2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
e ne anladım ben o işten, ne demeye geliyo ki gece fosur fosur uyucaksa?
Gündüz herkes gelir zaten, insan lazım olsa bi sürü bulursun..

ya bn ona hiç demedim bile anne gel kal yada çocuğa bakarsın diye.kalcam bnde dedi.ev yakın nasılsa istedğn zmn gelip gidersin dedim.kusura bakma gelip gidemem ayaklarım ağrır dedi.napıcam bilmiyrum.bn ondan hizmet beklemiyorum zaten de (gerçi bu zmna kdr bi iş yaptığını görmedim)kayınpederimle kaynımda allah için iyi insanlardır ama o kdr insanın içinde nasıl rahat olcam bide kv yle görümceden aşağı kalmaz kaynımın kızı denk geldimi bnde stresten ne süt kalır ne kızımın sevincini yaşayabilirm.napıcam bilmiyorum.

alttaki reklamı gördünüzmü

"yemek yiyiyorum ama kilo alamıyorummmm"

way bee

görmem mi nası bişeyse o da nası bi bünyeyse yiyip yiyip dövmelik

ay bizimkilerle hep aynı şehirdeyiz biz şimdiden hastanede 40 geçkin kişi olcak gibi yaaaaa ama kayınvalideme söyledim annem olmadan ben rahat edemem diye o da tabi dedi ama bakalım diyorm ya sabah gelip akşam giderler inşallah gerçekten çok severim kayınvalidemi ama rahat edemem ben.bi resmiyet var aramızda benim koyduğum benim istediğim. yani bi de gelecekler şimdi heps imisafir modunda olacak anacım yorulacak niyeyse kız annesi hep kendini heba eden konumda((( zaten ben bi süre içerde yatmayı düşünüyorum bebeğimin beşiğini de içeri alıp gelen salona geçer. dedim eşime de kalmak isteyen olursa diğer kanepede yatar bi dünya yer var diye. :44:

QUOTE=erzulum;29209524]allahım ya sana cok uzulmustum herhalde nasıl etkılendıysem ruyamda delı gıbı kasınıyodum bende bı kalktım kasınmaktan yorulmusum[/QUOTE]

ay canım benimm yaa kıyamam sana geçti geçti benimki bak kendime kızıyorum neden daha önceden kullanmadım diye kremimi.

bunu ben de düşünüyorum ya hani sancı çekerken falan da her gelen giden bakıo mu diye o an düşünmüyosun diyolar ama düşünürüm ben heralde bi de yanımda birileri de olursa tamam o çocuk çıkmaz benden utançtan

niye bebek doğmadn geliyorlarmış ki; demek ki bebeği değil seni görmek istiyorlar...ilginç

Dün tüp bebek transferi olacak bir arkadaş ayetel kürsi okunmasını istemişti.. aradım ama yazısını bulamadım..
Allah yardımcın olsun canım inşallah hayırlı haberler alırsın...

yok artık; hani iş sınavlarında psikolojik test yapılır ya, tepkinizi ölçmek için sizi sinirlendiriler, acaba kv öyle bişey mi deniyor; akıl var mantık var, iki sokak aşağıda evin varken niye taşınıyorsun. bu kadar da değildir şaka yapmıştır; tepkini ölçmüştür

niye bebek doğmadn geliyorlarmış ki; demek ki bebeği değil seni görmek istiyorlar...ilginç

ne düşünüyorlar bilemiyorum ki. çok art niyetli olmakta istemiyorum tavırlarıma yansımasın die . olumlu düşünmeye çalışıyorum. doğum yaklaştı ağırlaştım diye belkide yardım amaçlıdır arzuları. ben iyiyim doğuma gel denmiyor işte. ben rahatım bozulacak diye üzülüyorum. sık sık uzanıyorum çünkü. belim ve sırtım çok ağrıyor artık.

kendi kayınvalidesine bakıyorsa garibim yeterince bunalmıştır, kayınvalidelik etmez o; gerçi karakterle de alakalı anneannem kendi kaynanasına baktı 600 km uzaktan gelinlerine kök söktürüyor. annemin 3 kızı var damatlarını çok sever kendi kızlarına kaynanalık ediyor

benimkide tam tersi vurdumduymazlığıyla öldürür insanı, düğüne misafir gibi geldi, herşeyi kv yaptı, bişeden haberi yok..

ya anlamıyorum ya şöle 10 gün sora gelcek olanlar gelse, bebek alışsa dış dünyaya, biz alışmaya başlamış olsak (ne zaman alışılır bilmiyorumda) en azından kendimizi toparlasak filan, ilk gün ne olucak sanki, bebiş zaten gözünü açamıyo, mikroplara açık, elden ele filan,
SAKİN OLUN Bİ demek geliyo içimden, günler torbayamı girdi, 3 gün sora gel, 5 gün sora gel
acaba o zamanda gelmedi dermiyiz ki:26:

Selam kizlar evdeyim ama dinlenemiyorum çamaşır yemek evi topla bitmiyor annem yanımda çantamızi hazirladik birkaç eksik kaldı onlarida tamamlarim herkesler umarım iyidir kaynana zedeler var aramızda benim kaynanadan ses yok grip olmuş isallah sonradan sesi çıkmaz doğumdan sonra kalmaz diye düşünüyorum bende kal demem annem var ona gerek yokneyse bebek şekerlerini yapmaya başlıcam arada girer bakarım öptüm sizleri

yok arkdşm bnm kv öle.mesela geçen bi yere bebek bakmaya gittik beraber.bi sürü hazırlık yapmışlar.bende yapayım torunum gelmeden sarmalar sarayım hazır bulunsun dedi.sen bilirsin anne dedim.iki gün geçmeden aradı beni.anneni ara dolma sarcaz diye.annem babaannem bide ananem bi gün oturup sarcakmış anne sen yorulma dedim.olmaz bnde sarcam ama ya sen gel ya annen gelsin kusura bakma kendim saramam dedi.yani böle şeyleri düşünmesi güzel bişey ama bazen insanı öyle bi duruma sokuyoki.sanki bn dedim ona dolma sar diye.farklı biri işte.çok iyilik yapmak isteseydi.aa kızım annenler madem dolma sarcakmış.bnde başka bişey yaparım (kek poğaça vs) onları hem kendimde yapabilirim fln diyebilrdi.bnde sonra tekrar annemi aramış onada aynı şeyi söylemiş fln işte.çok büyük bi sorun değil tabiki bu ama bütün dediklerini bi toplasam.hergün bnm sabrımı deniyo böle laflarla..bnm imtihanımda böleymiş demekki diyorum.

Kızlar dün doktora gittik, suyum periyodik olarak azaldığı için yüksek ihtimal bu cumartesine gün vermesini bekliyorduk doktorun, neyse ki kızım sözümü dinledi, hafta sonu taşınma olacağı için onu beklemeye karar verdi sanırım çünkü suyum aynı seviyede kalmış. Normal doğumda sınırda olan suyum git gide azaldığından Allah korusun bebişin kalp atışlarını yavaşlatıp, sıkıntı vereceği ve suyun tamamen ne zaman biteceği belli olmadığı için sezaryene karar verdik. Tutabildiğimiz kadar tutmaya çalışıyoruz bizim sabırsızı :) Umarım küvöze girmeyecek, üç kilo olmayı başarsak içimiz rahat edecek. Ben eşimle doktorumla görüştüm, epidural sezaryene karar verdik, sizler ne düşünüyorsunuz? Epidural sezaryen düşünen var mı başka?

kızlar bir süredir , nasıl tarif edeyim;bacağımın bittiği yerlerle kasığımın başladığı yere bıçak saplanması gibi,kramp girmesi gibi anlık sancı girip çıkıyor.. o sancı girdiğinde refleksle iki büklüm oluyorum adım bile atamıyorum
sizlerde de oluyor mu?dr normal dedi ama ilk hamileliğimde bu sancı sadece doğumdan 2-3 gün önce 3-4 kez olmuştu:26:

bende de oluyor canım... benim doktorumda normal dedi...

pardonda ne yapmaya geliyormuş onu sorsaydın ayyy allahım sabırlar versin okuyunca benim cinler tepeme birikti zahmet olur kalkmasın geceleri voltajjj bacım keleşini getir

bende düşünüyorum canım, bütün arkadaşlarım epidural sezeryan oldu, kimse kötü bişe demedi, hatta bi daha olsa doğururum diyolar daaa ben o heyecana dayanabilecekmiyim hiç bilmiyorum:)

bende olmadı ama senin ne zamandır oluyo ki?

kayınvalidem hiç birseyime karışmaz zaten eşimde karıştırmaz.kendi halinde biri.ama dedimya adında mı keramet bi gergin oluyorum gelecekler deyince

kızlar anestezi konusunda yaşadıklarım doğrultusunda bilgi vermek isterim. uzmanı değilim tabi ama 2 doğumum da sezeryan benim. ilki total anestezi ile uyutuldum. ikincisinde ise spinal anestezi yaptırdım. doğar doğmaz bebeğimi gördüm. ama her ikisinde de bebek sizden önce teslim edilmiş odanızda anneciğini beklemekte olacak. annenin dikim işlemi bebeğin çıkarılması kadar sürüyor çünkü. bu arada spinal veya epidural yaptıracak olanlar doğumdan sonra bol su ve kafein almalı. yoksa ensede inanılmaz ağrılar oluyor. başımı kaldıramıyordum ağrıdan ( geç bilgilendirildim bu konuda). ben tekrar total anestezi istiyorum. sebebi ise spinalde sabah ameliyat olmama rağmen bacaklarımı öğle saatlerine kadar hiç hissedemedim. felç mi oldum acaba diye çok korkmuştum. ama bebek açısından düşünürseniz ikisinde de fark eden bir şey olmuyor. mis kokulular sizden önce odaya geliyor :)

senin kvde uyanık geçinenlerden galiba, başkası yapıcak işi, ben yaptım olcak

Laternecim benim de tam bahsettiğin o bölgede feci ağrım oluyor. Evin içinde bile yürüyemiyorum, sağ bacağımın üzerine basamıyorum. Seke seke hareket ediyorum. Bebek baskı yaptığı için oluyor herhalde, güya yürüyüşlere çıkıcaktım normal doğum kolay olsun diye, bu halde wc ye zor gidiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…