daha banyo var dimi?? Geçmiş olsun nasıl patlamış cam ya iyiki size biş olmamış allahım esirgesin..ellerinize sağlık darısı bana o banyo temizliğinin
tuna kiz cicileriniz hayırlı olsun temizlikte sen dahil olma bence annenler halleder iste[/quote .!.:saol canım benim..o kadar güzeller ki,ara ara anneme gidip bakıyorum..ama gerçekten abarttı annem biraz,çok fazla oldu..temi,zliğe karışmadan edemem kii,camları silerken ben perde ütülerim,balkon yıkarım..bulurum bişeyler..yeterki evim temizlensin..hamile kaldığımdan beri dip köşe yapamıyorum zaten,evi gördükçe şaleterlerim atıyordu,kocişle yaptığımız temizlik o kadar olur..içim rahatlayacak sonunda..
bu arada kızlar hiç üye oldunuz mu numunelik malzemeler gönderen sitelere? milupa canbebe primaya kayıt oldumbakalım gelcek mi bişiler
kızlar slm...az önce doktordan geldiksuyumuz iyice azalmış.akşam üstü bi profosöre yönlerdirdi ona gidecez bakalım o nediyecek.kızım dayanamıyo içerde zaten 7 haftadır en az suyla ıdare edıyodu şimdi o dahada azalmış
kızlar slm...az önce doktordan geldiksuyumuz iyice azalmış.akşam üstü bi profosöre yönlerdirdi ona gidecez bakalım o nediyecek.kızım dayanamıyo içerde zaten 7 haftadır en az suyla ıdare edıyodu şimdi o dahada azalmış
Kızlar ayak bileklerim çok şişiyor bu günlerde..
Şimdi eğilip baktım da gayet bol bağladığım spor ayakkabılarımdan dışarı çıkacak gibi duruyor ayak bileğim.
Çorapları olabildiğince bol olanından giyiyorum ve yukarı çekmiyorum yinede oturuyor.
Bide niyeyse sağ tarafım daha şiş.
Oturarak çalışmanın da dezavantajı ayakları sarkıtmak..
Varmı bu durumda olan?
Temmuzcum o miktarlar SSK li olanlar falan içinmiş , biz izindeykende maaş almaya devam ettigimiz için prosedür daha farklı. Ben hatmettim 657 izin yönetmeliği vs :)
Chosy sen dinlen canım dinlen ben aksama sana kesili yirtikli ne hikayeler anlaticam , yaşanmış hepsideeeeeeee.
Ruhum daraldi kizlar ya.
Dun tum gece uyuyamadim midemde cok yanma vardi.
Sabah kocisi ise gonderdim uyumusum. Zil caliyor..ama nasil.pes pese.
Acmadim otomatik kapiyi. Binadaki biri acmis. Bu sefer kapi zili caliyor pes pese.
Mecbur kalktim bakdim kaynanam. Allahim nasil.sinir.oldum. Uyuyorum ya goruyor oturdu.kaldi.
Kahvalti hazirladim mecbur. Oglusunda kiyafetlerini.utulemistim koltugun ustundeydi onlara bakiyo.
Yerlescek mi bunlar daha.bir sey alma.aman cok.olmus gibi.sorular. Sanki cok umrundaymis gibi.
Ya kocis zorlanmasin anneme gecmiyim yolu.uzun.olcak.dedim ama boyle giderse.ben sitres kupu.olcam.
Icerde oturuyo oylece off offf
kendine haksızlık etme tatlım. biz seninde ne kadar hoş göründüğünü gördük hayatım.
dur kız askerlik falan deme öyle. ben bıktım zaten eşimde oğlunun yerine yapıversin. göndermicem diyorum şimdiden.
haftasonu spinal ve epidural arasındaki farkı araştırırken birinin uyuşmadığını okudum ve şok oldum.
100 kişide 1 görüldüğü yazıyor ama ya o 1 kişi bensem diye düşünmeden edemedim.
Kızlar ayak bileklerim çok şişiyor bu günlerde..
Şimdi eğilip baktım da gayet bol bağladığım spor ayakkabılarımdan dışarı çıkacak gibi duruyor ayak bileğim.
Çorapları olabildiğince bol olanından giyiyorum ve yukarı çekmiyorum yinede oturuyor.
Bide niyeyse sağ tarafım daha şiş.
Oturarak çalışmanın da dezavantajı ayakları sarkıtmak..
Varmı bu durumda olan?
yanimda sürekli su şişesi duruyor. devamlı su içiyorum. tuzu da azalttık.
sormak istediğim kızlar,doğuma hazırlık olarak bakım yaptıracakmısınız kendinize.özellikle saçını boyatan veya boyatacak olan var mı?benim biraz beyazlar var.ama ben önemsemyorum pek.
bende aynı durumdayım. ayaklarım ellerim ,yüzüm de şiş.çorap ve ayakkabılarımı eşim giydiriyor.ayak numaram2-3 büyüdü.
bende oturarak çalışıyorum. ama masanın altına kasa koydum. 7 aydır ayaklarımı pek sarkıtmıyorum.
varis de henüz oluşmadı bu hamileliğimde.
yanimda sürekli su şişesi duruyor. devamlı su içiyorum. tuzu da azalttık.
sormak istediğim kızlar,doğuma hazırlık olarak bakım yaptıracakmısınız kendinize.özellikle saçını boyatan veya boyatacak olan var mı?benim biraz beyazlar var.ama ben önemsemyorum pek.
2013 nisan annelerinin kolay dogumuna ve bebeklerinin sagligina niyetimiz. Tefriciye okuyoruz.
Lutfen persembe gunu saat 15.00 e kadar bildirelim okuduklarimizi.
sernil ....................... 500
hanipeks .................. 204
Mezopotamya82 ....... 200
amanamazon............ 100
meryem38................ 500
secilce ..................... 100
MANAVGAT60 ........... 100
görkemre ................. 200
ruveyda12 ............... 300
gulimier ................... 200
vitamin87 ................ 200
wosgi ...................... 100
Yüksek_Voltaj .......... 100
ela68 ....................... 500
esraasm .................. 100
DytEda .................... 100
temmuz27 ............... 100
umutege16 .............. 200
bh8076 .................... 100
laterne ..................... 50*
ofelyam .................... 123
vilin .......................... 100
BoO_ ........................ 100
dertsiz ...................... 200
Toplam: 4477
​arkadaşlar 33 fazlamız var, sernil canım senden düşüyorum müsadenle, ???
mergencim işallah sağlıkla gelir bebeklerin biraz daha dursunlar da iyice büyüsünler yavrucaklarGünaydın canım arkadaşlarım
İnşallah herkes iyidir
Ben hastaneyi mesken tuttum,sizi haberdar edemedim...
Doğumu ötelemeye çalışıyoruz..
Dualarınızı eksik etmeyin...
Kendinize ve minişlerinize çok iyi bakın...
İlk fırsatta yazacağım tekrar..
Hepinizi ayrı ayrı kocaman öpüyorum...
Allaha emanet olun..
çok güzel ya ne şirin bişeymiş bu böyle baba oğul çok havalı olacaklarkızlar eşimin doğumgünü hediyesine bakın.babasıyla oğlum aynı giyinecekler.
Eki Görüntüle 641227
bolbol dinlen hareket etme bol su iç suyun işallah normale döner canım doğumlar yaklaştıkça risk durumlarımız yine arttı allah yardımcımız olsundün doktor kontrolümüz vardır. malesef ki pek iyi geçmedi. doktor gizemli gizemli konuşup sinir etti bizi. 32. hafta çalışamaz raporunu aldım. ultrasonda bakarken bebeğin suyu az çok su tüketmeye çalış dedi. sonra nts ye gönderdi. nts sonucuna baktı uzun uzun sizi daha yakından takip etmemiz gerekiyor, 1 hafta sonra tekrar gelin, çok su tüketin ve uzun süre ayakta kalmayın dedi. bizim suratlar düştü... hayır hayır çok kötü bişey yok 1hafta sonra tekrar görücem dedi gönderdi bizi. insan bi açıklama yapar!
dünden beri moralim bozuk, habire su içiyorum ama 15dk sonra tuvalette atıyorum. böyle bi faydası olur mu bilmiyorum.
korktum valla ya ben ki normalden tırsmazdım off yazmayın böyle şeylerKeserlerken bagirhatta kesmeden
Dünde bir komşu doğurmuş normal.diyor ki ay kıçıma kadar kestiler.tam bir embesil,yanında ben hamileyim hadi beni geç lastik gibi oldum da diğer kızlar şimdiden asla dogurmayacagim sezaryen olacagim diye ağlayacak.
Ne var bu kadar büyütecek ya.
Hee neyse chosy korkma,ben yanındayım .endiselerin yersiz.
Alt tarafı jilet gibi nester
geçmiş olsun bir daha da olmasın zamanında gelsin bebişingünaydın anneler ve bebişleri.. kızlar nazar değdi nisan annelerine bilmiyorum. cumartesi günü doğuruyordum bendemecazi değil gerçekten... kasılmalarım vardı düzensiz düzensiz girip çıkıyordu evde de yalnızım eşimi bekledim gece acile gittik kan idrar tansiyon vs. bakıldı dr umu aramışlar (Allah ım ondan razı olsun) 10 dk da geldi hemen odaya aldılar nst ye girdim ordan doğumhaneye gittik orda ayrıntılı muayene etti bir sürü alet girdi çıktı rahim kanalım 2,5 cm kısalmış erken doğum olabilir en azından iki hafta tutabilirsek 36. hafta dolardı dedi. bi de bana acilde az kalsın kas gevşetici vuracaklarmış Allah"tan dr um yetişmiş de engel olmuş yoksa şimdi doğuma alırdık seni dedi :18: kızlar ömrümden ömür gitti yaa,bir iğne yaptılar hala yeri acıyor iki serum yedim bir ilaç verdiler 20 dk arayla 3 kez içtim yatak istirahatliyim artık 6 saat arayla içtiğim bir ilaç verdiler ama her an olabilir dedi dr kasılmaları da bebeği de kontrol et dedi korkuyorum kızlar yaaa...
çok teşekkürler bilgiler için aslında her hastane bu bilgileri verse anne adaylarıda doktorarın başını şişirmez bizde ne yaşayacağız biliriz nerdeyse hepimiz özel hastaneye gidiyoruz bir senin hastane yapıyor bu uygulamayı büyük eksiklik gerçektnTatlım ben de medipol mega'ya gidiyorum, sana bilgi vermediler mi?
Çok faydalı bir eğitimdi kızlar, hastanenizin böyle bir imkanı varsa sakın kaçırmayın.
Bilmediğim pek çok şeyi öğrendim, eğitimi veren ebe de tam bir normal doğum yanlısıydı.
Normal düşünenler için faydası olur belki birazcık özet geçmek istiyorum anlatılanları.
Doğum anında 2 hormon salgılanıyor, oksitosin ve endorfin. Oksitosin rahmi kasıyor, endorfin gevşetiyormuş.
Bunlar olurken eğer panik yaparsak adrenalin de devreye giriyor ve bu ikisinin işleyişini bozuyormuş.
Sürecin uzamaması için nasıl başarırız bilmiyorum ama sancı anında sakin olmak herşeyden önemli yani kızlar.
Ebe Hanım sancılarınızı evde çekmeye çalışın diye tavsiye etti, en rahat olacağımız ortam evimiz olduğu için, kendinizde farklı, ters giden birşeyler hissetmediğiniz müddetçe, 5dk. da bire inmeden hastaneye gelmeyin bence diyor.
Su geldikten sonra 24 saat içinde doğumun gerçekleşmesi gerekiyormuş kızlar ama öyle hemen suyum geldi diye de hastaneye atmamıza gerek yok kendimizi.
Suyumuz yeşil gelirse eğer o bebek kakasını yaptı demekmiş, işte o zaman hemen gelin dedi.
Bebek rahimden çıkınca rahim ağzından (uzunluğu 3cm.) ve vajina yolundan (uzunluğu 10 cm.) geçiyormuş.
Bu cm. cm. açılan yer rahim ağzıymış, yani ilişkiye girilen vajina yolu değilmiş. Vajina yolu bebek ordan geçerken zaten genişleyebilen bir bölgeymiş.
Doğum sonrasında da aynı şekilde eski halini alabiliyormuş.
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
Kolay doğumlar nasip etsin bize.
Kız zapzup ne becerikli hatunsun, belliki annende öyle...
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş hazırlar halt etmiş...
Hanipeks tatlım dogum parası muhabbetiydi Temmuz a yazdığım şey
Zapzup Cok güzel bir yatak icine giresim geldi :) ellerinize saglık. Sana birsey soracağım ikeadan aynı cibinlikten kardesim göndermiş bana nasıl astınız onu? Çivi yeterli oldu mu yoksa tavanı deldirdiniz mi ???
Mert bende de beyazlar var gecen fon çekerken cocuk saydı 11 tane abla dedi :))) kesinlikle boya yaptirmayacagim süt verme ısı bitene kadar :) kestirdim şimdilik tek degisiklik bu. Hastane icinde kuaför var doğumdan sonra odaya gelip fön yapacaklar kaslarımı kendim alıyorum zaten diğer kıl tüy işlerim mecburen jiletle lazer yaptırmıştım daha önce doğumdan sonra devam edicez
Allah hepinizden bin kere razı olsun şimdi bitti ameliyat eşim iyiymiş
Kızlar çınarın yatağını pamuktan yaptırmaya karar verdim. Annem çift kişilik yer yatağını verdi, pamuğu eskilerin pamuğundan, oldukça kaliteli, bu yatağı bozdurup hemen hemen 1 karıştan fazla yükseklikte yaptıracağım. yorgancıya verdim. İyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?