Amanamazon öncelikle matkapin hayırlı olsun:)
Maydonozu ilk donem yemeyin diyorlar ama 3. Cocuğum olmasına rağmen bana hic bir Dr demedi.
Dmt sen ismi hazirlamistin sanki.
Kızıma bende "neva,zumra,.."düşünüyordum daha vardı.
Ama ruyam vesilesi ile ranada kararliyim suan...
Ha birde dun pazara çıktım yalnız kac tane eymenle karşılaştım saymadım:))
egomego canım seninkini resmen ağzım açık okudum nasıl insanla bilmiyorum...AAYYY NASIL BİR OLAYDIR BU ALLAHIM SABIRLAR VERSİN EN KISA ZAMANDA EVLAT NASİP ETSİN HAYIRLI SAĞLIKLI AZ ÖNCE AĞLIYORDUM NASIL BUNU OKUDUM Bİ DAHA
hep mi aynılar ya bunlar bizde benim bir tane altınım kalmadı ve beni düğün alışverişi diye bir garip mağzaya götürdüler virane paspal rüküş artı ben açık birisiiyim tesettür mağazasıydı ama teseddürlü bayan bile giyinmez
o nedir ya ben burdan bir çöp dahi eşyalarımın arasına sokmam dedim baska yok dedi almıyorum o zaman dedim
annemde ben alırım canını sıkma sen dedi almadılar baska yerden düğün değil sade bir nikahtı bizim ki kuaför desen
rezalet görümcek baska yerde yaptırmıştı bu arada beni oraya gönderdiler annem üzülmesin diye sustum herseye zaten
eşyaları biz kendimiz aldık bizim maasımızdan kesiliyor artı düğün kartı tanıdık 5 kurus almadı nikah şekeri tanıdıklar bizden olsun düğün hesiyesi dedi almadı para fotoğrafçı kuzen ödedi hediye benden diye bana sadece 3 bilezik alındı bi gelinlik baska bir çöp yok ve dalga geçer gibi her gün sana makyaj alcam sana hala alacak ve düğünde takılanlar bitek taktıkları 3 incecik bilezik ve babamın taktığı bilezik bende kaldı hepsini aldılar masraf yapmışlar ikimizinde çevresi çok geniştir düğünde takılanlar 30 bine yakındır belki daha fazla abartmıyorum borç da yapmadılar ve hala para isterler ama verdirtmem asla
düşün ya bana gelin görmeye hediye getirdiklerini almış kızının çeyizine
koymuş onları bile vermedi bana annemle babam tüm mutfak ihtiyaclarımı aldı yatak odası yaptırdı perdelerim ve halılarımı
aldılar artı babamın bana taktığı bir bilezik onların taktığı 3 bilezikten daha pahalıydı bozdururken farkettik eşim pess dedi
ve en bombası dediler ki bizim ev daha bosalmamıştı yeni evli bir çift oturuyordu sivasın kısın ortasında ev aramasınlar diye
bi süre beraber oturduk o yüzden ilk onların eve inecektim plana bak bunlar tatile gidiyorlar ki biz evde yalnız kalalım eşime
dedim ki pardon da balayına neden annenler çıkıyor dedim bizim paramız yok dedi dedim onlar takılanlarla gidiyor onlar bizim
farkında mısın dedim askım ben ne diyim simdi dedi bende ağladım annem geldi ağladığımı görünce para verdi bide balayına
gönderdi biz gidince görümcem çoştu bide acıtasyon yapmazlar mı oğlum gidiyorsun biz ne yer ne içeriz eşim bide annemin
verdiği paradan 500 lira bıraktı bunlara ben fıttırdım anneme söyledim annem sus sen ben veririm sana yine eşine verme
sende kalsın dedi benim melek annem eşinle sen kötü olma ben elimden geldiği kadar yanınızdayım dedi neyse biz gittik
geldik ilk bayramım biz evlendikten 1 ay sonra kurban bayramıydı bizim burda gelinin ilk bayramında alışveriş yapılır görümcek alışverişe çıkalım dedi bende bana da alacak sandım gittik altın bozdurduk düğünde takılan altınlardan kesin mağza mağza
dolandık öldüm artık bana da demedi ki beğendiğin bir body de senin yok mu bi body ya sormadı bi eteğe bakıyordum bu
kabindeyken beğendin mi dene dedi ben şok geçirdim etek 80 liraydı alıyoruz bunuda dedi hayır dedim baya ısrar ettim aldı
bende aksam büyük bir sevinçle kocama anlattım ablan bana etek aldı diye oda evet askım söyledi sen ben sonra veririm
demişsin kıramamış seni ama parası da yokmuş 100 lira istedi benden ben verdim dedim ayyy tepemden aşağı kaynar sular
indi dedim hayır ben almaması için ısrar ettim yuhh dedi kociş ama onlara çıtı çıkmaz yüzlerine anneme ağlayarak anlattım oda bizi u.s polodan bi güzel giydirdi kocişle beni utansınlar diye ne anlarlar astar AMANN allaha havale ettim misliyle yaptıklarının aynılarını çekiyorlar
sorma ben eşime sanki öksüz yetim brini evlendirir gibi evlendirdiler seni eminmisin evlatlık olmadığına demiştimay kızlar nasıl bir hayretle okudum anlatamam. Allah vicdan versin bu insanlara. biz çocuklarımızın doğumunu nasıl hevesle bekliyoruz.
anlamıyorum bu insanlar öz evlatlarına bunu nasıl yapıyorlar. sanki doğurmamış büyütmemişler. hayret bişey yaa.
ne tırtıklasak kar diye bakıyorlar.
valla kendi aileme de eşimin ailesine de kurban olayım. hem düğün yaptılar hem bi kuruşumuzu almadılar.
hemde ev alırken eşimin ailesi kendi altınlarını da verdiler peşinat olarak.
Allah bin kere razı olsun valla
sedacım Elifler rahat durmuyor anlaşılan :18:inşallah vaktinde yaparsın doğumu canımkızlar ben geldm dün doktora gittik elimiz 2 kg olmuş boyuda 42cm herşey iyi çıktı ama nst de sancılarım başlamış gözüküomuş o yüzden erken doğum riskin var dedi ve doğum raporumu yazdı artık evdeyim bende
inşallah canım amiiiinPeri canım içini rahat tut nolur. Bana sorarsan değil 34. hafta 37. haftayı da göreceksin. Benim çok yakın bir arkadaşımda bu sıvı azalması 26. haftada meydana geldi. Ama çok iyi bir dinlenme ile yatarak 39. haftasında sağlıkla doğumunu yaptı. Yani sakin ol, sakın panikleme. Ama dinlenmeyi ihmal etme. Kuzucuğunu sağlıkla alacaksın kucağına hiç endişen olmasın, kilosu da ne güzel maşallah ona
iyi geceler fıstıklar :)
ben bu akşam dr'a gittim istanbula gideceğimi söylemek için..
kontrol etti herşey yolunda bebeği dert etme hiç kendine,gönlün rahat git dedi :)
daha önce ki gidişimde kesinlikle gitme demişti,çok rahatladım şimdi..
bir de oğlum 41 kere maşallah diyeyim iyice büyümüşannem nasıl doğuracaksın demeye başladı
ultrason bu kesin ölçüm yapamıyor diyorum ama kadıncağız yediklerimi gözden geçiriyor fazlalıkları çıkaracakmış :)
öpüyorum kocaman güzellerim
egomego canımannenin verdiği parayıda mı verdi eşin?
iyi ki ailelerimiz var canım allah onları başımızdan eksik etmesin.
benim kayınvalidem gösteriş meraklısıdır. öyle dandik yerlerden almaz.
ben kıyafet aldırmadım hiç. zaten bir sürü kıyafetim var dedim aldırmadım.
kayınvalidem olmaz öyle şey dedi 6 yıl önce igsden 600 liraya etek ceket aldı.
bir de nişanlıyken eşimin memlekete gezmeye gittik ailemle o zamanda pantolon ve kaşe ceket almıştı.
benim hiçbişeyde gözüm yok almasın istemiyorum. tek istediğim bize karışmasınlar huzurumuzu bozmasınlar.
canım ya, sakin sakin bir hesap yapsanız, birde üzerine bebeğin masraflarını ekle. bir süre bekleyelim bir doğumu atlatalım de. hatta kredilerin aylık ödemelerini hesapla eminim etkisi olacaktır
maşallahı varmış seninkilerinde. evlerden ırak
benim kayınvaldemler düğünde hiç birşeye karışmadılar ne eşyalara ne düğün masrafına hepsini biz yaptık. salonda takılar takıldıktan sonra kayınvaldeme teslim ettim parayıda takıyıda ama ablamda onun yanında hepsini bir kağıda yazdı. şukadar para, şukadar altın, bilezik diye.
balayından geldikten sonra gidip takıyı ve parayı istedim. altınları verdi ama parayı verirken eli titredi ama para oğlanın dedide bende tamam işte oğlun borçlarını ödeyecek dedim.
düğünden sonra annenleri yemeğe çağırıcam ama evde hiç birşey yok markete gitmek lazım falan diyip 5 sene önce 200 lira istemişti benden. aptal gibi verdim. şimdiki aklım olsa vermezdim.
merhabalar kızlar az önce lavobaya gittim çamaşırım çok ıslaklık vardı acaba terlemiğşmiyim yada akıntım mı var anlayamadım akıntı olsa hissederdim ama bide iltihap tedavisi gördüm ama şikayetlerim geçmedi onun akınrısı oluyor ama bu ıslaklık avuç içinden fazla bu haftalarda suyum falan gelmez heralde anlarız gibime geliyor ama endişeleniyorum yinede.
Dertsiz,
PeriLous,
Egemogo..hele seninkileri ağzım açık okuduım.. ay ben sizin hikayeleri okudukça bir tek bende değilmiş dedim..ama benden de çok şeyler alındı zamanında,sömürülmek neymiş bende iyi bilirimve yapılan tüm eziyetler bana yapıldı..verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı..Ben onları Allaha havale ettim,umurumda değiller,olmadıklrını da belli ediyorum..aynı binadayız ama komşularımla daha sık görüşüm..evlerine bayramdan bayrama girerim..etki tepki meselesi..onlar bana nasıl davrandıysa,onu bulurlar karşılığında..
Ne denir ki?ben bu tür günlerde niyeyse bunalım takılıyorum.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim iyiki varsınız ,iyiki yanımdasiniz ,iyiki yalnizligimdasiniz.cok seviyorum sizi...cok duygulandim tam da söyle bir Msj sonrası girmiştim ;
"Anne olmak!bir gözün gerceklere bakarken,bir gözünle hayallere dalmakmis.Anne olmak!yumusacik tuttugun kalbinle her SIKINTIYA dag gibi durmakmis.Anne olmak!her türlü gürültüde evladinin tek nefesini duymakmis.Anne olmak!günah dolu dünyada islenen tek sevapmis.Anne olmak!bahsettigi lütuftan dolayi yaradana yanasmakmis.(bu duygulari yureginde fazlasiyla barindiran anneye sesleniyorum dogum günün kutlu olsun iyiki varsin)"
Msj gorumcemden
Canım doğumdan sonrada uzun kalabileceğini sanmıyorum kayganam desen bugün gelir bi hevesle yarın bişi bulur şişer oturur bi köşeye hasta olur yada düşer yollara ona buna gider bana öyle yaptılar bana böyle yaptılar dinle dur elalemden off artık kimseyi istemiyorum valla bi kocam bi ben öyle doğurcam herhalde zaten her iki tarafta sağosun herşeyde hevesimi kursağımda bıraktılar bu da öyle olcak anlaşılan
Canımmm vallahi okurken kan beynime sıçradı bunların hepsimi aynı yaaa
maşallah kilosu güzel sancılarına da dikkat et kuzum dinlen evdeyim diye iş miş yapma yorma kendini zamanında gelir inşallah kuzum ama kendilerini kurtardılar allaha çok şükür =)kızlar ben geldm dün doktora gittik elimiz 2 kg olmuş boyuda 42cm herşey iyi çıktı ama nst de sancılarım başlamış gözüküomuş o yüzden erken doğum riskin var dedi ve doğum raporumu yazdı artık evdeyim bende
bilgisi olan var mı diye burda sormak istedim kızlar,
mecburi doğum iznine ayrılma zamanı olan son 3 hafta neye göre hesaplanacak.40.haftanın dolacağı tarihden geriye doğru 3 hafta mı olacak.yoksa diyelim 38.haftada sezeryan için gün kararlaştırıldıysa,3 hafta öncesinden izne ayrılabiliniyor mu?kafam karışık .yani bu konuya kafam basmadı nedense.geçen hafta 5 hafta daha çalışabilir raporu aldım.ama benim gebelik 40 .haftaya kadar gitmez..
bu konuda bilgisi olan var mı kızlar?
kızlar belisin ümraniyedeki fabrika satış mağazasının yerini bilen var mı. varsa bana yol tarifi ve önünden geçen minübüs yada otobüs hatları ile ilgili bilgi verebilr mi? ( üsküdar yönünden geleceğim )
ben daha bebişe oda hazırlamadım. çok ta pahalı bir şeyler almak istemiyorum.
Kizlar bugun hem cok agirdim hem de midem fenaydi inanilmaz bir yanma var doktora sordu esim mide surubu almama ragmen normal mi diye. Bebek rahim uzerinde baski yapiyor mu diye sordu evet son 1 haftadir idrar keseme felaket bastiriyor kizim, yarin sabah acilen getirin acilma var mi die bakalim dedi saskinim 34 haftamdayim ama doktor kontrollerde hep ortalama 2 hafta onde oldugumuzu soyledi dogum belirtisi mi yoksa bir yorum yapin kizlarrrrrr
maşallah tosuncuğa
senin profil resmindeki bebk çok tatlı yaaa bayılıyorum ona
emin ol çok zevkli canım, yarın da 2 makine yıkanıcak,
şifonyer kargoya verilmiş, yarın gelir inşallah, hemen kurarız
ertesi gün anaanemizle ütülüycez,
ohhhh misssss
arkadaşlar karnı sancılanan varmı aranızda
bnm şu anda karnım sancılanıyo biraz beklicm geçmezse dr a gitmeyi düşünüyorumEki Görüntüle 639269
Dış ağrım hala devam 3 gündür dış ağrım tuttu
Tek bir dış ama yanağıma kadar zonkluyor
Bu sefer ama büyük yeminliyim dogum sonrası full+full yaptıracağım leke bile biraktirmayacagim
Amanamazon öncelikle matkapin hayırlı olsun:)
Maydonozu ilk donem yemeyin diyorlar ama 3. Cocuğum olmasına rağmen bana hic bir Dr demedi.
Dmt sen ismi hazirlamistin sanki.
Kızıma bende "neva,zumra,.."düşünüyordum daha vardı.
Ama ruyam vesilesi ile ranada kararliyim suan...
Ha birde dun pazara çıktım yalnız kac tane eymenle karşılaştım saymadım:))
merhaba kızlar, hayırlı cumalar
seda, laterne, hanipeks bebişlerinize maşallah kocaman oldular artık.
vilin canım seninde doğum günün kutlu olsun. ailenle hep beraber nice yıllara inşallah.
kızlar bizde durumlar asayiş berkemal.
ev konusu açılmadı akşam. böylelikle bir sayfa kapandı gibi görünüyor.
yoksa eşim üstüne giderdi.
dmt canım isim konusu bizde hiç konuşulmuyor.
eşim çok sinirlendiriyor beni.
voltajım o garip isim var ya onu da koyacak kesin ilk ismi o
2. ismide kendim koyucam diyor kuduruyorum resmen.
inşallah canım ya herkes sorup duruyor ne olacak diye susup kalıyorum. ama o ismi hayatta söylemem telaffuz etmem.Ayıp birsey insan el kadar cocuğa o ismi koyarken Allah'tan korkar.esinde hata ,sinirlendim valla.eksik dua etme sakın.belki vazgeçer insallah...
Hah,bir o kalmıştı karışmayan.Aptalca bir saka olduğunu ümit ediyorum.inşallah canım ya herkes sorup duruyor ne olacak diye susup kalıyorum. ama o ismi hayatta söylemem telaffuz etmem.
nüfus müdürü eşimin memleketini yazacakmış ama şartı var benim adımı koyarsanız diyormuş.
salak mıdır nedir dedim ya o kimmiş. bütün sıkıntıyı çeken ben, sancıyı çeken ben, doğuran ben bi de adamın adını koyacam osman.
oldu canım başka derdi var mıymış dedim.
ben egemen diyorum oğluma kendi ailemede egemen diyorum.
eşim ne koyarsa koysun egemen dicem yine de.
Egomego,o Msj hazır ama parantez ici kendi duyguları hee ona göre
Benimkilerde öyleydi hatta arayıp abi napiyorsun yeğenim nasil o kadar :) gorduklerinde abisine sarilirlar bana geriden yuzume bakmadan dille dis arasi hosgeldin...ben eşek bası.
Tabi 6 yıllık kusluk,ardından doğumum barışmamız benim hastalığım diger gelinlerin kazigi vs voltaj derken ağızlarından 5 tane çıkıyor
Dmt yeni isimler hep cig kaldiklari icin kolay eskiyor ama eski isimler eskimiyor.
Yanlis anlamazsan Emreye uyan onun gibi bir isim gerek sana.tabi kendi kararın en önemlisi.
Ömer,Eren,Alper,yusuf,ben biirde niyeyse Aykut ismini beğenirim anlamını bilmiyorum.
merhaba kızlar, hayırlı cumalar
seda, laterne, hanipeks bebişlerinize maşallah kocaman oldular artık.
vilin canım seninde doğum günün kutlu olsun. ailenle hep beraber nice yıllara inşallah.
kızlar bizde durumlar asayiş berkemal.
ev konusu açılmadı akşam. böylelikle bir sayfa kapandı gibi görünüyor.
yoksa eşim üstüne giderdi.
dmt canım isim konusu bizde hiç konuşulmuyor.
eşim çok sinirlendiriyor beni.
voltajım o garip isim var ya onu da koyacak kesin ilk ismi o
2. ismide kendim koyucam diyor kuduruyorum resmen.
inşallah canım ya herkes sorup duruyor ne olacak diye susup kalıyorum. ama o ismi hayatta söylemem telaffuz etmem.
nüfus müdürü eşimin memleketini yazacakmış ama şartı var benim adımı koyarsanız diyormuş.
salak mıdır nedir dedim ya o kimmiş. bütün sıkıntıyı çeken ben, sancıyı çeken ben, doğuran ben bi de adamın adını koyacam osman.
oldu canım başka derdi var mıymış dedim.
ben egemen diyorum oğluma kendi ailemede egemen diyorum.
eşim ne koyarsa koysun egemen dicem yine de.
Mert ; Eşim bugün aldı raporumu, 22.02 /29.03 a kadar , Zaten 40 haftalık hesaba göre 8 hafta iznimiz var Ama bu arada ayrılmak istersem ayrılabileceğim ve ayrıldığım andan itibaren başlayacak iznim, Yada doğum yaparsam ,Doğum yaptığın anda diğer 8 haftada devreye girecek ve önce kalan üstüne eklenecek ,
Hedefim tabiki 29.03 böylelikle 8 haftamdan 3 hafta çalışmamış olurum 5 hafta aktarırım, ama önce ayrılırsam 8 haftamdan 4 hafta çalışmamış olurum 4 hafta aktarırım ,((
Rabbim kuvet versin ..
İnşallah bu aradada şu yasa onaylanır[/QUO ahhh, bu yasa çıksa keşke.o zaman böyle ucu ucuna sürünürmüydük iş köşelerinde.
bir haftanın bile hesabını yapıyoruz.
ama ben umutlanmıyorum artık. yani yakın zamanda çıkmayacak. seçim yatırımı yapacakları için hedefi 12 den vuracaklar. yani şimdi resmen kabul edilse yasa. seçim arefesinde bir önemi -hükmü kalmayacak.ben mesela sözleşmeliydim. seçime 5 gün kala kadroya geçirdiler.
onlar için herşey sıcağı sıcağına taze olmalı.
yani ancak gelecek 2014 yılında bu yasa gerçekleşir.
hayırlı cumalar güzel anneler:) sabah kontrolümüz vardı kızımı gördüm.Maşallah kızım kilosu 2.500, boyu 44 cm olmuş.Allahım sağlıkla hayırla kucağımıza almayı nasip etsin.amin.
Ayıp birsey insan el kadar cocuğa o ismi koyarken Allah'tan korkar.esinde hata ,sinirlendim valla.eksik dua etme sakın.belki vazgeçer insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?