uyutmamaya çalışıyorum emerken ama beş dk sonra kendi de almıyo ısrar edince basıyor çığlığı.. ne güzel ya sizin. biz bi de ben ameliyatlıyım diye kabilecek yaşamaya alıştık yalnız kalınca susturamayacağım kızımı heralde, tövbe tövbe...
bir de kızlar aramızda sırf meme veren var mı? biberon dahi kullanmayan? mamayı bıraktırdım çok şükür 6. günümüz bugün. ama hala arada sütümü sağarak veriyorum memede çok kalmıyor aç kalmasın bari diye. doğru mu yapıyorum bilemedim. içimden bir ses de ağlasa da alışır memeye diyor ama... kıyamıyorum işte.
bugun doktor vizite gelmedi henüz ama kizim herzamankinden daha cok öksürdú bugun cok korkuyorum ilerliyor diye
canım çok üzüldüm çok geçmiş olsun
çift bezle düzeliyormuş genellikle inşallah bir daha ki kontrole normale döner ölçüler,sıkıntılarınız biter
Rabbim kalıcı şifa versin yavrumuza inşallah
canım benim yaa moralini bozma tam bilmiyorum bu olayları ama nasıl olduğunu ama etrafımda böyle olup düzelen bebişler var... sütün içinde ayakta bir şerbet içsene valla ben çok inat etmiştim kv içmem sütüm var diye ilkinde ama iyi ki içmişim bi dene çok güzel kanalları açıyor.. benim bebişimde çok zayıftı ilk çok çabuk toparladı mama falan vermemiştim...
Gnaydınlar güzel anneler ve bebekleri ilk anneler günümüz kutlu olsun hepimizîn :) kızlar aranızda burun aspiratörü kullanan varmı ili gündür serum fizyololik damlayıyorum bebeğim nefes almakta zorlanıyor aspîratör iyi gelir mi acaba?
selam kızlar hepinizin anneler günü kutlu olsun,
canım çok sıkkın, ağlamaktan içim şişti artık,
dün 1.ay kontrolümüz vardı, 2620 doğan kızım 3.020 ancak olmuş, ama doktor iyi almış bu olmuş artık dedi, normale göre az ama bu kadar kilo kaybına beslenme düzeninin oturmayışına sarılığına göre iyi tabi onun için
kötü haber, kalça usgsi yapıldı, içerdeyiz, ben biberonla ağzına mama tıkıştırmaya çalışıyorum iki büklüm doktor önce sağa baktı, o 60 cc mama bitti, adam hala bakıyo, eşime bakıyorum hemşireye bakıyorum doktora bakıyorum nolur bişe söleyin bi gariplik var anladım, sola dönelim buraya sonra dönücem dedi, öle bi korku ki soramıyorum bişe mi var diye, elim ayağım boşaldı, kzıım bağırıp duruyo, sola baktı tekrar sağa döndü, bi 10 dk baktı tekrar, yine kızım parmağımı yalıyo, anladım bişe var, çıktı, eşime dedim bişe var var işte niye sormadın, yok göremedi ondan diyo, hayır dedim bişe var, 5 dk sonra geldi başka bi doktorla, birlikte bakıcaz dedi, biliyodum dedim, bişe var dimi, bakıcaz karar vericez dedi, baktılar kadınla ilk bakan, nesi var dedim en sonunda gelişme geriliği var dedi bi tarafta, önemli değil geçer bi ay sonra tekrar bakılması lazım, muhtemelen çift bez kullanmanızı ister doktorunuz dedi, kadına yapıştım peki geçmezse nolucak nolucak diyip duruyorum, sölemiyo, bi ay sonra tekrar bakılucak diyip duruyo, bittim tabi, neyse doktora gösterdik raporu, çift bez kullanıcaksınız, altta 1 üstte numara kucağa alırken bacağını ayrık tutmaya özen gösterin sağa yatırmayın bezi göbekten bağlayın dedi, 1 ay sonra geçmezse ortopediye yönlendiricez atel takılır falan dedi, şimdi kızımda 3 bez var, 1 1 numara 2, 2 numara,
Sütüm yok gibi artık, bas bas bağırıyo memede, 30 cc günde 4 kereydi, bırakalımmı 3 kilo olmuş dedi, yok dedim , sağıyorum 10-15 dk iki memeden 45 cc ancak çıkıyo, o emse emse 60 ancak emer, bırakmayalım, zaten ben daha fazla veryodum, 60 cc günde 4 yapalım dedi, zaten yokki süt artık,bağırıp duruyodu, biraz önce verdim mama sustu çocuk uyuyo şimdi, dün bütün gün dışardaydık hiç süt veremedim geldiğimde emzirdim ilk defa 3 saat uyudu bebeğim dünyalar benim oldu, sütüm çoğalmıyo hiç, ama artık ona üzülemiyorum bile, ne zaman ağlarsa veririm napiyim bırakıcak memeyi de artık, ben de bu savaştan yoruldum, o ilaç ölçeğiyle vermeye çalışmak, gecenin bi yarısı süt sağmak zırt zırt, çoğalsın diye sütüm yapmadığım kalmadı, ben ağlıyorum o ağlıyo emzirme savaşlarında, çok dua ettim çok çabaladım, en büyük hayalimdi, olmuyo işte, çok yoruldum artmıyo sütüm, bu kadar moral bozukluğunun üstüne de kalmadı artık, bi sağdım iki göğüsten 20 cc çıkmadı, çok yoruldum
haa bi de kaç gündür yavrumun göbeği de kanıyodu, k vitamini iğnesi yaptılar, şimdilik bu kadar kötü haberlerim:)
sizin dualarınıza ihtiyacımız var nolur bebeğim şifa bulsun, 1 ay sonra düzelmiş olsun nolur , dua edin kızlar nolur
maşallah canım ablana 2 çocukla ...... çıkıyorum ama elini bile sürmez.. helal olsun ablana.. bende artık umursamaz olaccağım bu defa akıllandım
dünya yansın tınnn...
nolucak bilmiyorum walla, dışarı çıkmaktan korkuyorum en olmadık yerde isterse diye:)
çok şükür değilim, yalnız olsam kafayı yerim, eşim işte gelince arada alıyo, akşam o uyuttu mesela, ki saatlerce uğraştı
burda ablam war benim hafta sonu geliyor kalıyo,
hafta içi gece hiç uyumadıysak sabah dooğru ablama, orda uyuyorum, kendime geliyorum:)
uyutmamaya çalışıyorum emerken ama beş dk sonra kendi de almıyo ısrar edince basıyor çığlığı.. ne güzel ya sizin. biz bi de ben ameliyatlıyım diye kabilecek yaşamaya alıştık yalnız kalınca susturamayacağım kızımı heralde, tövbe tövbe...
bir de kızlar aramızda sırf meme veren var mı? biberon dahi kullanmayan? mamayı bıraktırdım çok şükür 6. günümüz bugün. ama hala arada sütümü sağarak veriyorum memede çok kalmıyor aç kalmasın bari diye. doğru mu yapıyorum bilemedim. içimden bir ses de ağlasa da alışır memeye diyor ama... kıyamıyorum işte.
şeytan diyor bir dürt fabrika ayarlarına geri dönsün
asdklsjjdksksnarkozsuz kürtaj mı!!!! seni ironman gibi hayal etmeye başladım ben voltaj!!! sen yine de bir kontrol ettir canım. bi de kv üzerindeki kontrol gücüne bayıldım darısı başıma...
Candan ercetinin annem sarkisi daha anlamli geldi mi :)
Anneler gunümüz kutlu mutlu olsun kiZlar ...
Benim anneler günümü marketten birseyler istemiştik . getiren eleman pullu ve canim annem yazili işlemeli cok hos havlu ve karanfil de getirdi sadece o kutladı
Bizimkiler yok evde henüz uç çocukla anneler gunüm sayılmazsa
Dun dışarı çıktım yavrularla 40 uçurmaya avm gittim :) oğlumu sinemaya bıraktım kizimla mağaza mağaza dolaştım birkaç birsey aldım kızlarıma sonra film bitti (mübarek 2,5 saat sürdü) yemek yemeye çıktık kuzularimla.babamiz geldi avm kapanirken aldı bizi.7 de gitmiştik 10 da donduk.
Bana cok iyi geldi rahatladım .giderken korse giydim ki göbeğim oynadikca ağrımasın dedim.
3 cocuklada cikilabiliyormus kiZlar
Denedim oldu:86:
amin canım, evlatlarımızda biz gibi ailesine bağlı olsun inşallah:)Cok sukur..allah basimizdan eksik etmesin ailelerimizi
asdklsjjdkskskiz ironman demissin bende dun oğlanı o filme koydum ilk iki dk Msj anlamaya çalıştım aa nerden bildi diyorum neyi nerden bagliyorum biliyorum ki sizde bu Msj aynı sekilde .
Bilseydim Yaptirmazdim kiz Allah kimseye yaşatmasın.ama acısını unutamam ilk o sonra bu kızımın dogumu.sünnetten korkup iyiki kiz dogmusum derdim :)) hay dilime.
Güçten dayanmadan ziyade mecburiyet.basina gelmiş naparsin.allahim daha korusun.
Kv birsey demem ama yüzüm soğuk birde hep beklemedikleri yerden cvp veriyorum .kiz inanki elektrigimle kasıyorum ortamı
selam kızlar hepinizin anneler günü kutlu olsun,
canım çok sıkkın, ağlamaktan içim şişti artık,
dün 1.ay kontrolümüz vardı, 2620 doğan kızım 3.020 ancak olmuş, ama doktor iyi almış bu olmuş artık dedi, normale göre az ama bu kadar kilo kaybına beslenme düzeninin oturmayışına sarılığına göre iyi tabi onun için
kötü haber, kalça usgsi yapıldı, içerdeyiz, ben biberonla ağzına mama tıkıştırmaya çalışıyorum iki büklüm doktor önce sağa baktı, o 60 cc mama bitti, adam hala bakıyo, eşime bakıyorum hemşireye bakıyorum doktora bakıyorum nolur bişe söleyin bi gariplik var anladım, sola dönelim buraya sonra dönücem dedi, öle bi korku ki soramıyorum bişe mi var diye, elim ayağım boşaldı, kzıım bağırıp duruyo, sola baktı tekrar sağa döndü, bi 10 dk baktı tekrar, yine kızım parmağımı yalıyo, anladım bişe var, çıktı, eşime dedim bişe var var işte niye sormadın, yok göremedi ondan diyo, hayır dedim bişe var, 5 dk sonra geldi başka bi doktorla, birlikte bakıcaz dedi, biliyodum dedim, bişe var dimi, bakıcaz karar vericez dedi, baktılar kadınla ilk bakan, nesi var dedim en sonunda gelişme geriliği var dedi bi tarafta, önemli değil geçer bi ay sonra tekrar bakılması lazım, muhtemelen çift bez kullanmanızı ister doktorunuz dedi, kadına yapıştım peki geçmezse nolucak nolucak diyip duruyorum, sölemiyo, bi ay sonra tekrar bakılucak diyip duruyo, bittim tabi, neyse doktora gösterdik raporu, çift bez kullanıcaksınız, altta 1 üstte numara kucağa alırken bacağını ayrık tutmaya özen gösterin sağa yatırmayın bezi göbekten bağlayın dedi, 1 ay sonra geçmezse ortopediye yönlendiricez atel takılır falan dedi, şimdi kızımda 3 bez var, 1 1 numara 2, 2 numara,
Sütüm yok gibi artık, bas bas bağırıyo memede, 30 cc günde 4 kereydi, bırakalımmı 3 kilo olmuş dedi, yok dedim , sağıyorum 10-15 dk iki memeden 45 cc ancak çıkıyo, o emse emse 60 ancak emer, bırakmayalım, zaten ben daha fazla veryodum, 60 cc günde 4 yapalım dedi, zaten yokki süt artık,bağırıp duruyodu, biraz önce verdim mama sustu çocuk uyuyo şimdi, dün bütün gün dışardaydık hiç süt veremedim geldiğimde emzirdim ilk defa 3 saat uyudu bebeğim dünyalar benim oldu, sütüm çoğalmıyo hiç, ama artık ona üzülemiyorum bile, ne zaman ağlarsa veririm napiyim bırakıcak memeyi de artık, ben de bu savaştan yoruldum, o ilaç ölçeğiyle vermeye çalışmak, gecenin bi yarısı süt sağmak zırt zırt, çoğalsın diye sütüm yapmadığım kalmadı, ben ağlıyorum o ağlıyo emzirme savaşlarında, çok dua ettim çok çabaladım, en büyük hayalimdi, olmuyo işte, çok yoruldum artmıyo sütüm, bu kadar moral bozukluğunun üstüne de kalmadı artık, bi sağdım iki göğüsten 20 cc çıkmadı, çok yoruldum
haa bi de kaç gündür yavrumun göbeği de kanıyodu, k vitamini iğnesi yaptılar, şimdilik bu kadar kötü haberlerim:)
sizin dualarınıza ihtiyacımız var nolur bebeğim şifa bulsun, 1 ay sonra düzelmiş olsun nolur , dua edin kızlar nolur
Cok gecmis olsun bitanem ortopediden yana cigeri yanan biri olarak daha üzüldümneler hissettiğini anlıyorum.
Çift bezi aslında cogu bebeğe tavsiye ederler bacak olabildiğince ayrık kalacak.benim babaannem kırık cikikciydi ve cok hastaları vardı :) maddiyatci olmadıgı için bazı tedavilerine itimat ediyorum.boyle bebeklere bacak arasına kalınca bezler koydururdu.dizleri birbirine asla değmeyecek sekilde.
Dr bana gecen gün de dedi olabildiğince ayrık Dursun kurbağa gibi acik kalacak iste.
Caprazdaki komşu bebeğinde bacakta boşluk çıkmıştı gecen hafta ikinci ay kontrolünde temiz çıktı.
Rabbim sükunet versin.Üzülme diyemem ama elinden geleni yap ve dua et.
Duayla canım benim...
canım çok geçmiş olsun, erken teşhisde tedavisi war diye çekiyolar ya, ,inşallah bi sorun kalmıcak, bi sonraki komtrolde düzelicek allahın izniyle..
çok dua ediyorum burda diye, ailelerimiz memlekette, biz iki kardeşiz burda, kendisinin kızıda bebekken huysuz olduğu için beni anlıyo, çok güveniyorum ona bebek bakımı konusunda, Allah bin kere razi olsun ondan..
Canım hiç sıkma canını inşallah 1 ay sonra sonra düzelmiş olur bebeğin. Sütünün çoğalması içinde bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı bal koyup şerbet gibi iç benimde sıktığımda bile süt doğru düzgün gelmiyodu hergün 3 bardak falan içiyorum faydasını gördüm ben denemekte fayda var
asdklsjjdkskskiz ironman demissin bende dun oğlanı o filme koydum ilk iki dk Msj anlamaya çalıştım aa nerden bildi diyorum neyi nerden bagliyorum biliyorum ki sizde bu Msj aynı sekilde .
Bilseydim Yaptirmazdim kiz Allah kimseye yaşatmasın.ama acısını unutamam ilk o sonra bu kızımın dogumu.sünnetten korkup iyiki kiz dogmusum derdim :)) hay dilime.
Güçten dayanmadan ziyade mecburiyet.basina gelmiş naparsin.allahim daha korusun.
Kv birsey demem ama yüzüm soğuk birde hep beklemedikleri yerden cvp veriyorum .kiz inanki elektrigimle kasıyorum ortamı
Merhaba canım daha önceki yazışmaları okumadım ama sadece bu msesaja gözüm takıldı, bu topicte ilk kez yazıyorum. Benim kızım 16. ayını bitirmek üzere. ama ilk 4 ay uyku konusunda çok problemliydik, 1 yaşına kadar aşama aşama düzeldi diyebilirim. ve uyanıkken genelde ağlıyordu ilk 4 ay, öyle yatırdım oynadı bakındı dediğim zamanlar o kadar azdır ki. Doktor kolik olduğunu söylemişti. gerçekten zor bir durum. sadece memedeyken, veya aspiratör sesiyle sakinleşiyordu. ama kendimize göre bir sürü farklı taktik te bulmuştuk, mesela koltukta otururdum, ayaklarım yere değecek şekilde ve sırtımı yaslanmadan koltuğun önüne doğru otururdum. kızımı dizlerimin üstüne yüzükoyun şekilde, kafası sol tarafa ayakları sağ tarafıma gelcek şekilde yani yanlamasına yatırırdım, ayakları aşağıya sallanırdı hafiften. poposuna poposuna hafif hafif vura vura,bacaklarımı sağa sola sallaya sallaya sakinleştirdiğim zamanlar da oluyordu, bir de değişik masajlar vardı yaptığımız, ay güneş masajı diye birşey var mesela karnına yapılan. o da baya işe yarıyordu bizde. her seferinde sırayla hepsini denerdik, uyanıp ağlamaya başlayınca, mesela bi masaj yapalım derdik, olmazsa dizime yatırırdım, olmazsa klasik omuzda gaz çıkarmayı denerdik, olmazsa aspiratör açardık, o da olmazsa meme verirdim. meme her zaman işe yarayan tek çözümdü :) ama sürekli emince de fazla gelir kusardı. inşallah sizinki böyle deildir, dediğim gibi geçmişi okumadım ama eğer zor bir bebekse bunları deneyebilirsin. Annelik babalık herşeye rağmen çok keyifli! Tadını çıkarın en fazla 1 yıl sonra daha rahat uyuyabiliyo olucaksınız ve bu günleri gülümseyerek hatırlıycaksınız.Anneler günümüz de kutlu olsun, hoşçakalın
RNA TASARIM
Eki Görüntüle 709357
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?