bugün kalça usg vardı ve çok şükür temiz çıktı
ama maalesef bebişime abiden grip geçmiş ilaç verdi..
dikkat edelim ilerlemesin dedi..
bu arada egomego gelmiş selim bebek nasıl...
Yok canım sadece ebe arkadasım öyle bir ihtimalden bahsetti.ağrım ve kanamam geçmedi diye içerde plasentadan parça kalmış olabilir demişti ondan.
bugün kalça usg vardı ve çok şükür temiz çıktı
ama maalesef bebişime abiden grip geçmiş ilaç verdi..
dikkat edelim ilerlemesin dedi..
bu arada egomego gelmiş selim bebek nasıl...
CANIM KARDESLERİM
GÜZEL ANNELER VE SÜT KOKAN BEBEKLERİ
Hepinizi çok özlediğimi söyleyeyim önce geç oldu biraz ama anneler gününüz kutlu olsun canlarım benim.Bebeci sağolsun canım benim haberleri o veriyor ben giremiyorum tahmin edersiniz ki hastane evde de ölü gibiyim zaten.Neler yaşıyorum bir bilseniz diye saçma bir kelime asla kullanmayacağım bilmeyin asla bilmeyin allahım yasatmasın biçareyim yavrum derin komada elimden hiç birsey gelmiyor hergün gidip geliyorum umudumu yitirmiyorum asla kendi kendime konusup güç depolamaya çalışıyorum zaman geçmiyor o mis kokulu yavrumun yanına gidene kadar ya rab ne zor muş evlat acısı diyorum dualar ediyorum daha ilerisini yasatma rabbim bana bağışla sağlıcakla yavrumu diyorum.
geçen doktor odasına çağırdı biliyorum kötü birsey söyleyecek neden çağırsın yoksa değil mi
ayaklarım geri geri gidiyor gözüm oğlumda beynim aksini söylüyor belki tepki verdi oğlum baka baka gidiyorum belki bende görürüm oğlumun hareket ettiğini kadere inat hayal kurmaya devam ediyorum ya
odaya girdik doktor bakmıyor bakamıyor gözlerime ankara ya giden test geldimi dedi(sadece özel hastanenin gönderdiği bir test ordan sonuc gelince götürecektik)
''hayır''dedik ''gelmemiş henüz''.
doktor derin bir iç çekti yine baka bakmıyor
''birsey mi oldu'' dedim dedi ki ''EEG sonuçları kötü beyinde hiç sinyal yok bu noktadan sonra uyanması imkansız ''dedi
''nasıl yani ama oğlumun birseyi yoktu geldiğinde gayet hareketli ağlıyordu gözlerini açıyordu birseyi yoktu ne oldu da hocam'' dedim
''bilmiyorum inanın çözemiyorum tıp yetersiz kalıyor baska şehirlerde ki hocalarımızla dahi görüsüyor testleri fax la paylaşıyoruz yok kimse çözemiyor her test temiz çıkıyor hiç umut yok ama 3.derece komada ve uyanmaz kendinizi her ana hazırlayın''dedi
ben yıkıldım dizlerim tutmuyordu annem kapıda bekliyor ona ne diyecektim benim annemde mutlu olmayı hak ediyordu muradı yarım mı kalacaktı olmaz ya benim oğlum uyanacak u yaa naa caaakk
eşim konusamıyordu bile çıktım mecbur gülümsedim annem nasıll yavrum benim dedi aynı dedim ellerinin güzelliğini anlattım parmakları çok güzel minik minik kirpikleri var uzun uzun dudakları o kadar güzel ki saçları yumuşacık ipek gibi tenine dokunmaya kıyamıyorum azrail o canı almaya nasıl kıyardı ki
içimden çığlıklar atmak bağırmak geliyordu ama annem ne yapardı mecbur güldüm ama bi bağırsam yer yerinden oynardı nasıl bir acı yarabbimm nasıl bir sevgi bu kendimi bildim bileli hayatımdaydı sanki bir kez vermediler yavrumu kucağıma ne yapardım onsuz sonra derin bir nefes çektim rabbim sen verdin bu evlat sevgisini kalbime simdi evlat acısıyla mı yakacaksın yakmaa sen yumurtaya can verensin yavruma sağlık ver uykudan uyanır gibi uyandır dedim isyan etmedim etsem ne fayda
dualar ettim hangi hocayı duysam gittim sağolun sizler çok destek oldunuz dualar ettiniz acımı acınız gibi paylaştınız neyse ankaradan test sonucları gelmiş aldık özelden üniversiteye götürüyoruz hocanın yanına girdik hoca allahhh allahhh dedi anladım bunda da birsey çıkmamış sordum bişi var mı diye hayır tertemiz buda dedi metabolik bir hastalıkta yok ama yavrum 3. derece komada ve dedi ki doktor (rabbim ona da yasatmasın bu acıyı) yok bebeğin zaten beyin ölümü gerçekleşmiş dedi üzeri kapalı da fişini çekelim dedi suan sadece makina sayesinde solunum yapıyor ve yalnizca kalbi atıyor dedi yavrum idrarını dahi yapamıyordu görme reflexi yok işitmeyede beyin cevap vermiyor dedi beslenme zaten mideye hortum sallamışlar öyle veriyorlar sütümü ve benim sütüm her geçen gün azalıyor
peki dedim hiç mi tahmininiz yok büyük ihtimalle dedi kalbi durduğu gün beyin oksijensiz kalmış
peki dedim kalbi neden durmuş sağlam çocuğun işte onu çözemiyorum dedi çocuk çok sağlam dirençli sarılık bile olmadı dedi müsade isteyip kalktık tabi yine kimseye birsey çaktırmıyorum annem üzgün mahvoldu onu güldürmeye çalışıyorum
geçen günde gittik görüş saati ben koşa koşa girdim içeri yokk oğlum yokk küvez boş dizlerim tutmuyor ellerim titriyor konusamadım soramadım bir türlü nerde oğlum diye sonra hemsireye sordum hemen MR a indirmişler ve bu güzel birsey biliyor musunuz neden mi bu oğlum makina olmadan nefes alabiliyor demek çünkü MR çekemediklerini makinadan ayırdıkları an bebeği kaybedeceklerini MR a da solunum cihazı ile sokamayacaklarını söylediler
ama yine moralim bozuldu görüş saati bitti ama oğlum gelmedi doktor beklersem göstereceğini söyledi ve bu sefer gözlerime bakabildi =)
bekledik geldi benim melek yavrum girdik 5 dk müsade ettiler nede kısa vakitmiş o 5 dk
veee 12 mayıs anneler günü buruk ve mutluluk arası birsey Rabbime şükürler olsun Annemmm yanımda iyi ki var onu çok seviyorum ve ben anneyimm sabah kalktım eşim kutlar diye bekledim ama kutlamadı annem de bebeci den güzel bir mesaj geldi yoldaydım ve ağladım bende anneydim çünkü bebeğim yanımda olmasa da bende bir anneydim
sonra annem anladı dedi ki üzülürsün diye bilerek kutlamadım ama yanlış düşünmüsüm özür dilerim dedi =)
veeee içeri girdik hoca tek tek bebekleri dolaşıyor eşime döndüm söyle gelmesin dedim bugun anneler günü onu duymak istemiyorum dedim adam yaklasıyor benim nefesim daralıyordu sonra güldü doktor MR sonucunun da temiz çıktığını söyledi beyin oksijensiz kalmamış yani beyinde hiçbir hasar yokmuş yanı ve geçen aksam acıya ufak bi tepki verdi tekrar EEG istedik ve beyinde sinyal var dedi idrarını kendi yapabiliyor ve cihaz oladan nefes alabiliyor tabi ki hala koma hali devam ettiği için makinadan ayıramam riske atamam dedi tabi ben ağlıyorum neredeyse doktora sarılacağım ilk defa kötü birsey söylemedi hatta güldü ben tıp adına konusuyorum bu bebek bizim tüm dediklerimizi alt üst etti dedi =)bundan güzel anneler günü hediyesi olabilirmiydi =)) Rabbim bizi duyuyordu şükürler olsun ben isyan etmedim inandım sabrettim dua edip bekledim insallah yavrumun uyandığını da göreceğim komadan çıkacam ve rabbimin izni ile evimize gelecek bende kucağıma alacağım bebeğimi bende geceleri uykusuz kalacağım bende emzireceğim koklayıp uyutacağım allahımın izni ile kızlar çok uzun oldu farketmedim kusura bakmayın ama sakın şu aklınıza gelmesin yazmışsınız egomego bu haldeyken biz neler konusuyoruz diye güç veriyor konustuklarınız bana hayaller kuruyorum bende ve 9 ay gizlimiz saklımız olmadan herseyimizi konustuk sizin bebeklerinizde benimmm canlarım siz nasıl selime üzülüyorsanız bende onlara seviniyorum bende onlara üzülüyorum sizleri çok seviyorummm
kesin yine bi nefes yazmıştırım zaten eskiden bilenler alışkın benim böyleee noktasız virgülsüz yazmama yenilere de rabbim kolaylık versin sizi çok seviyorum canlarım hep dualarımdasınız
Merhabalar, öncelikle egomego en kısa zamanda bebeğinin sağlığına kavuşmasını canı gönülden diliyorum..
Benim 16 aylık bir kızım var, ilk 4 ayımızı çok zor geçirdik, hala pek kolay sayılmaz ama en azından o zamanlara göre çook iyi durumdayız :) Gündüzleri de dahil olmak üzere genelde uyumazdı, uyuduğu zamanlarda kesintisiz uyuduğu 2 saati geçmezdi, uyanıkken de ağlamadan durmazdı, öööylece yatıp bakındığı, oynadığı zaman hatırlamıyorum neredeyse. problemli arkadaşların a aaa aynı bizim gibi dediğini duyar gibiyim :) Deneme yanılma yöntemleriyle kendimize göre çözüm yolları ürettik,
Mesela öncelikle aspiratör sesi ve saç kurutma makinesi sesinde sakinleştiğini öğrendik, internetten değişik bebek masajları öğrendik uygulamaya başladık, koltukta otururken ayaklarım yere değecek şekilde dizlerimin üstüne kafası sol, ayakları sağ tarafa sallanacak şekilde yüzükoyun yatırıp poposuna hafif hafif vura vura dizlerimi de sağa sola sallayarak uyuturdum bazen.tabi bi elimle başını tutardım.
Ama en kesin çözüm her zaman memeydi, memedeyken susardı doğal olarak çok emerdi bu sefer de kusar dı.
Bir de biraz zaman geçince yüzükoyun yatmayı sevdiğini keşfettik. boğulmayı önleyen yastık almıştık ona yüzüstü yatırmaya başladık onun da faydasını gördük.
Eşim sağolsun her zaman çok yardımcıydı, kayınvalidem allah razı olsun hep isterseniz ben geleyim bakayım siz uyuyun demesine rağmen gerek yok biz bakabiliyoruz deyip uykusuzluğumuza, bazen çaresizlikten, birşey yapamamaktan gelen sinire rağmen eşimle ikimiz idare ederdik. Çünkü sanırım gerçekten hazır olduğumuzda anne ve baba olduk, gerçekten artık bi bebeğin her türlü sorunuyla başa çıkmaya hazırdık ve gerçekten bir bebek istiyorduk. Yani kısacası zaten onu biz büyütmek için dünyaya getirdik ve bu sorumluluk bizim olmalı diye düşündük hep. gündüzleri ben uğraşıyordum eşim işteyken. diyolardı ki kızın uyuduğunda sen de uyu, yahu zaten topu topu 2-3 saat uyuyo, o da bölük pörçük, evde işleri kim yapacak çamaşırları kim yıkayıp ütüleyecek. doğal olarak gündüzleri uyumak pek mümkün değildi, geceleri de kızım yine kesintisiz 2 saatten fazla uyumuyordu uyandığında da tekrar bi 2 saat uğraşmak gerekiyordu uyuması için, genelde eşimle dönüşümlü olarak mutfakta uyumaya başlamıştık, aspiratör son seste açık, kızımız mutfak tezgahında anakucağında, biz de armut koltuklar üzerinde uyumaya çalışırdık :) şimdiyse gördüğünüz gibi gülümseyerek anlatabiliyorum bunları, altı üstü geçen sene oldu bunlar ama geçip gideli çoooook uzun zaman olmuş gibi :)
Söylediğim yöntemleri deneyebilirsiniz, masajlar (özellikle ay güneş masajı karın ağrısına iyi geliyor galiba bebişlerin), dizüstüne yatırmak, aspiratör sesi, uyurken yüzüstü yatırmak gibi..Bir de mümkün olduğunca emdikten sonra gazını çıkarmadan yatırmayın.
Eşlere de büyük pay düşüyor, sizi ve bebeğinizi ne kadar sahiplenir, ne kadar yanınızda ve yardımcınız olursa, sonuçta en çok kıymeti bilinecek olan ve mutlu olacak kişi de o olacak. ''Babam bitane muuuck!'', ''kocam bitane muccck!'' olacak :) altı üstü katlanması gereken taş çatlasın 6 ay, ve sonuçta bu bebekleri kimse tek başına yapmadı, bu 6 ay onun gelecekteki uzun yıllar boyunca çekeceği dırdırdan kurtarabilir :) Evdeki konumunu uzun yıllar boyunca daha sevilen ve sayılan bi yere taşıyabilir :) altı üstü 6 ay... ama bu altı ay dişini sıkıp size destek olmazsa 60 sene sizden çekeceği var demektirhem de sonra bebeğinin ilk zamanlarını hatırlaması daha kolay olur, bu süreçe katılmadığı zaman hatırlıycak bişeyi de olmaz.
Amma çok şey yazdım :) zaten ilk yazdıklarımı daha önce de yazmıştım ama malum siz şimdi çok meşgulsünüz, geçmişi uzun uzun okumanız çok zor göremeyenler varsa tekrar yazayım belki birine faydam dokunur diye düşündüm :)
hehehe artık doğum yapıldığı topicten nasıl belli oluyor, temmuz annelerinin çoğu bu saatte uyumuştur, ama burda bakıyorum gecenin geç saatlerine kadar uyanık bir sürü kişi var :O) neden acaba? :) Doğum öncesiyle sonrası arasında hayatında neler değişti diye sorsalar cevabım tek kelimeyle ''HERŞEY'' olurdu. şimdi düşündüm doğum sonrası loğusalık dönemi hakkaten psikolojik anlamda çok zor bir dönem. 1 gecede bütün hayatımız değişiyor, ''doğumdan önceki günle doğumdan sonraki gün'' arasında ne kadar çok fark var değil mi? bu kadar değişimi 1 gecede insan kendi kendine yapsa kafayı yer valla. hatta yapmaz bu kadar hayat değişiklği, yapmaz yani durup dururken, ama o zaman neden bebek yapıyoruz :) çünkü çoooooook tatlılar ve çoook seviliyorlar!
RNA TASARIM
Eki Görüntüle 710895 Eki Görüntüle 710896
gitmedimm buradayımmmm sağol canım insallahh nie utandın ki canım benim yanlış birsey mi demişim farkında olmadan özür dilerim
Meryem cok gecmis olsun umarim cabucak iyilesir yavrularin. kalca usg temiz cikmis cok sevindim.
Bizim dr. iki aylik olunca dedi bizden sonra doganlar hep yaptirdi gec mi kaldik gerci buyukte de iki aylikken yapilmisti sanirim. persembe gotureyim bari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?