Sağ ol canım,
Maddi anlamda bir sıkıntımız yok ama o nedense öyle olduğunu düşünüyor :S Her kuruşun hesabını yapıp insana her şeyi zehir ediyor. Bir yemeğe gittiğimizde bile strese giriyorum hesap fazla gelecek de ağzımdan burnumdan getirecek söylene söylene diye. Ve hiçbir zevk almıyorum. Hatta bana kendimi öylesine suçlu hissettiriyor ki dışarıda yemek yediğimiz için ağlıyorum bile ve gelince
Neden böyle anlamıyorum, bugüne kadar yediği önünde yemediği arkasında olmuş hep, babası o kadar cömert o kadar iyi kalpli ki tıpkı melek, kime çekmiş bu anlayamıyorum. Neden sıkıntı içinde yaşatmak istediğini anlamıyorum, anlayamıyorum.
Sağ ol canım,
Maddi anlamda bir sıkıntımız yok ama o nedense öyle olduğunu düşünüyor :S Her kuruşun hesabını yapıp insana her şeyi zehir ediyor. Bir yemeğe gittiğimizde bile strese giriyorum hesap fazla gelecek de ağzımdan burnumdan getirecek söylene söylene diye. Ve hiçbir zevk almıyorum. Hatta bana kendimi öylesine suçlu hissettiriyor ki dışarıda yemek yediğimiz için ağlıyorum bile ve gelince
Neden böyle anlamıyorum, bugüne kadar yediği önünde yemediği arkasında olmuş hep, babası o kadar cömert o kadar iyi kalpli ki tıpkı melek, kime çekmiş bu anlayamıyorum. Neden sıkıntı içinde yaşatmak istediğini anlamıyorum, anlayamıyorum.
günaydın kızlarrr
bugün erkenciyim:)
hanipeks hiç üzülme rüyana, ben farkettimki hamilelikte çok rüya görülüyo ve hepsi çok inandırıcı geliyo, değişen hormonlardan sanırım, hem rüyalar bilinçaltı düşüncelerimiz, endişelerimiz, öle bişe olmıcak, hepimiz nası en çok ailemizi seviyosak senin bebişde öle olucak:))
aaa gerçek olacak değil ya...
Geçmişi okuyup cevap yaza yaza geldim sonunda.
Kızlar, dün gece ilk defa ayrı uyuduk eşimle. Gündüz temizlik konusunda kalbimi kırmıştı zaten akşam da aileme gelen gidene laf etti. Ev için ihtiyacı olan almak istediğim çoğu şeyi gereksiz masraf olarak görüyor. Millete sorsan çift maaşız ama sürekli bunaltıyor beni para para para diyerek. Evlenmeden önce ne kadar bonkör ve anlayışlıydı :S Saatlerce ağladım ve yazdım yazdım yazdım defterime 6-7 sayfa içimi döktüm. Hem ağladım hem yazdım, hem de bebeğim etkilenmesin diye dua ettim. Çünkü beni en son yine üç kuruş için böyle ağlattığında kanamam olmuştu ve 2-3 gün sürmüştü.
Odada açtım kanepeyi uyudum, geldi, baktı ve gitti yatak odasında bir güzel uyudu. Sabaha kadar defalarca uyandım, rüyamda koca bir yılan gördüm ama tam hatırlayamsam da sanırım sonunda hakkından geldim yılanın :S KORKUNÇTU.
Sabah da işe giderken gelmiş beni öpüyor utanmdan.
İçimden şimdi ne geliyor biliyor musunuz? Aslında dün geceden beri planlıyorum. Bebişimin kıyafetlerini ve birkaç parça eşyamı valize koyup memlekete gitmek. Bunaldım burada zaten akraba yok, annemle olmak istiyorum. Doğumu memlekette yapmak istediğimi söylemiştim aylar önce onun için de bayağı bağırıp çağırmıştı, gelip almam sen gelene kadar. Nedeni orada doğru dürüst hastane ve doktor yokmuş, burada özel doktorumuz varmış vs vs. Bütün akrabalarım ve orada yaşayan insanlar doğuruyor hiçbirine de bir şey olmuyor.
Hem anne başka bir şey burada yalnızım gelecek tek kişi kayınvalidem annem de işten izin alabilirse ancak 1 hafta.
Şimdi evden çıkıp gitmek istiyorum(( Bir de not yazayım. ARAMA SAKIN diye.
selamlar kızlar
dün doğum yapan arkadaşımı aradım şimdi
nasıl geçmiş geceleri diye
uykusu warmış çok:))
2 satte bir emzirmişler, zaten emmesi 1 saat sürüyo dedi
ya ben şimdi çok uyuyorum, iyimi yapıyorum, kötümü
depo olmuyo sonuçta uyku
tembelliğe alışıyorum sanki, acaba daha mı az uyusam:26:
Dün bana doktorum alt muayenesi yaparsam kanamanin olabileceğini söyledi.sen şimdi panik yaparsın.ben onu haftaya yapacağım dedi.ee bu durumda haftayada panik yapicam.
Dne olacak bilmiyorum.en azından normal doğuma hazirmiyim değilmiyım bunu bilmekte güzel olacak bi yandan.off çok zor işler bunlar.
Teşekkür ederim docalan,
Ne yazık ki çok duygusal bir insanım, önce kalbim sonra aklım gelir hep
En iyisi ben dışarıda biraz hava alayım bugün ütümü yaptıktan sonra belki biraz iyi gelir.
gözümüzü korkutmagerçi ben daha doğmadan ikincisi hemen olmaz modundayım
burayı okuyunca ben de çok etkisinde kalıyorum...doğuruyorum,emziriyorum,bazen hastaneye yetişemiyorum
aynen...uzuuuuun bi süre yüz üstü yatıcam,ellerimide yastığımın altına sokucam,ohhhh
kızlar yaa,dr bu gittiğimizde 4 boyutlu ultrasona sokmuştu bizi,kızımın yüzünü ilk defa net gördüm ve beneğer yanlış görmediysem benim kız babasının kopyası eşimin tepkisi şu:bana benzemeseydi iyiydi kemerli bi burun ve düşük kaşlar
Kızlar biliyorsunuz geçen hafta pes etmiştim artık yorgunluktan , dün toplantımız vardı, artık günde 7 saat çalışacağım, olması gerektiği gibi aslında, yani bana kolaylık gösterildiği için değil. izne de ayrılabilirsin ama sana ihtiyacımız var dediler. Ben de izne ayrılmak istemediğimi söyledim. artık sabah 8buçuk akşam 6buçuk yerine, sabah 8 buçuk öğleden sonra 3 buçuk arası çalışacağım. 3 saat erken çıkmak bana çok iyi gelecektir.
o modellerden kaldığını bileydim ben de bi kaç sene daha beklerdim
Evet canım çık dolaş biraz hava al kendine zaman ayır moralin düzelir.Bu dönemde hepimiz aşırı duygusal oluyoruz neyseki bebişlerimiz var bak ne güsel dimi :)
Cnm bnm şu anda seni en iyi anlayanlardan biri benim..Eşler arasında para konusu en nefret ettiğim şey.. Bide siz ikiniz çalışıosunuz ama eşin parana karışıo. Şuanda hepimizin hamilelikten dolayı pek sağlıklı düşünemediğimizi düşünüorum.. Hiçbişey için üzülmeye değmez bende bu konulardan dolayı çoook ayrı yattım eşimle.. Burda herkesin sorunları war okudukça kendiminkini yazasım gelmiyo walla.. Çünkü anlatsam bnmki daha wahim.. Doğumuma 14 gün kaldı ne eşim ne kv ne eltim hiçkimse ne eksiğin war neyin war neyin yokk demiyo anca hizmet bekliyolar.. Kendi annem bnm adıma güne girmiş bana getirdi 750 tl werdi al ihtiyaçlarını gör kızım diye.. Bnm şuanda bez- ıslak mendil dışında bi eksiğim kalmadı sağolsun eşimde hiç demiyo doğum yapıcaksın ne lazm aldınmı bişeyler diye.. Hiç hewesi yokk kv dün gelmiş hanqi hastaneye gidiosun nerde doğum yapıcan dioo 9 ay olmş gittiğim haastaneyi bilmio we tek sorduğu doğum kaç paraymış oldu.. Ben kendim 2 tane ufak çocuğuma rağmen bütün eksiklerimi gördüm we bundan eşimin bile haberi yok çünkü ilgisizz alakasızz.. Ondan tek istediğim ztn ewim 1+1 we küçücük (3.çocuğu nsl sığdırcz blmiorm) tek bir odamı boyatalım diorm param yk dio halıları yıkamaya wercm diorum şimdi zamanımı diyo (ne zmnsa zamanı artık) .. Amannn yatak odamda 1 karyola beşik 1 tanede kurulan sepetlerden war çocuklarım yatıo bebeğede kendi babam küçük beşik almş.. 1+1 de 5 kişi tıkış tıkışşş offf off anlatsam bnden dertlisi ykta işte çocuk oldumu katlanıosunn yksa kaçmak en kolayıı bırakıp terketmek en kolayııı.. Ama olmuyo işte..
eşlerimiz de yaşadıklarımız da ne kadar çok benziyo...benim de ailemin durumu pek iyi değil,anneme her gittiğimde harçlık veririm ama eşime hiç söylemem,ilerde bi şey olur da başıma kakar diyeeşimin ailesinin durumu ise çok iyi,o yüzden eşim bu durumu anlayamaz...
benim tek şanslı olduğum konu bi yere gittiğimizde falan aldığının,yediğimizin hesabını yapmaz...seninkinde o da yok
zamanla değişecekler canım,biz sabredicez biraz...ben hep buna inanıyorum...
canım ne güzel şükür maddi sıkınıtnız yok, ama bak bence ailede birinin böle elisıkı olması iyidir, bizde de benim elim sıkıdır, bi yere gideriz ama pahalıysa içim içimi yer, eşim yer ayırtır özel günlerde ben pahalıysa iptal ederim, bu denge evliliklerde kuruluyo bence bi şekilde, kurulmak zorunda zaten, ha tabi senin istediklerin fazla demek değil bu benim eşiminki de fazla değil zaten ama işte bi taraf daha fazla sıkıyo işte, kabullen bence bu durumu önemseme, benim eşim beni sallamıyo artık ben sinir krizi geçiriyorum bazen nolucak ne biticek diye ama o bildiğini okuyo, işte bi şekilde sürüp gidiyo Allah'a şükür , takma fazla, diorum ya o denge kurulucak bi şekilde, ama hep derim erkeğin eli sıkı olması daha zor bi kadın için, bu yüzden sorunlarınız daha büyük gibi görünüyo ama aslında aynı şey
sabahki az biraz kanamamdan sonra doktora gittim... eşim yok göreve gitti... komşumu aldım eşimin arkadaşı götürdü doktora... onun da eşi hemşire... gerçekten hastanede bi tanıdık olması iyi... nese baktı tabi bu devlet hastnsi... alttan muayeneye ve nst ye gönderdi... ebeler canımı çok acıttı... batikonu kan sandım... bağırdım ağladım... strese girdim... ebeler afedersiniz elini soktu ıkın falan dedi çok acıdı çok anlatamam... korktum... neyse kalktım... 1 cm açıklık var dedi... servikste yumuşama var dedi... nstde az sancı çıktı... bura dağın başı bi hastane... yenidoğan ünitesi yok, çocuk doktoru bile yok... kadın doktoru bana erken doğum gibi gözüküyor memleketine git dedi... ben diyorum hiç ağrım sancım yok die... ama nişan gelmiş falan dedi... napcam bilemedim... burası risk almak istemiyor... biraz beklesem mi hemen memlekete gitsem mi sizce???
kaptanın seyir defterine not:38. hafta alttan muayene var
çatım dar mı geniiş mi ben de merak ediyorum hem de çok; birisi bana senin çatın extra large dese hemen ıkınmaya başlayacağım
Canım kadın çağıracağım da ona bile karışıyor :S Allah'tan kendi maaşım var, ona rağmen söylenip duruyor. Ne gerek varmış kadına annesi gelince yaparmış. Annesi evde işleri kayınpederime yaptırıyor, kadın çağırıyor genel temizliğe ev hanımı olduğu hâlde ben çalışıyorum ona rağmen konuşuyor beyefendi
Annesi yaparsa ölene kadar defalarca anlatur gördüğü herkese gelinin evini doğuma ben temizledim diye. Gösterişe bayılıyor o yüzden gelince hiçbir şeye dokundurtmuyorum anlatacak lafı olmasın :)
Tencerelerimin yerini bile değiştiriyor bulaşık makinesini boşaltınca. Ben de sinirden çatlıyorum.
Bir de oğluna ne dese beğenirsiniz "Ben bu evi düzene sokarım aslında da karışıyor demese." Bu lafı eşimden duyunca çıldırdım. Herkes kendi evinin düzenine baksın ben onunkine karışıyor muyum? Ama doğuma gelince de aynını yaparsa ben de onun evinde her şeyin yerini değiştireceğim gidince, ne demekmiş anlasın !!!
Allah'ım sabır ihsan eyle Ya Rabb'im!!!!!
bende hazırlanmaya başlayayım bari... ama benim bi arkadaşım hamileliğinin ortasından beri 2 3 cm açıklığı vardı hep ne kan geldi ne bişey... ama hiç kalkmadı hep yattı... rabbim korusun hepimizi... hayırlısı olsun...Cnm bence acelede etme ama geçte kalma.. Bu nişan gelmesi kişiden kişiye değişiyo bnm nişanımı doktor alttan muayene ettği an geldi hep masaya fln bulaşmıştı.. 2 gün sonra doğum yaptm.. Ama eltiminki tam 1 hafta önceden geldi 1 hafta sonra doğum yaptı.. Sanada açılma we yumuşama war demiş. Nerde doğum yapmayı düşünüyosan yawaş yawaş hazırlanmaya başla derim ben.. Bizde bi laf war MİSAFİRLE ÇOCUĞUN NE ZAMAN GELİCEĞİ BELLİ OLMAZ
Esmer_lover, Allah yardımcın olsun canım. Çok şükür annen baban ilgileniyormuş. Benimki de aynı ihtiyaçlarım umrunda olmadığı gibi doğum için bir gecelikle pijama aldım diye zaten bir sürü pijaman var diye söylenip durdu. Bahsettiği pijamaların hiçbirinin beli gelmiyor, sıkıyor, hamilelikten önceye aitler yani. Halıları yıkatacağım, kadın çağıracağım hepsine laf söz, bu ayki maaşımı eve harcayacağım diyorum, faturaları ve kirayı bölüşeceğiz o zaman diyor yaptıklarımı gereksiz görüyor. Offf Offf anlat anlat dert bitmez. RABB'İM DERMANSIZ DERT VERMESİN HİÇBİRİMİZE!
VİLİN, aynı dediğin gibi ailemize giden yarın öbürgün bir tartışmada suratımıza çarpılır. Ailesi geldiğinde annesine babasına ayrı ayrı hediye alırım, kendi aileme almam çünkü onların biletini alırım. Onu bile konuşur. Rabb'im bize sabır onlara da merhamet versin.
OFELYAM, haklısın bir tarafın parayı tutması lazım. Ama bizimki biraz aşırı her şeyi burnundan getiriyor insanın. Olanın yokluğunu yaşatıyor
DOCALAN, evet çok şükür ki oğluşum hep yanımda onu Rabb'im bana bir destek olarak yolladı, biliyorum. Gücümü ondan alıyorum yoksa bu kadar da dayanamam.
ÖPÜYORUM HEPİNİZİ. Bizimki gelmeden ben hazırlanıp çıkayım, karşılaşmayalım şimdi. Yemeği yaptım nasılsa. Ütüyü de dönünce yaparım. Vitamin ilacım bitmiş DECAVİT onu yazdırıp alırım hem de. DUA EDELİM BİRBİRİMİZE.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?