2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
canım sen moralini bozma bebekte etkilenmesin. artık sonlara yaklaştıkça bir sürü şey çıkıyor. doktorun ne diyorsa onu yap tatlım. rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.

sağol canım bozmamaya çalışıyorum.. normal doğum tarihi 13 nisandı sezeryan olacağı için 4 nisan diye istiyordum... umarım nisan ayına varırız.. içim daha rahat edecek o zaman...
hep konuşuyorum oğluşla... annem en azından 1 nisan'ı bekle diyorum... herşeyin hayırlısı Allahtan...

canım anladığım kadarıyla sen çok fedakar bir insansın.. yaptıklarının karşılığını muhakkak alırsın... tabi onlar da yaptıklarının ve çektirdiklerinin karşılığını alırlar... herşey Allah'tan... senin kalbin güzel... bu bile yeter...
yapacağın en güzel şey kulağının birini kapatmak ve eşinle kötü olmadan bazı şeyleri ona söyletip, yaptırman...
her zaman verici olmak iyidir ama bazen çekirdek ailen için daha sert olmak zorunda kalıyorsun... sen de gerekirse bebiş için ağzını açıp lafını esirgemeyeceksin...

Dyteda,
Canım benim 2 gebelikte de yuksek tansiyonla ugrastim.oglumda doguma engel olacak sekilde oluyordu ama ne gariptir ki oğlum 42 haftalık bir bebekti:))
Bu gebelikte de yine yükseldi 14 e kadar normal sayılır dediler ama ben vahim bir olay sonucu 16 ve 18 i gözümle gördüm.
Suan şükür yalnız devamlı limon yedim suyunu iç demislerdi günlük coraspin kullandım ben limonu kabuguyla yedim.
Ayaklarımı asla aşağı sallayamadim.hep yukarda.birde kapalı yerde durmadım hic zemheride bile balkon kapısı acik devamlı hava aldım.beliki fayda bunlardandi.
Su anda cok düşük :)) 8-4 en yuksek 9-5,

1,5 saatlik mesafede oturuyoruz canım. eşimin dayıları, teyzeleri bebek görmeye gelecekmiş yatılı kalcaklarmış. benim annem bizi rahatsız etmesinler gelen giden olmasın diye benim memleketimde mevlüt yapacak kırkım çıkınca. bu yine milleti toplayıp getirecek. ben nevresim mi ütülücem, yemek mi yapıcam, temizlik mi yapıcam, çocuğuma mı bakıcam. şu an var ya halımı görmeniz lazım. hepsinde bacak sallama, ayakları yere sürme huyu var. krem rengi halım simsiyah. siyah çoraplar halıya geçmiş.gördükçe cinlerim tepeme çıkıyor. döküleni saçılanı gördükçe kafayı yerim ben.

yok canım eşime anlatmıyorum. şunu dediler bile demiyorum. zamanında o hatayı çok yaptım. senin ailen diye çok başladım lafa. ama haklıyken haksız duruma düştüm. susuyorum şimdi. rabbim büyük, allah benim içimi de biliyor onları da. kayınvalidem hemşire ya bi de eminim çok şeye karışacak. işte o zaman lafı yapıştırıcam. 5 senedir bu yüzden, sizin anlayışsızlığınız yüzünden çocuk yapmadık dicem.

dertsiz canım valla ben de voltajın söylediğine katılıyorum.... sana olan kıskançlığını bebişe çevirmiş gibi..
daha nişanlıyken tedbirini de almış yuh diyorum.. ne demek kız tarafı herşeyini alır???
o neciymiş??? bebek gökten vahiy yoluyla mı inmiş senin karnına??? tövbe tövbe....

sağol canım.. beni korkutan en yakın arkadaşımın preeklemsi nedeniyle bebeğini 800 gram gibi bir şekilde doğurması örneğiydi...:18:
inan çok üstünde durmamaya çalışıyorum... ama hem safra atakları hem tansiyon hem de su azalması üst üste olunca moralimi bozdu...
meslek icabı zaten diyet konusunda sıkıntı yok ama diğer önerilerini yapacağım... Allah razı olsun... inşallah bana da faydası olur...

ooo canım daha öncede söyledim burda. bi de diyor ki kız tarafı kayınvalideye, kayınpedere, kayna kıyafet alırmış. sizin oğlan benim kızı hamile bıraktı alın bunları da siz giyin dicek bi de benim ailem. bizde sadece damada alınırmış annem hayatta bohça hazırlamam onlara diyor.

söz konusu çocuğum olunca ortalığı yıkarım ben de kimse kusura bakmasın.
eşime de diyorum kimse öpmicek şimdiden tembihle.
karga tulumba kimsenin kucağına çocuk vermem.
ben çok gıcık bir anne olucam biliyorum.

Dertsizim, Voltajım ben yatağa doğru yol alıyorum canlar.... umarım uyuyabilirim..

Dertsizim sen sakın onlara fazla fırsat verme... özellikle akraba boyu yatılı durumlar için sen lohusasın yapamıyorum de.. sen yaptıkça kimse seni takdir etmeyecek ancak daha fazla yoracaklar unutma ve ne olur o güzel kalbini ferah tut... Allahım bir kapı açacaktır eminim... dua edeceğim senin için...

Hayırlı geceler.. Allah rahatlık versin...

iyi geceler, tatlı rüyalar canım.
gece gece kafanızı şişirdim valla hakkınızı helal edin.
duan içinde allah razı olsun tatlım.ben senin için miniğimiz için dua edicem.

kimse gelmeden izin alıp memlekete götürmem lazım eşimi.
gelen kayınvalideme bebek görmeye gelsin

Canım mesajını görünce cevap vermeden çıkamadım...
yuh diyorum kv bir kere daha...
annen en doğrusunu diyor bizlerde damada da birşey yapılmaz doğumda... sadece anneye ve bebeğe yapılır...
o annene bunları derken annen de ona bizde de doğum olunca kayınvalide geline 10 tane burma bilezik takar deseymiş keşke...
böyle bizde şu olur bu olur diyenlere en iyi cevap söylediklerinin 10 katını onlara iade etmek...
kadın resmen herşeyi bedavaya getirmeye çalışıyor...
ve son birşey daha sen o güzel kalbinle çok iyi bir anne olacaksın hiç şüphen olmasın...
canımızı sıkmadın.. hakkımız varsa helal olsun canım...

Son düzenleme:
esracım gurbette de olsan yanında seni unutmayan arkadaşların olduğu için çok şanslısın. herşey çok güzel olmuş. bebeğimiz kıyafetlerini güle güle giysin.

kızlar bende size annemin işlediği pike takımını göstereyim.pike takımımız ve süs yastığımız.

İyi geceler canlar..

Yeni hafta hayirlarla gelsin.. İnsallah sorunsuz geciririz gunlri.. Ben artik cok yorgun hissediyorum kendimi.. Hele su asagidaki kemik agrisi yok mu deliricem..

Çok güzel annenin eline sağlık bebeğin sağlıcakla gelsin gülegüle kullansın.

kız deseydin ya hiçbir şey yapmamaktan iyidir diye... ay o bornozu alıp geri suratına çarpasım geldi valla

komşu ve akrabalar yatılı bebek görmesi yok deve...

canımmm dilerim yoluna girer hiiiiiiç bir sorun da çıkmaz üzme sen kendini bak idrar ii nst de ii olduğuna göre bebişimiz ii... sıkma sen kendini keyif yap evde kalkma hiç... nasılolsa kalksanda işler bitmiyor yatsanda

beğene tıklamak yetmedi canım ya ayakta alkışlamak istiyorum

Günaydın güzel anneler ve onların baldan tatlı bebişleri ....
Hayırlı, sağlıklı ve güzel bir gün olsun inşallah....

sağolasın canım... devirdim totoyu yatıyorum... dün kocişe bir sürü iş yaptırdım... kıyamam öyle yoruldu ki en son dayanamayıp karıcım bir haftalık işi bana bir günde mi yaptırıyorsun dedi... yok hayatım olur mu kıyamam sana dedim....

kızlar bende size annemin işlediği pike takımını göstereyim.pike takımımız ve süs yastığımız.
Eki Görüntüle 653923 Eki Görüntüle 653924

dertsizim annenin ellerine yüreğine sağlık... çok güzel olmuş... kv görmesin ama çatlar yine kıskançlıktan....

beğene tıklamak yetmedi canım ya ayakta alkışlamak istiyorum

sağol canım ama inan kendime yapılmış gibi geldi.. dertsizin temiz yüreğini ve annesinin hanımefendiliğini kullanıyor kv.... al sana cevap denmeli bazen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…