2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
kızlarrr iyi geceler hepinize
ben dua edeceğim hepiniz dualarımdasınız sizi seviyorum

Son düzenleme:
Icim sizladi yazdiklarini okuyunca..insallah yavrun cikacak komadan hrsey cok cok gzl olsun senin ve selim icin..rabbim can kan versin..seninle birsey paylasmak istiorum 15.5 kadar yagan yagmur cok berektli hoca arkadasim dedi!! Hadis var hatta birtane..ölumden haric her derde deva diye!! Trde hava nasil bilmiorum ama eger yagarsa bir yudum bebegine icirt..sifa olur ins.sen cok guclu bir annesin oglun cok sansli!! Iyi haberlerini aliriz ins..

bugün kalça usg vardı ve çok şükür temiz çıktı
ama maalesef bebişime abiden grip geçmiş ilaç verdi..
dikkat edelim ilerlemesin dedi..
bu arada egomego gelmiş selim bebek nasıl...

canım gripte ilaç kullanılmıyor..ufacık bebeğe ne ilacı bu?

egemogo çok sevindim canım haberlerine..ben bekliyordum zaten bu güzel haberleri..inşallah daha da sevineceğiz..en güzel anneler günü hediyesi seninki olmuş ve en anlamlısı...biraz daha sabır canım..dualarım sizinle..

Canım yazını yeni okudum. Durumundan yeni haberdar oldum. Gözyaşlarıma engel olamadım. Rabbim sabrını arttırsın. Ben inanıyorum ki oğlun iyileşecek. Ve ismiyle müsemma Selim bir evlat olacak. Artık sürekli duamdasınız. Kendi evladıma ettiğim içtenlikle dua edeceğim inşallah. Hayırlarla kalın.

Son düzenleme:
Merhabalar, öncelikle egomego en kısa zamanda bebeğinin sağlığına kavuşmasını canı gönülden diliyorum..
Benim 16 aylık bir kızım var, ilk 4 ayımızı çok zor geçirdik, hala pek kolay sayılmaz ama en azından o zamanlara göre çook iyi durumdayız :) Gündüzleri de dahil olmak üzere genelde uyumazdı, uyuduğu zamanlarda kesintisiz uyuduğu 2 saati geçmezdi, uyanıkken de ağlamadan durmazdı, öööylece yatıp bakındığı, oynadığı zaman hatırlamıyorum neredeyse. problemli arkadaşların a aaa aynı bizim gibi dediğini duyar gibiyim :) Deneme yanılma yöntemleriyle kendimize göre çözüm yolları ürettik,
Mesela öncelikle aspiratör sesi ve saç kurutma makinesi sesinde sakinleştiğini öğrendik, internetten değişik bebek masajları öğrendik uygulamaya başladık, koltukta otururken ayaklarım yere değecek şekilde dizlerimin üstüne kafası sol, ayakları sağ tarafa sallanacak şekilde yüzükoyun yatırıp poposuna hafif hafif vura vura dizlerimi de sağa sola sallayarak uyuturdum bazen.tabi bi elimle başını tutardım.
Ama en kesin çözüm her zaman memeydi, memedeyken susardı doğal olarak çok emerdi bu sefer de kusar dı.
Bir de biraz zaman geçince yüzükoyun yatmayı sevdiğini keşfettik. boğulmayı önleyen yastık almıştık ona yüzüstü yatırmaya başladık onun da faydasını gördük.

Eşim sağolsun her zaman çok yardımcıydı, kayınvalidem allah razı olsun hep isterseniz ben geleyim bakayım siz uyuyun demesine rağmen gerek yok biz bakabiliyoruz deyip uykusuzluğumuza, bazen çaresizlikten, birşey yapamamaktan gelen sinire rağmen eşimle ikimiz idare ederdik. Çünkü sanırım gerçekten hazır olduğumuzda anne ve baba olduk, gerçekten artık bi bebeğin her türlü sorunuyla başa çıkmaya hazırdık ve gerçekten bir bebek istiyorduk. Yani kısacası zaten onu biz büyütmek için dünyaya getirdik ve bu sorumluluk bizim olmalı diye düşündük hep. gündüzleri ben uğraşıyordum eşim işteyken. diyolardı ki kızın uyuduğunda sen de uyu, yahu zaten topu topu 2-3 saat uyuyo, o da bölük pörçük, evde işleri kim yapacak çamaşırları kim yıkayıp ütüleyecek. doğal olarak gündüzleri uyumak pek mümkün değildi, geceleri de kızım yine kesintisiz 2 saatten fazla uyumuyordu uyandığında da tekrar bi 2 saat uğraşmak gerekiyordu uyuması için, genelde eşimle dönüşümlü olarak mutfakta uyumaya başlamıştık, aspiratör son seste açık, kızımız mutfak tezgahında anakucağında, biz de armut koltuklar üzerinde uyumaya çalışırdık :) şimdiyse gördüğünüz gibi gülümseyerek anlatabiliyorum bunları, altı üstü geçen sene oldu bunlar ama geçip gideli çoooook uzun zaman olmuş gibi :)

Söylediğim yöntemleri deneyebilirsiniz, masajlar (özellikle ay güneş masajı karın ağrısına iyi geliyor galiba bebişlerin), dizüstüne yatırmak, aspiratör sesi, uyurken yüzüstü yatırmak gibi..Bir de mümkün olduğunca emdikten sonra gazını çıkarmadan yatırmayın.
Eşlere de büyük pay düşüyor, sizi ve bebeğinizi ne kadar sahiplenir, ne kadar yanınızda ve yardımcınız olursa, sonuçta en çok kıymeti bilinecek olan ve mutlu olacak kişi de o olacak. ''Babam bitane muuuck!'', ''kocam bitane muccck!'' olacak :) altı üstü katlanması gereken taş çatlasın 6 ay, ve sonuçta bu bebekleri kimse tek başına yapmadı, bu 6 ay onun gelecekteki uzun yıllar boyunca çekeceği dırdırdan kurtarabilir :) Evdeki konumunu uzun yıllar boyunca daha sevilen ve sayılan bi yere taşıyabilir :) altı üstü 6 ay... ama bu altı ay dişini sıkıp size destek olmazsa 60 sene sizden çekeceği var demektir hem de sonra bebeğinin ilk zamanlarını hatırlaması daha kolay olur, bu süreçe katılmadığı zaman hatırlıycak bişeyi de olmaz.

Amma çok şey yazdım :) zaten ilk yazdıklarımı daha önce de yazmıştım ama malum siz şimdi çok meşgulsünüz, geçmişi uzun uzun okumanız çok zor göremeyenler varsa tekrar yazayım belki birine faydam dokunur diye düşündüm :)
hehehe artık doğum yapıldığı topicten nasıl belli oluyor, temmuz annelerinin çoğu bu saatte uyumuştur, ama burda bakıyorum gecenin geç saatlerine kadar uyanık bir sürü kişi var :O) neden acaba? :) Doğum öncesiyle sonrası arasında hayatında neler değişti diye sorsalar cevabım tek kelimeyle ''HERŞEY'' olurdu. şimdi düşündüm doğum sonrası loğusalık dönemi hakkaten psikolojik anlamda çok zor bir dönem. 1 gecede bütün hayatımız değişiyor, ''doğumdan önceki günle doğumdan sonraki gün'' arasında ne kadar çok fark var değil mi? bu kadar değişimi 1 gecede insan kendi kendine yapsa kafayı yer valla. hatta yapmaz bu kadar hayat değişiklği, yapmaz yani durup dururken, ama o zaman neden bebek yapıyoruz :) çünkü çoooooook tatlılar ve çoook seviliyorlar!

RNA TASARIM

Meryem cok gecmis olsun umarim cabucak iyilesir yavrularin. kalca usg temiz cikmis cok sevindim.

Bizim dr. iki aylik olunca dedi bizden sonra doganlar hep yaptirdi gec mi kaldik gerci buyukte de iki aylikken yapilmisti sanirim. persembe gotureyim bari.

Son düzenleme:
Yok canım sadece ebe arkadasım öyle bir ihtimalden bahsetti.ağrım ve kanamam geçmedi diye içerde plasentadan parça kalmış olabilir demişti ondan.

valla o dediğinden bana yaptılar. doğum sonrası kontrole gittiğimde dr,içimde kalan parçalar var,kürtajla alalım dedi.mecburen o sıkıntıyı bana da yaşattılar. narkoz falan da vermedileri. kadın olmak zor.........

bugün kalça usg vardı ve çok şükür temiz çıktı
ama maalesef bebişime abiden grip geçmiş ilaç verdi..
dikkat edelim ilerlemesin dedi..
bu arada egomego gelmiş selim bebek nasıl...

Canım benim, o kadar güzel ifade etmiişsin ki.. Okurken çook ağladım.. Rabbim sabrının mükafatını verecek inşallah güzel yavruna kavuşacaksın tez zamanda..dualarımız seninle

Teşekkür ederiz güzel paylaşımlarınız için.. En güvenilir kaynaklarımızdan biri artık tecrübeli anneler :) sevgiler

kızlaaaar biz bugün kırklandık kızımlaaa =) her yyerim ağrıyor uykusuzluktan ölüyorum ama bayram sabahı gibi bir heyecan var içimde

sağol canım benim.. bizimde 2 aylıkkendi dün gidince bakalım dedi dr.

Dmt bizden dün doktora gittik 2. Ay istedi kalça usg sinı. Ben normalde 1 ay oluyor sanırım saglık. Ocağı hemşiresi geçirme demişti dedim doktormuz da' Dr böyle istiyor dersin ' dedi ben bu dr a cok güveniyorum oğlum sarılık oldugunda hastanede 5 cocuk Dr ile muhattap olduk bir bu Dr icimize sindi araştıran bir Dr , alisilagelmis seyleri uygulamıyor anladığım kadarıyla.
Emzik ağzından düşmüyor dedim düşmesin ne olacak ki onlar ağızları dolu olsun severler ağız yapısı da bozulmaz dedi.emzik kullanmaktan korkanlara bildireyim dedim.
Kızlar beni en sınır eden şey esimin ailesinin özellikle annesinin oğlumu sürekli esime benzetmesi ki alakası yok bana da benzetiyorlarmış dediğimde yüzleri düşüyor hele kaynanam gitmiş çocukluk fotolarını getirmiş yine alakası yok. Elleri aynı ben gidiyor dedesinin çirkin ellerine benzetiyor halbuki oğlumun elleri kız eli gibi. Dudakları benim gb bicimli esimin bariz Yamuk ona benzetiyor ayy sınır oluyorum bir de anneler gunünde tüm aile birlikteydik amcası öpunce eniştemiz kızdı yasak koymadınız mı dedi bende koyduk ama opuluyor dedim . Bebek oyulmaz muhabbetleri başladı,ilerleyen saatlerde küçük gorumcem kafasını Şapur supur öptü. Sonra fotolar çekildi Facebook'a koymayın ha dedim cocuklara sohbet de gecti kroki çıkmadan koymuyorum diye büyük gorumcem gitmiş hepimizin olduğu fotoyu koymuş. Snir oldum ki kendisini cok severim kötü niyetli ndegildir asla. Bende artık yüzünün cok belli olmadıgı uzaktan çekilen foto koymaya başladım. Hemen küçük Görümce de koymuş. Cocuğa yapma dersin yapmaz ama bu büyükler aman. Bu arasa ben hastayim Bademciklerim şişti burnum akıyor oğluş da bu aralar kusmaya başladı sık sık da hapsediyor kırkı çıkmadan dışarı çıkarıp bahçelerde onun bunun kucağında gezerse olacağı bu

fıstığım,güzeller güzeli metanetli arkadaşım benim..
yazdıklarını okurken göz yaşlarıma hakim olamadım;oğluma bakıp bakıp ağladım.. Allahım egom'da yavrusunu kucaklasın artık sabrının mükafatını alsın,sen hiç bir anneyi avlat acısı ile imtihan etme diye dua ettim
ailemde Selim bebeğin durumunu bilmeyen yok,herkes dua ediyor onun için;eşim günde dört beş kez soruyor var mı bir gelişme diye..
bebek mevlidimizde bile selim konuşuldu,hiç aklımızdan çıkmıyorsunuz

Selim bebek iyileşmeden sen onun kokusuyla gecelemeden bizler de evlatlarımızı içimize sine sine sevemeceğiz
Rabbim kuzuma kalıcı şifa versin,tez vakitte sağlıklı haberlerini almayı nasip etsin inşallah..

bebeci tatlım geçmiş olsun
kv'ler kendilerine benzetmeyi pek severler boşver aldırma;ağzı yüzü iyice belirginleştiğinde başkalarının yanında da aynı lafları ederse
birileri bozuverir o zaman aaa olur mu canım aynı bebeci diye
(yaşanmış örnektir )

chosy tatlım mevlitte neler yaptığımı sormuşsun geçmişte..

hediye olarak; minyatür tel örgü çantaların içinde kokulu tespih,kadife lavanta kesesi,şeffaf ambalajlı renkli çubuk şeker ve çocuklar için rüzgar gülü dağıttım..
yemek pratik olsun diye;kuşbaşılı pide,tulumba tatlısı,ayran..
lohusa şerbeti,lokum ve sonrasında çay..

ilk misafir zili çalana kadar koştur koştur hazırlık yaptım;zili duyunca odama çekilip saten pijamalarımı giydim yatağıma uzandım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…