- 2 Mart 2013
- 223
- 10
- 26
doktorum banada yazdı.bnmde kahverengi akıntım ve karın ağrım var ama nst de sancı çıkmıyor.3*1 verdi bana nidilat.ama prospektüsünü okudum gebelik kategorisi c yazıyo.gebeler kullanamaz yazıyo bide.aklımada takılmadı değil hani.kullanmıyorum bnde.acaba hiç değile gece yatarken 1 tane alsammı.çünkü çok baş dönmesi de yapıyomuş.evde bütün gün yanlızım.napsam karar veremedim.zararlı olsa bebek için.dr umuzda vermezdi herhalde dimi.
iyi akşamar,
doktora gittim bugün,nst düzgün çıktı,ultrason da iyi ama kordon hala 2 kez dolalı byunda,bu yüzden doktorum fazla riske gerek yok dedi ve doğum tarihine karar verdi..28 MART ta kızıma kavuşacağım inşallah..biraz erken ama sağlıklı olsun diyorum artık..
erzulum inşallah çok güzel geçer canım doğumun,Allah sağlılla kucağına almayı nasip etsin,kiloyu düşünmemeli artık bu durumda..
Dertsiz canım işin hayırlı olsun,herşey yolunda gider inşallah..
canım benim tansiyonum hep düşüktü,nidilat ağrılar için veriliyor,erken doğum riskine karşı..
ağrın hala çıktığı halde bir şey demiyorlar mı sana?? doğum tarihine falan karar verdiniz mi??
Bu hamilelik gerçekten kapalı bi kutuymuş insanın başına ne zaman ne gelecek hiç belli olmuyor kızlar...Hamileliğin 23 . haftasında ritm bozukluğu vardı onunla baya uğraştık şimdide suyum fazlaydı o da normale dönmüş ama bu sefer de başı büyük
Ölçümleri ise şöyle;
sat a göre 33+2 haftalık ultrasonda
bpd 92mm 37w4d
ac 289 mm 32w6d
fl 64mm 33w1d
doktorum bpd yani başçevresinin büyüklüğünü genetik birşey olacağını ultrasonda görünen kötü bişey olmadığını söyledi ama yine de takip altında tutmak gerekir dedi ben de kafama taktım çünkü başı büyük olursa normal doğum da hayal olur benim için...
ben yatak odasında uyuyor oluyorum, eşim de oturma odasında tv izliyor. Bebeğimin hareketleriyle uyanıyorum bi bakıyorum ki göbeğime elinin izi var hemen elini tutmaya çalışıyorum işaret parmağımı kavrıyor minicik elleriyle. Elleri göbeğimden çıkmıyor ama göbeğimin içindeyken tutuyor parmağımı göbeğimin derisi ne kadar esnekse artık. Sonra ben koşa koşa eşimin yanına gidiyorum elini göstermeye, hem korkmuş hem de şaşkın ve mutlu olarak. Bak hayatım diyorum. Babası da inanamıyor seviyor okşuyor. Sonra nasıl oluyor hatırlamıyorum tekrar yatak odama dönüyorum, sonra bebiş kucağıma geliyor nasıl olur doğmadan diyorum ya da doğurdum mu acaba doğurduysam ne kadar kolay doğum oldu şükürler olsun diyorum ama bi bakıyorum kordonu duruyor alttan bana bağlı hala, sonra birden bire bebeğim bana zarar vermeye başlıyor vuruyor yüzümü omuzlarımı tırmalıyor, yüzünü buruşturuyor gözlerini kısıyor. çok üzülüyorum kahroluyorum, demekki elimi sıkı sıkı tutuşu sinirindendi diyorum, çok korkuyorum. Sonra uyandım.
uyanınca da çok üzüldüm, burnumun kemikleri sızladı resmen, yavrum beni sevmeyecek mi şimdi?
iyi geceler kknın gece bekçileri
iş görüşmesi müdür tarafından olumlu bölge müdürünün kararı alınacak.
uzman yardmcılığı kadrosuymuş pozisyonda iyi fakat...
çalışma saatleri çok fazla akşam 9 a kadar kalıyorlarmış.
tek bayan ben olucam. 1 ay bekleriz diyorlar.1 ay sonra
el kadar yavrumu bırakıp nasıl giderim ki
sabah 8de süt sağıp bıraksam akşam 9a kadar ne yapar
ben ilçede oturuyorum banka merkezde arabayla gidip gelsem
hergün 40 tl yakacak.offf bilmiyorum ya...
şu an olumsuz olmasını diliyorum.
olumlu olupta gitmezsem kayınvalidemlerin dilinden kurtulamam.
çalışmıyorsun diye diye 3 yıl beynimi çürüttüler.
2 yıl ücretli öğretmenlik yaptımda dillerinden kurtuldum.
çerçeve siparişimi iptal ettiler kızlar.
benim istediğim attan toptancıda kalmamış.
başka bir attan yapalım diyorlar.
onu da eşim beğenmiyor.
bugün görüşmeden sonra merkezde kaldım eşim işe döndü.
tüylü müylü lohusa terliği aradım bulamadım.
3 tane daha lohusa tacı aldım.
nbbnin emzirme sütyenini 10 tlye, atletini de 15 tlye aldım.
bir de doğum sonrası toparlayıcı korse aldım bacaklardan göğüs altına kadar.
şerbet bardaklarını süslemek için kurdele falan aldım.
o yorgunluğun üstüne eve gelince şerbet bardaklarını koyacağım tepsiyi süsledim.
sağolsun eşimde yardım etti. tepsiyi kumaşla kapladık. kumaş saten olunca kayıp durdu.
bardaklarıda süsleyip sizin fikrinizi de alıcam.
günaydın kızlar sabah namazdan sonra az biraz kan gelmiş benden korktum şimdi bişey yok ama böle başına gelen var mı???
kendin nasıl yapacaksın ki ben orayı görmekte zorlanıyorum artık. gerçi sen tecrübeli hamişdin değil mi? halledersin heralde.[/QUOTE .!.:Cnm walla tecrübeli hamişim ama o an gelince tecrübe olmuyo wallabenim doğumlarımın ikiside aniden gerçekleştiği için ağda yapamadım aldım elime jileti pat çat kan rewan jiletledm kendimiii ama bunda öyle olsun istemiorumm.. Tertemiz hazırlıklı olmak istiormm.. Erkende yapmak istemiorm hmn çıkıolar çünkü.. Amaaan bu kadınlarınkide çekilicek şey değil yaa.. Erkeğe göre ne war yaptı çocuğu çekildi kenara.. Düşünsün analarrr yok doğum yok ağda yok dikiş yok sancı Düşündükçe deliriormm
hanipeks ne garip bi rüya, bebeğin elini tutmuşsun, kordonu hala sana bağlı falan... Sonuçta rüya yani gerçekle hiç bir alakası yok. üstelik bu bebecikleri biz doğuracağız, bizi sevmeyip kimi sevecekler.
o konuyu hiç sorma, bütün derdi çeken biz. onlar sadece doğumhanenin kapısında dokuz doğuracaklarının hesabını yapıyo, o da hikayede neyse...Cnm walla tecrübeli hamişim ama o an gelince tecrübe olmuyo wallabenim doğumlarımın ikiside aniden gerçekleştiği için ağda yapamadım aldım elime jileti pat çat kan rewan jiletledm kendimiii ama bunda öyle olsun istemiorumm.. Tertemiz hazırlıklı olmak istiormm.. Erkende yapmak istemiorm hmn çıkıolar çünkü.. Amaaan bu kadınlarınkide çekilicek şey değil yaa.. Erkeğe göre ne war yaptı çocuğu çekildi kenara.. Düşünsün analarrr yok doğum yok ağda yok dikiş yok sancı Düşündükçe deliriormm
aaa gerçek olacak değil ya...bilemiyorum ruh halim mantıklı düşünmekten alıkoyuyor beni malesef
eşinin yaptığı kabalık resmen ama böyle bişey için evden çekip gitmeye falan değmez, hamile halinle. sen niye gidiyosun ki üstelik evin içinde cezalandır onu. öyle şeyler yap ki vicdan azabından gebersin hamile halinle sana böyle davrandığı için.Geçmişi okuyup cevap yaza yaza geldim sonunda.
Kızlar, dün gece ilk defa ayrı uyuduk eşimle. Gündüz temizlik konusunda kalbimi kırmıştı zaten akşam da aileme gelen gidene laf etti. Ev için ihtiyacı olan almak istediğim çoğu şeyi gereksiz masraf olarak görüyor. Millete sorsan çift maaşız ama sürekli bunaltıyor beni para para para diyerek. Evlenmeden önce ne kadar bonkör ve anlayışlıydı :S Saatlerce ağladım ve yazdım yazdım yazdım defterime 6-7 sayfa içimi döktüm. Hem ağladım hem yazdım, hem de bebeğim etkilenmesin diye dua ettim. Çünkü beni en son yine üç kuruş için böyle ağlattığında kanamam olmuştu ve 2-3 gün sürmüştü.
Odada açtım kanepeyi uyudum, geldi, baktı ve gitti yatak odasında bir güzel uyudu. Sabaha kadar defalarca uyandım, rüyamda koca bir yılan gördüm ama tam hatırlayamsam da sanırım sonunda hakkından geldim yılanın :S KORKUNÇTU.
Sabah da işe giderken gelmiş beni öpüyor utanmdan.
İçimden şimdi ne geliyor biliyor musunuz? Aslında dün geceden beri planlıyorum. Bebişimin kıyafetlerini ve birkaç parça eşyamı valize koyup memlekete gitmek. Bunaldım burada zaten akraba yok, annemle olmak istiyorum. Doğumu memlekette yapmak istediğimi söylemiştim aylar önce onun için de bayağı bağırıp çağırmıştı, gelip almam sen gelene kadar. Nedeni orada doğru dürüst hastane ve doktor yokmuş, burada özel doktorumuz varmış vs vs. Bütün akrabalarım ve orada yaşayan insanlar doğuruyor hiçbirine de bir şey olmuyor.
Hem anne başka bir şey burada yalnızım gelecek tek kişi kayınvalidem annem de işten izin alabilirse ancak 1 hafta.
Şimdi evden çıkıp gitmek istiyorum(( Bir de not yazayım. ARAMA SAKIN diye.
Geçmişi okuyup cevap yaza yaza geldim sonunda.
Kızlar, dün gece ilk defa ayrı uyuduk eşimle. Gündüz temizlik konusunda kalbimi kırmıştı zaten akşam da aileme gelen gidene laf etti. Ev için ihtiyacı olan almak istediğim çoğu şeyi gereksiz masraf olarak görüyor. Millete sorsan çift maaşız ama sürekli bunaltıyor beni para para para diyerek. Evlenmeden önce ne kadar bonkör ve anlayışlıydı :S Saatlerce ağladım ve yazdım yazdım yazdım defterime 6-7 sayfa içimi döktüm. Hem ağladım hem yazdım, hem de bebeğim etkilenmesin diye dua ettim. Çünkü beni en son yine üç kuruş için böyle ağlattığında kanamam olmuştu ve 2-3 gün sürmüştü.
Odada açtım kanepeyi uyudum, geldi, baktı ve gitti yatak odasında bir güzel uyudu. Sabaha kadar defalarca uyandım, rüyamda koca bir yılan gördüm ama tam hatırlayamsam da sanırım sonunda hakkından geldim yılanın :S KORKUNÇTU.
İçimden şimdi ne geliyor biliyor musunuz? Aslında dün geceden beri planlıyorum. Bebişimin kıyafetlerini ve birkaç parça eşyamı valize koyup memlekete gitmek. Bunaldım burada zaten akraba yok, annemle olmak istiyorum. Doğumu memlekette yapmak istediğimi söylemiştim aylar önce onun için de bayağı bağırıp çağırmıştı, gelip almam sen gelene kadar. Nedeni orada doğru dürüst hastane ve doktor yokmuş, burada özel doktorumuz varmış vs vs. Bütün akrabalarım ve orada yaşayan insanlar doğuruyor hiçbirine de bir şey olmuyor.
Hem anne başka bir şey burada yalnızım gelecek tek kişi kayınvalidem annem de işten izin alabilirse ancak 1 hafta.
günaydın kızlarrr
bugün erkenciyim:)
hanipeks hiç üzülme rüyana, ben farkettimki hamilelikte çok rüya görülüyo ve hepsi çok inandırıcı geliyo, değişen hormonlardan sanırım, hem rüyalar bilinçaltı düşüncelerimiz, endişelerimiz, öle bişe olmıcak, hepimiz nası en çok ailemizi seviyosak senin bebişde öle olucak:))
morgökyüzü; bence hamileliğin etkisiyle erken karar verme, bunun geri dönüşüde war, o zaman zor olabilir, yinede sen bilirsin sonuçta, biz ne desek boş ama son günlerde diyorumki ben " lohusalık bunalımına doğurmadan başladım ben" , şimdiden kara kara düşünmeye başladım nası doğurcam, nası emzircem, nası bakıcam bu çocuğa, ya beceremezsem vs vs diye. böle bi ruh hali içinde öfkeyle kalkıp zararla oturma.. yanlış anlama beni nacizane fikrim.. kolay yuva kurulmuyo, bak hepimiz ne fedakarlıklarda bulunuyoruz:26:
o konuyu hiç sorma, bütün derdi çeken biz. onlar sadece doğumhanenin kapısında dokuz doğuracaklarının hesabını yapıyo, o da hikayede neyse...
aaa gerçek olacak değil ya...
eşinin yaptığı kabalık resmen ama böyle bişey için evden çekip gitmeye falan değmez, hamile halinle. sen niye gidiyosun ki üstelik evin içinde cezalandır onu. öyle şeyler yap ki vicdan azabından gebersin hamile halinle sana böyle davrandığı için.
ay dur bi öle olur mu hiç, hamilelik depresyonu diye bişe de var bence, olur öle, bana da oldu çok, öle hemen karar verilir mi, dur bi sen, olur öle hamileyken hormonlardan hormonlardan, sen düşünme hiçbişe, para tura olaylarını ben de çok takıyorum, hele martaa doğurursam kesin rehinim hastanede, eşimin ailesi onların dertleri falan ama napiyim, bu çocuk bi şekilde çıkıcak burdan işte, bak eşin anlamış hatasını kıyamamış sana öpmüş giderken, sakin ol canım, bu günler de geçicek inş., yavru kuşlarımıza kavuşucaz, eşinin yanı gibi olmaz ki annenin yanı , artık bitti o anne yanındaki devirler bence, evet hamileyken kıymetlerini daha iyi anlıyoruz ama bu çocukları da eşlerle birlikte yaptık, birbirimize kenetlenmemiz gerekn en güzel zaman
günaydın kızlar...
Bazılarımızın çatı muayenesi yapılmış bazılarımızında yakında olucak. Benimkinin normal olcağı kesin olduğundan çatu muayenesi yapmıo dr.. Ama son haftalarda açılma yumuşama vs. warmı diye bakıcak.. Ben ağdaya karar weremedim ne zmn yapsam diee. Şimdi yapsam erkenmi olur acaba.. Kendim yapıcam çünkü.. Yapanınız warmı ağdasını yada ne zmn düşünüosunuz..
dr'u arasan :26:afif karın ağrısı ve hafif bel ağrısı var... bebeğim de hareket ediyor... dün çok misafirim vardı acaba yorgunluktan mı??? bilemedim... şimdi baktım normal akıntım olmuş kan yok...
canım,adı üstünde rüya bu gerçek değil ki...niye üzüyosun kendini boş yere...hem rüyaların tersi çıkarmış derler...sen o vurmaları,sarılma olarak düşünben yatak odasında uyuyor oluyorum, eşim de oturma odasında tv izliyor. Bebeğimin hareketleriyle uyanıyorum bi bakıyorum ki göbeğime elinin izi var hemen elini tutmaya çalışıyorum işaret parmağımı kavrıyor minicik elleriyle. Elleri göbeğimden çıkmıyor ama göbeğimin içindeyken tutuyor parmağımı göbeğimin derisi ne kadar esnekse artık. Sonra ben koşa koşa eşimin yanına gidiyorum elini göstermeye, hem korkmuş hem de şaşkın ve mutlu olarak. Bak hayatım diyorum. Babası da inanamıyor seviyor okşuyor. Sonra nasıl oluyor hatırlamıyorum tekrar yatak odama dönüyorum, sonra bebiş kucağıma geliyor nasıl olur doğmadan diyorum ya da doğurdum mu acaba doğurduysam ne kadar kolay doğum oldu şükürler olsun diyorum ama bi bakıyorum kordonu duruyor alttan bana bağlı hala, sonra birden bire bebeğim bana zarar vermeye başlıyor vuruyor yüzümü omuzlarımı tırmalıyor, yüzünü buruşturuyor gözlerini kısıyor. çok üzülüyorum kahroluyorum, demekki elimi sıkı sıkı tutuşu sinirindendi diyorum, çok korkuyorum. Sonra uyandım.
uyanınca da çok üzüldüm, burnumun kemikleri sızladı resmen, yavrum beni sevmeyecek mi şimdi?
bana cmt günü çatı m. yapabilirim dediği için zor şer ağdamı yapıp gittim ama daha doğuma 4 hafta var diye yapmadı...2 hafta sonra yaparım dedi...eee o zamana fazla çıkmaz,nasıl alıcam? çıkanları makineyle falan mı alsam diye düşünüyorum :26: sonrasında da sık sık çıkanları alıyım,hepsinin çıkmasını falan beklemiyim diyorum...malum doğumun ne zaman olacağı belli değil,hazırlıksız yakalanmakta istemiyorum...senin gibi ne yapacağımı bilemez haldeyim anlaşılan...
dr'u arasan :26:
canım,adı üstünde rüya bu gerçek değil ki...niye üzüyosun kendini boş yere...hem rüyaların tersi çıkarmış derler...sen o vurmaları,sarılma olarak düşündemekki seni çok sevicek,sıkı sıkı sarılacak sana ne güzel
aynı şeyleri zaman zaman ben de yaşıyorum canım...çok şükür maddi anlamda bi sıkıntımız yok ama bazen bi şey alacağım ya da istediğim zaman eşim de aynı tepkileri veriyo ve ben de çok üzülüyorum...seni kendime o kadar çok benzettim ki anlatamam...geçip odada ağlıyorum,duygularımı yazıyorum senin gibi...ama yazdıklarımı eşime veriyorum okusun diye...çünkü ben onun karşısına geçip de konuşamıyorum ağlamaktan,kendimi savunamıyorum...okuyunca hatasını anlıyo eşim...ben üzüldüğümle kalıyorum maalesef...
sonunda istediğim oluyo ama ben üzüldükten sonra...
sen de yazdıklarını eşine ver,okusun,o zaman seni daha iyi anlar...zaten hatasını anlamaya başlamış ki sabah yanına gelip öpmüş seni...hemen kestirip atma öyle...
Canım moralini bozma böyle şeyler için her aile de oluyor sonuçta bu tarz şeyler kolay değil yaşadıklarımız ama eşin yanında olmadan da doğum yapman çok zor olur.Düşünsene böyle çekip gittin yanında eşinde yok doğuma alacaklar seni daha stres olacaksın.Bence ufak şeyleri büyütmeden oturup konuşun eşinle nacizane fikrim.Ya da söylediklerini hiç duymamazlıktan gel dön arkanı git.Birde canım herkesin annesi yanında değil sonuçta seninde olmadığında dünyanın sonu değil böyle düşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?