Kız kv iyi ise yarıyor da gorumcek off aman ya... Neyse....Ben az önce netten aldım atleti daha önce de e bebekten almıştım elija nin atleti sütyenli.. Cok memnunum .. Tavsiye ederim tek atlet yetiyo böyle olunca..Allah kolaylık versin kızlar kayınvalide ve görümce mağdurlarınaHakkaten ne kadar erken üşüşmüş millet evinize yaaa ne aceleleri var daha bebeklerimizin doğmasına var. Erken doğum yaptırmaya mı geliyolar? Gelenler de işe yarasa :S O kadar bahsettiniz ki şu BİNGO MUTLU YUVAM dan ben de alacağım :)Ben de hâlâ çantamızı hazırlamadım ama hepsi ütülü çekmecede bekliyor bebişimin eşyaları. Benim gecelik ve pijamalar yeni olduğu için onları yıkayacağım işte. Bir emzirme atleti bulamadım dün beş altı yere sordum, sütyen var atlet yok. Ben de normalde de sütyenle rahatsız olan biriyim zaten atlet daha rahat olur diye atlet istiyorum. Bakalım artık...Yarın da bebiş görmeye gidiyoruz eşimle :) Bakalım nasıl bir şey :)
Kız kv iyi ise yarıyor da gorumcek off aman ya... Neyse....Ben az önce netten aldım atleti daha önce de e bebekten almıştım elija nin atleti sütyenli.. Cok memnunum .. Tavsiye ederim tek atlet yetiyo böyle olunca..
bebek için,
1 tane10 lu hastane çıkışı ve 2 tane 5 li hastane çıkışı,
1 kadife 1 pazen battaniye koydum,
2 tane önlük,
2 tane çorap,
1 örgü yelek,
1 paket ıslak mendil,
havlu kağıt, tuvalet kağıdı,
3 tane ağız silme mendili koydum.
1 paket yenidoğan bezi, pişik önleyici krem ve emzik ekliycem bu listeye ve bir de anakucağı
kendim için,
1 sabahlık,1 pijama takımı,
2 penye çorap, 2 pantolon çorabı,
3 tane hamile külodu,
1 tane emzirme atleti, 1 emzirme sütyeni,
2 tane yemeni,
5-6 tane ped koydum
2 gecelik, 1 terlik, makyaj malzemeleri, tarak, taç toka, saç bandı, tayt, ayna, diş fırçası ve macunu ekliycem,
en yakın randevumda, hasteneye gelirken neler istiyolar diye sorup, çantaya eklemeler yapıcam ben.
bebeğin klilosu normal seyrindeyse prematüre almana gerek yok sanırım, yenidoğanlar olur heralde
ben iyiyim canım 10 nisana doğum günü aldık. 30dan geri saymaya başladım, heyecan yaptım az biraz. sen nasılsın bakim?
Mutlu pazarlar kızlar
Mergenden haber gelmemiş hala.
Melisshh bebeğin çıkmış gözün Aydın.
Bugun dışarı çıktık ben almam gerekenler var diye çıktım ne var ne yok alakasız seyler aldım geldim.cunku alacaklarımı unuttumbirde arada bir sizlanmalar sancılar olunca tetikteydim su sel gelecek diye bacaklarim kapalı sadece diz kapaklarından alti hareket ettiriyorum 2 de yavru koş oraya koş buraya.
Soran olunca 3 hafta kaldı diyorum aaaa bitmiş ne çabuk diyorlar .
Hııı cok çabuk.
Birde bugun biraz üzgünüm.huzursuz olan kiz kardesime gitti annem.kiz kardesim anneme bir muska vermiş bunu kiyafetlerimde buldum bir baktirsan vs diye.hangi devirdeyiz ne cesaret yaptınız kansizlar.son günlerde o kadar kotu olmuştu ki.gidip evlerini talan edesim var.kaynanayla oturuyor güya ayrı evi üst katta.annem kadını boğmamış ki.huzurlari gelsin diye yaptırdım demiş.ah ahh.
İste efendimiz sav kimsenin orucu namazı sizi aldatmasın diye bosa söylememiş.
Yatacak yerleri var mı bu insanların.
evet canım işe yarıyor gerçekten ben pek şişmedim hala aynı ayakkabılar aynı botlar falan. hatta çorabımın izinden falan anlayabiliyorum.yüzüklerim falan da dönüyo parmaklarımda hala.
o sertleşme bende de oluyo kıvrandırıyo ama beni resmen hele bazen yolda yürüken birden kasığıma doğru bi hamle yapıo içerden kalıyorum öyle. oranın kemikleri de sızlıyo gibi ağrıyo artık
eşim beni tembihledi ay çok kötüyüm ay çok şiştim kıpırdayamıyorum demem içinaldı beni evi getirdi azcık otur diye temizlik falan da yapmıcakmışım. yaparsam da elektrik süpürgesi açmıcakmışım ses gitmesin temizlik yaptığım belli olmasın diye ama ben az sonra yarın evde olmucam için temizlik yapmayı planlıyorum yavaş yavaşş
tedbir amaçlı tuttular yoksa bi sıkıntısı yoktu allaha çok şükür.sadece sarılığı vardı onun için mavi ışık verdiler bir gün ama toplamda 4 gün kaldı küvezde.
bu arada kızlar epidural ile spinal farklı şeyler mi?
İyi qeceler kızlarr... Umarım iyisinizdir.. Benim 2-3 gündür karnımda acayip sertleşmeler oluyo yaa böyle taş kesiliyo karnım kasılıyo.. oğlum dikiliyo galiba karnımda ama çok rahatsız edici bi durum.. Ha bide aynı ağrıyı çekeniniz warmı bilmiorm ama bnm oramın kemikleri ağrıoooosizdede warmı..
Kızlar iki gün önce kanama şikayeti ile doktora gittim, doktor baktı 1 cm açılma var dedi. Nts'ye baktılar hafif kasılmalar gözüküyormuş. Sonra serum taktılar sabaha kadar. Çocuğun akciğerleri gelişsin, bebiş de biraz daha içerde dursun diye ilaç faln verdiler.
Çalışamama raporu verdi. Evde hep yatacaksın, sadece tuvalete gidebilirsin dedi. İnşallah bekler biraz daha yavrum. Şimdi şu takıldı aklıma erken doğum olursa benim sütüm gelir mi ki ya ? ya gelmezse naparım korkuyorum
Günaydın kızlar.
Ben mevlut sekerlerini aldım eminonun den hem.buzdolabi süsü hemde anahtarlık olarak kullanilabiliyo.tanesi 1 tl.
ben kendim yapıyorum canım bir model yaptım 40 küsür, şimdi başka bir model beğendim ondan da bir 30 tane yapacağım gelene geçene veririz artık toplam maliyeti bana 20 küsür civarına patladı
hayırlı geceler kızlar
bu arada 8 aydır işsiz olan eşim inşallah pazartesi iş başı yapacak. dua edenlere ayrıca teşekkür ederim.
kayınpeder geldi ve bebişin karyolası ile şifonyerinin siparişini verdik. teslimat 1 ay ile 1.5 ay arası
inşallah kuzum gelmeden gelir karyolası.
canım inşallah bizde akika kurbanı keseceğiz öyle yaparız bizde büyük ihtimal.hem herkes nasiplenmiş olur kızımın kurbanından değil mi
bu arada bana da 10 nisan'a sezeryan günü verdi doktor :26:
Booooookızlaaar çok fazla kalsiyum aldım galiba benden de 20 lik diş patladı
Ahaha,Ben kimseyi çağırmadım annemden başka digerleri davetsiz misafir((. Tantanayı gor sen bizim evde şimdi sütüm kaçmasa bari
canım bu soruyu şimdi çok net cevaplayabilirim.yazdığın son cümleden emin misin?
Allah bozmasın canım, inşallah kayınvaldende şu yaptıklarına yazdıklarına layık olur. ağız tadı ile geçinirsiniz.
hiç birimiz evlenirken böyle ayrı gayrılık olsun demiyoruz, hepimiz iyi olalım istiyoruz ama maalesef çok az gelin kaynana iyi geçinebiliyor. inşallah sizde bundan sonrasında çok iyi anlaşırsınız. oğluşunun kısmeti olur oda
canım çok sağol. sana da geçmiş olsun. umarım biraz daha iyisindir.Canlarim okuyorum ama yazamiyorum pazartesiden beri yatiyorum evdr baya agir grip oldum ne guzel hasta olmadan gecio diodum( ama yakalandim neyse biraz toparladim
Oncekikle kadinlar gunumuz kutlu olsun
Erken dogum riski olanlara Allah yardim etsin bebisler biraz daha beklerler inss
Mergendrn haber var midir ins o ve bebisler iidir
Yeni bebis haberleri var Allah anaki babali buyutsun uzn omurlu olsunlar
Bebecim masallah pasamizaaa onden onden gidioo))) sagkikla dogsun inss yer onu teyzesiiii
Dertsizcim gec oldu kusura bakma dogum gunun kutlu olsunnnn nice yaslaraaa ailenle
Tuna cok uzuldum stres yasatmis yaramaz ins sagkikla zamanunda dogar
Bazi kelimeler sapitio telden mazur gorun beni(((
Hanipekscim yeni topic cok guzelnolmus eline saglik rest cekmekle ii yapmisin dinlen biraz
Voltajcim masallah ranaya
Secilce aldiklarin cok guzel kemeraltinda dikkatimi cekmemis benim artik da gitmek zor gelio o tarafa
Zapzupcum cok beceriklisin amasallah sekerler cok cici olcak emegine saglik
Egomego ay sen niye uzdun kendini oyle uzme sakinnn
Atladigim bisi var mi bilmiyorum ay yazcam die yarim sattir ugrasiom :)))
Benim de kontril 19 martta aay daha cok var
Hepinizi opuyorummmm ve seviyorum
off kızlar offf...
nerden başlasam ne anlatsam bilmiyorum.
size bir sorum var bir insan bir insanın yüzüne bakmadan neden konuşur?
(kayınvalidem sürekli gözlerini kaçırdı, yüzüme bakmadı benim)
benim kayınvalidemler kıyafet alırlar, çok meraklılar diyordum ya yanılmışım.
pazardan 2 kilo portakal, elma, havuç, balık, salatalık, marul alıp gelmişler.
gündüz yemekleri yaptığımda eşime yemek az gibi geliyor bana dedim.
"yok yok yeter annemde yapar şimdi" demişti.
hiçbişey yapmamış, utancından yemek yiyemedi 1 kaşık pilav yedi sadece.
8 mart kayınvalidemlerin evlenme yıldönümleriydi.
gündüz rulo pasta yapmıştım. çayın yanına servis edicekken aklıma geldi.
üzerine mum diktim. eşimi çağırdım ışığı kapat dedim. bu ne diyor bana
annenle babanın evlilik yıldönümü dedim. bunu sen mi yaptın diyor.
içeri girince kayınvalidede kayınbabamda şok oldular.
utana sıkıla mumları üflediler eşim fotoğraf çekti. mahçup hareketler....
Büyük gecmis olsun hayatım.inan gelecekleri gün diyecektim beklenti icinde olma diye cok heveslenip beklediğin için tuttum dilim şişmedi mı ,olur mu hicoff kızlar offf...
nerden başlasam ne anlatsam bilmiyorum.
size bir sorum var bir insan bir insanın yüzüne bakmadan neden konuşur?
(kayınvalidem sürekli gözlerini kaçırdı, yüzüme bakmadı benim)
benim kayınvalidemler kıyafet alırlar, çok meraklılar diyordum ya yanılmışım.
çay faslından sonra kayınvalidem neler aldınız getir bakalım dedi
bende hepsini yıkadım, ütüledim, yerleştirdim şifonyerden bakın dedim.
şifonyer mi aldınız dedi. annemler büyüyen beşiklerden aldılar dedim.
suratı bir bozuldu anlatamam.
kayınvalidem, kaynım, kayınbabam biz yatak odasına girdik.
kayınvalidem niye böyle aldınız diyor. eşimde biz bunu beğendik dedi.
kayınvalidem bizde alırdık dedi. (lafta sadece)
şifonyeri açtı. amanda aman bornozuna, badilerine bak şunun diyor.
bornozu açtırdı ne kadara aldınız dedi? bilmiyorum dedim.
niye bilmiyon dedi. izinde bursaya gittiğimizde annem sen beğen ben ödücem dedi.
bütün kıyafetlerini annem aldı. biz sadece 5 tane tulumdan başka bişey almadık dedim.
elindeki bornuzu üstüme attı manyak karı.
bi de annemin ördüğü küçücük bir yelek vardı bu ne böyle dedi.
uyuz kendi bişey yapmış gibi eleştiriyor. annemin ördüğü örgüleri falan hiçbirini göstermedim bende.
Hayirdir insallah kaynın neci?sacmaliga bak yan yengesi gibi.çay faslından sonra kayınvalidem neler aldınız getir bakalım dedi
bende hepsini yıkadım, ütüledim, yerleştirdim şifonyerden bakın dedim.
şifonyer mi aldınız dedi. annemler büyüyen beşiklerden aldılar dedim.
suratı bir bozuldu anlatamam.
kayınvalidem, kaynım kayınbabam biz yatak odasına girdik.
kayınvalidem niye böyle aldınız diyor. eşimde biz bunu beğendik dedi.
kayınvalidem bizde alırdık dedi. (lafta sadece)
şifonyeri açtı. amanda aman bornozuna, badilerine bak şunun diyor.
bornozu açtırdı ne kadara aldınız dedi? bilmiyorum dedim.
niye bilmiyon dedi. izinde bursaya gittiğimizde annem sen beğen ben ödücem dedi.
bütün kıyafetlerini annem aldı. biz sadece 5 tane tulumdan başka bişey almadık dedim.
elindeki bornuzu üstüme attı manyak karı.
bi de annemin ördüğü küçücük bir yelek vardı bu ne böyle dedi.
uyuz kendi bişey yapmış gibi eleştiriyor. annemin ördüğü örgüleri falan hiçbirini göstermedim bende.
canım vallahi bana yapılanlar başkasına yapılsaydı inanki dönüp bakmazdı bile.hayret birşey canım yaaa... bebiş için bir şeyler almamış mı???bu ne rahatlık anlayamıyorum... :26:
senin karnın burnunda bir de hizmet etmişsin canım ya maşallah sana...
sen ona çok güzel jest yapmışsın marifetli bacım..
umarım utanma belasına o da birşeyler yapar artık...
sen içini ferah tut.. Rabbim herşeyi görür. sen sabrının mükafatını da verecektir ben buna inanıyorum...
ah voltajım söyleseydin kız. vallahi umutlanmazdım o zaman. portakal suyu sıktım sadece portakallar bitti.Büyük gecmis olsun hayatım.inan gelecekleri gün diyecektim beklenti icinde olma diye cok heveslenip beklediğin için tuttum dilim şişmedi mı ,olur mu hic
Boşver boş gelmeleri daha hayırlı hatta getirdiklerini yeyip içip gitmislerdir insallah.
Sorunun cevabına gelince;
Ya arkandan konuşmuş,
Yada yüzüne diyemeyecegi bir hallerde(galiba hiçbir hazırlık yok)
benim eşim bayramda bile ailemi aramadığı zamanlar oldu. ama benim ailem ağzını açıp bir kez bile bişey demedi. eşim aradaki farkı çok iyi biliyor da atsan atılmaz satsan satılmaz....arsız hırsız ev sahibini bastırır diye buna deniyor herhalde...
hem birşey almayıp hem de utanmadan laf mı söylüyor????
boşver sen de, gösterme ona nazar değmesin...
sen de eşine hafiften belli et bozulduğunu... çok da birşey demeden... haklı, mağrur, gururlu..
ne diyeyim bacım sabret... sabrın sonu selamet olacak inşallah...
canım sen moralini bozma bebekte etkilenmesin. artık sonlara yaklaştıkça bir sürü şey çıkıyor. doktorun ne diyorsa onu yap tatlım. rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.Aslında benim de canım çok sıkkın... dün doktordayken tansiyonum yüksek çıktı.. :2:
dinlenmeyle düzeldi ama malesef preeklemsi riski var... son haftalarda olması başta olmasından nispeten iyi ama olmaz inşallah.. idrar testi verdik.. onda problem yok.. nst'de iyi...
ama doktor evde yatacaksın dedi... sürekli tansiyon ölçüyoruz.. bir de suyumuzda da azalma var.. zaten çok su içiyordum ama eksilmiş yine de... :2: iki hafta öncesine kadar oğluşun kilosu önde ve iyi gidiyordu ama bu hafta neredeyse hiç kilo almamış... kiloyu çok baz almasam da insan yine de üzülüyor...
dışarda yapmak istediğim şeyler vardı ama doktor kesinlikle olmaz wc hariç kalkma dedi...
eşyalarım hazır ama çantaya koymadım daha... tansiyondan dolayı erken doğum olabileceği için yarın annem gelince bitireceğim onu da....
salı günü tekrar kontrole gideceğiz... Allahım inşallah iyi ve hayırlı haberler almayı nasip eder..
Rabbim cümlemizin bebeğini sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin...
yine kayınvalidem "oğlum çok mu meşgulsün haftada bir arıyorsun
hadi sen çalışıyorsun dertsizin senden daha çok işi var anlaşılan".
hiç duymadım kulaklarımı salladımcevap vermeye tenezzül etmedim.
aradan 5 dk geçti. doğumu onların memlekette yapçakmışım.
eşim benden önce HAYIR dedi kesin ve net bi şekilde DOĞUM BURDA OLACAK dedi.
aileler konuşmuyor zaten. bi de oraya gidicem lafa bak.
annem tansiyon, şeker hastası acillik olsun yanıma gelemedi diye.
bugünde "dertsiz perdeleri yıkayacak mısın? yıkıcam dedim.
nasıl yapacaksın kadın çağırıcam dedim. sus pus bişey demedi.
sonra eşime döndü yine.
ehhh sen artık kendine başka oda ayarla dedi.
eşimde niyeymiş dedi.
eee çocuk ağlıcak seni uyandırcak uyuyamayacaksın dedi
anne çocuk benim çocuğum kendi çocuğumdan mı rahatsız olucam
bende babasıyım bende bakıcam tabiki dedi.
düşünceye bakın yaaaaa.....
bu arada doğuma cümbür cemeat geliyorlar
(muhteşem üçlü kayınvalide, kayınbabam, kaynım)
apartmandaki komşuları, akrabaları yatılı bebek görmeye gelcekmiş
yandım ben yandım,
bunlarında ilk torunu sözde...Hayirdir insallah kaynın neci?sacmaliga bak yan yengesi gibi.
Üstüne atması komedi tam yasına uygun hareketler cingiragi,emziği eksik kadının.hirsindan ağlayabilirdi.
Annemlerin ilk torunu cok hevesliler deseydin.onlar birde dogum için gerginlerdir.annenlerle pisti olacaklar ya şimdiden fenalık gelmiştir.hele menapozluysa yazık kocasının derisini bile yuzebilir.
İsim için birsey olmadı mı?olmustur da ne şekil oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?