Maalesef cnm, cunku zaten bebek icin tasiniyoruz. Evimiz kombili degildi, beni yormuyorlar Allah'tan :)hayırlısı olsun canım, inşallah 36. haftayı tamamlarsınız.
bebişin gelişimi kilosu nasıl bu arada böyle riskli bir durum varken ev taşıma işlerini biraz daha bekletmen daha doğru olmaz mı?
hayırlı olsun canım, benim hala eksiklerim var. bebek arabası almadım artık onu doğumdan sonra alırım.
göğüs pompası, ateş ölçer, dönence, pişik kremi,yağ, bebek şekerleri, süslerimiz, banyo malzemeleri.... hazırlamak için daha neyi bekliyorum bilmiyorum
çok çalışmam lazım çoooook
Evet kizlar ben susleri hazirlamaya basladim, bu ilk susumuz.
Dedigim gibi, cesit cesit sus aldim ilk bununla basladim
Nasil olmus?
merhaba kızlar,
geçmişi okuyamadım hiç, umarım herkes iyidir, ben iyi haberlerle gelmedim maalesef.
c.tesi bi prof.a gittim, bebeğimin kilosu iyi toparlamış bayağı bi 3 gün geri o da önemli değil dedii, 1920 gr olmuş,bu bebekte gelişme geriliği falan yok, boşuna üzülme dedi, yalnız suyun çok dedi, diğer gittiğim kadın da öle demişti, ben sallamamıştım, suyun fazla olmasına neden olan çok fazla neden olabilir dedi, gebelikte toxoplazma gerçirmiş olabilirsin, enfeksiyon geçirmiş olabilirsin, bebekte anormali olabilir dedi, kromozamal olabilir, bebeğin sindirim sisteminde bişe olabilir dedi, beyin, mide ve böbrek dopplerine baktı, bi sorun görünmüyo dedi, gebelik şekeri de olabilir nedeni dedi, şeker testi yapıldı ama bende hipoglisemi vardı gebelikten önce onun etkisi olabilir mi dedim, o dabi çeşit diyabet olabilir dedi, aslında her ay açlık-tokluk bakılması gerekirdi dedi (ben kendi doktoruma bunu 50 kere söyledim belki, her defasında yok yok şeker düşük olsun daha iyi diyip salladı beni).Ya da hiç bi sebep yoktur, senin genel yapın böyledir dedi. Kan ve idrar tahlili istedi,Cuma günü seni perinatolog da görsün istiyorum dedi, belki benim gözden kaçırdığım bişe vardır falan dedi, ona göre açlık-tokluk kan şekerine de bakarız, toxoplazma testi yaparız dedi, (ama benim doktorum bu testleri gebelikte önce istediği ve gebelikte bakılmadığı için tam da emin olamayız, sonu. pozitif olsa bile dedi )
ha artık bu saatten sonra önemli değil, bayağı büyümüş bebek, daha sıkı takip edilmesi gerekir, her hafta nstye girersin, bebek çok suyun içinde mutlu da olabilir, o zaman seni rahatsız eder, başka bi zararı olmaz dedi,ya da su çok olduğu için rahim gerilmeye daha fazla dayanamıp su kesen patlarsa erken doğum olabilir dedi, hareketlerini iyi takip et, azalınca ara dedi,
o kadar kötüyüm ki anlatamam size, cumartesiden beri gözyaşım sel oldu, napıcağımı bilmiyorum, doktoruma olan güvenimi de kaybettim, nası doğum yapıcam onla bilmiyorum artık değiştiremem, bu prof. çok pahalı hadi muayeneleri karşıladım, doğum orda 7000-8000 onu nası karşıliyimnapıcam bilmiyorum
canım benim Allahım hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin... ne güzel işte bebişin zamanını tamamlayarak gelecek inşallah..
canım benim çoook geçmiş olsun ama içini ferah tutmaya çalış, bebişlerimiz hemen etkileniyor. hiç bir problem çıkmayacak, herşey güzel olacak:))ben de özele gitmeyi bıraktım ve yeni ilk defa gittiğim bu doktoruma güvenmek istiyorum. Allah sana da güvendiğin doktorla doğum yapmayı nasip etsin.merhaba kızlar,
geçmişi okuyamadım hiç, umarım herkes iyidir, ben iyi haberlerle gelmedim maalesef.
c.tesi bi prof.a gittim, bebeğimin kilosu iyi toparlamış bayağı bi 3 gün geri o da önemli değil dedii, 1920 gr olmuş,bu bebekte gelişme geriliği falan yok, boşuna üzülme dedi, yalnız suyun çok dedi, diğer gittiğim kadın da öle demişti, ben sallamamıştım, suyun fazla olmasına neden olan çok fazla neden olabilir dedi, gebelikte toxoplazma gerçirmiş olabilirsin, enfeksiyon geçirmiş olabilirsin, bebekte anormali olabilir dedi, kromozamal olabilir, bebeğin sindirim sisteminde bişe olabilir dedi, beyin, mide ve böbrek dopplerine baktı, bi sorun görünmüyo dedi, gebelik şekeri de olabilir nedeni dedi, şeker testi yapıldı ama bende hipoglisemi vardı gebelikten önce onun etkisi olabilir mi dedim, o dabi çeşit diyabet olabilir dedi, aslında her ay açlık-tokluk bakılması gerekirdi dedi (ben kendi doktoruma bunu 50 kere söyledim belki, her defasında yok yok şeker düşük olsun daha iyi diyip salladı beni).Ya da hiç bi sebep yoktur, senin genel yapın böyledir dedi. Kan ve idrar tahlili istedi,Cuma günü seni perinatolog da görsün istiyorum dedi, belki benim gözden kaçırdığım bişe vardır falan dedi, ona göre açlık-tokluk kan şekerine de bakarız, toxoplazma testi yaparız dedi, (ama benim doktorum bu testleri gebelikte önce istediği ve gebelikte bakılmadığı için tam da emin olamayız, sonu. pozitif olsa bile dedi )
ha artık bu saatten sonra önemli değil, bayağı büyümüş bebek, daha sıkı takip edilmesi gerekir, her hafta nstye girersin, bebek çok suyun içinde mutlu da olabilir, o zaman seni rahatsız eder, başka bi zararı olmaz dedi,ya da su çok olduğu için rahim gerilmeye daha fazla dayanamıp su kesen patlarsa erken doğum olabilir dedi, hareketlerini iyi takip et, azalınca ara dedi,
o kadar kötüyüm ki anlatamam size, cumartesiden beri gözyaşım sel oldu, napıcağımı bilmiyorum, doktoruma olan güvenimi de kaybettim, nası doğum yapıcam onla bilmiyorum artık değiştiremem, bu prof. çok pahalı hadi muayeneleri karşıladım, doğum orda 7000-8000 onu nası karşıliyimnapıcam bilmiyorum
ben taşındım; rahat geçti taşınmam, o yüzden bugün ultrasona girmeye gerek görmedim bile
kan şekerim hala yüksek
bazı arkadaşlar hastaneye yatmış; allah gazanızı mübarek etsin
korkum iyice arttı;zaten göbeğim iyice yere bakıyor artık
yıkanan çamaşırları da valize koyabilirsem-bir iki eksiğim var onları da alabilirsem ben hazırım
Kızlar ilk annemiz 33+3'te bebeğine kavuştu, ben ikinci olacağım gibi görünüyor.. Çarşamba günü kesin karar verilecek, çünkü bebiş tutulabileceği kadar tutulmaya çalışıyor doktor tarafından karnımda.. Suyum bitmek üzere, erkenci Deniz Bahar.. Bahar geldi, ben durur muyum diyor :) İşi bırakamıyorum hala, evi taşıyoruz, evi taşıdıktan sonra da ofisi eve taşıyacağız.. Bakalım hepsi bittikten sonra mı gelecek yoksa daha mı erkenci olacak? İnşallah küvöze sokmamaya çalışacağız, Cuma, Cumartesi ciğer gelişimi tamamlansın diye her ihtimale karşı iğnelerimi olmuştum zaten. Size bir sır vereyim mi? İnsan anne olunca iğneden hiç korkmuyormuşHeyecanlıyım, bebek odası için süslerimizi, şekerliklerimizi annemle hallettik, eşime de çikolatalarını aldıracağım, ben de bebek süslerine koyulacak kartları beğenmediğim için kendim tasarladım, işten çıkınca eşimle birlikte ozalitçiye gideceğiz çıktısını alacağım. Nazar boncuğuyla birlikte çengelli iğne eşliğinde süsün filelerine eklemeyi düşündüm. Du bakalım, isterseniz hallettikten sonra fotoğraflarını ekleyeyim? Ne dersiniz? :)
Hepimiz sıhhatle kucaklayalım kuzucuklarımızı inşallah :)
Arkadaşlar herkese selamm,
Uzun süredir bu forumu takip ediyordum ama iş yerimde kk yasak olduğu içinbirşeyler paylaşmak kısmet olmadı şimdiye kadar
Ancak 32. haftamda çalışır raporu almak için hastaneye gittiğimde doktor beni nst ye bağladı ve ciddi sancılarım olduğunu
gördü..koşa koşa kendi doktoruma gidince o da rahmimde 1 cm lik açıklık olduğunu farketti..bu nedenle hemen hastaneye yattım ve
şimdi de evde istirahat ediyorum.. e malum evde iken güzel dualarınızdan mahrum kalmak istemedim ben de :)
Doktorum prepar isimli sancıyı önleyen bir ilaç verdi...ayrıca magnezyum ve de rahmi yumuşatıcı bir fitil.. şu anda bunlarla idare
etmeye çalışıyorum.. inşallah kuzucuğum dayanırsa normal doğum tarihi 13 nisan olarak görünüyor.. ama dayanmazsa da yapacak
bir şey yok.. dualarınızı eksik etmeyin ne olur
valla doğru söylüyorsun canım bende demin onun hesabını yapıyordum iki haftada 500 gr almış dört hafta dursa 3700 olursaaa:111: ya canım benim ödüm kopuyor sezeryandan da... taştı , kistti, adet sancısıydı (ki küçümsemeyin valla her ay acillik olurdum) ağrıya sancıya iyi kötü alışkınım ama kesecekler diye ödüm kopuyor. yerim ben o iriciği yavalla maşşallah Allah nazarlardan saklasın
sezeryende olsa, normalde ilk gün kanama olur mutlaka ama içinde bırakma yinede giy. hepsi bir yıkamaya bakar sonra evde yine kullanırsın.
bizde bu hafta sonu yıkayacağız kıızmın cicilerini. ütü işinide anneanne ve teyze yapacak
belimden rahatsızım ve işim oturarar oda rahatsız ediyor tabi ama bugün işleirmi devretmeye başladım. artık çok yormayacaklar beni.
konuk oyuncu olarak takılacağım biraz yol sorunumda yok o yüzden olabildiğince dayanmaya çalışacağım bakalım.
inşallah gösterir kızım yüzünü çok uzun zamandır göstermiyor, ya arkasını dönüyor yada elleri ile yüzünü kapatıyor. cee yapıyor annesine
Allah hepimizinkini nazarlardan korusun tatlım.
Ben 55cm. - 3500gr. doğmuşum. Annem korkma seninki de o civarda doğar diyor ama gidişat öyle gözükmüyor :18:
Adet sancısını şiddetli çekenin doğumu kolay olur diye bir efsane duymuştumgerçektir belki
Kızlar doktordan çalışmaz raporunu 37.haftayı doldurunca mı alıyoruz bilgisi olan var mı? 33.hafta diye rapor verdi doktorum bugün 1 hafta geç kalmış oldum yani 1 haftam boşa gittidoğum sonrası için. Bari fazladan çalışmayayım.
Kuzucukların cicilerini çook beğendimm :) ne güzel kendiniz uğraşabiliyorsunuz..bende malesef pek enerji yok :S
Nasıl yapıldığını çözebilirsem eğer ben de kızımın cicilerini buraya ekleyeceğimm :))
Bu arada benim gün içinde kasılmalarım oluyor.. bugün ilk defa karnımın sağ tarafına saplanan ağrılar hissettim ve tırstım:18:.. sizde de kasılma ve sancı oluyor mu acaba merak ettim?
slm kızlar nasılsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?