2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Sagol canım insallah.
Gitti gitti
Hayrolsun rüyan insallah...
Yok canım ben öyle düşünmedim ama atlamamisim.
Sayfa 3017 yavrum
Birde ben güya tlf giriyorum :)

ben oglumu bildigin eziyor gibi hissediyorum yan yatarken ya dun soluma doneyim dedim donmemle tekmeyi basmasi bir oldu canimi yakti o derece... basi solda ya cok sikisiyo tabi ben yan yatinca sag donunce biraz daha rahat gibi.. ama napim sirt ustu yatsam da kan akisi kesilir falan diye korkuyorum

normalini sezeryanini gectim ona bisey olcak diye korkuyorum artik, hissediyorum donemedigini sikistigini buyudukce daha da zor olcak ikimiz icinde, insallah doner dogum pozisyonuna

canım şeker çıkmış. dikkat et. patates, havuç, bezelye, sarı hurma, muz, pirinç, her türlü hamur işi ve tatlılardan uzak dur. eğer canın çok çekerse sadece iki çatal ya da yemek kaşığı ye.
diyetisyenin bana verdiği diyet listesi örneği

sabah
3 parmak kalınlığı peynir,
4-5 zeytin
2 dilim buğday ekmeği
bir yumurta
mevsimine uygun yeşillik

ara
2 ceviz
10 badem
10 fındık
bir hurma yada kayısı
bir bardak süt

öğlen

2 el büyüklüğü kadar ( bakliyat, balık ( haftada 2 kez) et, tavuk
1 kase çorba
2 dilim buğday ekmeği
bol salata limonlu zeytinyağlı

ara

1 yağsız tost
1 ayran
1 meyve

akşam

sebze yemeği
1 kase çorba
2 dilim ekmek
1 su bardağı yoğurt
istenildiği kadar salata

ara

10 -15 fındık
1 su bardağı kefir
1 porsiyon meyve

benim diyet listem bu ama ben hepsini yiyemiyorum[/QUOTE]

Benimde bugun karnimin sola tarafi sertlesiyo ara ara.
Elimle.hafif ovalayip.oglusla.konusunca geciyor. sizede oluyor mu.
Bende sirf erken olur sitres biter diye sezeryan dusunuyorum.ya.
Bencilik belki ama bir sey oldu olucak endisesi ile daha ne kadar dayanirim bilmiyorum.

oglum yan durmasaydi sezeryani hic dusunmezdim bile, hazir oldugu zaman kendi istesin dunyaya gelmeyi vaktini kendi secsin isterdim bende ona yardim edeyim, ilk dogdugu an kucagima alayim gogsume yatirayim sezeryan olursam bunlarin hicbirini yapamicam, sutum gelcekmi gelmicek mi korkusu da cabasi

canım bende de var o kuzum totosunu dayıyormuş dr teyzesi öyle söyledi... hatta oyun oynadık biz dün kızımla, dayadı totosunu yine bende yerim seni diye karnımı mıncırdım şaşırdı mı ne oldu bilmiyorum bir iki saniye çekti bir daha dayadı bunu arka arkaya yaşadık çok güzeldi arada oluyor öyle sertleşmeler.
ya kızlar tecrübeli arkadaşlara soruyorum daha 30 lu haftaların başındayız altına kaçıran arkadaşlar var ben korkudan markete bile yalnız gidemiyorum yürüyüşüm paytak paytak (hatta yürürken sanki alttan çıkıverecekmiş gibi baskı hissediyorum ) doğum zamanı yaklaşınca ne halde olacağız!!!! beni vinçle kaldırırlar herhalde hastaneye

Oya81 benim.oglussda 33+1 de 2 kilo 217 gr. Bence gayet.normal.
benim 32+2 2440 zaten bebekler haftada 250 gr almasi normal yani sen bi hafta önde olmana ragmen benimkinden yine yüz gramm az canim..ama dediyin gibi insallah normaldir..
[/QUOTE]ruvos sendemi burdasin kacaklar) iyi oldu karsilaastik evet seker cikti pat diye canim normalde ben 5 ögün hic yemem en fazla üc yani benim bu listeyi tuta bilmem imkansiz ama icinde yapa bilecegim seyler var hamur isini tatli gibi seyleri fazla meyve hayatimdan cikaricam cok zor ya az kaldi zaten sonuna kadar yapmaya calisalim en azindan bebisler saglikli olsunda dayanmamiz lazim;(

Mezoş..dişinin ağrısının azalmasına sevindim..çok zor bu halimizde ağrı çekmek,ilaç kullanamıyoruz ve katlanmak zorunda kalıyoruz...sabır az kaldı..
Evet canım valla annelik farklı bir duyguymus her sıkıntıya sabrediyorsun Allahin hikmeti.. Bir de kordon olayına bende Cok takik durumdayım kızımda iki aydır kordonu boynunda tekmeler savuruyo ben sagdan sola korkuyla donüyorum
Mezoss kuzun gecmis olsun.yaren bence cok guzek bir isim. Ilk.basta esinde onaylamisti.kararindan cayma hemen savas kiz :)
Dokorum banada kordonda daralma var demisti.36. Haftada dogum diyodu.
Simdi hersey yolunda ne olacagi hic belli olmuyor.
Canimmm direnicem elbet :)) bu arada ben evde daha Cok yiyorum kızlar resmen kafam dolaptan cikmiyo :)

ya bizim erken doğum riskleri neden bu kadar arttıki kızlar iyice psikolojim bozuldu kendimi çok kötü hissediyorum Allahım günler değil saatler geçmez oldu neşe falan sıfır moral sıfır

Pericim bende resmen saat sayıyorum artık en ufak sancıda geliyo geliyo moduna giriyorum. Hareket etmeyince deli oluyorum aynı haller demek ki

Evdeyken oyle oluyo ya.ne zaman raporlu olup.evde zaman gecirsem o haftaki kontrolumde kilom fadla cikiyodu.yapcak bisi yok.

işin garibi ben hala çalışıyorum..hatta ben evdeyken daha az yiyorum,ge. kalktığım için..

Yok canım ben öyle düşünmedim ama atlamamisim.
Sayfa 3017 yavrum
Birde ben güya tlf giriyorum :)

Boynumu büktüm,utandım ablaaaa..çok pardon çokk..ben görmemişim onu..

canım benim ilk sezeryandı ama epidural olduğu için herşeyi yaşadım,oğlumu da kokladım doğar doğmaz,yanağını okşadım...sütüm de hemen geldi..sıkma canını..

kızlar Allah izin verirse ben de nisan annesi olacağım 1 nisan doğum tarihimiz yani ultrason öyle diyor:))34+4 günlük hamileyim bugün karnımda bebeğimin tekmelerinden ziyade kıvrıldığını hissediyorum zaman zaman sertleşiyor karnım bir de vajinamda ara ara batmalar oluyor bunlar sancı mı bir fikriniz var mı pazartesi kontrolüm var önce gitme şansım pek yok ben ilçedeyim doktorum merkezde.Bir ebe arkadaşım 2 gün önce bebek güzel iniyor aşağıya 36. haftadaki gibi inmiş dedi.Erken doğum falan olur mu çok tedirginim.:18::18:

canım sen en azından kritik zamanı atlattın çok şükür bende senin gibi 35. haftamı bir görebilseydim

Merhaba kizlar iyi aksamlar

mezom fistigim nasil oldun?

Tuna canim hayirlisiyla yoluna girecektir her sey korkma erken dogumdan daha cok stres yapma boylesi saglikli olacaksa boyle olsun. Ama dilegim tabiki kordonun duzelmesi.

Zapzup siliyorum canim bosaltiyorum hemen

Dertsiz canim benim bir ricam var senden :26:

Selam arkadaşlar ve tatlı bebişler....

uzun zamandır giremiyordum... geçmişe bakmaya çalıştım ama baya bir sayfa olmuş maşallah... ben de artık evdeyim... rahat rahat katılırım sizlere inşallah..

hastalığı olan tüm arkadaşlar hepinize Allahım acil şifalar versin...

doğum iznimin 5 haftasını aktarmayı istiyordum ama malasaf olmadı... :2:
3 hafta önce büyük bir sancı ve sıkıntı geçirdim. kontroller yapıldı malesef gebeliğe bağlı safra taşı oluşmuş..
çok dikkatli olmam gerekiyor.. özellikle diyetime çok dikkat ediyorum her an yeni bir atak olabilir diye.. bir de erken doğum olmasın diye her hafta iğne oluyorum artık..
buna rağmen dün gece yine atak oldu.. allahım kimseye vermesin. göğüs altından bir sancı oluyor ki sormayın... zavallı kocişimi de çok korkuttum... az kalsın acile gidiyorduk...
neyse şu dakikalarda iyiyim.. Allahım hepimize ve bebeklerimize bol şifalar versin.

geçmişe bakınca bebiş şekerlerini de gördüm.. çok güzeller.. ben de kendim yapmayı düşünüyorum.. havlu ve draje şeker fikri çok cazip geliyor... düğünde de şekerlerimizi hazırlamıştık. anahtarlık ve draje şeker yapmıştık. herkesin kullanabileceği birşey yapmak istiyorum yine... değişik fikirleri olan varsa paylaşırsanız memnun olurum..

hanipeks tatlım ne demek buyur hayatım.

Oya 81 canım,
muhakkak diyetisyene git... gebelik şekeri önemli ama diyetle önlemi alınabilen bir rahatsızlık...
herkesin diyeti de kendine özeldir.. muhakkak sana göre ayarlamalar yapacaktır. diyetine uyarak gebeliğini sorunsuz tamamlayabilirsin...
tekrar çok geçmiş olsun..

canım sen en azından kritik zamanı atlattın çok şükür bende senin gibi 35. haftamı bir görebilseydim
Tatlım adasim inşallah sende zamanında doğuracaksın merak etme stresi atmalisin üzerinden seni kasmasın

Ben İyiyim kuzucum sen nasılsın ? Yoğunluğun bitti mi

Dertsizim canim duasiz kaldik 2 haftadir. Dua paylastirsan bize hepimizin sagligina vaktin olur mu takip etmeye? Laternem sagolsun bu zamana kadar ugrasti ama suan vakti yok Allah razi olsun ondan. Ne dersin?

Mezom izindeydim son gunum yarin, ptesi is ve yogunluk baslayacak yine

tamam tatlım arkadaşlarda kabul ederse benim için sorun yok canım. doğum iznine ayrılan birdaha topiğe gelmiyor tamamlayabilir miyiz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…