aramasınlar diye
bi süre beraber oturduk o yüzden ilk onların eve inecektim plana bak bunlar tatile gidiyorlar ki biz evde yalnız kalalım eşime
dedim ki pardon da balayına neden annenler çıkıyor dedim bizim paramız yok dedi dedim onlar takılanlarla gidiyor onlar bizim
farkında mısın dedim askım ben ne diyim simdi dedi bende ağladım annem geldi ağladığımı görünce para verdi bide balayına
gönderdi biz gidince görümcem çoştu bide acıtasyon yapmazlar mı oğlum gidiyorsun biz ne yer ne içeriz eşim bide annemin
verdiği paradan 500 lira bıraktı bunlara ben fıttırdım anneme söyledim annem sus sen ben veririm sana yine eşine verme
sende kalsın dedi benim melek annem eşinle sen kötü olma ben elimden geldiği kadar yanınızdayım dedi neyse biz gittik
geldik ilk bayramım biz evlendikten 1 ay sonra kurban bayramıydı bizim burda gelinin ilk bayramında alışveriş yapılır görümcek alışverişe çıkalım dedi bende bana da alacak sandım gittik altın bozdurduk düğünde takılan altınlardan kesin mağza mağza
dolandık öldüm artık bana da demedi ki beğendiğin bir body de senin yok mu bi body ya sormadı bi eteğe bakıyordum bu
kabindeyken beğendin mi dene dedi ben şok geçirdim etek 80 liraydı alıyoruz bunuda dedi hayır dedim baya ısrar ettim aldı
bende aksam büyük bir sevinçle kocama anlattım ablan bana etek aldı diye oda evet askım söyledi sen ben sonra veririm
demişsin kıramamış seni ama parası da yokmuş 100 lira istedi benden ben verdim dedim ayyy tepemden aşağı kaynar sular
indi dedim hayır ben almaması için ısrar ettim yuhh dedi kociş ama onlara çıtı çıkmaz yüzlerine anneme ağlayarak anlattım oda bizi u.s polodan bi güzel giydirdi kocişle beni utansınlar diye ne anlarlar astar AMANN allaha havale ettim misliyle yaptıklarının aynılarını çekiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…