2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Kız kv iyi ise yarıyor da gorumcek off aman ya... Neyse....Ben az önce netten aldım atleti daha önce de e bebekten almıştım elija nin atleti sütyenli.. Cok memnunum .. Tavsiye ederim tek atlet yetiyo böyle olunca..

teşekkür ederim canım.bizim erken doğum olcek muhtemelen bakalım yarın belli olcek ondan pramatuure alsammı acep dedım.

Canım böyle insanları anlamak çok zor... yaptığı iyi bir şaymiş gibi bir de söylüyor utanmadan... Allah korkusu olsa yapmaz zaten... kardeşin devamlı ayetel-kürsi, felak, nas okusun.... kafasına da hiç birşey takmasın...

canım sen bilirsin ama yine de kendini fazla zorlama sonra doktordan uyarı gelince insan kendi kendine kızıyor....

tedbir amaçlı tuttular yoksa bi sıkıntısı yoktu allaha çok şükür.sadece sarılığı vardı onun için mavi ışık verdiler bir gün ama toplamda 4 gün kaldı küvezde.

Allahıma şükürler olsun... ne güzel böyle haberler almak... ne güzel evladınla berabersin... ikiniz de sağlısınız ya gerisi boş...
Evladının sağlıklı, sıhhatli, uzun, gür, mutlu, huzurlu, başarılı bir ömrü olsun inşallah...

bu arada kızlar epidural ile spinal farklı şeyler mi?

evet canım farklı şeyler... her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez ...
normal doğumda sadece epidural yapılıyor... sezeryanda ise iki yöntemde kullanılabiliyor... epidural de bacaklarını oynatabiliyorsun... ve hareketlaeri hissediyorsun.. spinal de hiç his yok..

benim doktorum bana epidural sezeryan yapacağını söyledi...

canem benim de karnımda gerginlik hissi oluyor.. sanki derim yırtılacak... oramdaki ağrıya gelince... feci birşey sanki oyuyorlar... uzanacağım zaman bacağımın birini koltuğa alsam oranın ağrısından diğerini zor yanına getiriyorum...

Eki Görüntüle 652667

Eki Görüntüle 652669

NE DERSİNİZ? Fikirleriniz bana yol gösterecek.

canım bunlar çok güzeller... özellikle sepete bayıldım... ben de böyle istedim ama bizimkiler bulamadılar... kesin bunları seç bence.. hiç uğraşma.. biz kendimiz yapıyoruz..ama inan seçtikleriniz de çok güzel... ben de yakında foto eklerim.. benimkiler çok cicili bicili olmadı... daha ziyade kullanılabilir oldu diyelim...

canım çok geçmiş olsun... bebişin inşallah zamanında sağlıkla ve hayırlısı ile gelsin.. hepimiz için dularım bu yönde..
sütün de gelir hiç korkma yeter ki sen içini ferah tut..

Günaydın kızlar.
Ben mevlut sekerlerini aldım eminonun den hem.buzdolabi süsü hemde anahtarlık olarak kullanilabiliyo.tanesi 1 tl.

ben kendim yapıyorum canım bir model yaptım 40 küsür, şimdi başka bir model beğendim ondan da bir 30 tane yapacağım gelene geçene veririz artık toplam maliyeti bana 20 küsür civarına patladı

ikinizden de foto isteriz...

ne güzel haberler bunlar... maşallah.. sen içini ferah tut herşey yoluna girer... bebiş ne güzel kısmetiyle geliyor.. Allahım eşine de hayırlı, bol kazançlar versin inşallah...
dualarımız darda olan herkese.. Allahım cümlesine yardım etsin...

canım inşallah bizde akika kurbanı keseceğiz öyle yaparız bizde büyük ihtimal.hem herkes nasiplenmiş olur kızımın kurbanından değil mi

hayırlısı olsun canım... biz de Allah kısmet ederse akika kurbanı keseceğiz..
7. gün en makbulü denmesine rağmen ergenliğe kadar kesilebiliyor... ben de mevlüt zamanı için uygun olur diyorum.. tabi bir de onu kesecek kişi de bu işi bilmeli...malum kemikleri kırılmayacak vs...
mevlütte et pilav çok iyi oluyor bence...

bu arada bana da 10 nisan'a sezeryan günü verdi doktor :26:

Allahım hayırlısını versin canım... kuzun sağlıkla gelsin inşallah...

kızlaaar çok fazla kalsiyum aldım galiba benden de 20 lik diş patladı
Boooooo
Gul Gul oldum he hayırlı olsun güle güle kullan
Ben kimseyi çağırmadım annemden başka digerleri davetsiz misafir ((. Tantanayı gor sen bizim evde şimdi sütüm kaçmasa bari
Ahaha,
Saka değil mı :) o kadar ciddiye alıyor musun?
Ben benimkilerin cocukları dısında hic birşeye delirmiyorum.buyudum büyüdüm:)) artık herseyin farkındayım.
Boşvermeye calışmanı isterim pitircigim.
Sende annene naz yap annenle devamlı birşeylerde ugras dur:)

canım bu soruyu şimdi çok net cevaplayabilirim.
gelmeden önce herşeyi unutuyorum.
rabbim yüreğine merhamet versin diye dua ediyorum.
ama yok yok... kayınvalide kayınvalide işte...

canım çok sağol. sana da geçmiş olsun. umarım biraz daha iyisindir.

off kızlar offf...
nerden başlasam ne anlatsam bilmiyorum.
size bir sorum var bir insan bir insanın yüzüne bakmadan neden konuşur?
(kayınvalidem sürekli gözlerini kaçırdı, yüzüme bakmadı benim)

benim kayınvalidemler kıyafet alırlar, çok meraklılar diyordum ya yanılmışım.
pazardan 2 kilo portakal, elma, havuç, balık, salatalık, marul alıp gelmişler.
gündüz yemekleri yaptığımda eşime yemek az gibi geliyor bana dedim.
"yok yok yeter annemde yapar şimdi" demişti.
hiçbişey yapmamış, utancından yemek yiyemedi 1 kaşık pilav yedi sadece.
8 mart kayınvalidemlerin evlenme yıldönümleriydi.
gündüz rulo pasta yapmıştım. çayın yanına servis edicekken aklıma geldi.
üzerine mum diktim. eşimi çağırdım ışığı kapat dedim. bu ne diyor bana
annenle babanın evlilik yıldönümü dedim. bunu sen mi yaptın diyor.
içeri girince kayınvalidede kayınbabamda şok oldular.
utana sıkıla mumları üflediler eşim fotoğraf çekti. mahçup hareketler....

çay faslından sonra kayınvalidem neler aldınız getir bakalım dedi
bende hepsini yıkadım, ütüledim, yerleştirdim şifonyerden bakın dedim.
şifonyer mi aldınız dedi. annemler büyüyen beşiklerden aldılar dedim.
suratı bir bozuldu anlatamam.
kayınvalidem, kaynım, kayınbabam biz yatak odasına girdik.
kayınvalidem niye böyle aldınız diyor. eşimde biz bunu beğendik dedi.
kayınvalidem bizde alırdık dedi. (lafta sadece)
şifonyeri açtı. amanda aman bornozuna, badilerine bak şunun diyor.
bornozu açtırdı ne kadara aldınız dedi? bilmiyorum dedim.
niye bilmiyon dedi. izinde bursaya gittiğimizde annem sen beğen ben ödücem dedi.
bütün kıyafetlerini annem aldı. biz sadece 5 tane tulumdan başka bişey almadık dedim.
elindeki bornuzu üstüme attı manyak karı.
bi de annemin ördüğü küçücük bir yelek vardı bu ne böyle dedi.
uyuz kendi bişey yapmış gibi eleştiriyor. annemin ördüğü örgüleri falan hiçbirini göstermedim bende.

hayret birşey canım yaaa... bebiş için bir şeyler almamış mı??? bu ne rahatlık anlayamıyorum... :26:
senin karnın burnunda bir de hizmet etmişsin canım ya maşallah sana...
sen ona çok güzel jest yapmışsın marifetli bacım..
umarım utanma belasına o da birşeyler yapar artık...
sen içini ferah tut.. Rabbim herşeyi görür. sen sabrının mükafatını da verecektir ben buna inanıyorum...

Büyük gecmis olsun hayatım.inan gelecekleri gün diyecektim beklenti icinde olma diye cok heveslenip beklediğin için tuttum dilim şişmedi mı ,olur mu hic
Boşver boş gelmeleri daha hayırlı hatta getirdiklerini yeyip içip gitmislerdir insallah.

Sorunun cevabına gelince;
Ya arkandan konuşmuş,
Yada yüzüne diyemeyecegi bir hallerde(galiba hiçbir hazırlık yok)

arsız hırsız ev sahibini bastırır diye buna deniyor herhalde...
hem birşey almayıp hem de utanmadan laf mı söylüyor????
boşver sen de, gösterme ona nazar değmesin...
sen de eşine hafiften belli et bozulduğunu... çok da birşey demeden... haklı, mağrur, gururlu..
ne diyeyim bacım sabret... sabrın sonu selamet olacak inşallah...

yine kayınvalidem "oğlum çok mu meşgulsün haftada bir arıyorsun
hadi sen çalışıyorsun dertsizin senden daha çok işi var anlaşılan".
hiç duymadım kulaklarımı salladım cevap vermeye tenezzül etmedim.

aradan 5 dk geçti. doğumu onların memlekette yapçakmışım.
eşim benden önce HAYIR dedi kesin ve net bi şekilde DOĞUM BURDA OLACAK dedi.
aileler konuşmuyor zaten. bi de oraya gidicem lafa bak.
annem tansiyon, şeker hastası acillik olsun yanıma gelemedi diye.

bugünde "dertsiz perdeleri yıkayacak mısın? yıkıcam dedim.
nasıl yapacaksın kadın çağırıcam dedim. sus pus bişey demedi.
sonra eşime döndü yine.
ehhh sen artık kendine başka oda ayarla dedi.
eşimde niyeymiş dedi.
eee çocuk ağlıcak seni uyandırcak uyuyamayacaksın dedi
anne çocuk benim çocuğum kendi çocuğumdan mı rahatsız olucam
bende babasıyım bende bakıcam tabiki dedi.
düşünceye bakın yaaaaa.....

bu arada doğuma cümbür cemeat geliyorlar
(muhteşem üçlü kayınvalide, kayınbabam, kaynım)
apartmandaki komşuları, akrabaları yatılı bebek görmeye gelcekmiş
yandım ben yandım,

Hayirdir insallah kaynın neci?sacmaliga bak yan yengesi gibi.
Üstüne atması komedi tam yasına uygun hareketler cingiragi,emziği eksik kadının.hirsindan ağlayabilirdi.
Annemlerin ilk torunu cok hevesliler deseydin.onlar birde dogum için gerginlerdir.annenlerle pisti olacaklar ya şimdiden fenalık gelmiştir.hele menapozluysa yazık kocasının derisini bile yuzebilir.
İsim için birsey olmadı mı?olmustur da ne şekil oldu

Aslında benim de canım çok sıkkın... dün doktordayken tansiyonum yüksek çıktı.. :2:
dinlenmeyle düzeldi ama malesef preeklemsi riski var... son haftalarda olması başta olmasından nispeten iyi ama olmaz inşallah.. idrar testi verdik.. onda problem yok.. nst'de iyi...
ama doktor evde yatacaksın dedi... sürekli tansiyon ölçüyoruz.. bir de suyumuzda da azalma var.. zaten çok su içiyordum ama eksilmiş yine de... :2: iki hafta öncesine kadar oğluşun kilosu önde ve iyi gidiyordu ama bu hafta neredeyse hiç kilo almamış... kiloyu çok baz almasam da insan yine de üzülüyor...
dışarda yapmak istediğim şeyler vardı ama doktor kesinlikle olmaz wc hariç kalkma dedi...
eşyalarım hazır ama çantaya koymadım daha... tansiyondan dolayı erken doğum olabileceği için yarın annem gelince bitireceğim onu da....
salı günü tekrar kontrole gideceğiz... Allahım inşallah iyi ve hayırlı haberler almayı nasip eder..
Rabbim cümlemizin bebeğini sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin...

canım vallahi bana yapılanlar başkasına yapılsaydı inanki dönüp bakmazdı bile.
eşimin ailesi diyorum, ben üzersem eşimde üzülür diyorum ama nafile.
ben hayatımda bu kadar bencil insanlar görmedim.
bu saatten sonra yapmasın hiçbişey istemiyorum.
benim konuşmadığımız dayımın eşi bile anneannemden bir çanta dolusu kıyafet göndermiş.
duyunca çok sevindim bunları götür demiş.halamlar teyzemler kuzenlerim hepsi hazırlık içinde
bebek çikolatamız bile hazır süslü sepette. bunlar babaanne dede olcak.
kayınbabam diyor ki bi de 5 yaşına gelince onlar bakacakmış bize vermicekmişler.
alaylı bir şekilde güldüm sadece.rabbim onlara beni mumla aratsın. bekar kaynımda görsünler herşeyi.

ah voltajım söyleseydin kız. vallahi umutlanmazdım o zaman. portakal suyu sıktım sadece portakallar bitti.

benim eşim bayramda bile ailemi aramadığı zamanlar oldu. ama benim ailem ağzını açıp bir kez bile bişey demedi. eşim aradaki farkı çok iyi biliyor da atsan atılmaz satsan satılmaz....

canım sen moralini bozma bebekte etkilenmesin. artık sonlara yaklaştıkça bir sürü şey çıkıyor. doktorun ne diyorsa onu yap tatlım. rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.

canım sen onu duymamazlıktan gelmeye devam et... zira onuştuklarında ciddiye alınacak hiçbirşey yok...
hem hiçbir şey yapma hem de nereye saldıracağını şaşır... yapılanları görünce serseri mayına dönmüş desene..
anneni de tembihle onlardan önce gelip yerleşsinler...
ne demek öyle bebek görmeye yatılı misafir... bu duruma sen değil ama eşin muhakkak müdahale etmeli güzelim...

Dertsizim,bu kadın sanırım size olan kıskançlığı bebeğe çevirmiş.kesinlikle yanına bırakıp tuvalete dahi gitme.
Ve sana sunu söyleyeyim sadece bebeğe oğlunun yanında sevme kucağına alma vs çabasına girecek.hatta dertsiz bana güvenmiyor vs diye çamur yapacak.
Değil bes yasında bakmak 5 dk dayanmazlar.
Zaten senin ona ihtiyacın yok.ailen var esın var.ve lütfen ailesine kızıp eşini yargılama.devamli anlatıp bezdirme sakın.az kaldı eşinin gozundeki perdenin kalkmasına cok az kaldı.

bunlarında ilk torunu sözde...
biz nişanlıyken anneme bebek kıyafetlerini kız tarafı alır demiş.
ama annem o dedi diye almıyor tabiki.
doğum nasıl olacak bilmiyorum canım ya... korkusu yetiyor zaten.
bir de bişey çıkacak diye sürekli tedirgin olucam.
isim konusu geçmedi hiç.
alınacak ne kaldı dedi. eşimde araba ve puset dedi.
puseti alalım dedi. kayınbabamda iyi ikimiz tutar taşırız dedi.
siz çanta mı diyorsunuz dedim. ben ona koyup çocuğumu taşımam dedim.
eşimde biz araba ve puset beğendik dedi.
doğumdan önce mi alıncak sonra mı dedi kayınvalidem.
eşim önce dedi. ne acelesi var dedi.borcunu bitiricem de o yüzden dedi.
ne kadar dedi. 600 civarında dedi. karı koca ikiside sus pus....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…