2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

allah korumuş,geçmiş olsun.bir bundan korkuyorum bir de banyoda ters su yutmasından bir de kusmuğunu aspire etmesinden bir de hastanede hastalık kapmasından, yanlış aşıdan .... bu liste çok uzun .
ben de yan yatırdığımı sanıp tuvalete gitmiştim, geldiğimde yüzüstü olmuş, yumuşak zeminde nefes alamamış, bunalmış,allahım sen koru

kızlar köpüklü tükürükten bahsetmişsiniz korkmayın dr bana burnu tıkandığı için oluyor demişti ve kesinlikle burnu tıkanmamalıymış sürekli açık tut dedi

olabilir aslında.iki gün önce genzine serum fiz. kaçırınca burnunu temizlemeyi bırakmıştım tükürüğü köpürmeye baladı. gerçi ben banyoda da su kaçırıyorum burnuna. çocuk resmen süt kadar su içiyor beceriksizliğim yüzünden

emziğe alıştıramadım hatta karnı doyunca memeyi bile fırt diye attırıyor. toksa memeyi hayatta ağzına almıyor,sussun diye ağzın tıkmaya çalışıyorum bazen, inat açmıyor ağzını, zorla başarsam kusuyor bu kez de

erkek milleti hepsi aynı, ne onlarla ne onlarsız

ben de uçuk olmuştum; teramicyn in iyi geldiğini keşfettim. lafı geçmişken söyleyeyim dedim. benim kv ilk hafta oğlumu öksüre öksüre sevdiğinden kv lere şaşrmıyorum artık. gerçi hala astımdanmış diye kendini savunuyor , o da üzüldü ama ne yaparsın benimki de ana yüreği, johnsons baby yeni reklam yapmış, pompalı şişe tek başına bebek yıkayan anneler için önemli bunu dalafı geçmişken söyleyeyim dedim.

benimki garip sesler çıkarmaya başladı, bir de acayip kepek yaptı, yüzü hariçher yerimiz zeytinyağı

kizlar ya çoğunuz benden daha deneyimli annesiniz bizim daha 25. gunumuz :)
bu hamilelik cizgisi ne zaman gececek ya da gecmis olan var mi? gobegim indi gibi biraz sıkılasmasi lazim okadar ama o cizgi yok mu daha sinir bozucu

üstten silinmeye başladı ama geçmedi. oğlumda göbekten aşağı oluşmaya başladı o çizgi, sanırım kuruluşumuz yok o çizgiden

forumun en bol çatlaklısı olarak alıştım çatlaklarıma; hatta eşimden bile çekinmemeye başladı, garibim onlar olmasaydı bebeğimiz de olmazdı diye kendini avutuyor.

benim oğlanla senin kızı bi tanıştıralım, belki huyu bulaşır. benimki balkona çıkınca bile viyak viyak. apartmanda herkes gıcık bana

ben de çapaklanma yazınca internette çıktı.ben de kolundan çektim ertesi gün olunca ona bağladım.çünkü ortam değişmedii yani hava akımı hiç olmadı başında beresi vardı tek değişiklik benim kolundan çekmemdi.benim dün kırkım çıktı ama bir değişiklik yok.benim de dün için beklentilerim vardı ama yaalan oldu =) inşaallah düzeliriz kızlar.
nası dönebiliyomu gerçekten, erken değil mi daha?

eşime diyoki takımlarına bak
hiç utanma arlanma kalmamış
en kısa zamanda bu konuyu konuşmam lazım
evet gerçekten.ben de şaşırdım demekki bebekten bebeğe fark ediyor ama çok hoşuma gitti.arada bir nadir de olsa aguluyor.
senin kayınvalide de benimkine benziyor ağızlarının ayarı yok.ya işte söyleyince de geçimsiz gelin oluyoruz.

Allah korumuş canım aman dikkat et.ben olsam o sussa da ben ağlamaya devam ederdim herhalde.Bir keresinde eldiveni kirlenmişti o yüzden çıkarmıştım ve emziriyordum birden parmağını gözüne soktu ve gözünün içini çizdi.hala o çiziği görüyorum.Ama bebeğimin gözü zarımsı bir tabaka ile kaplı sanki ve o zar çizik.doktor bir şey yok dedi damla verdi.şimdi doktora gitsek bir şey diyemez dediler biraz bekleyip götüreceğim tekrar.Neyse işte konu dağıldı toparlim,gözü çizildiği zaman çocuta tık yok ben yarım saat ağladım.ana yüreği işte onun canından çok bizimki acıyor.

kusmuğunu aspire mi ediyorsun o mu ediyor anlamadım canım.Bir de benimki bir kaç kere sırtüstüydü ve kusup yuttu ve arada bir suda boğuluyormuş gibi ses çıkarıyor kusmuk olmadığı halde.sizce ciğerine falan mı kaçtı?yoksa hemen doktora mı götüreyim?fikir verin kızlar.
benimki garip sesler çıkarmaya başladı, bir de acayip kepek yaptı, yüzü hariçher yerimiz zeytinyağı
ben banyodan banyoya yağlıyorum soyunca çok fena oluyor,gözlerini iyice açıyor,korkuyor,eli ayağı titriyor,ağlıyor.sebamedin yağını kullanıyorum.tam bilemedim şimdi,siz ne yapıyorsunuz:44:

kusmuğu soluk borusuna kaçınca demek istedim. belden aşağısı soyulunca gülüyor, bez açılınca havalara uçuyor. ama üst çıkınca huzursuz hele body çıkınca ağlamaya başlıyor.zeytinyağını kafasına sürüp tarıyorum ama o kadar kalın ki kepek tabakası geömiyor bir türlü

kızlar benim kaynanada bebeği seveceğim diye inceydi üzeri acık tutup odadan odaya gezdirdi ev cok serindi bi terletip bi üşütünce sonuç cocuk su gibi ishal!
boğmak istiyorum kadını yaa.bi faydası olmadığı gibi hep zarar ya.bi taneside bi işe yarasın su kaynanaların arkadaş

konak kremi al istersen ya da sık sık yıka yumuşak keseyi köpükleyip başını hafif hafi ov ama çok az değil.bir süre ov.

Benim oğlanda soyununca çok korkuyor banyodan sonra losyon süreyim diyorum çığlık çığlığa alt açmayıda pek sevdiği söylenemez çabuk çabuk açıp kapatıyorum. Bide bugün 44. gün hala agu filan yok bazen dikkatli dikkatli yüzüme bakıyor. Uyanıkken nasıl oyalanır ki bebek hep kucak ve gezmek istiyor sizinkide öylemi.

benimkide korkuyo banyodan, alt açmada da bazen ağlıyo, bazen ağlaren alt açınca susuyo:)
agular war, ben laf atınca çıkarıyo o sesleri:)
uyanıkken aynı hep gezinmek ve bakınmak istiyo
en sevdiği sırtı bana dönük olarak tuttuğum pozisyon
balkon diyoruz biz ona:)

Son düzenleme:
Cok gecmis olsun..allah korumus cok kusarsa fln hastaneye goturun cnm rontgen cekerler..

kızlar Allah razı olsun hepinizden. çok korktum ilk başta. kusma falan olmadı. yüzünün rengide gelince biraz rahatladım. uyudu uyandı emzirdim. Allah hepimizin evlatlarını korusun

canımm çok üzüldüm..Allahtan bişey olmamış..

aynen aynen...bizimki de çok aç olsa da gazı olunca sırt üstü yatıp ememiyor..poposuna vura vura,olmadı ayakta emziriyorum..az evvel böyleydik en son emebildi de rahatlayıp uyudu..

biz de dün parkta salıncakta sallananları izledik,bakıyoruz artık etrafa..pusetin tepesini kapatınca da kızıyor,göremiyor hanfendi..

o tutuşu benim kızce de seviyor,kaka yapamadığı zamanlarda rahatlatıyor onu..

benim de dünden beri canım çok sıkkın...eltimin kurnazlığına uyuzum..

kayınvalide annesine bakmaya gidecek 3 ay,kayınpederim de bizim servisi sürdüğü için evde kalıyor,ben bu sefer herşeyini tek başıma karşılamayacağımı söyledim eşime,malum bebekten dolayı uyuyamıyorum,sabah annem gelince öğlene kadar uyuyuyorum,yemeği filan annem yapıveriyor,ütü sepetim azğına kadar dolup taşmış vaziyette..ben bu haldeyken nasıl bakarım kayınpedere,yemeği var çamaşırı var ..iki senedir çok güzel baktım,ve eltim parmağını bile kımıldatmadı yanı evde otutrduğumuz halde..evlerinde yemek yediler adamı bir kere yemeğe çağırmadılar,bir tabak indiriverdiler evine..ben işten koşa koşa gelip yemekler yaptım hep,evimde yedirdim...

ama bu sene güvenemiyorum kendime bunu da belirttim eşime,yapabilsem lafını da etmem..ama oğlum bile artık evde buruşuk tşörtlerle dolaşırken ben kayınpederin ütüsünü nasıl yaparım,adama nasıl bakarım..eltim hemen bir çözüm üretmiş annesini evine gidecekmiş,cocuğu orda bakılacakmış.
yıllardır oğluna kayınvalide bakıyor,benim oğluma yarım gün bile vakti yok kadının o ayrı mesele..yemeklerini yapıyor,çoğu masraflarını o karşılıyo,o zman eltim zırt pırt aşağıda...ama iş kayınpedere bakmak olunca hatun kaçıyor..geçen sene de ben annemde olacağım dedi,kayınvalide gidince 2 hfta sonra geldi evine,zor oluyor diye..şimdi de öyle yapacak biliyorum,amaç bahane üretmek..
kayınvalide annesi geslin burda baksın demiş, kaynım bize gürültü olur diye istemiyormuş (onlar bizim üstümüzdeler) tepemizde 12 lere kadar futbol oynuyorlar,oğlum okula mı gidiyor sabah,evde bebek mi var umusamazlarr,şimdi pek önemser oldular..amaç kaçmak ya,getirmezler tabiii buraya..bir de bizi bahane ediyorlar..

tamam kayınpeder bizim servisimiz yüzünden burda kalıyor ama onlar da onların her bir haltından faydalanıyorlar..kayınvalide gelince gene onları beslicek,onların cocuğuna bakılacak,kayınpeder onların cocuğunu parka götürecek..adamı çağırmayı biliyor ama eltim,tansaştan eşyaları taşıyamayınca,sağlık ocağına aşıya gidilince hep kayınpederle.

ne diyim Allah düşürmesin ellerine,ama bana da ihtiyacı olsun bende elimi kımıldatmam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…