plasentanın rahimden kopup geldiği yer küçük bir yara halindedir ve yaklaşık 6 haftada tamamen kapanır. bu süreçte zamanla kahverengileşip azalan ufak ufak kanama lekelenmeler olabilir. ancak annenin hijyen koşulları sağlanamaz bu sürede mikrop kaparsa ateşli bir rahatsızlık baş gösterir ki annenin sanrılar görmesine neden olabilir. eskiler bunu farklı yorumlamış lohusa kadının rahatsız edildiğine yormuşlar. bir ebe tanıdık tıptaki açıklaması budur demişti
canım Allah yardımcın olsun üzülme korkutmaya karşı bol bol kureyş suresini oku beni de korkutuyorlardı eşimle beraber çok ii geldi bize... bir de ne soracağım un kurabiyesini pişirip mi koyuyorsun çiğ hamuru mu:26:
hııı lohusalık humması yani, sağolasın canım:)
Gulimierrrr
Ayyy
Memleket nere bacı
Ben ilk dogum yaptım ya herkes bana dedi eşinin kıyafeti yanında olsun.neden dedim senin hesap al basmasın dediler.ben sandim ki kizaracagim,Yada bebek kizaracak isilik falan sandim.
Bunlar bir başladı anlatmaya
Ya bana cok abes geldi zaten hemen unuttuğum için hic aklımın ucuna gelmedi.
Hatta fırsatım olmadı
Her banyodan sonra aa al basma vardı gene unuttum dedim durdum
Boşver hayatım Allah'ın izniyle kimse basamaz
Ben yakın olsaydım zirt pitt basardim seni ama:))))
okuyorum sürekli canım, eşim bu aralar yanımda yatmıyo, yalnız yatma fobiside oluşmaya başladı galiba
pişmiş halde koyuluyo canım, memleketten yengem getirmişti, kardeşi pastacı çok güzel olur getirdiğimde koymuştuk,
iyice sar sarmala bikaç kat hiç koku olmaz, tek poşetle konunca hepsinin kokusu birbirine geçiyo malesef
kızlar ne güzel siz kendiniz için hazırlık yapıyorsunuz dolaba koyuyorsunuz.ben misafiri düşünüyorum
cumartesi kaymakamın eşi, bugünde vali yardımcısının eşi aradı doğum ne zaman nerde olucak diyorlar.
aynı evde mi oturuyorsunuz hem hastaneye hem eve gelicez dediler.
personel ayrı, resmi kurumlardakiler ayrı, bi de eşimin yatılı akrabaları var offf allahım sen bana güç ver.
krem rengi pijamalarımı üstüne lizözümü, ayağıma tüylü müylü lohusa terliklerimi giyip şıppıdı şıppıdı gezmek istiyorum ben ya....
malatyalıyım bacı ben
ayyy çok hoşsun güldürdün beni kız voltaj,
al basması örnek olarak verdim kız açıkça yazmadım şimdi okuyanlar korkmasın diye, başka türlü varlıklar benim bahsettiğim
benimde unutma huyum yok anam, yaşadıklarımdan sonra her bahsedildiğinde, okuyunca falan aklımda kalıyooo,
mezoşş okumasın bu yazdıkalrımızı yeni korkular oluşmasın kızda, affet bizi mezoş:26:
seni buraya taşıycam ben hatta gel komşum ol bacım, bas beni
laterna, vilin kızlar ıslak böreğe banyolu börekte diyorlar.
ben pek sigara böreği yapmam. kızartırken cas cus ediyor yağ sıçrıyor.
bu daha kolay geliyor bana. hemde buzluktan çıkar yumurta sür fırına ver.
5 tane yufkaya yaklaşık yarım paket margarin eritiyorum. (yufkanın büyüklüğü de önemli büyükse daha fazla margarin eritilmeli)
yaklaşık yarım çay bardağı kadar da sıvıyağ koyuyotum. fırt fırt edince ocağı kapatıyorum.
1 tane yufkayı seriyorum. üzerine eritilmiş margarin gezdiriyorum. (margarin az gelirse börekler kuru olur)
sonra yufkayı ikiye katlıyorum elimi üstünde gezdiriyorum. yağ her tarafa bulaşsın diye.açıp tekrar başka bir kenarı katlıyorum yine elimi gezdiriyorum. yağı iyice dağıttıktan sonra yufkayı açıp üzerine bir yufka daha seriyorum. onun üzerine de margarin gezdirip margarini dağıtma işlemini ondada yapıyorum. sonra yufkanın büyüklüğüne göre 12 veya 8 parçaya bölüp sigara böreği gibi sarıyorum.
10 ar tane 10 ar tane küçük mutfak leğeninde 10 dak soğuk suda bekletiyorum. çıkarınca delikli bir kabım var onda da süzdürüp aralıklı olarak tepsiye dizip dondurucuda donmasını bekliyorum. donunca hepsini poşete koyup ağzını bağlıyorum. daha önce donduğu için yapışmıyor. dondurucudan alıp tepsiye dizip hadi fırına.
Valla mı
Hemen gelerim hele kendi evimsebana uygun fiyat ev bul
Ben gelerim ,
Her doguma girişte allahım günahlarımı affet derdim
Bunda doguma girerken Rabbim bir ev ver diyeceğim
Aslında dünyevi seyler istememeli ama
Bu kez isteyeceğim
Korkma hem ben okurum sana
Kiz birde bunu yazarken bende mezos aklıma geldi dedim simdi takar bunu
Gözümüzü korkutmuş anam
merhaba kızlarrrrrrrrrrrrrrrr biz dünyaya döndük.13,03,2013 saat 12,30da kızım 2,5 kilo doğdu.allahıma çok şükürler olsun ki sağlığı yerinde.allahım yüzümüzü güldürüp bizi eli boş yollamadı evimize allahım herkesin yardımcısı olsun.
Valla mı
Hemen gelerim hele kendi evimsebana uygun fiyat ev bul
Ben gelerim ,
Her doguma girişte allahım günahlarımı affet derdim
Bunda doguma girerken Rabbim bir ev ver diyeceğim
Aslında dünyevi seyler istememeli ama
Bu kez isteyeceğim
Korkma hem ben okurum sana
Kiz birde bunu yazarken bende mezos aklıma geldi dedim simdi takar bunu
Gözümüzü korkutmuş anam
kızlar 2 gündür sağ kalçamın üstüne zor basıyorum.
resmen sürahi hanıma bağladım olayı.
siz de de benzer durum yaşayan var mı?
çok sağ ol canım...yarın sarıcam ben de,harcına limon da sıkarım
lokul çok severim ama hiç yapmadım...aslında yapsam iyi olur,bi sürü cevizim de var hem değerlendirmiş olurum...
netten bakıyım yapılışı zor mu diye
kızlar ya bende aynı dertten muzdaribim.
hatta düşünmekten kafayı yemek üzereyim
benimde kayınvalidemin yanında 2 bonusum geliyor. (kaynım ve kayınbabam)
bizimkiler bi de çok rahatlar. salona yayılırlar
yemek masasının etrafında sandalyeler askı görevini görevini görür
her yer salkım saçak kıyafet olur. tekli koltuğun üstünde kumaş pantolon
sandalyede gömlekler. allahım aklıma geldikçe çıldırıyorum resmen.
hergün yorgan mı toplucam ben. herşeyim vakumlu poşette.
gelen misafir nereye oturacak akıl var mantık var.
kendi annemde gelicek. bi de konuşmuyorlar zaten.
onun gerginliği de var. alıp başımı gidesim tek başıma doğum yapasım var.
herkes herşey boğuyor beni.
kayınvalidem daha şimdiden yok biberon vermicekmiş yok emzik vermicekmiş
sana sorcam sanki... biberonu niye aldın diyor bana
sanki ben çocuğumu düşünmüyorum. çok tartışıcaz çok...
laterna, vilin kızlar ıslak böreğe banyolu börekte diyorlar.
ben pek sigara böreği yapmam. kızartırken cas cus ediyor yağ sıçrıyor.
bu daha kolay geliyor bana. hemde buzluktan çıkar yumurta sür fırına ver.
5 tane yufkaya yaklaşık yarım paket margarin eritiyorum. (yufkanın büyüklüğü de önemli büyükse daha fazla margarin eritilmeli)
yaklaşık yarım çay bardağı kadar da sıvıyağ koyuyotum. fırt fırt edince ocağı kapatıyorum.
1 tane yufkayı seriyorum. üzerine eritilmiş margarin gezdiriyorum. (margarin az gelirse börekler kuru olur)
sonra yufkayı ikiye katlıyorum elimi üstünde gezdiriyorum. yağ her tarafa bulaşsın diye.açıp tekrar başka bir kenarı katlıyorum yine elimi gezdiriyorum. yağı iyice dağıttıktan sonra yufkayı açıp üzerine bir yufka daha seriyorum. onun üzerine de margarin gezdirip margarini dağıtma işlemini ondada yapıyorum. sonra yufkanın büyüklüğüne göre 12 veya 8 parçaya bölüp sigara böreği gibi sarıyorum.
10 ar tane 10 ar tane küçük mutfak leğeninde 10 dak soğuk suda bekletiyorum. çıkarınca delikli bir kabım var onda da süzdürüp aralıklı olarak tepsiye dizip dondurucuda donmasını bekliyorum. donunca hepsini poşete koyup ağzını bağlıyorum. daha önce donduğu için yapışmıyor. dondurucudan alıp tepsiye dizip hadi fırına.
Eki Görüntüle 660991
kızlar 2 gündür sağ kalçamın üstüne zor basıyorum.
resmen sürahi hanıma bağladım olayı.
siz de de benzer durum yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?