2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Canım bizde esimle evlendiğimizden beri ilk kez bu kadar sert davranıyoruz birbirimize.. Sorumluluk, uykusuzluk, yorgunluk ıkımızı de cok gerdi.. İkide bir tatile gidelim diyoruz sanki gidince hersey normale donecek. Çocuklu hayata geçiş süreci sanırım.. Umarım hep böyle kalmayız.

Chosy kız bu 3 saat olayını dene bende verim aldım. Ha arada oyalamak cok zor ama ise yarıyor. Ben arada ayakta sallama emzik ve ayakta dolaşma ile oyalıyorum yorucu ama en azından kusmuyor. Kustuğu zaman en büyük korkum üst değiştirmek çünkü cok agliyo üstünü çıkarıp giydirirken..

Öğlen 2 den gece 12 ye hakikaten cok uzun bir süre . Karnı toksa,Gazi yoksa,alti temizse,kulağı veya karnı ağrımıyorsa kucağa alismistir
Benim kizim sıradan yeni doğmuş bir bebek.herkesin ki gibi:)
Ben cok kucağa almam.yanina yatıp emziririm genelde.cok öyle giklara gicirtilara bakmıyorum.altini acik bekletiyorum biraz oynuyor.ama kalabalık olan sakinlige alışık :) cok ses olmaz bizde diğer çocuklarımda cogunca kendi hallerinde.bazen cok kuduruyor oburleri çileden çıktığım anlar olabiliyor ama Normaldir galiba.isin garip tarafı dogum yaptığımdan beri beni en cok üzen ağlatan ve yoran oglum :)
Ucakta insallah iyi durur.

Ve hadsiz'i de eklemek lazım.

Kiz laterne 10.000 bakımına girmisin
Mevlitten evvel niye yapmadın .
Keske sipsezani da goturseydin.

KiZlar kuaförde bakım yaptirinca sanki farklı bir yasama başlamış gibi oluyorsunuz.eslerinize annelerinize bırakıp çıkabilirseniz çıkın derim.benim öyle bir imkanım yok olsaydı ilk önce kendim için Dr a giderdim.ebe arkadasım plasentadan parça kalmış olabilir dedi geçmeyen ağrıma ve kanamama.

Kv ler gelecek bugun..ben simdiden gerilmeye basladim allahim noluyo bana ama gozumun onunden geciyor bugun..kv alacak bebegi kuzuuuuuuuuuum uyuma kalk kalk poposuna vurmalar emzigi agzindan pat diye cekmeler..sappuur suppuuur opmeler;( sonra aglayinca al annesi emzir ac bu cocuk gorumcelerin kavgasi ben tutacam sen tuttun hemen bitsin bu gun..
Birde demekki ben bilmeden dogru yapiyormussum..4 saate bir emziriyor yada mama veriyorum allaha sukur oyle kusma huyu yok..
Bugun ilk kez bukadar uzun uyuduk saat 21.00 kizim uyudu sabah 11.00e kadar 2kez uyandi tek mama icmek icin..masallah masallah

şunun keyfine uygun bi emzik bulıym önce bari, vırak vırak hiç susmuyo ya meme vermeden, biraz önce dolaştırdım ama olmadı gene memeye geldik:)

aman diyim voltaj bu çok ciddi bir şüphe... ihmal etme derim ben

nasıl ya gece 9 dan sabah 11 e iki kez mi!!!! yedi saatte bir oluo ama!!!! ya ben bişiii sorucam benim kız hemen hemen saatte bir, 2 saatte bazen 3 saatte bir 5 dk emip uyuyor ama emzirmek için ciyaklamasını beklemiyorum ben... kolay kolay da kusmuyor hani... günde bir en fazla iki kere çenesine akacak kadar.. zırt pırt emzirmesem mi???

bizde öle, akşam nası olduysa 1 saat memede kaldı, gece 12 yarım gibi, 3te uyandı, ben şok tabi
rekorumuz bu bizim, çok nadir yaşıyoruz:)

Canım yüzün yumuşak mı bilmiyorum ama,cocuk konusunda benden izinsiz kv adım atamaz .agladiginda "getireyim mı "dedi her defasında "hayir" dedim.üstüne düşeni yapsın sonra bebek sevsin .Öyle popoya vuracak bilmem ne.daha poposu bile süt o kuzunun.

Bende her ağladığında emziriyorum.
Kusma olayımız yok abi ve ablası gibi onlarda kusmadı .

Birde sen uykusunu beslenmesini anlattikca ben tirsiyorum kiz :26:
Allahım esirgesin isir dilini falan birseyler yap.

aman diyim voltaj bu çok ciddi bir şüphe... ihmal etme derim ben

Evet oyleymis.hatta kurtajla temizleniyor dedi ama ben pek sanmıyorum ya.catir catir narkozsuz kurtaj olmanin tadini biliyorum.öyle birşeyse tekrar dikisimi acsınlar öyle alsınlar
bana ne olduysa tıkanma için alttan bakıldı hemen dogum sonrası. alttan bakarken bir eliyle de karnıma bastı.o an icimde birseyler oldu hala aynı ağrı .

kızlar dün çok güzel uyuduk.kızımı artık 3 saatte bir yada 2buçuk saatte bir emziriyorum ağlasada vermiyorum oyalıyorum.dün 12 de yattı 5 de kalktı emzirdim tekrar uyudu altını değiştirmedim.8 gibi kalktı altını değiştirdim tekrar uyudu 10.30 da kalktı.çok iyi dinlendim.bugün bu saatlerde gazı başlardı.yıkadım uyudu hemde kendi kendine..allahım inş.böye devam eder..ayaklarını sıcak tutun her emzirmede gaz çıkarın her şey çok güzel olucak inş..

Geceleri uyandirmiyorum kendi nezaman acikirsa ozaman mamasini veriyorum 120ml herseferinde..ben gun icinde ger agladiginda emzirmiyorum oyalamaya calisiyorum ya meme ya kucak..emzirirken uyandirsan iyice doyursa karnini uyanmiyormu? Senin icin kolaylik olur

Ztn problem orda normaldede gicik bi insan olsa lafimi esirgemem ama bugune kadar bir kotulugunu gormedim ama bebek konusunda ciddiye alinmadigimi dusunuyorum cunki tinlamiyor
Bende tirsiyorum bu duzen bozulacak diye gelen misafirler sasiriyor hep boylemi diye bende yoo bugun size denk geldi fln diyorum..ve kizimi hergun ya kendim okuyorum yada esime okutuyorum..

ya nası oyalıyosunuz, bir saat önce emdi, şimdi yine uyandı, emzirmedikçe ağlaması artıyo, sanki saatlerdi aç bırakılmış, her yolu denedim, tınmıyor bile, gözümün içine baka baka vırak vırak, sanki ağlarken memme memme diyo soytarı
aç olmadığını biliyorum, mama verirkende böyleydi bu şopar, erkek değilmi işte, doğuştan memeci

Haha:) cnm bizim kizin oyun halisi var ona yatiriorum birde cd var klasik muzikler caliyor mozart,bethooven fln onu koyuyorum 20-30 dak oyalaniyor bakiniyor fln ama sonradan cani sIkILIyor

Süt olsun diye helva, komposto, pekmez vs.. Tatlı hep tatlı.. Bunları tükettikce nasıl zayıflanir ki

Yemediğim gun süt azalıyor .. Önumuz yaz giyecek birsey olmuyo bir suru düğün dernek var .. Aman yaaa

şu kırkının çıkması nasıl bir olay mış. merak ettim. yaaa.40ının çıkmasının özel br durumu var mı*bizim de 40 dün çıktı.ne değişiyor 40 dan öncesi ve 40 dan sonrası?
lohusalık bitiyor sanırım sadece değil mi?plaket falan verilmedi. bende değişen e pek bişey yok. göbek ve kilolar yerinde duruyor.
sizde nasıl?

kızımın ciğerindeki enfeksiyon devam ediyor rsv virüsü buna sebep olmuş ama doktor ciddi bir solunum sıkıntısı olmadigini soyledi öksürük devam

Kizlar kuafore gittim kas biyik ve komple agda. oohh cok rahatladim yaa. doktora da gidebilirim artik kirk cikali cok oldu da agda yaptirmadigimdan gidememistim.
En guzeli de kocayla kusuz kac gundur. intikamim cok aci oldu kusken yaptirdim agdayi :)

En son kalkabilseydim yastıkla boğmayı düşündüm baktım mecalim yok anneme beni kaldırsana şunun boğazını sıkıcam dedim kadın ne olduğunu şaşırdı aynı aynı bizimki damperli kamyon gibi hor hor hor hor annem susdedikçe bütün gece boğucam diye homurdandım neticeye gelirsek 2 gece hiç uyumadım sütüm gelmedi ki hala en büyük sorunum bu ve benimle aynı gün sezeryan olanlar mışıl mışıl uyuyup bense uykusuz olduğumdan onlar dimdik bense sürünerek yürüyordum neyseki defolup gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…