Canım sen erzurumlumusun nikınde erzurum yazıyodacnm mr anjioda sadece damar yapını görecek ondan daha önemli demiştir.o damarlar beyin mrda gözükmez sık dişini az kalmış işte.allah yardımcun olsun
aynen o yüzden eşim hep beni tutar çünkü ben onlara da cevap vermiyorum bir kez olsun da eşime şikayet etmedim hep kendi gördü senin yaptıgın gibi onlara birsey dediğinde de politika yaptım sacmalama annen o senin o şekilde davranma söyle böyle yaptım ama sinir oluyorum bana birsey yapıldıgında unutamam o yüzden daha sevemem onları ve yanıma yaklastırmam elimde olmayan bir huy ne yapayım sevmediğim insanları barındırmam yanımda yaknımda
bende bir grafiker olarak arkadası tebrik ediyorum eline sağlık
süper yaa baba aynı bebiş uyuyor anne uyusa da bir gözü daima açık tetikte =) harika bir düşünce
çoook güzel olmuşşş nerden aklınıza geliyo bunlar
Bende o su şeyisinden yapmak istiyorum amaaaa =)
kızlar çok kötüyüm, emaranjiyoyu çektirmedim. kendi drumun yanına indim. rapor almak için. bebeğe bi bakalım dedi. önce çok hareketli maşallah dedi, sonra 2000 gr olmuş, 1 haftada 200 gr almış sen napıyosun dedi, değil bir lokma dilini bile değdirmeyeceksin şekere dedi, ya Allah aşkına bilmeyen de şeker aşına yattım sanır. bebeğin hipoglisemi olur anında vefat eder dedi, zaten emar yüzünden gergindim attı benim şalterler, ağlamaya başladım. Ben sorumluluk kabul etmem seni uyardım dedi. Bilmiyorum duymuşmuydunuz adanada geçen hafta bir profun hastası önce ikiz bebeklerden birini iğneyle öldürdüler ardından diğer bebek ve anne de vefat etti. Adana çalkalandı. Onun korkusuna mıdır bilmem bi kağıt imzalatmadığı kaldı sorumluluk benim değil die. 2 aydır ayda 2 kg alan ben bir haftada 2 kilo almışımPerişan bir şekilde çıktık odadan. eşim arabayı otoparktan almaya gitti ben beklerken hüngür hüngür hastanenin önünde bir güzel ağladım. eşim daha sakindi. Yolda kırmızı ışıkta durduk bir de ne olsa arabanın biri geldi arkadan güm. eşim bir hışımla indi arabadan adama bağırmaya başladı,(ben de ağlaya ağlaya indim) bebek var arabada ne haldeyiz biz biliyor musunuz diye üstüne yürüdü adamın. adam da tamam abi özür dileriz abi nolur abi sakin ol abi diye titremeye başladı, cenazeden geliyoruz dalgınız dedi, bizi de cenazeye götürecektiniz neredeyse diye tersledim adamı. sonra arabasının içine baktım kadınlar iki çeşme ağlıyor. neyse bindik arabaya bu sefer eşime dedim tamam hayatım arabada kadınlar da ağlıyodu doğrudur cenazeleri vardır sakin olalım dedim ama hüngür hüngürüm. Bu sefer eşim ağlamaya başladı ben ne kadar kötü biriyim nasıl bağırdım adama o kadar, yazık değil mi, nası yaptım bunu diye. Dedim içine attın hastanede gerginliği birine patlaman gerekiyordu oldu artık dedim. onlar da benim halimi görmüş anlayış göstermişlerdir mutlaka dedim. onu sakinleştirdim. işe çok geç kaldığı için arabayı sen al dedim bu sefer ona da dertlendi sen nasıl gideceksin geç de çıkacaksın dedi (toplantım var bugün) yine gözleri doldu. Dedim taksi çağırırım üzülme. Ağlaya ağlaya gitti, odama girdim ben de salya sümük ağlamaya başladım. Elimi yüzümü yıkadım içimi dökmek istedim. çok kötü bir gün geçiriyorum.
kontrolden geldik.maşallah kızım çok iyiymiş.32+6 günlüğüz 2080gr olmuş meleğimtekrar doğum pozisyonu almış :)
kızlar dünden beri siinirlerim bozuk. benim kayınpeder yazlıkta yaşıyor. kayınvalide de bizimle aynı binada oturuyor. ( onların kendi evi benim ki kira ). kayınpeder her ay başı gelirdi. geçen ay kayınvalide ile kavga edince bu sefer gelmeyeceğim dedi eşime. oysa biz bu ay bebeğin beşiğini şifonyerini sipariş vercektik. mobilyalar 1.5 ayda teslim ediliyor. mobilyaları o alacaktı. gelmeyince yattı. kuzumun doğru düzgün bir şeyi yok. eşim işsiz olmasa kimseye minnetim olmaz da. o belimi büküyor. ( birde eşimin diş masrafları var. diş etinden ameliyat oldu. arkadaki sağlam dişleri de çekildi adam dişsiz kalınca mecburen yaptırmak zorunda kaldık. ona kalsa yaptımam diyordu. adam 8 aydır işsiz. )
doktorum ise bebeği riske atmayalım diyor sezaryan olcak dedi. onunda masrafları bana ait. eşim bir işe girseydi. şuan boyumu aşan işlerle meşgul olduğumdan oğluşa bir şey yapamadım. sağlıklı olsun yeter diyorum ama bir taraftan da üzülüyorum
Maşallah bebişine...seninle doğumdaşız ama benimki çokk erken alınacak..mart sonunda...(
gerçekten çok üzüldüm canım,işsizlik zordur hele ki erkek olunca daha zor..onlar gurur da yapıyor kendilerine..ebnim eşim de işi bıraktı 1 hafta evde durdu ama hergün iş görüşmelerine gitti..bir sıkıntılı hali vardı ki dokunsan patlıcaktı resmen..ben hep onu sakinleştirmeye çalıştım ama ne fayda..neyse ki işe başladı,hemde eski işinden çok daha güzel rahat bir işe..şimdi diyorum bak herşeyde bir hayır vardır diye..evet haklısın diyor..sizin de öyle olur canım..sabırlarınızın neticesini alırsınız sonunda..sıklam sen hiç,karnındaki masum da etkilenmesin..
Acaba eşin bir konuşsa babasıyla,alacaksan bekliyoruz ,almayacaksan başka bir yoluna bakalım dese..belki unutmuştur adam..
Canım sen erzurumlumusun nikınde erzurum yazıyoda
allah yardımcın olsun canım hersey ust uste geldi gerildin tabi.dualarım senınle allahın izniyle hersey düzelir inşallhkızlar çok kötüyüm, emaranjiyoyu çektirmedim. kendi drumun yanına indim. rapor almak için. bebeğe bi bakalım dedi. önce çok hareketli maşallah dedi, sonra 2000 gr olmuş, 1 haftada 200 gr almış sen napıyosun dedi, değil bir lokma dilini bile değdirmeyeceksin şekere dedi, ya Allah aşkına bilmeyen de şeker aşına yattım sanır. bebeğin hipoglisemi olur anında vefat eder dedi, zaten emar yüzünden gergindim attı benim şalterler, ağlamaya başladım. Ben sorumluluk kabul etmem seni uyardım dedi. Bilmiyorum duymuşmuydunuz adanada geçen hafta bir profun hastası önce ikiz bebeklerden birini iğneyle öldürdüler ardından diğer bebek ve anne de vefat etti. Adana çalkalandı. Onun korkusuna mıdır bilmem bi kağıt imzalatmadığı kaldı sorumluluk benim değil die. 2 aydır ayda 2 kg alan ben bir haftada 2 kilo almışımPerişan bir şekilde çıktık odadan. eşim arabayı otoparktan almaya gitti ben beklerken hüngür hüngür hastanenin önünde bir güzel ağladım. eşim daha sakindi. Yolda kırmızı ışıkta durduk bir de ne olsa arabanın biri geldi arkadan güm. eşim bir hışımla indi arabadan adama bağırmaya başladı,(ben de ağlaya ağlaya indim) bebek var arabada ne haldeyiz biz biliyor musunuz diye üstüne yürüdü adamın. adam da tamam abi özür dileriz abi nolur abi sakin ol abi diye titremeye başladı, cenazeden geliyoruz dalgınız dedi, bizi de cenazeye götürecektiniz neredeyse diye tersledim adamı. sonra arabasının içine baktım kadınlar iki çeşme ağlıyor. neyse bindik arabaya bu sefer eşime dedim tamam hayatım arabada kadınlar da ağlıyodu doğrudur cenazeleri vardır sakin olalım dedim ama hüngür hüngürüm. Bu sefer eşim ağlamaya başladı ben ne kadar kötü biriyim nasıl bağırdım adama o kadar, yazık değil mi, nası yaptım bunu diye. Dedim içine attın hastanede gerginliği birine patlaman gerekiyordu oldu artık dedim. onlar da benim halimi görmüş anlayış göstermişlerdir mutlaka dedim. onu sakinleştirdim. işe çok geç kaldığı için arabayı sen al dedim bu sefer ona da dertlendi sen nasıl gideceksin geç de çıkacaksın dedi (toplantım var bugün) yine gözleri doldu. Dedim taksi çağırırım üzülme. Ağlaya ağlaya gitti, odama girdim ben de salya sümük ağlamaya başladım. Elimi yüzümü yıkadım içimi dökmek istedim. çok kötü bir gün geçiriyorum.
kızlar çok kötüyüm, emaranjiyoyu çektirmedim. kendi drumun yanına indim. rapor almak için. bebeğe bi bakalım dedi. önce çok hareketli maşallah dedi, sonra 2000 gr olmuş, 1 haftada 200 gr almış sen napıyosun dedi, değil bir lokma dilini bile değdirmeyeceksin şekere dedi, ya Allah aşkına bilmeyen de şeker aşına yattım sanır. bebeğin hipoglisemi olur anında vefat eder dedi, zaten emar yüzünden gergindim attı benim şalterler, ağlamaya başladım. Ben sorumluluk kabul etmem seni uyardım dedi. Bilmiyorum duymuşmuydunuz adanada geçen hafta bir profun hastası önce ikiz bebeklerden birini iğneyle öldürdüler ardından diğer bebek ve anne de vefat etti. Adana çalkalandı. Onun korkusuna mıdır bilmem bi kağıt imzalatmadığı kaldı sorumluluk benim değil die. 2 aydır ayda 2 kg alan ben bir haftada 2 kilo almışımPerişan bir şekilde çıktık odadan. eşim arabayı otoparktan almaya gitti ben beklerken hüngür hüngür hastanenin önünde bir güzel ağladım. eşim daha sakindi. Yolda kırmızı ışıkta durduk bir de ne olsa arabanın biri geldi arkadan güm. eşim bir hışımla indi arabadan adama bağırmaya başladı,(ben de ağlaya ağlaya indim) bebek var arabada ne haldeyiz biz biliyor musunuz diye üstüne yürüdü adamın. adam da tamam abi özür dileriz abi nolur abi sakin ol abi diye titremeye başladı, cenazeden geliyoruz dalgınız dedi, bizi de cenazeye götürecektiniz neredeyse diye tersledim adamı. sonra arabasının içine baktım kadınlar iki çeşme ağlıyor. neyse bindik arabaya bu sefer eşime dedim tamam hayatım arabada kadınlar da ağlıyodu doğrudur cenazeleri vardır sakin olalım dedim ama hüngür hüngürüm. Bu sefer eşim ağlamaya başladı ben ne kadar kötü biriyim nasıl bağırdım adama o kadar, yazık değil mi, nası yaptım bunu diye. Dedim içine attın hastanede gerginliği birine patlaman gerekiyordu oldu artık dedim. onlar da benim halimi görmüş anlayış göstermişlerdir mutlaka dedim. onu sakinleştirdim. işe çok geç kaldığı için arabayı sen al dedim bu sefer ona da dertlendi sen nasıl gideceksin geç de çıkacaksın dedi (toplantım var bugün) yine gözleri doldu. Dedim taksi çağırırım üzülme. Ağlaya ağlaya gitti, odama girdim ben de salya sümük ağlamaya başladım. Elimi yüzümü yıkadım içimi dökmek istedim. çok kötü bir gün geçiriyorum.
kızlar dünden beri siinirlerim bozuk. benim kayınpeder yazlıkta yaşıyor. kayınvalide de bizimle aynı binada oturuyor. ( onların kendi evi benim ki kira ). kayınpeder her ay başı gelirdi. geçen ay kayınvalide ile kavga edince bu sefer gelmeyeceğim dedi eşime. oysa biz bu ay bebeğin beşiğini şifonyerini sipariş vercektik. mobilyalar 1.5 ayda teslim ediliyor. mobilyaları o alacaktı. gelmeyince yattı. kuzumun doğru düzgün bir şeyi yok. eşim işsiz olmasa kimseye minnetim olmaz da. o belimi büküyor. ( birde eşimin diş masrafları var. diş etinden ameliyat oldu. arkadaki sağlam dişleri de çekildi adam dişsiz kalınca mecburen yaptırmak zorunda kaldık. ona kalsa yaptımam diyordu. adam 8 aydır işsiz. )
doktorum ise bebeği riske atmayalım diyor sezaryan olcak dedi. onunda masrafları bana ait. eşim bir işe girseydi. şuan boyumu aşan işlerle meşgul olduğumdan oğluşa bir şey yapamadım. sağlıklı olsun yeter diyorum ama bir taraftan da üzülüyorum
benim size 1 iyi 1 de kötü haberim var. önce hangisini söylesem acaba :26:
neyse iyiden başlıyayım
1- oğlumu gördümmaşallah oğlum 17 gündür her sabah yediğim yumurtanın, içtiğim sütün hakkını vermiş. 1921 gr boyu da 42 cm olmuş. doktorum şekerden şüphelendi ama 2 gün önce kendim ölçmüştüm 84 çıkmıştı onu söyledim.tekrar tahlil yapmadı. sancılarımı söyledim idrar tahlili yaptı enfeksiyon çok az varmış. bu da sancı yapmaz dedi.günde 10 kez kasılma olması normalmiş. oğlum doğum pozisyonunda duruyormuş. kıpır kıpırdı maşallah elleri ayakları hiç durmuyor tekmeledi durdu. yüzünü göremedik bir türlü. 29. haftada 22 haftadır takip ettiği gebeyi tanımayan doktorum bu kez kapıda karşıladı bizi. çünküüüüüü eşim üniformasını değiştiremeden gittik hastaneye. eşim üniformalı olunca el pençe divan... ye kürküm ye misali hey allahım bileydim daha önce üniformalı getirirdim eşimi dedim. bu arada ben sadece 200 gr almışım, toplamda 10 kg 200 gr. ama oğlum 600 gr almış. nasıl olmuş böyle yanlış ölçüm mü olmuş yoksa oğlum benden mi beslenmiş.
eveeettt geleyim kötü habere
2- cuma günü kayınvalidemler geliyormuş. bekar misafirin gözünü seveyim ben keşke o gelseydi. kayınvalidemler gelince o vazgeçti.
kahvaltıda farklı şeyler isterler, ara öğünlerinde kurabiye börek kısaca hamurişi, akşam 3,4 çeşit yemek, çayın yanına pastalar, kurabiyeler, meyvesi, çerezi offff offffff
Allahım neydi günahım...
ssk anlaşmalı özel bir hastaneden(doğum yapacağımız)alınabiliryor değil mi rapor illa ki devletten almamıza gerek var mı?
sanmıyorum unutsun. O bizden hevesliydi. Eşim tek çocuk benim. Ben desem baba seni bekliyoruz gelir ama ben dedikten sonra ne kıymeti var ki. Ben ömrümden kendi ailem dahil kimseden bir şey istemedim. Kuldan bir şey istemek zoruma gidiyor. Medet ya allah diyorum.
kızlar oğluşuma almayı düşündüğün odaydı.
Eki Görüntüle 644154
kızlar nasıl olmuş sizce?
kavanoz kapaklarımıza yapıştırıcaz bunları.. birde aynı tasarımdan su şişeleri için olacak.. sizce nasıl?
canım evet biz bebeklerimize kavuşmayı senelerce bekledik, hevesimiz çok. bebeklerimize herşeyi verebilmek istiyoruz ama imkanlar uygun olmayınca yapabilecek birşeyde yok.
eşimde bende çalışıyoruz çok şükür ama bir dünya borcumuz var. eşime iş açmak için sağlam bir kredi çektik. beş senedir bebğim olsun diye doktor doktor gezip bir ev parası harcayan ben şimdi beşik bile alamadım kızıma. yiğenimin beşiğini eve getirdim sildim temizledim, etrafına 2 metre kumaş alıp bir örtü diktik ablamla. birde hastane çantasına konacak kadar kıyafet aldım sadece.
yine yiğenimin küçülmüş kıyafetleri ile büyüyecek. ne yapalım allah sağlık versin, bebeğimizi bize bağaşlasın.
hepsi geçer elbet, oğlun kısmeti ile gelir. eşin güzel bir iş bulur. daha çok şeyler alırız bebişleirmize yeterki sağlıklı olalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?