2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
kızlar dünden beri siinirlerim bozuk. benim kayınpeder yazlıkta yaşıyor. kayınvalide de bizimle aynı binada oturuyor. ( onların kendi evi benim ki kira ). kayınpeder her ay başı gelirdi. geçen ay kayınvalide ile kavga edince bu sefer gelmeyeceğim dedi eşime. oysa biz bu ay bebeğin beşiğini şifonyerini sipariş vercektik. mobilyalar 1.5 ayda teslim ediliyor. mobilyaları o alacaktı. gelmeyince yattı. kuzumun doğru düzgün bir şeyi yok. eşim işsiz olmasa kimseye minnetim olmaz da. o belimi büküyor. ( birde eşimin diş masrafları var. diş etinden ameliyat oldu. arkadaki sağlam dişleri de çekildi adam dişsiz kalınca mecburen yaptırmak zorunda kaldık. ona kalsa yaptımam diyordu. adam 8 aydır işsiz. )
doktorum ise bebeği riske atmayalım diyor sezaryan olcak dedi. onunda masrafları bana ait. eşim bir işe girseydi. şuan boyumu aşan işlerle meşgul olduğumdan oğluşa bir şey yapamadım. sağlıklı olsun yeter diyorum ama bir taraftan da üzülüyorum

bende de aynı sıkıntı var.. bir kere soğudum mu bi daha olmuyo işte.. ve kayınpederimle bir tartışmamız oldu geçmiş aylarda.. kayınvalidemi evden gönderdi, iki gün bizdeydi falan filan derken bunlar barışıverdi olan bize oldu.. gelip bi çemkirdiler ki sorma..o gün eşime dedim baban artık bitti benim için.. babandır saygı duyarım, saygımda asla kusur etmem ama benden beklemesin hiçbirşey dedim.. eşimde ses edemedi.. haksız olan oydu çünki.. ve aylar geçmesine rağmen ısınamadım yeniden.. bitti benim için artık..

bende bayıldım görünce.. aha dedim eşimi direk oturtmuş oraya

çoook güzel olmuşşş nerden aklınıza geliyo bunlar

kaç günlerimi verdim bu fikirleri ortaya çıkarmak için.. milyon tane baby shower, doğum vs hazırlıkları yapan firma ile görüştüm, internet sayfalarını inceledim.. fiyat teklifleri aldım.. en sonunda da kendim yapmaya karar verdim ekonomiyi düşünmek zorundayız sonuçta..

Bende o su şeyisinden yapmak istiyorum amaaaa =)

hmmm ama derken
şişe tasarımını da yapcak bugün.. baskı da alcak, yarın teslim ederim dedi.. sana da yaptıralım

canım stres etme kendine.. ayrıca şekerin yüksek çıkıyor mu? benim şekerde sorun yok ama 28 ila 35. haftalar arası bi anda 5 kilo aldım ki bunun 4 kilosu 3 haftada oluverdi.. hiiiç anlamadan.. ama doktorum hiç böyle tepki vermiyor.. dikkat et biraz diyor..
bebeğe gelince, ben perşembe günü kontrole gitmiştim ankarada bebiş 2,700 küsürdü.. pazartesi adapazarında yine kontrole gittim.. burda da 2,900 küsür çıktı.. doktorum 30 lu haftalarda bebekte kilo artışı hızlanır dedi.. ben 4 günde 200 gram artmış ama bu çocuk kaç kilo doğcak dedim.. normal bir artış, bebek iri olacak.. ama 4 kiloyu az geçer son hafta durur bebeğin de kilo alımı meraklanma dedi.. ama sen kendine dikkat etmelisin kilo artışın çok oluyor, sonrası zor olucak vermekte zorlanırsın dedi.. ama asla kötü şeylerden bahsetmedi.. senin bu doktora gıcık olmaya başladım.. hamile kadınsın duygusalsın.. hiç düşünmeden konuşuyor sanki.. en kötüyü hemen olacakmış gibi yüzüne söyleyiveriyor..

kazanız için de geçmiş olsun.. eşinde sende gerginsiniz.. sanki izne ayrılsan iyi olacak gibi arkadaşım.. çok yoruluyorsun, manevi olarak da yıkılıyorsun..

kontrolden geldik.maşallah kızım çok iyiymiş.32+6 günlüğüz 2080gr olmuş meleğimtekrar doğum pozisyonu almış :)

Maşallah bebişine...seninle doğumdaşız ama benimki çokk erken alınacak..mart sonunda...(

gerçekten çok üzüldüm canım,işsizlik zordur hele ki erkek olunca daha zor..onlar gurur da yapıyor kendilerine..ebnim eşim de işi bıraktı 1 hafta evde durdu ama hergün iş görüşmelerine gitti..bir sıkıntılı hali vardı ki dokunsan patlıcaktı resmen..ben hep onu sakinleştirmeye çalıştım ama ne fayda..neyse ki işe başladı,hemde eski işinden çok daha güzel rahat bir işe..şimdi diyorum bak herşeyde bir hayır vardır diye..evet haklısın diyor..sizin de öyle olur canım..sabırlarınızın neticesini alırsınız sonunda..sıklam sen hiç,karnındaki masum da etkilenmesin..

Acaba eşin bir konuşsa babasıyla,alacaksan bekliyoruz ,almayacaksan başka bir yoluna bakalım dese..belki unutmuştur adam..

sanmıyorum unutsun. o bizden hevesliydi. eşim tek çocuk benim. ben desem baba seni bekliyoruz gelir ama ben dedikten sonra ne kıymeti var ki. ben ömrümden kendi ailem dahil kimseden bir şey istemedim. kuldan bir şey istemek zoruma gidiyor. medet ya ALLAH diyorum.

dertsiz kar yağışı durmasın inşallah gelemesinler:)

tuncss çok güzel olmuş, arkadaşının ellerine sağlık..

hanipeks geçmiş olsun..

BU ARADA GÜNAYDIN DEMEYE GEÇ KALIYORUM, KAHVALTI, GEÇMİŞİ OKU DERKEN ÖĞLEN OLMUŞ..

allah yardımcın olsun canım hersey ust uste geldi gerildin tabi.dualarım senınle allahın izniyle hersey düzelir inşallh

Canım valla ben de seninle beraber üzülüp, duygulanıyorum. okurken göz yaşlarımı tutamadım... ne olur kendini üzüp yıpratma... sen adana'da hangi dingil doktora gidiyorsun da bu adam sana böyle davranıyor???? anlayamıyorum..orada da bir sürü iyi hoca var. ben oradayken başkent'e gitmiştim.. senin bu doktordaki ne anlayışsızlık ne saygısızlık... ağladığını görmüyor mu? daha ne üstüne geliyor.. Ankara'da olsan seni benim doktora götürürdüm..

inan eşin de sert durmaya çalışıyordur ama ne yapsın adamcağız da ağlayıp boşalsın... sen akşam eve gelince ona sıkı sıkı sarıl başka hiçbirşeye gerek yok.. emin ol oğluş da daha iyi hissedecek...

kazaya gelince Rabbim sana mesaj yollamış güzelim... herşey yoluna girecek... sen çok üzülme ki sana üzüntünü unutturacak başka üzüntü vermeyeyim diye... ne olur gönlünü ferah tut. ayrıca koçişin de o kaza olmasa kendini daha fazla sıkacak, ağlayamayacaktı.. onun da rahatlaması için vesile olmuş...

Allahım hepimizin evlatlarını sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin... Dualarım sizinle...

ssk anlaşmalı özel bir hastaneden(doğum yapacağımız)alınabiliryor değil mi rapor illa ki devletten almamıza gerek var mı?

canım evet biz bebeklerimize kavuşmayı senelerce bekledik, hevesimiz çok. bebeklerimize herşeyi verebilmek istiyoruz ama imkanlar uygun olmayınca yapabilecek birşeyde yok.
eşimde bende çalışıyoruz çok şükür ama bir dünya borcumuz var. eşime iş açmak için sağlam bir kredi çektik. beş senedir bebğim olsun diye doktor doktor gezip bir ev parası harcayan ben şimdi beşik bile alamadım kızıma. yiğenimin beşiğini eve getirdim sildim temizledim, etrafına 2 metre kumaş alıp bir örtü diktik ablamla. birde hastane çantasına konacak kadar kıyafet aldım sadece.
yine yiğenimin küçülmüş kıyafetleri ile büyüyecek. ne yapalım allah sağlık versin, bebeğimizi bize bağaşlasın.
hepsi geçer elbet, oğlun kısmeti ile gelir. eşin güzel bir iş bulur. daha çok şeyler alırız bebişleirmize yeterki sağlıklı olalım.

Canım benim Nasreddin Hoca boşuna dememiş... bundan sonra bütün kontrollere öyle gidin... Oğluşa maşallah... bak ne güzel kilo almış. herşey daha da güzel olcak.. biz ne kadar rahat ve stressiz olursak onlar da o kadar iyi besleniyor, büyüyor...

kayınvalidenlere de kalkıp birşey hazırlama sen neredeyse doğum yapacaksın.. biraz ahlayıp, ofla... o yapmak zorunda kalsın.. eğer şimdi yaparsan lohusalıkta da yapmak zorunda alırsın.. benden söylemesi.. azıcık nazlı ol kuzum tamam mı??

canım benim sakın üzülme benim ilk bebeğimde evimde koltuk bile yoktu bebeğimin de bişiyi yoktu .allahım sağlık verdşkten sonra hepsi olur.aynı durumdaydım o zamanlar esımın dop-ğru dürüst işi yoktu 3 aylık bebeğimi bırakıp işe baslamıştım.yıllarca çalıştığımz yerlerde ağladım cocugumun yanında olamadığım için.şımdı ise cok sukur herseyım var ama yıone kısıtlıyız borcumuz var bende hastane cantasına koyabılecek kadar esya aldım.canım benım bir doğsun bebeişlerimiz geze toza alırız.bir arkadasımın yeğeni 17 günlük bile değil bebeğin boyu uzamış tulumlar olmuyormus neredeyse.hem hemencecık yaz gelecek.cıtcıtlı badıler yeterli.birşey soracağım annelerden babalardan da mı yardım yok.bızım yok mesela .hiç olmadı.sende aynı durumdasın sanırım.ama bak göreceksin.hersey güzel olacak benım kızımdan sonra ıslerımız cokca rast gitti.senınde oyle olacak.sakın kendını de bebişini de üzme..

aynen canım bende öyleyimdir,öleceğimi bilsem istemem...hatırlasa bile acaba şimdilerde alacağınızı mı bilmiyor ki??*

kızlar oğluşuma almayı düşündüğün odaydı.

odaydı derken..vaz mı geçtin almaktan..harikaymış,ben bayıldımmm..çok şık,çok zevkli..

Kızlar acaba doğum öncesi şöyle geniş kapsamlı bi temizlik yapmayı düşünüyor musunuz? perdeler halılar vs.. eğer yapacaksanız nasıl bi plan yaptınız kendiniz mi yapacaksınız bi kadın mı tutacaksınız kısacası neler yapacaksınız? ben parça parça yapabilir miyim diye düşünüyorum ama kararsızım:18:

canım evet çok haklısın. Allah tez zamanda borçlarınızdan kurtulmayı bebeğinize hayıla kavuşmayı nasip etsin. insan bir şeyler yapmak istiyor ama imkanlar ölçüsünde tabi. Allah hepimize kolaylıklar versin

Hanipeksim nolur üzülme tatlım, senin doktorunun ilk olayı değil bu, daha önce de böyle bir patavatsızlık yaparak moralini bozmuştu senin. Yapısı böyle herhalde, önce en olumsuzu düşünüyor ve söylüyor.
Sen zaten yeteri kadar dikkat ediyorsundur, ben de 7. ayımda, bir ayda 6 kilo aldım, hala nasıl oldu anlayamıyorum. Vicdan azabı çekmemi sağlayacak birşey asla yapmadım, asla o kadar çok yemedim ama bünye işte. Toplamda da aldığım kilo fazla biliyorum ama normal yiyorum, biraz daha azaltsam aç kalırım yani.
Herşey yolunda, Çınarcık da çok iyi ve sağlıkla da doğacak inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…