Allah razı olsun hepinizden.. Çok teşekkür ederim.
Ne zormus böyle sabah olmasını beklemek;hem sabah geç olsun istiyorum hemde biran evvel olsun diyorum..
Dalıyorum, gözlerimi açmadan galiba vakit geldi deyip dua ile kalkmaya yelteniyorum, bir bakıyorum daha 45 dak olmamış :-(
Artık uyuyamayacagima ikna oldum uzaktan aşkımı izleyip dua ediyorum..
Kafam dagilsin diye size bakayım dedim ama ancak bukadar oldu :-(
Rabbim yarın sizlere hayırlı haberler vermeyi nasip etsin inşallah..
Allah şifa dileyen tüm kullarına şifa versin inşallah..
sağol oftelyam. canım benim oğlumda 4 gün geriden geliyor. benim doktorumda herşeye normal diyor adam çok sakin. bizde voltajımın söylediği pirinç lapasını mı denesek kilo almaları için. ben bu hafta kontrole gidicem. yine kilo almamışsa pirinç lapasını deniyeyim diyorum.
Ofelyam bir haftada mı 150 gr almış ?zamani bilmiyorum ama,32-34 te günlük 50-60 gr alır 34-36 da haftalik 100 -200 gr yakın alır
36-40 ta haftada 250-500 arası alır.
Her bebek aynı değildir .
Aile faktörü ve beslenme cok önemli .
Benim oğlum 4,5 doğdu ama 42 haftalık hep 3 hafta ilerdeydi.3 kes seker testi yapildi temizdi.bende eşimde iriyiz.
Kızım 34 te doğdu 3,5 oldu oda iki hafta ilerdeydi.
Bu kızım ilk baslarda 4 gün geri cikti.hep gec dollenme dedi dr.4 aydan sonra 4gun ileri çıktı sadece simdi ya aynı Yada 1 hafta ileri çıkıyor.bunların hepside benim yani.
Asla öyle 2 hafta ilerilere heves etmeyin iri bebek sanıldığı gibi sahane değil.ben onları duyunca yavrum basına geleceklerden habersiz diyorum.cok geride değilsiniz.
Canım eğer sorun yaratacak birsey olsaydı doktor mutlaka uyarirdi. Ne kadar rahat olursa olsun o da hastasını riske atmak istemez. Biz ilkleri yaşadığımız için bu kadar panikliyoruz. Kordon olayında ben günlerce kendime gelememiştim sanki benim boynumu bir el sıkıyor gibi geliyordu doktorun rahatlığına da kızmıştım şimdi bakıyorum gercekten sorun olmuyor Cok şükür ve kiminle konuşsam normal diyor. Takılma fazla kafan rahat olsun dua edelim
İnşallah tatlım ya
Gün sayıyorum iste 23 gün kaldı doktorun dogum için verdigi tarihe kalbim güm güm ... Artık doğsun . Gerçi kuzenin eşi doğurdu gecen hafta dedim rahatladın mi ? Deli misin diyo gece sürekli kontrol ediyorum nefes alıyor mu yaşıyor mu diye dedi. Demek k dogunca da evhamı bitmiyor
canım sıkma canını benim bebişin kilosuda seninkiyle aynı nerdeyse. boy kafa vs ölçümleri 32 haftalık çıktı. kilosu haftasına göre biraz az dedi banan da. benim ki genetik diye düşünüyorum. ben de babası da kilolu doğmamışız. sanırım benim bebiş babama benziyor. babam ince uzundur çıta gibi adamben kafaya takmıyorum sağlıklı olsunlarda kilosu hiç öenmli deği. bir de doktorlar 2 haftaya varan gerilikleri bile normal sayıyorlar.
bebeği badem ceviz fındık gibi şeyler daha çok besliyor diye duymuştum. ana öğünler hariç acıktıkça atıştırmak için yiyebilirsin. birde sen de gebelik şekeri yoksa günde bir tane muz ye. pekmez içmekte bebeğe iyi geliyormuş. ben de gebelik şekeri çıktığı için sadece kuruyemişlerden yiyebiliyorum.
bana muz patates ve yumurta ye dediler bunlar bebişlerimize kilo aldırıyomuş kızlar bilğinize
ben midemden dolayı pirinç lapası yemiştim bebişe kilo aldırdığını bilmeden 3 haftada 700 gram almış bebeğim
Allah razı olsun hepinizden.. Çok teşekkür ederim.
Ne zormus böyle sabah olmasını beklemek;hem sabah geç olsun istiyorum hemde biran evvel olsun diyorum..
Dalıyorum, gözlerimi açmadan galiba vakit geldi deyip dua ile kalkmaya yelteniyorum, bir bakıyorum daha 45 dak olmamış :-(
Artık uyuyamayacagima ikna oldum uzaktan aşkımı izleyip dua ediyorum..
Kafam dagilsin diye size bakayım dedim ama ancak bukadar oldu :-(
Rabbim yarın sizlere hayırlı haberler vermeyi nasip etsin inşallah..
Allah şifa dileyen tüm kullarına şifa versin inşallah..
günaydın anneler ve bebişleri.. kızlar nazar değdi nisan annelerine bilmiyorum. cumartesi günü doğuruyordum bendemecazi değil gerçekten... kasılmalarım vardı düzensiz düzensiz girip çıkıyordu evde de yalnızım eşimi bekledim gece acile gittik kan idrar tansiyon vs. bakıldı dr umu aramışlar (Allah ım ondan razı olsun) 10 dk da geldi hemen odaya aldılar nst ye girdim ordan doğumhaneye gittik orda ayrıntılı muayene etti bir sürü alet girdi çıktı rahim kanalım 2,5 cm kısalmış erken doğum olabilir en azından iki hafta tutabilirsek 36. hafta dolardı dedi. bi de bana acilde az kalsın kas gevşetici vuracaklarmış Allah"tan dr um yetişmiş de engel olmuş yoksa şimdi doğuma alırdık seni dedi :18: kızlar ömrümden ömür gitti yaa,bir iğne yaptılar hala yeri acıyor iki serum yedim bir ilaç verdiler 20 dk arayla 3 kez içtim yatak istirahatliyim artık 6 saat arayla içtiğim bir ilaç verdiler ama her an olabilir dedi dr kasılmaları da bebeği de kontrol et dedi korkuyorum kızlar yaaa...
amin canım benim Allah ım sana da eşine de yar ve yardımcı olsun... sağ salim sular seller gibi geçsin bu günler inşallah... dualarımız seninle
günaydın anneler ve bebişleri.. kızlar nazar değdi nisan annelerine bilmiyorum. cumartesi günü doğuruyordum bendemecazi değil gerçekten... kasılmalarım vardı düzensiz düzensiz girip çıkıyordu evde de yalnızım eşimi bekledim gece acile gittik kan idrar tansiyon vs. bakıldı dr umu aramışlar (Allah ım ondan razı olsun) 10 dk da geldi hemen odaya aldılar nst ye girdim ordan doğumhaneye gittik orda ayrıntılı muayene etti bir sürü alet girdi çıktı rahim kanalım 2,5 cm kısalmış erken doğum olabilir en azından iki hafta tutabilirsek 36. hafta dolardı dedi. bi de bana acilde az kalsın kas gevşetici vuracaklarmış Allah"tan dr um yetişmiş de engel olmuş yoksa şimdi doğuma alırdık seni dedi :18: kızlar ömrümden ömür gitti yaa,bir iğne yaptılar hala yeri acıyor iki serum yedim bir ilaç verdiler 20 dk arayla 3 kez içtim yatak istirahatliyim artık 6 saat arayla içtiğim bir ilaç verdiler ama her an olabilir dedi dr kasılmaları da bebeği de kontrol et dedi korkuyorum kızlar yaaa...
kızlar hepiniz çok ama çok saolun iyice inceledim ultrason sonuçlarını da zaten, sadece kilosu değil, diğer ölçüleri de geriden geliyo yalnız, daha çok canım sıkıldı, bi de ben 3 hafta üst üste doktora gitmiş oldum, kafa ölçüsünü yanlış mı ölçmüş anlamadım, gttikçe düşmüş, bırak düşmesi ilerlememesi bile büyük sıkıntı zaten Allah korusun, ayrı bi yere daha gigicem doktora başka türlü içim rahat etmiycek, bu benim doktorun aşırı rahat hali sinirime dokunuyo zaten, en azından bi göz daha görsün, kilosunu geçtim artık, şu kafa çevresi olayı nedir yani, yanlış ölçtüyse de adam gibi ölçseymiş ya, 9 doğurdum burda, umarım yanlış ölçüyodur yani, kafası 2 hafta geri gibi görünüyo
canım 100 tanede ben alıyım...2013 nisan annelerinin kolay dogumuna ve bebeklerinin sagligina niyetimiz. Tefriciye okuyoruz.
Lutfen persembe gunu saat 15.00 e kadar bildirelim okuduklarimizi.
sernil ............................... 500
hanipeks .......................... 204
Mezopotamya82 ................ 200
amanamazon..................... 100
meryem38......................... 500
secilce .............................. 100
MANAVGAT60 .................... 100
görkemre .......................... 200
ruveyda12 ......................... 300
gulimier ............................ 200
vitamin87 .......................... 200
wosgi ................................ 100
Yüksek_Voltaj .................... 100
ela68 ................................ 500
esraasm ............................ 100
DytEda .............................. 100
temmuz27 ......................... 100
umutege16 ........................ 200
Toplam: 3800
iyi ki doktorun yetişmiş canım,allah razı olsun...dikkat et...inşallah bi şey olmaz kuzunagünaydın anneler ve bebişleri.. kızlar nazar değdi nisan annelerine bilmiyorum. cumartesi günü doğuruyordum bendemecazi değil gerçekten... kasılmalarım vardı düzensiz düzensiz girip çıkıyordu evde de yalnızım eşimi bekledim gece acile gittik kan idrar tansiyon vs. bakıldı dr umu aramışlar (Allah ım ondan razı olsun) 10 dk da geldi hemen odaya aldılar nst ye girdim ordan doğumhaneye gittik orda ayrıntılı muayene etti bir sürü alet girdi çıktı rahim kanalım 2,5 cm kısalmış erken doğum olabilir en azından iki hafta tutabilirsek 36. hafta dolardı dedi. bi de bana acilde az kalsın kas gevşetici vuracaklarmış Allah"tan dr um yetişmiş de engel olmuş yoksa şimdi doğuma alırdık seni dedi :18: kızlar ömrümden ömür gitti yaa,bir iğne yaptılar hala yeri acıyor iki serum yedim bir ilaç verdiler 20 dk arayla 3 kez içtim yatak istirahatliyim artık 6 saat arayla içtiğim bir ilaç verdiler ama her an olabilir dedi dr kasılmaları da bebeği de kontrol et dedi korkuyorum kızlar yaaa...
canım bence de bi doktora daha git...için rahat etsin...ama kötü de düşünme,dua et,bi şey olmaz inşallahkızlar hepiniz çok ama çok saolun iyice inceledim ultrason sonuçlarını da zaten, sadece kilosu değil, diğer ölçüleri de geriden geliyo yalnız, daha çok canım sıkıldı, bi de ben 3 hafta üst üste doktora gitmiş oldum, kafa ölçüsünü yanlış mı ölçmüş anlamadım, gttikçe düşmüş, bırak düşmesi ilerlememesi bile büyük sıkıntı zaten Allah korusun, ayrı bi yere daha gigicem doktora başka türlü içim rahat etmiycek, bu benim doktorun aşırı rahat hali sinirime dokunuyo zaten, en azından bi göz daha görsün, kilosunu geçtim artık, şu kafa çevresi olayı nedir yani, yanlış ölçtüyse de adam gibi ölçseymiş ya, 9 doğurdum burda, umarım yanlış ölçüyodur yani, kafası 2 hafta geri gibi görünüyo
Sipsezan,gecmis olsun canım ya cok üzüldüm.dr gercekten Allah razı olsun.
Her sene bir hamilelik efsanesi cikar.Bu senenin lafida acaba erken dogum mu?ben hamile kaldım 28 haftayı görsek dediler,simdi 35:) bende diyorum bu 42 yi de görecek :))
Ofelyam canim benim,bence hakikaten Dr saçmalığı 2 hafta bas ölçüsü geri olan bebeği öyle bırakırlar mı.
Öyle birsey allah korusun çıkarsa sen o Dr pesini bırakma.
Kesinlikle başka Dr ,kesinlikle...
Aynen canım ya.. Geceyi ayakta geçirdim diyorum bende keske doğmuş olsaydı o yüzden uyanık olsaydım diyegünayyyydınnnn anneler ve tatlı bebikolarıanne olmaya hazırım galiba, uykusuzluğa dayanamazken, artık uykusuzluğumun sebebi bebeğim doğsada onla ilgilensem diyorum yoksa gece uyanıp da boş boş evde dolaşmak çok can sıkıcı hava yine güzel bugün de, bahar geliyo diz kapağımın ağrısı geçsede azcık çıkıp yürüsem ohhh misss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?