2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

maşallah elife, bol bol dinlenki içerde daha çok kalabilsin bebek. erken doğumu falanda çok düşünme, stres yaparsın oda etkiler sonra
sana rapor evrdiler mi? ben bugün gittim rapor almak için ama artık bir form vermiyoruz direk ssk nın sitemine düşüyoruz dediler.

Merhaba herkese

Nil panikleme, geçen hafta aynı şey başıma geldi. Hatta yazmıştım burda da. Nemlilik ıslaklık arası bişi farkettim, peçete koydum iki kez aynı şey, doğru doktora tabii. Neyse ki yaptığı muayenelerde bir sorun çıkmadı. Ama takip et, ıslaklık sürekli bi şekilde devam ediyorsa ve 3-4 saat içinde iç çamaşırını epeyce ıslatıyorsa kontrol amaçlı bir görünmen de fayda var. İçinin rahat olması için. Ama muhtemelen terdir.

Peri canım içini rahat tut nolur. Bana sorarsan değil 34. hafta 37. haftayı da göreceksin. Benim çok yakın bir arkadaşımda bu sıvı azalması 26. haftada meydana geldi. Ama çok iyi bir dinlenme ile yatarak 39. haftasında sağlıkla doğumunu yaptı. Yani sakin ol, sakın panikleme. Ama dinlenmeyi ihmal etme. Kuzucuğunu sağlıkla alacaksın kucağına hiç endişen olmasın, kilosu da ne güzel maşallah ona

Laterne az kaldı pazartesiye yani derin bir oh çekmenize. Her şey yolunda gidecek, ailecek bu zor günleri geride bırakacaksınız ve akabinde oğlunuzun da doğumuyla neşeniz tam olarak yerine gelecek. Dualarımız seninle...

Zapzup- Lena harikasınız, sizinki göbekse benimki ne acaba:44: Çok güzel görünüyorsunuz

Ofpufya odanız muhteşem olmuş Güzel kızınız güle güle büyüsün bu prenses odasında...

Seda dr.un öyle demiş ama bence güzel bir dinlenme ile erken doğum riskin falan olmayacak. Yeter ki yorma kendini, dinlenmeye bak ve hiç bir şeye stress yapmamaya çalış

veeeeee doğum günü kızımız Voltaj'a her şeyin gönlünce olacağı, üç güzel çocuğun, eşin ve kalbinde sevgilerini taşıdığın tüm sevdiklerinle geçireceğin şahane bir yaş diliyorum sana, yüzün hep gülsün mutlu yaşlar...

ve herkesi öpüyorum, iyi geceler

voltajcim dogum gunun kutlu olsun canim cocuklarinla huzurlu bir hayat gecirirsin insallah...

Sedagg bol bol dinlen bisey olmaz Allahin izniyle 36 ya ne kaldi surda zaten dayanin kizlar :)

kuzum walla rapor verdi işyerine götürdüm ben ssk falan gidecekmiyiz dedim hayır dedi

Kızlar ev işi yapabiliyor musunuz? Ben son zamanlarda iyice zorlanıyorum. Bir kaç kez eğilip kalkınca bebek hemen önde toplanıyor. Mecburen oturup geçmesini bekliyorum. Çok kilo aldım, belki de ondandır. Siz ne durumdasınız?

Bendede aynı durum söz konusu canım parça parça yapıp pasaklı pasaklı oturuyorum

ben de çok kilo aldım. 17 kilo almış oldum şu ana kadar. yere eğilmek ,çömelmek kesinlikle yapamıyorum. çöksem orda kalırım artık. çorabımı ayakkabımı eşim giydiriyor.

bilgisi olan var mı diye burda sormak istedim kızlar,
mecburi doğum iznine ayrılma zamanı olan son 3 hafta neye göre hesaplanacak.40.haftanın dolacağı tarihden geriye doğru 3 hafta mı olacak.yoksa diyelim 38.haftada sezeryan için gün kararlaştırıldıysa,3 hafta öncesinden izne ayrılabiliniyor mu?kafam karışık .yani bu konuya kafam basmadı nedense.geçen hafta 5 hafta daha çalışabilir raporu aldım.ama benim gebelik 40 .haftaya kadar gitmez..
bu konuda bilgisi olan var mı kızlar?

perlinos canım sıkma canını Allah'ın izniyle gününü dolduracaksın.

Voltajj canım doğum günün kutlu olsun. ayrıca yeğenin gitmiş çok sevindim yazamadım ama ne kadar canım sıkılıyordu duruma. sen de 2 çocuk bir gebelik kendi yükünü taşıyamazken bir başkasının yük olması çok büyük düşüncesizlik. ben yeğenine kızmıyorum onu yetiştiren kaygısız anne ve babasına kızdım. umarım bir daha sıkıntılar yaşamzsın.

kızlar bugün kontrol günümdü. bebeğim kafa, karın ve diğer ölçümlerine göre 32 haftalık çıktı. kilosu biraz az dedi doktor oda öenmli bir sorun değil dedi. 1640 grammış tosun paşam. ben kilosunu çok dert etmiyorum ben de eşim de 3200 doğmuşuz. bizim paşada olsa olsa ancak o kadar olur diyorum.
bu çalışamaz raporunuda aldım. pazartesi itibari ile artık izinliyim.

voltajım sana bir sorum olacak sen sezaryan doğum yaptığın için bilirsin. benim doktorum bana sezaryan dedi. (tüp bebek + ben de rezerv azlığı var bu çocuğun olması bile lutüf dedi. kendisi kesme biçme meraklısı değil biliyorum. normal doğum yanlısı biri ama senin bebeği riske atmayalım dedi.) sezaryan doğıumda hemen süt gelmeyebiliyor sanırım. sağmak için pompa almak gereklimi sen ne yaptın.

canım izinler 40. haftaya göre düzenleniyor ama erken alınmada doktor bunu belirterek izinler doğum sonrasına aktarılıyor diye biliyorum. belki daha iyi bilen tecrübeli arkadaşlar varsa onlarda söylerler.

kızlar belisin ümraniyedeki fabrika satış mağazasının yerini bilen var mı. varsa bana yol tarifi ve önünden geçen minübüs yada otobüs hatları ile ilgili bilgi verebilr mi? ( üsküdar yönünden geleceğim )
ben daha bebişe oda hazırlamadım. çok ta pahalı bir şeyler almak istemiyorum.

benim ilk doğum da sezeryan olmuştu.beni odaya aldıklarında ben kendime gelmeden bebeği emzirmeye uğraşmış görümcem.yani hastanede hiç boş vermişlik yapmadık. görümcem ebe hemşireydi. çok yardımcı oldu. biraz sabır ve tecrübe gerekiyor sanırım.
ama göğüs poması benim de aklıma mantık olarak yattığı için ben de aldım hazırladım.boş süt kanallarını emme refleksi ile bebeğin vakumlamasını yaptırmak zor olacak bebek için. yardımcı olmakta fayda var diye düşünüyorum.

Kizlar bugun hem cok agirdim hem de midem fenaydi inanilmaz bir yanma var doktora sordu esim mide surubu almama ragmen normal mi diye. Bebek rahim uzerinde baski yapiyor mu diye sordu evet son 1 haftadir idrar keseme felaket bastiriyor kizim, yarin sabah acilen getirin acilma var mi die bakalim dedi saskinim 34 haftamdayim ama doktor kontrollerde hep ortalama 2 hafta onde oldugumuzu soyledi dogum belirtisi mi yoksa bir yorum yapin kizlarrrrrr

maşallah kuzuna, bol bol dinlen, acele etmesin:))

bende bu konuda karışıktım dra sordum en son, anladığım kadarıyla şöyle: toplam 16 hafta doğum iznin war, neresinde doğurduğun önemli değil, ne zaman doğurursan doğur hepsi soraya aktarılıyo, yani ben böyle biliyorum artık

canım bi bilgim yok ama telaş yapma, dr riske atmamak için öyle demiştir, çok acil bi durum olsa hemen gelin derdi
benim dr acil durumlarda beni bile beklemeden hemen doğumhaneye gel diye uyardı..

iyi geceler fıstıklar :)
ben bu akşam dr'a gittim istanbula gideceğimi söylemek için..
kontrol etti herşey yolunda bebeği dert etme hiç kendine,gönlün rahat git dedi :)
daha önce ki gidişimde kesinlikle gitme demişti,çok rahatladım şimdi..
bir de oğlum 41 kere maşallah diyeyim iyice büyümüş annem nasıl doğuracaksın demeye başladı
ultrason bu kesin ölçüm yapamıyor diyorum ama kadıncağız yediklerimi gözden geçiriyor fazlalıkları çıkaracakmış :)
öpüyorum kocaman güzellerim

sedag tatlım prensese 41 kere maşallah
dinlenince sancıların geçer inşallah fıstığım az daha kalsın prenses acele etmesin

ben geçen dudulludan ümraniiyeye giderken cadde üzerinde gördüm sanırım ümraniye meslek lisesinin oralarda bir yerdeydi

masallah ogluna tosun oldu demek:)) hadi gonlun rahat git de gonlun rahat don insallah canim

yarın kontrolümüz var öğleden snra bakalım bizimki ne alemdebi yandan korkuyorum bi yandan gçreceğime seviniyorum. bu arada kızlar maydonoz yemek sakıncalı mı hamilelikte?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…