2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Yanlış, alarm, uyumamış..dur.bakalım daha sabahlara kadar ne kadar uyanık kalabileceğim, bünye kaldırmıyor artık...çok istiyorum ya gece uyuyabilmegi...hıc bir neden yokken gözümden yaşlar aktı az evvel..

durum pek de farkl değilmiş canım benimki de sabah bebeğe bir iki eşya getirdi evden annem yatıyordu onu kutlamadı. çıktı gitti, sonra gelip beni aldı kapıdan gene kutlamadı annemi yolda kavga ettik geri döndük bir alt kata kadar geldi gene çıkıp kutlamadı. ben akşam annesiyle görüştüm kutladık birbirimizi ama o hala aramadı annemi. şimdi küsüz eşimle. benim ağlamaktan içim çıkmış kız bir taraftan lohusalık depresyonum bir taraftan... kızlar bildiğiniz gibi değil ya geceleri gözüm açık yorganı yastığı pışpışlarken buluyorlar beni. bir de saf saf "bak ne güzel gülüyor di mi" filan diyorum ve işin kötüsü bunların hepsini hatırlıyorum!!!! sonra bir an deli gibi kızı arıyorum yorganın içinde sonra aklıma gelip gülüyorum yanımdakilerde gülüyor ama hepimiz korkuyoruz. eşim ise benden giderek uzaklaşıyor.

pztf canım allah şifa versin geçmiş olsun tatlım.

maşallah canım hastane senın kvye tatıl gıbı gelmış.ıyı dınlenmıs.bızım kuvette odanın ortasında duruyo hala kocamda fosur fosur uyuyo ıcındekı su buharlasırsa goturcem bende....
evet canım ya tatil oldu ona. benim migrenim var uykusuzluğa dayanamam diyor. dr bi de şey dedi sezaryenden sonra. kv de de burda galiba "bak kv burda diye sıkma o gaz çıkmadan rahat yok geldiyse atacaksın, kv falan dinleme" dedi.

küveti kendim boşalttım. bu yaptığını her anneler gününde hatırlatıcam sana dedim. hatırlatırımda...

güle güle kullan canım.

sende güle güle kullan canım.

bunların hepsi bir garip yaaaa...
annem burdayken etrafımda dört dönüyordu bizimki.
hatta annem giderken kızım gözüm arkada kalmayacak herşeyine yardım ediyor dedi.
kv bi geldi bizimki 360 derece değişti.
oğlumun altını değiştiriyorum yatakta bırakıyorum elimi yıkamaya gidiyorum
çocuk ağlıyor bakmıyor bile...boğazını sıkasım geliyor o kadar sinirliyim.

cumartesi dra gidecektik. 24 günlük olmuştuk. dr 1 ay dolunca gelin dedi diye gitmicez dedi eşim.
kv ye randevu aldık ama gitmedik demiş. o da gitseydiniz demiş
eve geldi hadi gidelim diyor. 1 haftadır gidelim diyorum dinlemedi beni.
saç baş dağınık bir gece önce 11 de eve gelmiş.çocuk yıkanmamış hadi diyor bana.
birşey oluncada annen söyeyince gidersin dedim.

voltajjjjjj doğum hikayemi okudun mu?
canlı canlı 2 kez sonda takmaya çalıştılar.

bu arada seni kutluyorum arkadaşım.
avmye gitmişsin 3 çocukla süper anne dicem artık sana.

Cok geçmiş olsun canım minicik yavruların başına gelenlere bakin ya
Allah tez vakitte şifa versin inşallah

Kizlar cook gecmis olsun,Allahim tez zamanda dermanlarini versin kuzularinizin.

Pztf canim cok gecmis olsun. popoda catlak benim oglumda da olmustu. kirk gunlukken. iki kremi karistirip suruyordum cabucak gecmisti uzulme canim. insaah enfeksiyon da hemen gecer. Rabbim acil sifa versin
sağolun kızlar. rabbim herkesin yavrularına sağlık sıhhat nasip etsin. kremleri kullanmaya başladık. kremler mi rahatlattı yoksa ilaçlar mı uyuşturdu bilmiyorum, geceden beri kızım daha sakin. şu enfeksiyonları en kısa zamanda Allah'ın izniyle atlatırız inşallah.
canım bu anason, rezene vs. yüzünden doktor bizi fena azarladı. ben de bugüne kadar toplamda 1 çay kaşığı rezene, 1 çay kaşığı da nane vermiştim. sen onları verdiğin için bağırsakları bozulmuş dedi. hatta zinko gibi damlaları da kullanmayacakmışız. 3 aya kadar anne sütü ve mama dışında hiç bir şey vermeyeceksin dedi. her çocuk farklı tabiki. ben yine de bi söyleyim dedim canım.

Her doktor farkli dusunuyor tabi ama sanirim hakli. ben uc gundur zeytibyagi dahil hicbisey vermedim aksam oglum kendi yapti kakasini. bundan sonra sancilanmadan bisey vermicem. zaten artik ayaklarini oynatmaya basladi bir aya kadar daha da rahatlariz insallah.

Kizlar mart annelerinde bi masaj teknigi okudum iki kere yaptim. artik tesaduf mu bilemicem oglum kakayi sirtindan tasirdi resmen. Bugun yine tekrarlicam bakalim nolcak

Leyyynn lena bu gece kizim huysuzdu hala gicirdiyor.kusmayan kizim burda dedikten sonra iki defa kustu.burda daha Hic birsey demem.sadece bizim topic degil herkees okuyor burayi.bende cok huysuzum bugun.yorgun.

Anneler gunüm benimde vasatti.ortada hediye falan olmayınca cocuklar tuhaf tuhaf babalarina bakarak öptüler beni.bana bilezik sipariş etti zaten ben biriktirmistim gitti kuyumcudan çeyreklerimi verdi peh.hem dogum hem anneler gunu hediyem olacak. artık bugun veya yarın gelecekmiş.iyide neden gunünde yapmiyorsun dedim "ne anlamı varmış bir deli kuyuya tas atmış misali" bugun dedi haklı ama adı cikmis iste.hadi o öyle dogum hediyesi de saymıyorum o vakit çünkü 42 gün gecti anasi denen varlık varken niye getirmedin.uzar gider öyle.
Dun cok sitemliydim.dunya bir kızdım sitemlendim evde yoktu öğleden sonra tamamen ise adadi kendini.Sorumluluğu artmista daha cok kazanmaliymis falan filan.gecen yılda böyleydi demekki uzayip kısalmıyor yerinde sayıyor iste.

Kiz dmt senin agda ise yaramış:86:

Benim hala kanamam var,Diğerlerinde 40 gün bile sürmemişti.ellerim sapsari.sanirim kanım bitmek üzere. Ölene kadar yolu var diye bekliyoruz bizde.

pztf çok geçmiş olsun canim uzulme en azından kendi evinde tedavi oluyor kuzu

voltajjjjjj doğum hikayemi okudun mu?
canlı canlı 2 kez sonda takmaya çalıştılar.

bu arada seni kutluyorum arkadaşım.
avmye gitmişsin 3 çocukla süper anne dicem artık sana.
Yok kiz ben o tarafa pek bakmıyordum.dur okuyum ,insallah kv yoktur

Cnm o an yorgani yastigi kizin olarakmi goruyorsun?? Yoksa biliyormusun yastik yorgan oldugnu?? Biraz ürpertici..kendini okut istersen..insallah esinlede duzene girer hersey..bu yaptigi cok kirici..benimkide aramadi annemi bende onunkini aramadim hersey karsilikli!

Kizlar daha oncede sordum ama gozden kacti galiba..bebeklriniz nasil nefes aliyor? Kizim uyurke arada cok hizli hizli nefes aliyor gozlerini ceviriyor..bana cok duzensiz nefes aliormus gibi gelior..

yok canım ya bildiğin bebek sanıyorum onu... hani bebeği sarar kucaklarsın ya... öyle sanıyorum... Allah ım yardımcım olsun..

Kizlar daha oncede sordum ama gozden kacti galiba..bebeklriniz nasil nefes aliyor? Kizim uyurke arada cok hizli hizli nefes aliyor gozlerini ceviriyor..bana cok duzensiz nefes aliormus gibi gelior..

canım benim kız da öyle... sanki nefesi etmiyor gibi hırıltısı var bazen hızlı nefes alıyor bazen nefesini kontrol etme ihtiyacı duyuyorum ama iki kere yenidoğan uzmanı gördü dinledi ciğerlerini sorun yok dedi

Voltaj canim haklisin galiba cunku gecen sene portakal sikacagi almisti bu sene saat aldigina gore ya kusluk ise yaradi ya agda :)
Canim ya senin kanaman olmamasi gerekmiyor mu? Bi doktora gorunsen dicem ama sen daha iyi bilirsun tabi.

Sipsezan cnm dogumun cok zor gecti ustune lohusalik vs. seni bizden kat kat fazla etkiledi. ustune de esinin tavri eklenince ne yapsan haklisin. esinle biri konussa yaptiginin yanlis oldugunu anlatsa keske.

Perilous cnm kizin bugun nasil?

Kizlar burda anlatmamistim. dogum yapmayanlar korkmadin diye. benim sol koluma ameliyathanede acilan damar yolu iki gun cikmadi malum. tam taburcu olurken hemsire bi cekti cart diye. ucundaki plastik igne kirildi ve damarda kaldi.
Tabi butun hastane basima toplandi. Tekrar Ameliyata alindim falan igne cikarildi. Sezeryan dikisimin vermedigi aciyi o uc dikis verdi. dikisler kapanmadi. enfeksiyon kapti vs. doktorlar bisey yok dese de maalesef sislik ve sertlik kaldi. cok aci veriyor. icten icten sizliyor ki bugunlerde cok artti. Burda doktora gidiyorum ameliyati yapan doktora git diyorlar. ankaraya gitmek iki cocukla cok zor ne yapacagimi sasirdim valla iki sezeryan bu kadar bela olmadi basima

Canım bu banada oluyordu ilk haftalarda çok düzensizuyumaktan halisinasyon görür gibi birşey oluyor uyanıyordum yatakta eşimin kolunu kızım sanıyordum yorganı kızım sanıyordum aaa yanımıza koymuş annem diyordum artık uyumamak için direniyordum o yüzdena yakta rüya görüyordum zamanla uykuların düzene girince geçer korkma

kızlar bişey soracağım benim dr kan ilacına ve elevite
emirme süresince devam dedi sizde de varmı böyle bir durum..

dmt geçmiş olsun canım
bu topiğe nazar değmiş herkes bişey yaşamış bi şekilde
o hemşireye söyleyecek kelime bulamadım nasıl becerdi aceba
ben korkudan taburcu olacağım zaman hemşireyi beklemeden çıkardım bir nokta bant verirseniz dedim
niçin çıkardınız dedi siz acıtmayın diye dedim:)

çok geçmiş olsun canım, inşallah en kısa zamanda düzelicek,dışardan görüyomusun o çatlakları?

canım bende yaşadım onu korkma, bi uyanıyodum emzirirken uyuya kaldım sanıyorum, yorganın içinde arıyorum oğlanı:)

anlatsana nası bi masaj?

geçmiş olsun canım, plastik bişe değilmi o, benimde son ana kadar ısrarla çıkarmadılar, serumda yok, kıvrılmış kolumun içinde 2ye katlanmış, ama plastik gibiydi..

Son düzenleme:
en güzel anneler gününü güzel geçirdim kv gittim
eşim uykusuz olduğumu söyledi dedim siz çocuklara bakın ben uyuyacağım dedim
3 saat uyumuşum
korku bendede var evde yalnız kalamıyorum.. yarın 40 çıkıyor bakalım düzeliriz inşallah
kızlar bu korkular lohusayken eve çok kimse gelmesinden ve nazardan oluyormuş
bol bol okutun kendinizi

bişey öğrendim onuda yazayım da nazara ve büyüye karşı evi sirkeli su ile silmeliymiş..
yerrleri ve kapı kollarını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…