geçmiş olsun canım
bende de her akşam yattığımda mutlaka oluyor, kalbim öyle hızlı atıyo ki çıkacakmış gibi. biraz doğrulup düzenli nefes alıp vermeye çalışıyorum, su içiyorum filan geçiyor. aynı kalbim ağzıma gelecekmiş gibi sanki.
bu ctesi doktora gittiğimde sorucam ben de. inş. önemli bişi değildir.
aynen bende de sıkıntı var
nts de sancılar çıkıyor iki günde bir serum yiyorum 6*1 nidilat kullanıyorum anlayacağın doğmasın diye uğraşıyoruz
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Geçmiş olsun canım.
Kanamam olduğunda dört gün hastanede kalmıştım bana da sürekli serum ve nidilar vermişlerdi. Günde 2 kere de nst çekiyorlardı. Nidilatı internetten araştırdığımda kasılmaları engellediği yazıyordu sonra bir hemşire arkadaş tansiyon ilacı olduğunu söyledi. Senin tansiyonun yükselmiş demek ki sana söylememişlerdi panik yapma diye dedi. Şaşırdım, senin bilgin var mı?
tşkler cnm yok tansiyonum hep normal
kasılmalar oluyormuş benim hissetmediğim. kasıklarım ağrıyordu ara ara öyle ntsye girdimki 73 lerde 5 dk da bir kasılma çıktı o gece hastane de kaldım 6 kere nstye girdim 20 dk arayla nidilat 2 kere serum... öyle 30 lara indi.
geçen haftada çıktı 2 kere hem özelde hemde ssk çektirdim. onlarda da serum yedim
bugünde gideceğim ama hiççç gidesim yokyine aynıları olacak önce nst sonra serum sonra yine nst offf. tabii düşerse bu iyi ihtimal.
sanada çok geçmiş olsun senin durumun düzeldi mi?
hadi ya, ayyyy ne kötü ya, bulabilirasen paylaşsana canım ya, 2 gün 2 gündür yansın istemiyorum ya ne saçma ya, arada hasta olamıycakmıyız ya
Sağ ol canım :) Baktığım yerde sadece bu harfler vardı. O kadar sayfa baktım ama başka rastlamadım. Eksik olanları da kendim çıkarmaya çalışacağım. İki harfimiz orada var zaten ikisini de ben bir şekilde uydururum diye düşünüyorum
ya kızlar bişe sorucam,
ben 36 hafta dolana kadar çalışmak istiyodum , 37.haftada da 3 gün mazaret iznimi kullanıp, son 2 gün de grip falan bişe için rapor almayı düşünüyodum, en yakın arkadaşım da insan kaynaklarında onla böle karar vermiştik, ama şimdi aklıma geldi, burda sanki öle bişe konuşmuştuk hastalık yüzünden çalışabilir raporu aldıktan sonra rapor alamıyomuyuz?mazaret izni kullanabiliyo muyuz peki?bir de 37.haftada p.tesi salı çarşamba mazaret izni kullanıp, perşembeden itibaren doğum iznimi başlatsam doğum sonrasına aktarımı nası olucak?kafanız karıştı mı ya ama nası yapıcam ben?
Sağ ol canım,
Kanama iki gün sürdü kesildi sonra bir sabah tekrar oldu. O sebeple doktor bayağı tuttu, hastanede bunaldım da kaçtım yoksa bir gece daha da yatıracaktı. Şimdi evde dinleniyorum, bıçak gibi sancılar oluyor bazen bugün de alt tarafta ağrı var nedense.
25 Mart'ta gideceğiz doktora ama ağrım olursa beklemem o kadar.
Maşaallah canım:)
Ne güzel, birilerinin mutlu olduğunu görmek iyi geliyor.
Bana da bugün her şey batıyor nedense :S Ütü yapmam lâzım bütün kıyafetlerim yıkandı. Dün akşam gideceğimiz bebek ziyareti yarına ertelendi Allah'tan yoksa dün de hiç ütü yapacak hâlim yoktu.
Şu an acayip bıçaklar saplanıyor kasıklarıma, karnıma. Alt tarafta da bir ağrı var ki. Adet sancılarım geliyor :S
Canım ben yazdım sandim bu cümleleri o derece aynı yanidün gece de uyuyamadım, Allah'ım soluma yatmaya çalışıyorum ama e yeter gari , totomun sol yanı isyan etti, sürekli kendimle kavga halindeyim, sol yanımda kaliyim kaliyim diye ama yok, vücut artık sağda rahat ediyo, ya da hiç bi tarafta etmiyo, ne bilem, pamukların üstünde uyusak ya:)
günaydın kızlar,
ben yarım saat sonra iş görüşmesine gidicem.
mezo, hanipeks canlarım çerçevenin siparişini verdim. birde tüllü puantiyeli sepet siparişi verdim.
cuma ya da cumartesi elimde olacak inşallah. kadın etiket için isim istiyor eşim osman diyor ya...
isim belli değil dedim etiketin şablonunu istedim bakalım gönderecekler mi?
tunanecc canım az kaldı biraz daha dayan tatlım. kızın seni çok telaşlandırdı.
voltaj, görkemre ve oftelyam ben size uyku göndereyim mi?bıraksanız akşama kadar uyurum.
Günaydın kızlar... Aslında bana çoktan günaydında geçmişi okumaktan anca yazabildim.. Biliosunuz bende 2 çocuk daha war biri 3 diğeri 1.5 yaşında.. Şimdi bide bu oldumu kadro tamamgece zaten kemik ağrısından we artık patlicak gibi duran göbeğimden geç yatıorum.. Sabahta bu weletler erkenden uyanıp başıma geçiolar anne kalk hadi diye.. Biri süt diye ağlıyo biri pepe aç diye ağlıyo Allah bana kolaylık wersinn 3. de oldumu yandım bittim bennn.. Şimdi uyumak warken oturdum pepee izliorm
dün akşam 10 da öyle nefessiz kaldım ki eşime yalvardım pencereleri açalım diye,arkama bir yastık daha koydu o kadar; anlamıyor işte
Kızlar dün akşam bir arkadaş yazmıştı buraya, çatı muayenesinden sonra kanaması olmuş.
Birkaç şey daha duymuştum bu konuda, acaba böyle bir tehlikesi var mıdır?
Aklıma takıldı, tecrübeli arkadaşlar ne dersiniz?
Bu sabah kocişkomu geçiremedim çok uykum vardı (gece uyuyamadığım için tabiki), kendi kendine gitti garibim.
Uyanıp mutfağa girdim, baktım bir bardak portakal suyu sıkmış bırakmış bana :)
Dün kurabiye yapmıştım, çok seviyor sabahları fln yesin diye.
Kalan son hamur parçasından da kalp yapıp, öyle pişirmiştim.
Kalp kurabiyenin yarısını yemiş, yarısını da en üstte bana bırakmış.
Kalbimin yarısısın diyor yanimutluyum bugün hemde çoooook :)
hehe hep boyle denir hatta doğur kucağına al hemen birdaha yapayım dersinMezos .!.:Sen ve voltajimmm idolümsünüz :)) hele su cocuk bı kolay doğsun sütten kestiğim an yenisini yapıcam ne güzel birlikte büyür giderler.. Nasip olursa 3 istiyorum bende ama bu yastan sonra ara verirsem hayatta yapamam . O yüzden arayı uzatmamaliyim. Kardeşlik gibisi var mı be.. Erkek kardesim bile doğumum için benden cok strese girdi ..
canım link bu, örnek 5'e bakarsan senin durumun gibi.
Adalet Bakanlığından Doğum İzni Açıklaması
ama bu devlet memuru için sanırım bi de tarihi biraz eskiymiş ama kanun değişmedi bildiğim kadarıyla.
benim de benzer bi durumum var, geçen yıldan kalan 1 hafta yıllık iznim var, 36.haftamda bu yıllık iznimi kullanıp 37de raporumu almayı planlıyordum. şimdi araştırırken aynı seninki gibi yıllık izin de doğum sonrası izinden düşülür yazıyor. çıldırıcam yaa ben o izni sırf bu günler için saklamıştım, şimdi 1 hafta daha işe gelmek zülüm olcak
sgk.lıya farklımıdır ki? ben telefonla görüşmeyi düşünüyorum. bir numara vardı danışma hattı diye, inş. biliyorlardır.
İ ve Z kolay zaten :)
​Kısa süreli rapor alabiliyorsun ama kendi dr undan değil. Kendi dr un her ne sebeple verirse versin doğum iznin başlamış oluyor. Sağlık ocağından grip vs gibi bir nedenle alabilirsin, doğumla ilgisi olmamalı.
Canım ben yazdım sandim bu cümleleri o derece aynı yani( soluma uzun süre yatmiycam doğumdan sonra ağırlığımı cekemiyo artık
Senin için hayırlısı olsun. Olursa kesin bakıcı ayarla sakın yine yufka yüreğine yenilip teklifleri kabul etme ,sakın o kv bırakma cocuğu . Cocuğa elbette iyi bakar ama sonra sana kim baksın
Sen ve voltajimmm idolümsünüz :)) hele su cocuk bı kolay doğsun sütten kestiğim an yenisini yapıcam ne güzel birlikte büyür giderler.. Nasip olursa 3 istiyorum bende ama bu yastan sonra ara verirsem hayatta yapamam . O yüzden arayı uzatmamaliyim. Kardeşlik gibisi var mı be.. Erkek kardesim bile doğumum için benden cok strese girdi ..
kızlar, özellikle tecrübeli anneler bebek arabası yada puset olarak neyi tavsiye ediyorsunuz. ben kararsızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?