e ne anladım ben o işten, ne demeye geliyo ki gece fosur fosur uyucaksa?
Gündüz herkes gelir zaten, insan lazım olsa bi sürü bulursun..
alttaki reklamı gördünüzmü
"yemek yiyiyorum ama kilo alamıyorummmm"
way bee
biz o konuyu konuşamadık eşimler; gelecekler mi gelmeyecekler mi bilmiyorum.aslında gelecekler biliyorum da doğumdan hemen sonra gelsinler istemiyorum; eşime ağızlarını ara diyorum; bir sürü laf söylüyor; yok torunlarıymış yok görmek haklarıymış. ben gelmesinler görmesinler demiyorum; doğumdan hemen sonra yollara düşmesinler diyorum. biz de kanepe de yok gelirlerse salonda kalacaklar her gün aç kapa kaldır indir. ağız tadıyla hamilelik geçiremedik lohusalık da yalan olacak gibi.
Merhabalar kızlar.Hastahenelerde hasta mahremiyetine nekadar önem veriliyor çok merak ediyorum.doğuma doktor ve yardımcılarından başka herönüne giren geliyormu.mesela doğum masası özellikle normal doğumda kapıya doğrumu dönük her gelen benim mahrem yerlerimi görecek mi?çok tedirgin olmazmı insan zaten streslisin bide geleni gideni kollamak yorar insanı.hep düşünmüşümdür.
sanırım birçoğumuzda aynı sıkıntı var. Kayınvalidemler 1 hafta 10 gün önce gelmeyi planlıyor. doğum öncesi değilde sonrasında gelmelerini tercih ederdim. en azından ameliyatlı olacağımdan yardımcı olması açısından. offf şimdiden gerildim. doğumdan önce bu kadar erken gelirlerse ne zaman dönerler kim bilir. annem ameliyat günümde gelecek. olan annelerimize oluyor. geri çekilmek zorunda kalıyorlar. halbuki kayınvalideler kendilerini bizim yerimize koysalar. onlarda yaşamışlardır mutlaka. annemin yanında olduğum kadar rahat olamam mümkün değil.
sorma aynı konu bendede var.kayınpederim 34 yaşında bekar kaynım vede görümceden hiç aşağı kalmayan kaynımın 12 yaşında kızı var.bnm kv desen evlere şenlik zaten.bnm kv alt sokakta oturuyor ama gelip kalcam dedi.evdekiler nolcak anne dedim.bnm annemde burda çünkü o kalıcak yanımda.OLMAZ BNDE KALCAM EVDEKİLERDE BURAYA GELSİN NAPAYIM.HERGÜN YÜRÜYEMEM BEN DEDİ.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.ANNEMLE BEBEĞEMİ BAKCAZ YOKSA KV YE Mİ BİLMİYORUM.GECE FLNDA UYURUM KUSURA BAKMA DEDİ.BEN UYKUSUZLUĞA DAYANAMAM DEDİ BANA.ANLICANIZ FAYDADAN ÇOK ZARARI OLCAK GİBİ.ŞİMDİDEN STRES BASIYO BENİ..
niye bebek doğmadn geliyorlarmış ki; demek ki bebeği değil seni görmek istiyorlar...ilginç
benimkide bize zırt pırt gelip bizi bunaltan bi kayınvalide değil.ama yinede nedendir bilmem gelecekleri zaman geriliyorum.bizimki öyle kalacak durumda değil evde kendi kayınvalidesine bakıyor okula giden görümce ve kaynım var.
ya benim kayınvalidem melek, hatta kayınpederime tahammül ettiği için kanatsız bir melek de. kayınpederim herşeye karışır. kayınvalidem yazık görümcemin oğluna çişini tutmayı öğretirken öyle yapma böyle yap, çocuk bakmaktan anlamıyorsun sen diyordu yazın. kesin benim herşeyime bişey söyler, söylemez ise çatlar çünkü. ben de bişey diyemem içime atarım falan . ben lohusalıktan direkt menapoza geçiş yaparım:43.
yok artık; hani iş sınavlarında psikolojik test yapılır ya, tepkinizi ölçmek için sizi sinirlendiriler, acaba kv öyle bişey mi deniyor; akıl var mantık var, iki sokak aşağıda evin varken niye taşınıyorsun. Bu kadar da değildir şaka yapmıştır; tepkini ölçmüştür
tamamenmi narkoz alıcaksın canım?
Ben kombine spinal epidural anestezi düşünüyorum canım...genel anestezi istemiyorum ama son kadar doktorun tabi..
sonuçta sezeryan olunca bebiş senden önce odaya getiriliyor.. hemşire arkadaşlar bahşiş için önden getiriveriyorlar...
bir de bazı özel hastanelerde doğumdan hemen sonra bebeği yıkıyorlar.. onu da istemiyorum...en az 24 saat cilt üstündeki tabakayı cildinin emmesi lazım...
kızlar bir süredir , nasıl tarif edeyim;bacağımın bittiği yerlerle kasığımın başladığı yere bıçak saplanması gibi,kramp girmesi gibi anlık sancı girip çıkıyor.. o sancı girdiğinde refleksle iki büklüm oluyorum adım bile atamıyorum
sizlerde de oluyor mu?dr normal dedi ama ilk hamileliğimde bu sancı sadece doğumdan 2-3 gün önce 3-4 kez olmuştu:26:
sorma aynı konu bendede var.kayınpederim 34 yaşında bekar kaynım vede görümceden hiç aşağı kalmayan kaynımın 12 yaşında kızı var.bnm kv desen evlere şenlik zaten.bnm kv alt sokakta oturuyor ama gelip kalcam dedi.evdekiler nolcak anne dedim.bnm annemde burda çünkü o kalıcak yanımda.OLMAZ BNDE KALCAM EVDEKİLERDE BURAYA GELSİN NAPAYIM.HERGÜN YÜRÜYEMEM BEN DEDİ.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.ANNEMLE BEBEĞEMİ BAKCAZ YOKSA KV YE Mİ BİLMİYORUM.GECE FLNDA UYURUM KUSURA BAKMA DEDİ.BEN UYKUSUZLUĞA DAYANAMAM DEDİ BANA.ANLICANIZ FAYDADAN ÇOK ZARARI OLCAK GİBİ.ŞİMDİDEN STRES BASIYO BENİ..
Kızlar dün doktora gittik, suyum periyodik olarak azaldığı için yüksek ihtimal bu cumartesine gün vermesini bekliyorduk doktorun, neyse ki kızım sözümü dinledi, hafta sonu taşınma olacağı için onu beklemeye karar verdi sanırım çünkü suyum aynı seviyede kalmış. Normal doğumda sınırda olan suyum git gide azaldığından Allah korusun bebişin kalp atışlarını yavaşlatıp, sıkıntı vereceği ve suyun tamamen ne zaman biteceği belli olmadığı için sezaryene karar verdik. Tutabildiğimiz kadar tutmaya çalışıyoruz bizim sabırsızı :) Umarım küvöze girmeyecek, üç kilo olmayı başarsak içimiz rahat edecek. Ben eşimle doktorumla görüştüm, epidural sezaryene karar verdik, sizler ne düşünüyorsunuz? Epidural sezaryen düşünen var mı başka?
kızlar bir süredir , nasıl tarif edeyim;bacağımın bittiği yerlerle kasığımın başladığı yere bıçak saplanması gibi,kramp girmesi gibi anlık sancı girip çıkıyor.. o sancı girdiğinde refleksle iki büklüm oluyorum adım bile atamıyorum
sizlerde de oluyor mu?dr normal dedi ama ilk hamileliğimde bu sancı sadece doğumdan 2-3 gün önce 3-4 kez olmuştu:26:
kendi kayınvalidesine bakıyorsa garibim yeterince bunalmıştır, kayınvalidelik etmez o; gerçi karakterle de alakalı anneannem kendi kaynanasına baktı 600 km uzaktan gelinlerine kök söktürüyor. annemin 3 kızı var damatlarını çok sever kendi kızlarına kaynanalık ediyor
yok arkdşm bnm kv öle.mesela geçen bi yere bebek bakmaya gittik beraber.bi sürü hazırlık yapmışlar.bende yapayım torunum gelmeden sarmalar sarayım hazır bulunsun dedi.sen bilirsin anne dedim.iki gün geçmeden aradı beni.anneni ara dolma sarcaz diye.annem babaannem bide ananem bi gün oturup sarcakmış anne sen yorulma dedim.olmaz bnde sarcam ama ya sen gel ya annen gelsin kusura bakma kendim saramam dedi.yani böle şeyleri düşünmesi güzel bişey ama bazen insanı öyle bi duruma sokuyoki.sanki bn dedim ona dolma sar diye.farklı biri işte.çok iyilik yapmak isteseydi.aa kızım annenler madem dolma sarcakmış.bnde başka bişey yaparım (kek poğaça vs) onları hem kendimde yapabilirim fln diyebilrdi.bnde sonra tekrar annemi aramış onada aynı şeyi söylemiş fln işte.çok büyük bi sorun değil tabiki bu ama bütün dediklerini bi toplasam.hergün bnm sabrımı deniyo böle laflarla..bnm imtihanımda böleymiş demekki diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?