2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Canım bir zararı olsa doktorlarımız vermezdi. 4 gün boyunca hastanede bana sayamadığım kadar içirdiler. Erken doğurmak istiyorsan içmeyebilirsin :)

Canım benim de hep 9 a 6 çıkıyordu tansiyonum yani düşüktü. Sadece gece 12'de su gibi kanamam olunca acile gittiğimizde 15 e 8 çıkmıştı o da korkudan oldu sanırım.
Ben de kasılmalar için olduğunu okudum ama hemşire arkadaş öyle söyleyince şaşırmıştım.
Doğum tarihimiz bebeğimiz ne zaman gelmek isterse o zaman canım, normal istiyoruz bakalım kısmetse. Plesentada biraz yaşlanma var dedi bu gidişimde doktorumuz ama doplerde kan akışları normal çıktı çok şükür. Sıkıntı yok 2 hafta sonra gel dedi.
HEPİMİZE HAYIRLI DOĞUMLAR NASİP ETSİN ALLAH!!!

Canım benim arkadaşımın eşine de kafası büyük dediler ultrasonda ama bir şey olmadı. Normal doğurdu on gün oluyor. Hayırlısı olsun inşaallah. Sıkıntı etme dua et :)

hanipeks ne garip bi rüya, bebeğin elini tutmuşsun, kordonu hala sana bağlı falan... sonuçta rüya yani gerçekle hiç bir alakası yok. üstelik bu bebecikleri biz doğuracağız, bizi sevmeyip kimi sevecekler.

günaydın gebe arkadaşlarım.dün gece uyuyamadım nedense uykum kaçtı.bu arada alt tarafım ve bacaklarım çok ağrıyor özellikle yürürken.sonlara doğru yaklaşırken olacak deyip teselli ediyorum kendimi.bi yazı okudum ve çok hoşuma gitti hemen paylaşayım ded
hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler.... Düzenleyen: nurcanogretmen Düzenleme Tarihi : 26-12-2008 Düzenleme Saati 01 im.

Canım hakkında hayırlısı neyse Rabb'im onu nasip etsin inşaallah. Dualarımız seninle :)

Bir şey soracağım. Bazıları korsenin karın kaslarını tembelleştirdiğini çıkarınca tekrar eskiye döndüğünü söylüyorlar. Ben de almayı düşünüyordum ama şimdi ne yapsam bilemiyorum. Var mı bilgisi olan bu konuda?
TECRÜBELİ ANNELERDEN alalım cevapları.

günaydın kızlar sabah namazdan sonra az biraz kan gelmiş benden korktum şimdi bişey yok ama böle başına gelen var mı???

Sorun yanlış olmuş :) Burada belki de yaşamayan yok söylediğin durumu :) Ama yine de doktorunu arayıp bilgi versen iyi olur.

hanipeks ne garip bi rüya, bebeğin elini tutmuşsun, kordonu hala sana bağlı falan... Sonuçta rüya yani gerçekle hiç bir alakası yok. üstelik bu bebecikleri biz doğuracağız, bizi sevmeyip kimi sevecekler.

bilemiyorum ruh halim mantıklı düşünmekten alıkoyuyor beni malesef

Geçmişi okuyup cevap yaza yaza geldim sonunda.
Kızlar, dün gece ilk defa ayrı uyuduk eşimle. Gündüz temizlik konusunda kalbimi kırmıştı zaten akşam da aileme gelen gidene laf etti. Ev için ihtiyacı olan almak istediğim çoğu şeyi gereksiz masraf olarak görüyor. Millete sorsan çift maaşız ama sürekli bunaltıyor beni para para para diyerek. Evlenmeden önce ne kadar bonkör ve anlayışlıydı :S Saatlerce ağladım ve yazdım yazdım yazdım defterime 6-7 sayfa içimi döktüm. Hem ağladım hem yazdım, hem de bebeğim etkilenmesin diye dua ettim. Çünkü beni en son yine üç kuruş için böyle ağlattığında kanamam olmuştu ve 2-3 gün sürmüştü.
Odada açtım kanepeyi uyudum, geldi, baktı ve gitti yatak odasında bir güzel uyudu. Sabaha kadar defalarca uyandım, rüyamda koca bir yılan gördüm ama tam hatırlayamsam da sanırım sonunda hakkından geldim yılanın :S KORKUNÇTU.
Sabah da işe giderken gelmiş beni öpüyor utanmdan.
İçimden şimdi ne geliyor biliyor musunuz? Aslında dün geceden beri planlıyorum. Bebişimin kıyafetlerini ve birkaç parça eşyamı valize koyup memlekete gitmek. Bunaldım burada zaten akraba yok, annemle olmak istiyorum. Doğumu memlekette yapmak istediğimi söylemiştim aylar önce onun için de bayağı bağırıp çağırmıştı, gelip almam sen gelene kadar. Nedeni orada doğru dürüst hastane ve doktor yokmuş, burada özel doktorumuz varmış vs vs. Bütün akrabalarım ve orada yaşayan insanlar doğuruyor hiçbirine de bir şey olmuyor.
Hem anne başka bir şey burada yalnızım gelecek tek kişi kayınvalidem annem de işten izin alabilirse ancak 1 hafta.
Şimdi evden çıkıp gitmek istiyorum (( Bir de not yazayım. ARAMA SAKIN diye.

günaydın kızlarrr
bugün erkenciyim:)

hanipeks hiç üzülme rüyana, ben farkettimki hamilelikte çok rüya görülüyo ve hepsi çok inandırıcı geliyo, değişen hormonlardan sanırım, hem rüyalar bilinçaltı düşüncelerimiz, endişelerimiz, öle bişe olmıcak, hepimiz nası en çok ailemizi seviyosak senin bebişde öle olucak:))

morgökyüzü; bence hamileliğin etkisiyle erken karar verme, bunun geri dönüşüde war, o zaman zor olabilir, yinede sen bilirsin sonuçta, biz ne desek boş ama son günlerde diyorumki ben " lohusalık bunalımına doğurmadan başladım ben" , şimdiden kara kara düşünmeye başladım nası doğurcam, nası emzircem, nası bakıcam bu çocuğa, ya beceremezsem vs vs diye. böle bi ruh hali içinde öfkeyle kalkıp zararla oturma.. yanlış anlama beni nacizane fikrim.. kolay yuva kurulmuyo, bak hepimiz ne fedakarlıklarda bulunuyoruz:26:

o konuyu hiç sorma, bütün derdi çeken biz. onlar sadece doğumhanenin kapısında dokuz doğuracaklarının hesabını yapıyo, o da hikayede neyse...
bilemiyorum ruh halim mantıklı düşünmekten alıkoyuyor beni malesef
aaa gerçek olacak değil ya...
eşinin yaptığı kabalık resmen ama böyle bişey için evden çekip gitmeye falan değmez, hamile halinle. sen niye gidiyosun ki üstelik evin içinde cezalandır onu. öyle şeyler yap ki vicdan azabından gebersin hamile halinle sana böyle davrandığı için.

ay dur bi öle olur mu hiç, hamilelik depresyonu diye bişe de var bence, olur öle, bana da oldu çok, öle hemen karar verilir mi, dur bi sen, olur öle hamileyken hormonlardan hormonlardan, sen düşünme hiçbişe, para tura olaylarını ben de çok takıyorum, hele martaa doğurursam kesin rehinim hastanede, eşimin ailesi onların dertleri falan ama napiyim, bu çocuk bi şekilde çıkıcak burdan işte, bak eşin anlamış hatasını kıyamamış sana öpmüş giderken, sakin ol canım, bu günler de geçicek inş., yavru kuşlarımıza kavuşucaz, eşinin yanı gibi olmaz ki annenin yanı , artık bitti o anne yanındaki devirler bence, evet hamileyken kıymetlerini daha iyi anlıyoruz ama bu çocukları da eşlerle birlikte yaptık, birbirimize kenetlenmemiz gerekn en güzel zaman

Kızlar çok teşekkür ederim. İyi ki burası var yoksa kafayı yerdim ben kiminle paylaşabilirim ki eşimin yaptıklarını? Anneme anlatsam o kadar seviyor damadını soğuyacak, kardeşime kuzenime anlatmak istemiyorum duyarlarsa hiçbiri bir daha evimize adım atmaz zaten. Lafta da kendisi bir güzel davet eder ısrar eder ki gelin diye. Ama tartışma başlayınca haftada bir senin akrabaların geliyor misafirliğe der
Ancak defterime ve size yazabiliyorum. İyi ki varsınız. Ben yazarken bile ağlamadan edemiyorum. Ailem zor durumda babam hastalığından ötürü çalışamadığı için 5-6 yıldır annem çalışıyor. Ve evimiz elimizden gitmesin diye evlenmeden önce çektiğimiz krediye ayda iki üç yüz lira para yatırıyorum diye sürekli bunu suratıma çarpıyor Ailesinin rahatı maddi durumu yerinde çok şükür o yüzden kendini hiç benim yerime koyup da beni anlayamıyor. Gönderme para al istediklerini diyor bir de Göndermezsem laf yine ona söylenecek benim kocam kötü olacak ben bunları da düşünüyorum ama o???
Kaldı ki babam olmasa beni okutmasa benim maaşım bile olmayacaktı.

Allah'tan onun kalbine merhamet vermesini diliyorum. Ne olur dua edin.

bana cmt günü çatı m. yapabilirim dediği için zor şer ağdamı yapıp gittim ama daha doğuma 4 hafta var diye yapmadı...2 hafta sonra yaparım dedi...eee o zamana fazla çıkmaz,nasıl alıcam? çıkanları makineyle falan mı alsam diye düşünüyorum :26: sonrasında da sık sık çıkanları alıyım,hepsinin çıkmasını falan beklemiyim diyorum...malum doğumun ne zaman olacağı belli değil,hazırlıksız yakalanmakta istemiyorum...senin gibi ne yapacağımı bilemez haldeyim anlaşılan...

afif karın ağrısı ve hafif bel ağrısı var... bebeğim de hareket ediyor... dün çok misafirim vardı acaba yorgunluktan mı??? bilemedim... şimdi baktım normal akıntım olmuş kan yok...
dr'u arasan :26:

canım,adı üstünde rüya bu gerçek değil ki...niye üzüyosun kendini boş yere...hem rüyaların tersi çıkarmış derler...sen o vurmaları,sarılma olarak düşün demekki seni çok sevicek,sıkı sıkı sarılacak sana ne güzel

aynı şeyleri zaman zaman ben de yaşıyorum canım...çok şükür maddi anlamda bi sıkıntımız yok ama bazen bi şey alacağım ya da istediğim zaman eşim de aynı tepkileri veriyo ve ben de çok üzülüyorum...seni kendime o kadar çok benzettim ki anlatamam...geçip odada ağlıyorum,duygularımı yazıyorum senin gibi...ama yazdıklarımı eşime veriyorum okusun diye...çünkü ben onun karşısına geçip de konuşamıyorum ağlamaktan,kendimi savunamıyorum...okuyunca hatasını anlıyo eşim...ben üzüldüğümle kalıyorum maalesef...
sonunda istediğim oluyo ama ben üzüldükten sonra...
sen de yazdıklarını eşine ver,okusun,o zaman seni daha iyi anlar...zaten hatasını anlamaya başlamış ki sabah yanına gelip öpmüş seni...hemen kestirip atma öyle...

Canım moralini bozma böyle şeyler için her aile de oluyor sonuçta bu tarz şeyler kolay değil yaşadıklarımız ama eşin yanında olmadan da doğum yapman çok zor olur.Düşünsene böyle çekip gittin yanında eşinde yok doğuma alacaklar seni daha stres olacaksın.Bence ufak şeyleri büyütmeden oturup konuşun eşinle nacizane fikrim.Ya da söylediklerini hiç duymamazlıktan gel dön arkanı git.Birde canım herkesin annesi yanında değil sonuçta seninde olmadığında dünyanın sonu değil böyle düşün.

Sağ ol canım,
Maddi anlamda bir sıkıntımız yok ama o nedense öyle olduğunu düşünüyor :S Her kuruşun hesabını yapıp insana her şeyi zehir ediyor. Bir yemeğe gittiğimizde bile strese giriyorum hesap fazla gelecek de ağzımdan burnumdan getirecek söylene söylene diye. Ve hiçbir zevk almıyorum. Hatta bana kendimi öylesine suçlu hissettiriyor ki dışarıda yemek yediğimiz için ağlıyorum bile ve gelince
Neden böyle anlamıyorum, bugüne kadar yediği önünde yemediği arkasında olmuş hep, babası o kadar cömert o kadar iyi kalpli ki tıpkı melek, kime çekmiş bu anlayamıyorum. Neden sıkıntı içinde yaşatmak istediğini anlamıyorum, anlayamıyorum.

Teşekkür ederim docalan,
Ne yazık ki çok duygusal bir insanım, önce kalbim sonra aklım gelir hep
En iyisi ben dışarıda biraz hava alayım bugün ütümü yaptıktan sonra belki biraz iyi gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…