2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

çok geçmiş olsun eşin seni desteklediyse ne mutlu sana çünkü ailesini haksız bulan erkek yok denecek kadar az..

Olsun kiz sen anlat dinlerim ben..fikrimizi soyleriz:) merak ettim
Haa simdiden..ama esin yaninda duruyorsa ne mutlu!!

Benimkide altı açılınca mutlu oluyor ama üst tarafı soyundurduğum zmn korkuyor İçim bi hoş oluyor o zaman burdayım diyorum elini tutuyorum kendiniiyi hissetsin diye
Tossamavisi agular için aşı takviminde tam başlama zamanı 2aydan sonra yazıyor takma kafana gözleriyle takip etme zamanı şimdi
Tabiönceden agulayanlara da maşallah
Ya nasıl gezdiriyosunuz bebekleri ben korkuyorum boynuna beline bişey yaparım diye çünkü bi tek tulum yada alt üst takım var
Destek bişey koyuyomusunuz altlarına

Vallahi bravo ben asla yıkayamam çok korkuyorum yıkama işinden Allahtan babaannem burda o yıkıyor sürekli ama benimde kendimi
Alıştırmam lazım ama nasıl yapcam bilmiyorum
Çok güzel anlatmışsın cnm :)

Wucudu tmm da kafasını şampuanlayıp su dökme işi korkutuyo tek döküp hemen nası yüzünü sıyırcam sudan ondan korkuyorum
Aynen o kadar inceledim tekniklerini ama yinede korkuyorum
Hiç pişman olma cnm ben aldım korse atlet gibi bişey hepsi de öyle Zaten hiç bi işe yaramıyor bizdeki normal göbek değil ki o korseler iş görsün
Annemler çarşafla sarmışlar o yuzden sarkmamış karınları
Benide bi kaç kere sardılar çarşafla hakikaten çok sıkı tutuyor ama onlar yokken beceremedim ve saramadım hiç
Zaten ne yapsakta eski haline gelmezde
Bundan sonra spor yapcaz artık birde kiloları verince toparlanır heralde

Canım sütünün çekilmesine üzüldüm ( benim sütüm azaldığında 1 su bardağı yeşil mercimek ve 1 su bardağı bulguru haşlayıp salatasını yapıyorum.. İçine bolca dereotu doğrayıp kırmızı köz biber de katıyorum.. Zeytinyağı ve limon ekleyip yiyince sütümün bayağı arttığını hissediyorum.. Belki sen de denemişsindir canım ama yine de yazayım dedim..başkalarına faydası dokunur belki

Hanımlar siz bebeklerinize hazır su mu veriyorsunuz yoksa kaynamış su mu ben hazır su veriyorum kaynatsammı acaba.

kızlar süt arttırma tariflerine benim de katkım olsun daha önce de yazmıştım 2-3 kuru inciri iyice kaynatıp bi fincan suyunu için ben de çok işe yarıyor.valla nazar değmesin maaşallah bi göğsümden çok zorlamadığım halde 150 cc süt sağdım geçende...

Masallllaaaaah allah nazardan saklasin!! Bende tum gun bile okadar cikmior 2gogusten denicem tarifini

Ben birsey koymiyorum tutarken..alisirsin zamanla!! Bende dogdugundan beri tek basima yikiorum ama kizim buyuk dogdu avantaj galiba tutmasi fln:)

Huysuz melek
Kompostoda süt yapıyo ben bolbol içiyorum iyi geliyo lütfen bırakma bu işin peşini
Zorla emzirmeye çalış
Benim başlarda hiç sütüm yoktu bebeğime boş memeyi emzirdim bırakmadım ağlıyodu açlıktan
sonra sütüm gelmeye başladı
Dr ada söylemiştim boş boş emzir demişti kanallar açılıyomuş öyle
Sende süt yapan ne varsa kullan ve bebeği emmeye zorla
İnşallah gelirsütün

deneyeceğim canım hemen bu tarifini..maşallah diyelim senin sütüne :) benim de sütüm olduğunda tek göğsümden 150 cc sağdığım oluyor.. Ama maalesef üzüntü stres ve yorgunluktan sütüm çok çabuk etkileniyor ( sütüm azaldığında böyle tarifler hakikaten işe yarıyor

Arada oluyor ayaktayken hizli oturunca mesela:) allahim nezaman normale donucez

Benim dikiş yapılan yerdeki etim sepsert olmuş kat kat nasır var sanki ,dün aynayla bakıyım dedim
dikişler o kadar kötü kaynamışki
Bi yerde et fazlalığı kalmış eski haline tamamen döneceğini sanmıyorum oyuzden
Afedersiniz büyük tuvaletimi yaparken üst taraf inanılmaz sızlıyo
Yengemlere söyledim tamamen eski hale dönme 4 5 ay sürer dediler
Meleğimin yüzüne bakınca herşey önemini kaybediyo ama ya
İyiki Allahım vermiş onu bana diyorum bin kere şükrolsun

bitanelerim tarifleriniz için çok ama çok teşekkür ederim sizin tariflerle beraber ne macunlar kaldı ne de otlar ...okadar çok denedikki olmayınca olmuyormuş bunu anladım napalım kaderimizde buda warmış diyip asıl konumuza geliyoruz ...

biz 15 senedir tanışıoruz çok küçükkenden yani :) Adanalıyım ben eşimde Kayserili..bizim burda bağlarımız war mersinde yazlığa da gidiyoruz ama babaannemin şekeri olduğu için ben onunla birlikte burda da kalırdım , tanıştık sürekli geldim

aile yapılarımız çok farklı ama uyum sağlıyoruz bi şekilde..babam çok bilindik tanıdık biri Adana ve bi çok şehirde ailcek biliniriz birazda korkulur babamdan anlarsınız işte

neyse Adana da düğün yaptık adetlerden fln hep konu açar kv. ama iğneyi hep kendilerine çuwaldizi bizlere batırmaya çalışırlar..neyse annemler çeyizimi fln hep aldırlar bi eksik yok mobilya da alacakmışız yok artık dedik,çnki Adanadaki düğüne resmen misafir gibi geldiler babam yaptı tüm masrafı , kb. ya dedikki hani setini burda takında boş gelmeyin diye sanki dememişiz öle oturdular el gibi ama hep adetlerin takıntılarını bize uygulatmaya çalışıolar kendilerinin bişe yaptığı yok

neyse geldik Allahım kocama güç kuvvet wersin 1 çöpleri yok ewimde hepsini biz aldık biz ödüyoruz,mobilyalar fln hala '' bizde adet şu bu '' dedi benim deliler geldi başlarım adetinize dedim

düğün oldu we bnm çeyreklerden fln almışlar haberim yok neymiş borç warmış düğün borcu,yapmadıkları düğünün ne borcu warsa anlamadık kocam dellendi lanet olsun size dedi bi katkınız olmadı neye kime borç yaptınız dedi

okadar çok kki atlıyorum bu adet takıntılarını ....

haziran 16 da burda düğün oldu ağustos da ramazan ayında küçük görümcem ( 2 görümcem var , biri 20 senelik ewli,küçük olan bekar ) borcu warmış,hiiiiiiiç bitmeyen ve nereye olduğu bellli olmayan borçlar,benden altınları aldı,setlerimi bileziklerimi ne warsa...

mangala gidiyorduk orucu açmaya ewden çıkmadan söledi kocam bana,altınları isteyecek werme diye ... ama görümcem okadar duygu sömürüsü yaptı ki we güwendirdi kendine param geliyor aylüle diye... bide haciz kağıdı gider ewe babamla kötü oluruz dedi,wermesem kawga çıkacak benim ewe gelip benim başıma kalacak diye werdim ...bide kaprislidir ki sormayın

neyse efenim :), daha da altınlar gelecek diye bekliyorum ben..tabi bu altınları werdiğimden kv.nin haberi yok duydu kadını hastaneye kaldırdık , ztn 60 yaşında hasta da ... en son baktı kocam sıkışıo kb.ya söledi oda kızdı '' bu kız ne diye gelinin altınlarını alıyo ne haddine böle bişe fln '' demiş

eeee şimdi bu altın olayını kv. kb. bilio mu ? biliyor... bnm ailem de en sonunda öğrendi mi görümcemin aldığınnı ve hala geri getirmediğini ? öğrendi gelelim doğumaaaa ...

ADET (!!!!)MİŞŞ YİNE .... bana duyuruyorlar kız annesi beşik yaparmış ... annem sabırlıdır neyse dedi... we inanın ben kızıma sadece 50 hadi 100tl harcamışımdır, kv.gil enn fazla 50 tl çok değil harcadı..ne aldılar göster deseniz 1 adet 5 li yenidoğan takımı fln filan gösteririm ... annem bi almış 3 yaşına kadar waliz waliz .. arabası beşiği aklınıza ne geliyosa ....utandılar tabi .. ama hala kıza ne kıyafet ne bişe ...

doğum yaptım izmirden adanadan mersinden ewime akın ettiler elleri dolu dolu .. ewim dolup taştı..ama kv.mler ne bi markete gidip misafirim war diye dolabımı doldurdu ne yemek yapıp gönderdi ayıp deedim yaa ....gelmedilerde ha , 4 defa bile gelmediler ewime ...her gelen teyzemler annanemler hep teker teker altınını hazırlamış taktılar..teyzem ayrı kocası ayrı babam ayrı annem yarı annanemler ayrı dayımlar ayrı,ama ben 40 gün bekledim ki kv.ler gelip de bişe takarlar diye....

dewamı geliyor ...​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…