2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Ben geldim herkes gitmiş zaar
Hıh
Gecmise bakamadım ama mezos Hanim gelecekten gelişte durumdan haber edermisiniz
Eğer haber verdiysen,
Eğer verdiysennnn

gözün aydın cnm allah analı babalı büyütsün darısı bizlere

yazdığın bütün isimler çok güzel.ben nasip olursa ela koyucam.çift isim çok sevmiyorum.yiğenlerime uygun olsun diyede ela ismine karar vermemiz kolay oldu.ada,bade,nilda,arda bizde isimler böyle.nisa rüya öykü çok güzel isimler.
zeynep güzel isim ama kaynımın kızının adıda zeynep o yüzden o seçeneği düşünemem..diğerleri nasıl sizce..

Bende şimdiden hastaneyi düşünüyorum sülalece doluşurlar odaya akşama kadar otururlar.. Eşine söylesene annesine kendi desin..

kızlar ya bende aynı dertten muzdaribim.
hatta düşünmekten kafayı yemek üzereyim
benimde kayınvalidemin yanında 2 bonusum geliyor. (kaynım ve kayınbabam)
bizimkiler bi de çok rahatlar. salona yayılırlar
yemek masasının etrafında sandalyeler askı görevini görevini görür
her yer salkım saçak kıyafet olur. tekli koltuğun üstünde kumaş pantolon
sandalyede gömlekler. allahım aklıma geldikçe çıldırıyorum resmen.
hergün yorgan mı toplucam ben. herşeyim vakumlu poşette.
gelen misafir nereye oturacak akıl var mantık var.
kendi annemde gelicek. bi de konuşmuyorlar zaten.
onun gerginliği de var. alıp başımı gidesim tek başıma doğum yapasım var.
herkes herşey boğuyor beni.
kayınvalidem daha şimdiden yok biberon vermicekmiş yok emzik vermicekmiş
sana sorcam sanki... biberonu niye aldın diyor bana
sanki ben çocuğumu düşünmüyorum. çok tartışıcaz çok...

yaaa vilincim annem öyle dedi ama, ben yapıcam, ilk zamanlar düzen oturana kadar 15-20 gün çıkarıp salçasını yapar ocağa koyarız 5 dk da, bide çorba yanına ohh misss
annem yiğenime bakıyo aynı sokakta oturuyoruz ama hergün gelemeyecek yanıma doğurduğumda, kayınvalideden rica ettik, ama ses yok gelmeyecek biliyorum, bana söylemedi ama eşime demiş, baban kardeşin var onların yemeği çamaşırı falan var demiş, gelmez yani, bende eşime dedim ki gelsin tyemek yapsın akşam babanda kardeşin de gelince onlarada yapar koyar önlerine yerler, sırf lohusayken yalnız kalmamak için istiyorum yani, bikaç senedir korkutuyolar beni lohusaykende al basması falan olur diye korkuyorum, ben başımın çaresine bakayım şimdiden, yalnızlık kaderim benim
az öncede annemle konuştuğumuzda sen yorulma daha erken ben yaparım dedi ama yiğenime bakıyo vakti de yok, ben başımın çaresine bakıcam artık, iyi kötü napalım yemek olsunda bi daha yapmayız napalım, un kurabiyesi iyice sarıldımı hiç koku olmuyo canım, ben koymuştum
arkadaşım rüyasında görmüş 3 gün sonra doğurucam demişim:18::18::18::18::18::18: telaş yaptım

ona neymiş bebeğe ne verip vermiycen,çok uyuz oluyorum kızlar sizin bu kayınvalidelere.hiç yüz verme hiç.benimkilerde tam tersi. 5 yıldır daha yemeğimi yemek nasip olmadı, ben işe giderim onlar yemek yapar evi temizler beni beklerler.saygı olucak insanda genç yaşlı farketmez.kayınvalide diyor doğumda yanına annen yakışır ,biz gelir görür gideriz ,rahat ediyim diye.bu konuda biraz fazla şanslıyım galiba.ama bu durumu biraz ben hazırladım.çok sevgi ve saygı gösteririm, dertlerine derman olurum.onlarda Allah bozmasın nankör değiller ve beni hiç üzmezler.yazayım dedim iyileride oluyo bu kayınvalidelerin00000

Kızalr bugün kızım beni korkuttu uyandığımdan beri hiç hareket etmemişti az önce çikolata yedim şimdi bir iki ufak hareket etti.
Bunlar son ayda normal sanırım dimi.Eşim işten gelsin kontrole gidicez ama çok korktum çikolatayı yedim beklerken ağla ağla gözlerim balon gibi oldu.

canım Allah yardımcın olsun üzülme korkutmaya karşı bol bol kureyş suresini oku beni de korkutuyorlardı eşimle beraber çok ii geldi bize... bir de ne soracağım un kurabiyesini pişirip mi koyuyorsun çiğ hamuru mu:26:

maşallah canım, hayırlı olsunnn,
Rabbim analı babalı büyütmek nasip etsinnn,
darısı başımıza

aa bu arada süüt gelmesi için nebiliyosanız söyleyin allah aşkına koca karı ilacıfalan farketmez artık hepsini denicem

booooolllll boooollll su iç canım,
ablam da maden suyu içince sütüm artıyodu demişti
soğanlı mercimekli bulgur pilavı da süt yağıyomuş yengem demişti

cnm hiç bunları düşünüp canını sıkma yawrunun keyfini çkar kim ne yaparsa yapsın yatak yorganı bırak eşin düşünsün bebeğini al çekil odana annenide al yanına bu arada isim konusunu ne yaptınız

o durumu ben her sabah yaşıyorum üstelik çikolata da kar etmio bazen ne yapacaksın kız annesi olunca çekiyoruz işte nazlarını benimki akşamları hareketlenio ondan telaş etmiyorum artık az gitmedim yoksa hissetmiyorum die ama içine sinmiyorsa git mutlaka stres yapacağına için rahat eder

Gulimierrrr
Ayyy
Memleket nere bacı
Ben ilk dogum yaptım ya herkes bana dedi eşinin kıyafeti yanında olsun.neden dedim senin hesap al basmasın dediler.ben sandim ki kizaracagim,Yada bebek kizaracak isilik falan sandim.
Bunlar bir başladı anlatmaya
Ya bana cok abes geldi zaten hemen unuttuğum için hic aklımın ucuna gelmedi.
Hatta fırsatım olmadı
Her banyodan sonra aa al basma vardı gene unuttum dedim durdum
Boşver hayatım Allah'ın izniyle kimse basamaz
Ben yakın olsaydım zirt pitt basardim seni ama:))))

Benim cimcimede bişeyler yiyince hemen tepi verirdi ama bugün tedirgin oldum şimdi iyi çokşükür bende iyiyim.Kontrol günümdü zaten dr um nöbetçi o yüzden eşimi bekliyorum gelsin gidicez.Birde çatı muayenesi olucak inşallah iyi geçer.Geldiğimde ayrıntıları paylaşırım.

nemucum sakın stres yapma. inşallah vaktinde doğacak bebeğin. dualarımız seninle. allaha emanetsiniz tatlım.

canım bazı insanlar bebeği aşağıda taşırmış.
benim karnımda hep aşağıda. ay senin doğum yaklaşmış bebek aşağı inmiş diyorlar.
bende hiç yukarı çıkmadı ki diyorum. kaburgalarım sayılıyor valla.

gözün aydın canım. allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

canım valla sen ne kadar saygı gösterirsen göster ama karşındaki insanın algısı buna yetmiyorsa afedersin bir tarafını da yırtsan boş yani.
eşimin bütün akrabaları bana gelin diye hitap eder. her zaman saygılıyımdır el pençe divan dururum önlerinde. onlarda kötülemez beni ama kayınvalideme ağzınla kuş tutsan yaranamazsın işte. aman dilini ısırda söyle canım maşallah allah muhabbetinizi bozmasın.

canım isim konusu muallakta hala.
bugün bebek şekerlerimiz geldi isimsiz bir halde
oturdum ağladım biliyor musun
eşimde geriyor zaten beni.
kayınbabam falan boşuna gelmiyor isim için geliyorlar
eğer eşim onları dinlerde kayınbabamın ismini koyarsa kıyameti kopartıcam.
susmayı düşünmüyorum bu konuda.

al basması ne yahu

plasentanın rahimden kopup geldiği yer küçük bir yara halindedir ve yaklaşık 6 haftada tamamen kapanır. bu süreçte zamanla kahverengileşip azalan ufak ufak kanama lekelenmeler olabilir. ancak annenin hijyen koşulları sağlanamaz bu sürede mikrop kaparsa ateşli bir rahatsızlık baş gösterir ki annenin sanrılar görmesine neden olabilir. eskiler bunu farklı yorumlamış lohusa kadının rahatsız edildiğine yormuşlar. bir ebe tanıdık tıptaki açıklaması budur demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…