heh çok şükür...ilk doğummu peki seninde bn gibi..bnde bilmiyorum daha şimdilik normal gözüküyo ama epi.. yoksa spi... daha bişey konuşmadık dr la..hangisi iyi acaba?
ya açıkcası bi bilgimde yok epidural nasıl oluyo? sanırım normal doğumda ağrıyı azaltan bi yöntem varmış o mu..
Selam kızlar dün gece doktora gittik 34+5 günlüküz 2800gr olmuşuz 48 cm sezeryan gününe kadar doğuramazsam Nisan'ın ilk günleri oğluma kavuşacağım inşaallah :) sizin bebişler nasıl? 39+1 gibi olacak doğum kaç kg oluruz ozamana acaba?
DERTSİZ kuzum nice hayırlı huzurlu seneler dilerim esinle ve bebeğinizle...
Kızlar benim aglamaktan iflahim kesildi kaç saattir..hareket hissetmiyorum öğleden beri..çikolata yedim su ictim uzandım yok yok yok.. Sonra arkadas telefonda son zamanlarda tehlikeli olur dedi... Kalktım hastaneye gittim doktor bir kızdı bir fırçaladi madem bu kadar saattir hissetmiyorsun ne bekledin dedi birsey olmuşsa olmuştur artık dedi benim halımı duşunun artık iki göz iki Çeşme sel oldu.. Nst ye git artık burdan birsey anlaşılmaz defi gönderdi ... Pislik adam ya sinirlerim alt üst oldu tek gittiğime pişman oldum esinle mi tartıştın falan dedi dengesiz doktor olmuş da adamlıktan nasibini almamış ... Bir arkadasımı aradım geldi beni hastaneden aldı çıkacak durumda değildim şimdi esimi bekliyorum onlarda yarın hastane ile konuşsak mi diyoruz ama adam başhekim zaten ne olur ki doguma kadar başka doktor bulamam bu sehirde.. Cok çaresiz hissettim bu memurluk ne pis birsey kaldım buralarda keske gitseydim memlekete Tuncs kuzumla dogum tarihlerimiz de aynı yan yana dogururduk
bebeci, seni okuyunca ben kendim geldim aklıma.
bir kere gidince de herşey yolunda desin doktorum demiştim.
bir 3lü test kötü çıktı, bir böbrek kanalı geniş denildi, sonra amniotik bant var denildi.
amniossentezim iyi çıktı, böbrek kanalı da düzeldi, umarım amniotik bantın bebeğime zararı olmaz.
içini ferah tut, herşey düzelecek.
ama şunu anladım ki hamilelik kapalı kutu, süpriz. ama bunu 2. hamileliğimde anlıyorum. umarım hep güleriz:))
inan doğumun ne şekilde olacağı umrumda değil inan o sağlıklı olsun başka şey istemem o varken kendimi düşünmemdertsiz doğum günün kutlu olsun... tuncss boşver btakma kafanı annen belki bişeyler yapar.. bebeci ewet normal doğum şart değil kafaya takma...
Kızlar benim aglamaktan iflahim kesildi kaç saattir..hareket hissetmiyorum öğleden beri..çikolata yedim su ictim uzandım yok yok yok.. Sonra arkadas telefonda son zamanlarda tehlikeli olur dedi... Kalktım hastaneye gittim doktor bir kızdı bir fırçaladi madem bu kadar saattir hissetmiyorsun ne bekledin dedi birsey olmuşsa olmuştur artık dedi benim halımı duşunun artık iki göz iki Çeşme sel oldu.. Nst ye git artık burdan birsey anlaşılmaz defi gönderdi ... Pislik adam ya sinirlerim alt üst oldu tek gittiğime pişman oldum esinle mi tartıştın falan dedi dengesiz doktor olmuş da adamlıktan nasibini almamış ... Bir arkadasımı aradım geldi beni hastaneden aldı çıkacak durumda değildim şimdi esimi bekliyorum onlarda yarın hastane ile konuşsak mi diyoruz ama adam başhekim zaten ne olur ki doguma kadar başka doktor bulamam bu sehirde.. Cok çaresiz hissettim bu memurluk ne pis birsey kaldım buralarda keske gitseydim memlekete Tuncs kuzumla dogum tarihlerimiz de aynı yan yana dogururduk
bebeci canim benim de boyle bir sorunum var bebikim tombis ve dr acik acik bebek karninda ölür dedi. Olur musun oldurur musun?
Benim drum patavatsizlikta bir numara mezocugum. Sakin ol canim bu saatten sonra dr degistirmek cok zor. Guvencez ve bol bol dua etcez.
Ultrasonla baktı ama nst bakmadan birsey diyemezmiş pislikkkkkkultrasonla bakmadi mi ya da kalp atisini dinletirdi icin rahatlardi,nst sartmi yani nasil doktor bunlar ya isleri gucleri moral bozmak
Cok şükür iyiymis tatlım ya zilli kiz beni surunduruyor boş yere.. Cok şükür güm güm atıyordu kalbidediğin gibi canım hamilelik kapalı kutulu, korkutuyor surekli bızdıklar
ne olursa olsun oğlumu çok seviyorum tek endisem onun saglığı... saglıkla dünyaya gelsin sağlıkla büyüsün hepimizin bebeler
inan doğumun ne şekilde olacağı umrumda değil inan o sağlıklı olsun başka şey istemem o varken kendimi düşünmem
canım bu doktorlar neye göre böyle davranıyorlar anlamıyorum özellikle uzun yıllar bu işi yapan uzman prof doktorlarda bu var malesef çocuk gibi davranıyorlar adama ya , kadının psikolojisini düşünen yok sanki biz çocuklarımızı onlardan daha az düşüneceğiz!!!ee ne oldu stres yapma çocuk etkilenir diyen bu doktorlar ??? daha da sayıcam susuyorum başka gşdeceğin doktor yok yapacak birşey yok kuzucum sakin ol unutmaya çalış bugün olanları kızımız nasıl sen onu söyle?
Canım benim istesem de değiştiremem ki.. Buranın şartlarında ona mecburum artık vakit geldi çattı yoksa ona söyleyeceğimi bilirdim ben .. Bir doğurayım yolda tenhaya cektircem onu :)bebeci canim benim de boyle bir sorunum
Benim drum patavatsizlikta bir numara mezocugum. Sakin ol canim bu saatten sonra dr degistirmek cok zor. Guvencez ve bol bol dua etcez.
iyi akşamlar herkese.
bazı anne adayları da benim gibi sıkıntılı galiba.
2 gün önce banyoda kayıp düştüm, hafif bi bel ağrım oldu. aynı gün cenazemiz vardı, dedemi kaybettik. yani doktora gidemedim.
(24. haftaya kadar özel hastaneye gidiyodum. sonra devlette bir doktor önerdiler ona gitmeye başlamıştım. devlet hastanesinin doğumhanesini falan gördüm bu arada. hiç de temiz değildi. )
bugün tekrar özele eski doktoruma gideyim dedim. düştüğümü falan söyledim. bebeğin suyu az, sınırda dedi, ayrıntılı ultrasona gönderdi. ordaki doktor da gelişimi 10 gün geri dedi. üstüne bi de bu gece yatış yapalım, bebek hareketlerini gözlemleyelim. olumsuz olursa yarın seni ameliyata alıcam demesin mi. başımızdan kaynar sular döküldü resmen. fazla kazanmak için mi yapıyo diye kafamız allak bullak oldu. tam yatış için evrakları hazırlatırken vazgeçtik. saat 17.00 bu arada. apar topar devletteki doktoru aradık,ona gittik. beni baya bi azarladıktan sonra ultrasonla baktı, her şey normal dedi. nts çekildi, ona da normal dedi. düşmemi hiç umursamadı. eve geldik ama hala benim kafam allak bullak. bebeğin kilosunu bile farklı söylediler. özeldeki 2274 dedi, devletteki 2500. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.:18:
iyi akşamlar herkese.
bazı anne adayları da benim gibi sıkıntılı galiba.
2 gün önce banyoda kayıp düştüm, hafif bi bel ağrım oldu. aynı gün cenazemiz vardı, dedemi kaybettik. yani doktora gidemedim.
(24. haftaya kadar özel hastaneye gidiyodum. sonra devlette bir doktor önerdiler ona gitmeye başlamıştım. devlet hastanesinin doğumhanesini falan gördüm bu arada. hiç de temiz değildi. )
bugün tekrar özele eski doktoruma gideyim dedim. düştüğümü falan söyledim. bebeğin suyu az, sınırda dedi, ayrıntılı ultrasona gönderdi. ordaki doktor da gelişimi 10 gün geri dedi. üstüne bi de bu gece yatış yapalım, bebek hareketlerini gözlemleyelim. olumsuz olursa yarın seni ameliyata alıcam demesin mi. başımızdan kaynar sular döküldü resmen. fazla kazanmak için mi yapıyo diye kafamız allak bullak oldu. tam yatış için evrakları hazırlatırken vazgeçtik. saat 17.00 bu arada. apar topar devletteki doktoru aradık,ona gittik. beni baya bi azarladıktan sonra ultrasonla baktı, her şey normal dedi. nts çekildi, ona da normal dedi. düşmemi hiç umursamadı. eve geldik ama hala benim kafam allak bullak. bebeğin kilosunu bile farklı söylediler. özeldeki 2274 dedi, devletteki 2500. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.:18:
offf son olarak senin yazdıklarını okudum, artık ağlayacağım inan bunların ultrason aletlerine de yaptıkları ölçümlere de !!!!
ne bu ya kime güveneceğiz ?? bende yarın medipol bağcılara gideceğim bakalım oradaki doktor ne ölçer ne der ...
benim doktorum da 36dan sonra dönmez dedi ama bir arkadaşım son hafta döndüğünü söyledi ve normal doğum yaptı doktorlar mı tecrübesiz bizi mi tecrübesiz görüp sallıyorlar anlamıyorum
malesef başka doktora gitme diye bir seçeneğim kalmadı. doktorun biri 10 günü normal kabul ediyo, diğeri sezeryana alıcak. ne yapacağımı şaşırdım ya. olumlu düşüneyim diyorum ama ya gevşek davranmış gibi olup, farkında olmadan bebeği zora sokuyasam diye düşünmeden de edemiyorum.yok artik yabu doktorlar ne alem boyle cozemedim ben hemen nasil 10 gun geri deiye ameliyta alalim diyorlar hayret bisey..
baska bi doktora daha gorun istersen icin rahat eder
Allahım ne tip doktorlar bunlar..ikinizin de doktoruna sinir oldum şimdi..
mezo, inşallah bebişin iyidir, sen de sakinlemiş rahatlamışsındır. ama doktor değiştirme konusunda iyi düşün, sık sık değiştirme taraftarı değilim ama böyle odunla da doğum yapmak nasıl olur bilemedim şimdi. insan zaten hassas oluyor.
hanipeks senin doktor da neden öyle dedi, hiç anlamadım doğrusu. iri bebek doğuran milyon kadın var...sen üzülme.
nts çekilirken bir bayan doğuma hazırlanıyodu. normal doğuma. 4 kilonun üzerindeymiş bebek. ben de son zamanlarda bebeklerin şaşırtıp döndüğünü duymuştum. inşallah senin bebeğin de döner.imkanın varsa başka doktora git. ama malesef benim başka doktor seçeneğim kalmadı.
malesef başka doktora gitme diye bir seçeneğim kalmadı. doktorun biri 10 günü normal kabul ediyo, diğeri sezeryana alıcak. ne yapacağımı şaşırdım ya. olumlu düşüneyim diyorum ama ya gevşek davranmış gibi olup, farkında olmadan bebeği zora sokuyasam diye düşünmeden de edemiyorum.
arkadaşlar biraz daha sakin olun ve güveneceğiniz bir doktor seçin...derim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?