kızlar bu benim kuru diri oğlanı bugün düşürdüm uzanma koltuğundan yere.
bebeği emziriyordum sabahtan beri de midem bulanıyordu. birden kusma
hissi gelince kendimi lavaboya atmak için oğluşu çok kenar olmasa da uca yakın yere
koyup lavaboya koştum. kusarken birden küttt diye bir ses arkasında acı ile ağlama....
yavrum ağladı ben ağladım. 2 saat uyutmadım.
şimdi iyiyiz şükür. aman siz siz olun küçük deyip yüksek yerde yalnız koymayın.
kızlar köpüklü tükürükten bahsetmişsiniz korkmayın dr bana burnu tıkandığı için oluyor demişti ve kesinlikle burnu tıkanmamalıymış sürekli açık tut dedi
kızlar nasılsınız diyeceğim ama cevap ortada...
uykusuz, yorgun, gergin ama meleklerimizin yüzüne bakınca bi okadar mutlu
benim oğlanda saat başı memede, gündüz uykusu hiç yok gecede 2 saatte bir ayaktayız. geçen gün kontrolümüz vardı. doktor iyi kilo almış sadece anne sütüne devam dedi ama ben günde 1 kez mama takviyesi yapmak istiyorum. çünkü artık takatim kalmadı. akşam eşime bırakıyorum açıktığında mama verip yatırıyo bi kaç kere böyle böyle yaptık kendime geldim resmen. çok zorda kaldığım zamanlar bu şekilde yapmayı düşünüyorum.
doktorlara kalsa mama yok emzik yok biberon yok. bu bebek nasıl idare edilecek diyen yok. emzikte tam bir kurtarıcı mesela...
kızlar,emzirme yüzünden takatım kalmadı. göğüslerden problemim yok ta.şu sırt ağrıları beni öldürüyor.sizlerde var mı bu sıkıntı?
erkek milleti hepsi aynı, ne onlarla ne onlarsızsomewherecold canım çoğu insanda olan şeyler bunlar bizde de aynı
ilk çocuk olmadığı halde eşimle tek bi güzel günümüz olmadı
50 gün oldu doğum yapalı tek başımayım
hiç çıkmadığı kadar işi çıktı şehirdışına gitti..
rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Eczaneden alinacagini sanmiorum..doktor verir..dogum hapi kullaniyor emzirirken ismini bilmiorum ama birtane cesit var onu atabiliorsun..birde spirali takana kadar prezervatif kullan istersen yada iliskiden komple kaac:) bende hic doktora gidesim yok normal dogumdan sonra kimseye elletmek istemiorumhele iliski aman aman uzak dursun;(
Kv nazikce dedim opme lutfen diye..ucuk cok tehlikeli olabilir bebekler icin allah korusun ölume bile yol acabiliyor hemsire uyarmisti;( rabbim korusun
kızlaarrr benim bebişin gözündeki çapaklanma hala geçmedi ya yardım edin.dün doktora sormayı unuttum halbuki kağıda da yazmıştım.
ve dün itibariyle bebeğim yüz üstü konduğunda sırtüstü dönebiliyor.çok tatlı
yazalım buraya bebişlerimizn öğrendikleri şeyleri nolur.sizinkileri de çok merak ediyorum.bebişlerimize aldığımız kıyafetleri de paylaşalım çok güzel olur.ben inekli bir kostüm aldım çok şirin.bence bebişinize giydirmeden yollayın fotoları.
Allah egomegoya inşaallah nasip etsin bebişini kucağına almayı.Onun da burda mutlu bir şekilde bebeğiyle ilgili yorum yapmasını diliyorumNasıl oldu bebeği,artık elini tutuyor mu.Of selim aklıma gelince de çok üzülüyorum ya.
kizlar ya çoğunuz benden daha deneyimli annesiniz bizim daha 25. gunumuz :)
bu hamilelik cizgisi ne zaman gececek ya da gecmis olan var mi? gobegim indi gibi biraz sıkılasmasi lazim okadar ama o cizgi yok mu daha sinir bozucu
Aslinda esinle ayni anda denize havuza girememek disinda pek zorlugu yok, hatta hayat evdekinden daha kolay; yemek temizlik utu yetisilecek
Bsy yok ve esin hep yanında :)
daha ne olsun :)
hmm ne zamandır beresini takmıyorum ondan mıki acaba.bebeğin kolundan çekince de oluyormuş.ben yeni sezaryen olmuşken bebek birden kustu ve kusmuğunda boğulmak üzereydi,yanımda kimse yoktu ben de kalkamıyordum kolumu uzatarak bebeği çekmek zorunda kaldımsonra kolunu çektiğim gözü çapaklandı.damla kullanıyoruz ama hala geçmedi.bir de bere takayım belki geçer.
bizim bugün 41.günümüz çizgimin yanında bir de bolca çatlağım var.çizgi zamanla geçiyormuş da çatlaklar ne olacakkendimden iğreneceğim böyle kalırsa
Ya kizlar bukadar ufak bebek disari cikmak icin aglarmi?? Kizim dogdugundan beri gunluk disardayiz bugun hafif ruzgar var cikmadim okadar agladiki zannedersiniz dayak atiorum..attim kendimi bahceye su an misil misil uyuyor..taaa ceketini giydirirke susup guluyor ya olabilirmi boyle bisey
ben de çapaklanma yazınca internette çıktı.ben de kolundan çektim ertesi gün olunca ona bağladım.çünkü ortam değişmedii yani hava akımı hiç olmadı başında beresi vardı tek değişiklik benim kolundan çekmemdi.benim dün kırkım çıktı ama bir değişiklik yok.benim de dün için beklentilerim vardı ama yaalan oldu =) inşaallah düzeliriz kızlar.ben de beresini takmiyorum artik banyodan sonra iyi korumak gerekiyo galiba bi tek ozaman takiyorum. kolundan cekince niye olur ki onu hic duymamistim.
cizgi zamanla gecer diyorlarda ne kadar zaman o? bu yaz denize girebilecekmiyim mesela :)?? ben 40. gune cok umut bagladim hersey puf diye duzelecek saniyorum :) insallahh.
evet gerçekten.ben de şaşırdım demekki bebekten bebeğe fark ediyornası dönebiliyomu gerçekten, erken değil mi daha?
eşime diyoki takımlarına bak
hiç utanma arlanma kalmamış
en kısa zamanda bu konuyu konuşmam lazım
Allah korumuş canım aman dikkat et.ben olsam o sussa da ben ağlamaya devam ederdim herhalde.Bir keresinde eldiveni kirlenmişti o yüzden çıkarmıştım ve emziriyordum birden parmağını gözüne soktu ve gözünün içini çizdi.hala o çiziği görüyorum.Ama bebeğimin gözü zarımsı bir tabaka ile kaplı sanki ve o zar çizik.doktor bir şey yok dedi damla verdi.şimdi doktora gitsek bir şey diyemez dediler biraz bekleyip götüreceğim tekrar.Neyse işte konu dağıldı toparlim,gözü çizildiği zaman çocuta tık yok ben yarım saat ağladım.ana yüreği işte onun canından çok bizimki acıyor.kızlar bu benim kuru diri oğlanı bugün düşürdüm uzanma koltuğundan yere.
hissi gelince kendimi lavaboya atmak için oğluşu çok kenar olmasa da uca yakın yere
koyup lavaboya koştum. kusarken birden küttt diye bir ses arkasında acı ile ağlama....
kusmuğunu aspire mi ediyorsun o mu ediyor anlamadım canım.Bir de benimki bir kaç kere sırtüstüydü ve kusup yuttu ve arada bir suda boğuluyormuş gibi ses çıkarıyor kusmuk olmadığı halde.sizce ciğerine falan mı kaçtı?yoksa hemen doktora mı götüreyim?fikir verin kızlar.allah korumuş,geçmiş olsun.bir bundan korkuyorum bir de banyoda ters su yutmasından bir de kusmuğunu aspire etmesinden bir de hastanede hastalık kapmasından, yanlış aşıdan .... bu liste çok uzun .
ben de yan yatırdığımı sanıp tuvalete gitmiştim, geldiğimde yüzüstü olmuş, yumuşak zeminde nefes alamamış, bunalmış,allahım sen koru
ben banyodan banyoya yağlıyorum soyunca çok fena oluyor,gözlerini iyice açıyor,korkuyor,eli ayağı titriyor,ağlıyor.sebamedin yağını kullanıyorum.tam bilemedim şimdi,siz ne yapıyorsunuz:44:benimki garip sesler çıkarmaya başladı, bir de acayip kepek yaptı, yüzü hariçher yerimiz zeytinyağı
ben de çapaklanma yazınca internette çıktı.ben de kolundan çektim ertesi gün olunca ona bağladım.çünkü ortam değişmedii yani hava akımı hiç olmadı başında beresi vardı tek değişiklik benim kolundan çekmemdi.benim dün kırkım çıktı ama bir değişiklik yok.benim de dün için beklentilerim vardı ama yaalan oldu =) inşaallah düzeliriz kızlar.
evet gerçekten.ben de şaşırdım demekki bebekten bebeğe fark ediyorama çok hoşuma gitti.arada bir nadir de olsa aguluyor.
senin kayınvalide de benimkine benziyor ağızlarının ayarı yok.ya işte söyleyince de geçimsiz gelin oluyoruz.
Allah korumuş canım aman dikkat et.ben olsam o sussa da ben ağlamaya devam ederdim herhalde.Bir keresinde eldiveni kirlenmişti o yüzden çıkarmıştım ve emziriyordum birden parmağını gözüne soktu ve gözünün içini çizdi.hala o çiziği görüyorum.Ama bebeğimin gözü zarımsı bir tabaka ile kaplı sanki ve o zar çizik.doktor bir şey yok dedi damla verdi.şimdi doktora gitsek bir şey diyemez dediler biraz bekleyip götüreceğim tekrar.Neyse işte konu dağıldı toparlim,gözü çizildiği zaman çocuta tık yok ben yarım saat ağladım.ana yüreği işte onun canından çok bizimki acıyor.
kusmuğunu aspire mi ediyorsun o mu ediyor anlamadım canım.Bir de benimki bir kaç kere sırtüstüydü ve kusup yuttu ve arada bir suda boğuluyormuş gibi ses çıkarıyor kusmuk olmadığı halde.sizce ciğerine falan mı kaçtı?yoksa hemen doktora mı götüreyim?fikir verin kızlar.
ben banyodan banyoya yağlıyorum soyunca çok fena oluyor,gözlerini iyice açıyor,korkuyor,eli ayağı titriyor,ağlıyor.sebamedin yağını kullanıyorum.tam bilemedim şimdi,siz ne yapıyorsunuz:44:
kusmuğu soluk borusuna kaçınca demek istedim. belden aşağısı soyulunca gülüyor, bez açılınca havalara uçuyor. ama üst çıkınca huzursuz hele body çıkınca ağlamaya başlıyor.zeytinyağını kafasına sürüp tarıyorum ama o kadar kalın ki kepek tabakası geömiyor bir türlü
Benim oğlanda soyununca çok korkuyor banyodan sonra losyon süreyim diyorum çığlık çığlığa alt açmayıda pek sevdiği söylenemez çabuk çabuk açıp kapatıyorum. Bide bugün 44. gün hala agu filan yok bazen dikkatli dikkatli yüzüme bakıyor. Uyanıkken nasıl oyalanır ki bebek hep kucak ve gezmek istiyor sizinkide öylemi.
Cok gecmis olsun..allah korumus cok kusarsa fln hastaneye goturun cnm rontgen cekerler..
Ruveyda canım nasıl korktuğunu tahmin edebiliyorum cok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın inşallah
her ihtimale karsi dr'a gitseniz iyi olur
Chosy tatlim senin kv baya bombaymis :) biraksam benimki de öyle aslinda da pek yuzlemiyorum :)
Dun gece bizim oglan cok uyandı, nasilsa karni tok eşim ilgileniyor diye bakmadım hiç.. zirt pirt uyanmasindan
rahatsız olmus kundak yapmış kocisim,sabaha kadar misil misil uyudu :)
allah korumuş,geçmiş olsun.bir bundan korkuyorum bir de banyoda ters su yutmasından bir de kusmuğunu aspire etmesinden bir de hastanede hastalık kapmasından, yanlış aşıdan .... bu liste çok uzun .
ben de yan yatırdığımı sanıp tuvalete gitmiştim, geldiğimde yüzüstü olmuş, yumuşak zeminde nefes alamamış, bunalmış,allahım sen koru
ben de çapaklanma yazınca internette çıktı.ben de kolundan çektim ertesi gün olunca ona bağladım.çünkü ortam değişmedii yani hava akımı hiç olmadı başında beresi vardı tek değişiklik benim kolundan çekmemdi.benim dün kırkım çıktı ama bir değişiklik yok.benim de dün için beklentilerim vardı ama yaalan oldu =) inşaallah düzeliriz kızlar.
evet gerçekten.ben de şaşırdım demekki bebekten bebeğe fark ediyorama çok hoşuma gitti.arada bir nadir de olsa aguluyor.
senin kayınvalide de benimkine benziyor ağızlarının ayarı yok.ya işte söyleyince de geçimsiz gelin oluyoruz.
Allah korumuş canım aman dikkat et.ben olsam o sussa da ben ağlamaya devam ederdim herhalde.Bir keresinde eldiveni kirlenmişti o yüzden çıkarmıştım ve emziriyordum birden parmağını gözüne soktu ve gözünün içini çizdi.hala o çiziği görüyorum.Ama bebeğimin gözü zarımsı bir tabaka ile kaplı sanki ve o zar çizik.doktor bir şey yok dedi damla verdi.şimdi doktora gitsek bir şey diyemez dediler biraz bekleyip götüreceğim tekrar.Neyse işte konu dağıldı toparlim,gözü çizildiği zaman çocuta tık yok ben yarım saat ağladım.ana yüreği işte onun canından çok bizimki acıyor.
kusmuğunu aspire mi ediyorsun o mu ediyor anlamadım canım.Bir de benimki bir kaç kere sırtüstüydü ve kusup yuttu ve arada bir suda boğuluyormuş gibi ses çıkarıyor kusmuk olmadığı halde.sizce ciğerine falan mı kaçtı?yoksa hemen doktora mı götüreyim?fikir verin kızlar.
ben banyodan banyoya yağlıyorum soyunca çok fena oluyor,gözlerini iyice açıyor,korkuyor,eli ayağı titriyor,ağlıyor.sebamedin yağını kullanıyorum.tam bilemedim şimdi,siz ne yapıyorsunuz:44:
kızlar bu benim kuru diri oğlanı bugün düşürdüm uzanma koltuğundan yere.
emziğe alıştıramadım hatta karnı doyunca memeyi bile fırt diye attırıyor. toksa memeyi hayatta ağzına almıyor,sussun diye ağzın tıkmaya çalışıyorum bazen, inat açmıyor ağzını, zorla başarsam kusuyor bu kez de
benimkide korkuyo banyodan, alt açmada da bazen ağlıyo, bazen ağlaren alt açınca susuyo:)
agular war, ben laf atınca çıkarıyo o sesleri:)
uyanıkken aynı hep gezinmek ve bakınmak istiyo
en sevdiği sırtı bana dönük olarak tuttuğum pozisyon
balkon diyoruz biz ona:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?