2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
egomego canım annenin verdiği parayıda mı verdi eşin?
iyi ki ailelerimiz var canım allah onları başımızdan eksik etmesin.
benim kayınvalidem gösteriş meraklısıdır. öyle dandik yerlerden almaz.
ben kıyafet aldırmadım hiç. zaten bir sürü kıyafetim var dedim aldırmadım.
kayınvalidem olmaz öyle şey dedi 6 yıl önce igsden 600 liraya etek ceket aldı.
bir de nişanlıyken eşimin memlekete gezmeye gittik ailemle o zamanda pantolon ve kaşe ceket almıştı.
benim hiçbişeyde gözüm yok almasın istemiyorum. tek istediğim bize karışmasınlar huzurumuzu bozmasınlar.

canım ya, sakin sakin bir hesap yapsanız, birde üzerine bebeğin masraflarını ekle. bir süre bekleyelim bir doğumu atlatalım de. hatta kredilerin aylık ödemelerini hesapla eminim etkisi olacaktır

maşallahı varmış seninkilerinde. evlerden ırak
benim kayınvaldemler düğünde hiç birşeye karışmadılar ne eşyalara ne düğün masrafına hepsini biz yaptık. salonda takılar takıldıktan sonra kayınvaldeme teslim ettim parayıda takıyıda ama ablamda onun yanında hepsini bir kağıda yazdı. şukadar para, şukadar altın, bilezik diye.
balayından geldikten sonra gidip takıyı ve parayı istedim. altınları verdi ama parayı verirken eli titredi ama para oğlanın dedide bende tamam işte oğlun borçlarını ödeyecek dedim.
düğünden sonra annenleri yemeğe çağırıcam ama evde hiç birşey yok markete gitmek lazım falan diyip 5 sene önce 200 lira istemişti benden. aptal gibi verdim. şimdiki aklım olsa vermezdim.

merhabalar kızlar az önce lavobaya gittim çamaşırım çok ıslaklık vardı acaba terlemiğşmiyim yada akıntım mı var anlayamadım akıntı olsa hissederdim ama bide iltihap tedavisi gördüm ama şikayetlerim geçmedi onun akınrısı oluyor ama bu ıslaklık avuç içinden fazla bu haftalarda suyum falan gelmez heralde anlarız gibime geliyor ama endişeleniyorum yinede.

ay çok tatlısınız yaa :)) bugün işyerinde yoğunluk var eve gider gitmez okuycam bütün yazdıklarınızı :))

Dertsiz,

PeriLous,

Egemogo..hele seninkileri ağzım açık okuduım.. ay ben sizin hikayeleri okudukça bir tek bende değilmiş dedim..ama benden de çok şeyler alındı zamanında,sömürülmek neymiş bende iyi bilirimve yapılan tüm eziyetler bana yapıldı..verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı..Ben onları Allaha havale ettim,umurumda değiller,olmadıklrını da belli ediyorum..aynı binadayız ama komşularımla daha sık görüşüm..evlerine bayramdan bayrama girerim..etki tepki meselesi..onlar bana nasıl davrandıysa,onu bulurlar karşılığında..

çamaşırını değiştirme imkanın yoksa peçete fln koy bekle biraz cnm yaa bize de haber et

Aynı binada olup tahammül edebilmek çok zor. Allah kurtarsın kardeş senide benide
Bende aynı binada oturuyorum. kayınvaldem, görümcem ve ben saadet 3 lüsü. Kurban bayramından beri bende gidip gelmeyi kestim. Artık bayramlarda bile zor giderim.

doğum günün kutlu olsun voltaj, 3 çocuğunla birlikte nice huzurlu senelere :118:

canım doğum günün kutlu olsun eşinle çoçuklarınla nice mutlu senelere

Eki Görüntüle 638549

Voltajım canımmm yeni yaşın kutlu olsun
Allah sevdiklerinle geçirebileceğin sağlıklı,mutlu,uzun bir ömür nasip etsin inşallah

İyi kiiiiii Doğdun

Doğum günün kutlu olsun voltajımm
Tüm sevdiklerinde nice güzel yıllara inşallah.

Eki Görüntüle 638805

Eki Görüntüle 638806

buraların dadlısı o bir başka voltajım voltajım çok yaşaaaa

VOLTAJJJJJJJJ

doğumgünün kutlu olsun, soğuk bi günde, sıcacık bi dost doğmuş...

Ne denir ki?ben bu tür günlerde niyeyse bunalım takılıyorum.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim iyiki varsınız ,iyiki yanımdasiniz ,iyiki yalnizligimdasiniz.cok seviyorum sizi...cok duygulandim tam da söyle bir Msj sonrası girmiştim ;

"Anne olmak!bir gözün gerceklere bakarken,bir gözünle hayallere dalmakmis.Anne olmak!yumusacik tuttugun kalbinle her SIKINTIYA dag gibi durmakmis.Anne olmak!her türlü gürültüde evladinin tek nefesini duymakmis.Anne olmak!günah dolu dünyada islenen tek sevapmis.Anne olmak!bahsettigi lütuftan dolayi yaradana yanasmakmis.(bu duygulari yureginde fazlasiyla barindiran anneye sesleniyorum dogum günün kutlu olsun iyiki varsin)"

Msj gorumcemden

Canım annenin ayak altı olmasın demesinden değilde bende açıkçası evde uzun süre kalacak yabancı biri istemem. Ne kadar yakın olursa olsun, Yabancı bir kadın kaacak , Ne bilim belki çok önyargılısın dersin ama hertürlüsünü duyuyoruz artık, anam bacım dan başkasına güvenemem, Keşke annen izin alıp gelebilseydi... Bu durumda da ne yapılabilinir ki oda ayrı tabi , Kayınvaliden gelebilecekse söylesen o gelse, Annenide mutlu etmiş olursun sonra o kalacaksa yanında , annen çalışıyorsa doğum sonrası nasıl olacak peki ? uzun süre kalamayacak galiba..

ay kızlar nasıl bir hayretle okudum anlatamam. Allah vicdan versin bu insanlara. biz çocuklarımızın doğumunu nasıl hevesle bekliyoruz.
anlamıyorum bu insanlar öz evlatlarına bunu nasıl yapıyorlar. sanki doğurmamış büyütmemişler. hayret bişey yaa.
ne tırtıklasak kar diye bakıyorlar.
valla kendi aileme de eşimin ailesine de kurban olayım. hem düğün yaptılar hem bi kuruşumuzu almadılar.
hemde ev alırken eşimin ailesi kendi altınlarını da verdiler peşinat olarak.
Allah bin kere razı olsun valla

Canım doğumdan sonrada uzun kalabileceğini sanmıyorum kayganam desen bugün gelir bi hevesle yarın bişi bulur şişer oturur bi köşeye hasta olur yada düşer yollara ona buna gider bana öyle yaptılar bana böyle yaptılar dinle dur elalemden off artık kimseyi istemiyorum valla bi kocam bi ben öyle doğurcam herhalde zaten her iki tarafta sağosun herşeyde hevesimi kursağımda bıraktılar bu da öyle olcak anlaşılan

Perim,wosgim...
Rabbim sizleri de sıkıntıdan kurtarsın en güzel günlerde hep beraber insallah...

Sen o eşinin ailesini al pamuklara sar canımcım çünkü gerçekten böyle destek olabilen aileler çok nadir çıkıyor.Ben haklarını yiyemem kızdığım çok oldu ama benim ailem eşim ev alınca destek olmak için ellerinden geleni yaptılar öbür tarafı hiç sorma anlatılacak hiç bir şey yok o kadar yani :)

Evet zor canım..her ne kadar muhattap olmasanda varlıkları bile seni rahatsız edebiliyor bazen..bende kayınvalimler ve eltimlerle üçlü oluşturuyorum..kaşarlı tost diyorum bizim duruma ben..arada ben sıkışıp kalan(orta katta oturuyorm da)
idare ediyoruz gayri..ben onlarla ilgili konuşmaktan bile yoruldum,yaptıklarını anlatınca sinirlerim bozuluyor diye..hatırlamamaya çalışıyorum,varlıklarını yok sayıyorum kafamda..

Canımmm vallahi okurken kan beynime sıçradı bunların hepsimi aynı yaaa

Kesinlikle, seslerini duymak bile bazen sinirlerimi bozmaya yetiyor.
Kaşarlı tostu sevdim. Bizim tostun kaşarıda ben oluyorum galiba.:) kayınvaldem karşımda, görümcem üstümde oturuyor

Kızlar ben hic hayretle okumadım
Dmt e gidip sac bas giresim var.hele kaynanam cocuğa bakar falan diyor ya ayy benim tık tıklar başlıyor
Benimkilerde öyle yaptılar aldılar demeyeyim çünkü hic verememişlerdi :))
Neyse dalmayacağım derine.
Simdi herseyimde icinde bulunmak istiyorlar.dogumum zaten kaynananın son şansı.herkese gitti bir tek ben kalmıştım:)

Ofpufya,canım arkadasinla diyalogunu en iyi sen bilir anlarsın.
Ama dışardan görünüş acısından ne kadar yakının olursa olsun annen haklı sanki tepkisi hani cok fevri olmuş olabilir ama anne her daim haklı çıkıyor :)
Sen anne olacaksın ,esın illa yanında olması şart değil .bende eskiden esimsiz markete gidemezdim simdi esim gelecek olsun kafam karışıyor :)) kendi aracin olur olmazsa her yer taksi otobüs dolmuş dolu.cocuga alışman huyunu anlaman "20 gün" zaten sen istemeyeceksin kimseyi...

kızlar ben geldm dün doktora gittik elimiz 2 kg olmuş boyuda 42cm herşey iyi çıktı ama nst de sancılarım başlamış gözüküomuş o yüzden erken doğum riskin var dedi ve doğum raporumu yazdı artık evdeyim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…