canım sen moralini bozma bebekte etkilenmesin. artık sonlara yaklaştıkça bir sürü şey çıkıyor. doktorun ne diyorsa onu yap tatlım. rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.
1,5 saatlik mesafede oturuyoruz canım. eşimin dayıları, teyzeleri bebek görmeye gelecekmiş yatılı kalcaklarmış. benim annem bizi rahatsız etmesinler gelen giden olmasın diye benim memleketimde mevlüt yapacak kırkım çıkınca. bu yine milleti toplayıp getirecek. ben nevresim mi ütülücem, yemek mi yapıcam, temizlik mi yapıcam, çocuğuma mı bakıcam. şu an var ya halımı görmeniz lazım. hepsinde bacak sallama, ayakları yere sürme huyu var. krem rengi halım simsiyah. siyah çoraplar halıya geçmiş.gördükçe cinlerim tepeme çıkıyor. döküleni saçılanı gördükçe kafayı yerim ben.canım sen onu duymamazlıktan gelmeye devam et...zira onuştuklarında ciddiye alınacak hiçbirşey yok...
hem hiçbir şey yapma hem de nereye saldıracağını şaşır... yapılanları görünce serseri mayına dönmüş desene..
anneni de tembihle onlardan önce gelip yerleşsinler...
ne demek öyle bebek görmeye yatılı misafir... bu duruma sen değil ama eşin muhakkak müdahale etmeli güzelim...
yok canım eşime anlatmıyorum. şunu dediler bile demiyorum. zamanında o hatayı çok yaptım. senin ailen diye çok başladım lafa. ama haklıyken haksız duruma düştüm. susuyorum şimdi. rabbim büyük, allah benim içimi de biliyor onları da. kayınvalidem hemşire ya bi de eminim çok şeye karışacak. işte o zaman lafı yapıştırıcam. 5 senedir bu yüzden, sizin anlayışsızlığınız yüzünden çocuk yapmadık dicem.Dertsizim,bu kadın sanırım size olan kıskançlığı bebeğe çevirmiş.kesinlikle yanına bırakıp tuvalete dahi gitme.
Ve sana sunu söyleyeyim sadece bebeğe oğlunun yanında sevme kucağına alma vs çabasına girecek.hatta dertsiz bana güvenmiyor vs diye çamur yapacak.
Değil bes yasında bakmak 5 dk dayanmazlar.
Zaten senin ona ihtiyacın yok.ailen var esın var.ve lütfen ailesine kızıp eşini yargılama.devamli anlatıp bezdirme sakın.az kaldı eşinin gozundeki perdenin kalkmasına cok az kaldı.
Dyteda,
Canım benim 2 gebelikte de yuksek tansiyonla ugrastim.oglumda doguma engel olacak sekilde oluyordu ama ne gariptir ki oğlum 42 haftalık bir bebekti:))
Bu gebelikte de yine yükseldi 14 e kadar normal sayılır dediler ama ben vahim bir olay sonucu 16 ve 18 i gözümle gördüm.
Suan şükür yalnız devamlı limon yedim suyunu iç demislerdi günlük coraspin kullandım ben limonu kabuguyla yedim.
Ayaklarımı asla aşağı sallayamadim.hep yukarda.birde kapalı yerde durmadım hic zemheride bile balkon kapısı acik devamlı hava aldım.beliki fayda bunlardandi.
Su anda cok düşük :)) 8-4 en yuksek 9-5,
ooo canım daha öncede söyledim burda. bi de diyor ki kız tarafı kayınvalideye, kayınpedere, kayna kıyafet alırmış. sizin oğlan benim kızı hamile bıraktı alın bunları da siz giyin dicek bi de benim ailem. bizde sadece damada alınırmış annem hayatta bohça hazırlamam onlara diyor.dertsiz canım valla ben de voltajın söylediğine katılıyorum.... sana olan kıskançlığını bebişe çevirmiş gibi..
daha nişanlıyken tedbirini de almış yuh diyorum.. ne demek kız tarafı herşeyini alır???
o neciymiş??? bebek gökten vahiy yoluyla mı inmiş senin karnına??? tövbe tövbe....
iyi geceler, tatlı rüyalar canım.Dertsizim, Voltajım ben yatağa doğru yol alıyorum canlar.... umarım uyuyabilirim..
Dertsizim sen sakın onlara fazla fırsat verme... özellikle akraba boyu yatılı durumlar için sen lohusasın yapamıyorum de.. sen yaptıkça kimse seni takdir etmeyecek ancak daha fazla yoracaklar unutma ve ne olur o güzel kalbini ferah tut... Allahım bir kapı açacaktır eminim... dua edeceğim senin için...
Hayırlı geceler.. Allah rahatlık versin...
ooo canım daha öncede söyledim burda. bi de diyor ki kız tarafı kayınvalideye, kayınpedere, kayna kıyafet alırmış. sizin oğlan benim kızı hamile bıraktı alın bunları da siz giyin dicek bi de benim ailem. bizde sadece damada alınırmış annem hayatta bohça hazırlamam onlara diyor.
söz konusu çocuğum olunca ortalığı yıkarım ben de kimse kusura bakmasın.
eşime de diyorum kimse öpmicek şimdiden tembihle.
karga tulumba kimsenin kucağına çocuk vermem.
ben çok gıcık bir anne olucam biliyorum.
esracım gurbette de olsan yanında seni unutmayan arkadaşların olduğu için çok şanslısın. herşey çok güzel olmuş. bebeğimiz kıyafetlerini güle güle giysin.
kızlar bende size annemin işlediği pike takımını göstereyim.pike takımımız ve süs yastığımız.
Eki Görüntüle 653923 Eki Görüntüle 653924
ikinizden de foto isteriz...
:
çay faslından sonra kayınvalidem neler aldınız getir bakalım dedi
bende hepsini yıkadım, ütüledim, yerleştirdim şifonyerden bakın dedim.
şifonyer mi aldınız dedi. annemler büyüyen beşiklerden aldılar dedim.
suratı bir bozuldu anlatamam.
kayınvalidem, kaynım, kayınbabam biz yatak odasına girdik.
kayınvalidem niye böyle aldınız diyor. eşimde biz bunu beğendik dedi.
kayınvalidem bizde alırdık dedi. (lafta sadece)
şifonyeri açtı. amanda aman bornozuna, badilerine bak şunun diyor.
bornozu açtırdı ne kadara aldınız dedi? bilmiyorum dedim.
niye bilmiyon dedi. izinde bursaya gittiğimizde annem sen beğen ben ödücem dedi.
bütün kıyafetlerini annem aldı. biz sadece 5 tane tulumdan başka bişey almadık dedim.
elindeki bornuzu üstüme attı manyak karı.
bi de annemin ördüğü küçücük bir yelek vardı bu ne böyle dedi.
uyuz kendi bişey yapmış gibi eleştiriyor. annemin ördüğü örgüleri falan hiçbirini göstermedim bende.
yine kayınvalidem "oğlum çok mu meşgulsün haftada bir arıyorsun
hadi sen çalışıyorsun dertsizin senden daha çok işi var anlaşılan".
hiç duymadım kulaklarımı salladımcevap vermeye tenezzül etmedim.
aradan 5 dk geçti. doğumu onların memlekette yapçakmışım.
eşim benden önce HAYIR dedi kesin ve net bi şekilde DOĞUM BURDA OLACAK dedi.
aileler konuşmuyor zaten. bi de oraya gidicem lafa bak.
annem tansiyon, şeker hastası acillik olsun yanıma gelemedi diye.
bugünde "dertsiz perdeleri yıkayacak mısın? yıkıcam dedim.
nasıl yapacaksın kadın çağırıcam dedim. sus pus bişey demedi.
sonra eşime döndü yine.
ehhh sen artık kendine başka oda ayarla dedi.
eşimde niyeymiş dedi.
eee çocuk ağlıcak seni uyandırcak uyuyamayacaksın dedi
anne çocuk benim çocuğum kendi çocuğumdan mı rahatsız olucam
bende babasıyım bende bakıcam tabiki dedi.
düşünceye bakın yaaaaa.....
bu arada doğuma cümbür cemeat geliyorlar
(muhteşem üçlü kayınvalide, kayınbabam, kaynım)
apartmandaki komşuları, akrabaları yatılı bebek görmeye gelcekmiş
yandım ben yandım,
Aslında benim de canım çok sıkkın... dün doktordayken tansiyonum yüksek çıktı.. :2:
dinlenmeyle düzeldi ama malesef preeklemsi riski var... son haftalarda olması başta olmasından nispeten iyi ama olmaz inşallah.. idrar testi verdik.. onda problem yok.. nst'de iyi...
ama doktor evde yatacaksın dedi... sürekli tansiyon ölçüyoruz.. bir de suyumuzda da azalma var.. zaten çok su içiyordum ama eksilmiş yine de... :2: iki hafta öncesine kadar oğluşun kilosu önde ve iyi gidiyordu ama bu hafta neredeyse hiç kilo almamış... kiloyu çok baz almasam da insan yine de üzülüyor...
dışarda yapmak istediğim şeyler vardı ama doktor kesinlikle olmaz wc hariç kalkma dedi...
eşyalarım hazır ama çantaya koymadım daha... tansiyondan dolayı erken doğum olabileceği için yarın annem gelince bitireceğim onu da....
salı günü tekrar kontrole gideceğiz... Allahım inşallah iyi ve hayırlı haberler almayı nasip eder..
Rabbim cümlemizin bebeğini sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin...
Canım mesajını görünce cevap vermeden çıkamadım...
yuh diyorum kv bir kere daha...
annen en doğrusunu diyor bizlerde damada da birşey yapılmaz doğumda... sadece anneye ve bebeğe yapılır...
o annene bunları derken annen de ona bizde de doğum olunca kayınvalide geline 10 tane burma bilezik takar deseymiş keşke...
böyle bizde şu olur bu olur diyenlere en iyi cevap söylediklerinin 10 katını onlara iade etmek...
kadın resmen herşeyi bedavaya getirmeye çalışıyor...
ve son birşey daha sen o güzel kalbinle çok iyi bir anne olacaksın hiç şüphen olmasın...
canımızı sıkmadın.. hakkımız varsa helal olsun canım...
canımmm dilerim yoluna girer hiiiiiiç bir sorun da çıkmaz üzme sen kendini bak idrar ii nst de ii olduğuna göre bebişimiz ii... sıkma sen kendini keyif yap evde kalkma hiç... nasılolsa kalksanda işler bitmiyor yatsanda
kızlar bende size annemin işlediği pike takımını göstereyim.pike takımımız ve süs yastığımız.
Eki Görüntüle 653923 Eki Görüntüle 653924
beğene tıklamak yetmedi canım ya ayakta alkışlamak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?