merhaba kızlarrrrrrrrrrrrrrrr biz dünyaya döndük.13,03,2013 saat 12,30da kızım 2,5 kilo doğdu.allahıma çok şükürler olsun ki sağlığı yerinde.allahım yüzümüzü güldürüp bizi eli boş yollamadı evimize allahım herkesin yardımcısı olsun.
Kızlar selam, geçmişi okumadım umarım herkes iyidir.
Bizim canımız sıkkın biraz.
Bu sabah kontrolüm vardı, önce nst çekildim sonra ultrasona girdim.
Dr. bebeğimin ölçümlerini aldı, daha önce iki hafta ileri çıkıyordu bu defa tam gününde çıktı.
Fakat suyu azalmış dedi. Benim dr. öyle fasa fisoya telaş yapmaz, epey azalmış seni takibe almamız lazım dedi.
3 günde bir gel, bebeğin hareketlerini takip et, bol su iç, yat dinlen dedi.
Büyütebildiğimiz kadar büyütelim bebeği, suyu azalmaya devam ederse de alırız dedi.
Çok canım sıkıldı, herşey o kadar normaldi ki... Bebeğim hiç endişelendirmemişti annesini...
herkes bi şey söylüyo,hangisine inanıcamı şaşırdım yaa :26: komşum sarma yapıp koy,çıkarır çıkarır pişirirsin çok güzel oluyo dedi,annen güzel olmuyo demiş :26: başka bi komşum dolapta kurabiye güzel oluyo dedi,arkadaşım dolaptan çıkan kurabiye kokuyo dedi...ne yapsam bilemedim...yine de 3 poşet sigara böreği,3 poşet poğaça,3 poşet börek koydum...yaprağımıda suya bastım,yarın sarıp koyucam,2 -3 çeşitte kurabiye koyarım...tabi dolaptan çıkınca nasıl olurlar bilmiyorum,ne çıkarsa bahtımıza
daha önce dolabıma böyle şeyler koysaydım bi fikrim olurdu,maalesef yok
merhaba kızlarrrrrrrrrrrrrrrr biz dünyaya döndük.13,03,2013 saat 12,30da kızım 2,5 kilo doğdu.allahıma çok şükürler olsun ki sağlığı yerinde.allahım yüzümüzü güldürüp bizi eli boş yollamadı evimize allahım herkesin yardımcısı olsun.
canım ben de incir duydum hatta saraçoğlunun incir kürü var süt gelmesi için ama tam taraifini bilmyirom maalesef
Kızlaar işte minik mucizemiz Maşallah diyelim :)))Eki Görüntüle 660110 )
herkes bi şey söylüyo,hangisine inanıcamı şaşırdım yaa :26: komşum sarma yapıp koy,çıkarır çıkarır pişirirsin çok güzel oluyo dedi,annen güzel olmuyo demiş :26: başka bi komşum dolapta kurabiye güzel oluyo dedi,arkadaşım dolaptan çıkan kurabiye kokuyo dedi...ne yapsam bilemedim...yine de 3 poşet sigara böreği,3 poşet poğaça,3 poşet börek koydum...yaprağımıda suya bastım,yarın sarıp koyucam,2 -3 çeşitte kurabiye koyarım...tabi dolaptan çıkınca nasıl olurlar bilmiyorum,ne çıkarsa bahtımıza
Benim çevremdekiler yada ailem değilde tanımadığım hastaneede karşılaştıklarım diyor ben sadece gülüp geçiyorumseninki de daha kötüymüş
AminnnnKübra çok güzel bir tercih ismi ile müsemma olsun kızlarımız.
Benim ailem eşimin ailesi çok sevindiler birde 8 yıllık evli olup ilk bebeişimiz olunca herkes çok sevindi bebiş geliyor diye.Kız olduğu için üzüldüğümü sanıp yorum yapanlar tanımadığım sokakta hastanede gördüğüm insanlarbenimkine de erkek diye üzüldü herkes... olsun bidaha ki kız olur inşallah diyorlar. sinir olmuştum o zaman, eşimin tarafı özellikle dile getirdiler. bende erkek olmasına sevineceklerini sanmıştım.
sanki bebek olduktan sonra herşey daha da zorlaşacak gibi geliyo bana...
Aynı benim ev sahibimBebeğin çok tatlı canım MaşaAllah :)
Dün ev sahibimiz geldi karnın küçük görünüyor dedi moralimi bozdudoktor da söylemedi kilosunu küçük karından kilolu bebek çıkar mı ki sizce ?
Bu arada benim karnım bayaa baya aşağıya indi çok şükür aşağı inmesi iyi oldu aslında mide yanmam da azalma oldu...
ben galiba bunalıma girdim. durumun farkındayım ama engel olamıyorum ne tuhaf... uzun zamandır gereksiz ağlama krizlerim oluyodu zaten ama haftasonu iyice çizmeyi aştım. sürekli kafamda olumsuz düşünceler, saçmalıklar. bunları düşünmekten uyuyamıyorum. eşimin ettiği bir kelimeden bir bakıştan ağlamaya başlıyorum. sanki artık beni sevmiyomuş gibi geliyo, bir sürü şeyler kuruyorum kafamda. çok mutsuzum, şuan içimde hiç bişeye hevesim yok. oğlumun eşyalarını bile yerleştiremedim öylece duruyolar. hiç bişey yapmak istemiyo canım.
Kızlar selam, geçmişi okumadım umarım herkes iyidir.
Bizim canımız sıkkın biraz.
Bu sabah kontrolüm vardı, önce nst çekildim sonra ultrasona girdim.
Dr. bebeğimin ölçümlerini aldı, daha önce iki hafta ileri çıkıyordu bu defa tam gününde çıktı.
Fakat suyu azalmış dedi. Benim dr. öyle fasa fisoya telaş yapmaz, epey azalmış seni takibe almamız lazım dedi.
3 günde bir gel, bebeğin hareketlerini takip et, bol su iç, yat dinlen dedi.
Büyütebildiğimiz kadar büyütelim bebeği, suyu azalmaya devam ederse de alırız dedi.
Çok canım sıkıldı, herşey o kadar normaldi ki... Bebeğim hiç endişelendirmemişti annesini...
canım sıkma hiç canını son haftalara doğru su azalmasıda normalmiş hem ben 1 aydan fazladır bununla uğraşıyorum ve bu hafta kızım sürpriz yaptı bize birden suyum arttı doktor bile çok şaşırdı bak ben 36 haftayı doldurunca doğuma alınacağım bişey olacak olsa dr riske atarmı hiç sende içini ferah tut canım merak etme herşey yolunda gidecek
hiç canını sıkma şu saatten sonra doğsalar çok sorun olmaz gibi geliyo bana. boO nun kızını görmedin mi? nasılda melek gibi oysaki o da erken doğdu Allah hayırlısını versin.
canım aslına bakarsan görmüş geçirmiş insanlar biliyo bu işi. bizim okulda da bi arkadaşa karnın aşağı düşmüş doğum yakın sen daha çalışıyo musun demiş mahalleden kadınlar. bana anlattı böylece. amannn dedim onlar ne anlar sen doktoru dikkate al, ama temmuz 7tane çocuğu var kadının illaki biliyodur falan konuştuk. bikaç gün sonra kontrole gitti erken doğum olacak demiş doktor apar topar izne ayrıldı baya bi dinlendi evde, hatta o kadar çok dinlenmiş ki bebek geri yukarı çıktı galiba :)) 40. haftasında doğum yaptı. hala güldürür bizi okadar çok yattım ki bebek geri kaçtı diye.
sende yatışa geç, belki geri kaçar
evde boş boş durup bunalıma gireceğime, bende hazırlayayım bari bunlardan. çok özeniyorum size ya çok beceriklisiniz
2 hafta önce baba da doktor aynı şeyleri söylemişti. hatta bebeğin kilosu da 10 gün geriden geliyo, bugün yatış yapalım, takip edelim olmazsa yarın sezeryana alıcaz demişti. 36. haftayı dolduran bebekler prematüre sayılmıyomuş. bi de özel hastaneye gidiyodum ben. para koparmak için yapıyodur diye başka doktora gittik. çok şükür 2 haftadır bir sorunumuz yok. bebeğim en son cuma günü 2800 gramdı. suyuna da normal dedi doktor. sen beslenmene ve dinlenmene dikkat etmeye çalış. Rabbim ne zaman isterse o zaman doğacaklar zaten. Sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip eylesin.
canım benim moral bozmak yok bak şurda ne kadarcık zaman kaldı ki.hem doğsa bile allahın izniyle sağlıklı olacak küvez gereği bile olmayacak.stressiz bi şekilde güzel dinlen bol bol suyunuda iç yorma kendini inşallah bi sorun olmayack dualarımız seninle
canım biz yıllardır sarar ciğden koyarız sarmaları.pişerken dağılmaması içinde hazırladıgın iç harcına 1 limona yakın limon sıkıyo annem.güzelce düzgün sırala buzdolabı poşetine sonrada pişir hiçişey olmuyo.yerim olsa tencereyle koyacaktım buzluğa hazır sıralanmıs annemde derin dondurucu var yeri bol o öyle de koyar bazen.sen nokulu bilirsin ondan yaptırdım 3 poşette ondan koyduk kasap köfte yaptırdım anneme ondanda koyduk acil misafir gelen gidene bişeyler hazır olsun diye ne yapsak kardır dimi.
ama nası güzeldi, nesi güzeldi Allah'ım ben de mi izlesem korkuyorum:18:
hey maşallah kuzuna canım
sen hangi cesaretle doğum videosu izledin
normal doğum istiyorum ama ben hayatta izleyemem heralde...
doğumun nasıl bi şey olduğunu bilmediğim için şu an zerre kadar korkum yok
..
kızlar defne ..nisa...öykü isimlerinde çok kararsız kaldım...babamız amcamız fln nisayı beğendiler..acaba iki isim olsa nisanın yanına defne yada öykü...çokmu abes olur yoksa tek iyimi...fikir verirmisiniz..az kaldı..
benim yiğenimin ismi zeynep nisa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?