2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Yarın kaçış yok artık kıZımı aşıya götüreceğim
Sağlık ocağında yaptırmaya karar verdim
Oradaki hemşireye bayağı saydırmıştım hamileyken canımı çok yaktı diye kan alırken
Şimdi korkuyorum kıZıma bişey yaparmı diye
Bıktım bu düşüncelerimden zaten çok pimpirikliydim anne olunca daha beteroldum

neyse canlarım 40 gün bekledim niyemi ......

hiç düşünmediler,biz bu kızın altınlarını aldık mahcubuz,bari bi bilezik ya da bi kolye alıp takalımda aileside biliyo,en azından diğer altınlarınıda yapacağız mesajını werelim kızda mahcup olmasın diye hiç düşünmediler ya hiç...

we neymiş almamalarında ki sebeb biliomusunuz paraları yokmuş... la 9 ay haftada 20 tl atsan gider en az,en az bi kolye bile alırsınız ya,doğum yapacağım belliydi ne diye hazırlamıyon kendini,... demekki beni we ailemi enayi zannediolar , ama kendileri ağızlarını açtımı bizde adet şu bu demeyi biliolar ...

doğum yapalı 1 aymuş, kb. kocama '' ewinin eksiği neyse onu alayım!! '' demiş la bnm ewimde hiç bişe eksik değil ve üstüneüstlük adette geline ewinin eksiği mi alınır bilezik mi takılır .... la havle dedik çıktık annemle baktık bunların herzaman alışweriş yaptığı yere beğendik aradım kocamı söledim tmmm dedi bnde babama söleyim dedi, we halaaaaaa alınacak onlar resmen bizle oynadıklarını anladım,bide annemle gittik kızlar ayıp ya ne yapmaya çalışıolar anlamıyorum ...

anneme nasıl mahcup oldum anlatamam size..40 gün bekledim beni ne kadar düşündüklerini görmek için..derdim inanın altın değil gerçekten değil,ama bakim aileme karşı beni nası onure edicekler diye aslında onure etmek değilde tam anlamıyla bi kelime bulamadım ama siz anlamışsınızdır beni.....

kocamı aldım karşıma konuştum, ne ayak bu dedim ama daha neler neler söledim ayıp dedim ayıp , mewlüdde bile beni rezil ettiler dedim herkes sordu annen beşik yapmış kv.nler ne taktı diye dedim,yine insan ewladıyım ben hepsini toptan aldım merak etmeyin dedim,hiçbişe takmadılar da diyebilirdim dedim... bundan sonra eskisi gibi olmayacak hiçbişe dedim,o altınları da istemiyorum kendilerini de istemiorum beni bukadar düşündükleri belliymiş dedim....

okadar stress oldum ki,her akrabam geldi taktı,taktı,taktı,bunları soruyolar gelirler heralde diyorum..kocamda mahcup oldu , bnm annme kocam, abla der babama da abi , nedenide seneler öncesinden tanışıklar we anne-baba derse resmiyet olacak bu yüzden annemler istemedi , annemde bi akşam oturuyoruz konuştu kocamla, '' ablam ben herşeyin farkındayım,o altınlar da gelmez daha da gelmesin , sen bnm kızımı başında taç ettikten sonra bnm için önemi yok,sen ztn ailene gerek şeyi yapıor ve söylüyorsun, o beğendiğimiz eşyalarıda almadılar ztn ben biliyordum alınmayacağını ama yine de bi şans wermiştim ailene ama almadılar bndan sonra da yapsalar bi kıymeti yok sende canını sıkma siz tek başınasınız yardım gerekirse bana söyleyeceksin ailene değil dedi,biz konuşmuyorsak kendileri gibi,asaletimizden dedi,sewmeyiz bu tarz şeyleri dedi,adet adet diye duyurmayı bilen aileni gördük şimdi dedi, falaaaan filaaan ...............

daha yazsam war ya okadar çok şey war ki we okadar doldum ki anlatamam.....hergün kb. la görümcemi sabah alıyo işe bırakıyo kocam akşam alıyo benzin alan yok , haaaa unuttum sölemetyi ^^^^ ewleri mülk, kb. emekli ve çalışıo , görümcem çalışıyo, yani ewe 3 maaş giriyor ve ewleri de mülk hala borç hala borç......... bi tek oğlum söle böle diyolar bi ew alıp koymamışlar kenara ...................

amaaaaaaaaaaaaaaaaan canlarım dediğm gibi neler war neler baya uzuun oldu hakkınızı helal edin haaa ... :) aslında daha yazasım war da yazmayim

Ay insanin tabi gucune gider sonucta onlarinda torunu..ama olan sana olmus ve sutun gitmis senin yerinde olsam kafama bile takmazdim kendileri utansin soranlarada rahat rahat soylerdim bisey almadilar diye..nevarsa insanin kendi ailesinde var!!

uyuz oldum valla.benim kv biraz uyuz etti beni,bunları okudum iyice uyuz oldum.ailen yanında canım takmamaya çaılş,bebişini sev,kokla ki sütün çekilmesin.canım ya üzüldüm valla

ne süt kaldı ne bişe cnm ya...ewimde kocamla çocuğumla mutluyum p.tesi gittik yüzlerine bakmadım,bide bi huyum war daha doğrusu onlara war, ewlerinde tabak dahi kaldırmam, etrafımda dönderirim ....daha büyük görümcemin yaptığını yazıcam size bakalım onda fikriniz ne olacak bitanm ...

Sen aynadan goruyormusun dikisi ben bakiorum bakiorum goremiorum!! Eger cok kotu duruyorsa duzelttir istersen..tabi tekrar mudahale ettirmek istermisin orasini bilemem?! Kactane dikisim var cnm senin??

Ay insanin tabi gucune gider sonucta onlarinda torunu..ama olan sana olmus ve sutun gitmis senin yerinde olsam kafama bile takmazdim kendileri utansin soranlarada rahat rahat soylerdim bisey almadilar diye..nevarsa insanin kendi ailesinde var!!

ewt ben kendime yaptım ama 2 sene ağzımı açmadım bu konuyla ilgili,ama lohusasın ya hasssassın düşünüosun bekliyosun bide biraz fazla takarım böle şeyleri amaaan ne bilim bitanem ya :/

Korkma bisey olmaz :) sonucta kizinin sagligi icin vurulacak oyle dusun rahatlat kendini:)

ewt ben kendime yaptım ama 2 sene ağzımı açmadım bu konuyla ilgili,ama lohusasın ya hasssassın düşünüosun bekliyosun bide biraz fazla takarım böle şeyleri amaaan ne bilim bitanem ya :/

Ahh lohusayken insan daha beter oluyor..bende bu yuzden kb arami bozdum kendisini cok severdim ama simdi ben ona o bana cok kirgin!!

Huysuzmelek neyseki kocan olup bitenin farkında bizde evlendiğimizde eşimle herşeyi kendimiz yaptık kv ler hiçbişey takmadı emekliyiz zor geçiniyoruz bilmem ne bende anlayışla karşılamıştım zaten neyse ilk defa annemlere el öpmeye gidecez kv bana annenler damada ne takacaklar acaba dedi onlarda adetmiş el öpmeye gidilince damada saat veya zincir gibi bişeyler takılırmış kendisi bana taktı kolum boynum doldu ya benim annem ne takacak onu merak ediyo sinirden küplere binmiştim sen boşver onları sen kocanla mutlumusun gerisini takma kafana bayılır onlar adetleri kendine uyarlamaya.

doğum yapmama az kalmış oturuyoruz küçük görümcem fln annem war marttan beri burdadı daha yeni gitti adanaya , veunuttum yazmayı diğerlerinde, ewin dolabını falan filan annem doldurdu,kocamda alırdı ama annem değişik peynir yer ne bilim çok inceler masraf olmasın kocama diye hep aldı 2 ay boyunca A'dan Z'ye ama kv.lerden tık yok uyuzlar .......

neyse küçük görümce ne dese beğenirsiniz kocama '' ben ayfon ( seviyorum böle yazmayı ) alcam'' annem oturduğu yerden sordu '' ne alıyorsun ablam '' diye .. '' bu tekrarladı yine ayfon alcam diye... annem kaça dedi 2.300 müydü neydi ayfon5 hatırlamıyorum, annem iyi hayırlı olsun dedi.... annemin neden sorduğunu anlamadı tabi uyuz,bide böle gesges gerile gerile alcam dedi ya bnm sinirler tawan yaptı,yani resmen ! '' ben senin altınlarını almıyorum,2milyara gidip keyfim için tlfon alcam,sizde enayisiniz ohhh size '' gibi bişe söledi yani o tlfon alcam cümlesiyle ....

bunu da söledim kocama aferim dedim be,ama bunların hesabını çok kötü sorcam dedim...

büyük görümceme geleliiiiiiiiiim ....

görümcemin kocası, kuzeni oluyor...yani kv. halası oluyo görümcemin, dayı-hala çocukları ..........

kocamın eniştesi hemde halasının oğlu olunca samimiler tabi, doğum yaptığımda kocam para ayarlamış annemde de war fazlasıya ...annem sormuş ki ablam tedariklimisin diye war abla demiş eğer yetmesse isterim senden demiş kocamda

neyse hastane de bişe alınacak olmuş kocam tam giderken , enişte cebine 400 lira koymuş,kocam istemem war abi demiş,yok yok kalsın demiş eniştede...

ewe çıktık geldik,tabi hemen babamlar teyzemler geldi ya taktılar ya altın,gördüler ya, çarşamba doğum yaptım,akşamına babamlar geldi taktılar fln , bunu da görümcemler gördü ya, ç.tesi bi telefon, '' ee hakan biz yarın düğüne gitcees ablam, sen çeyrek werde biz p.tesi werelim sana tekrar '' !!!!!!!!!!!!! ödeşmeye bakarmısınız ince ince düşünülmüş bişe , la düğüne gidecen de daha önceden ayarlanmaz mı bu ... we o altın daha gelmedi ........

daha da biişe demiyorum ......​

valla kızlar doğum zamanı ve sonrası kv muhabbetine bende giricemde çıkamam işin içinden diye korkuyorum. hatırladıkça kan beynime çıkıyo. hepsimi aynı bunların yaa... kuru kuru laf icraata gelince donup kalıyolar. bizimkilerde 1980 tarihli bi çeyrek taktılar, nasıl bulabildiler o kadar eskisini bilmiyorum az daha çabalasalar sikke takacaklarmış. herşeyi çok biliyolarya doğum yaptığım ilk günleride zehir etti. hastanede 2.gün ağlama krizine girdim.
neyseki eşim herşeyin farkında sana bundan sonra hiç bişey demeye hakkım yok onlar için canın nasıl istiyorsa öyle davran dedi. Allah kocalarımızı başımızdan eksik etmesin gerisi önemli değil.

aynen bitanem ne warsa bnm ailede war we bak adanadan dönerken babam we amcam kızın üstüne 400tl sıkıştırdı düşün yani

Ahh lohusayken insan daha beter oluyor..bende bu yuzden kb arami bozdum kendisini cok severdim ama simdi ben ona o bana cok kirgin!!
bnde çok kırıldım cnm bnm bunu haketmiyordum .. hiçbirimiz haketmiyoruz hiçbirimiz .....

ewt gülüm hepsi adetleri kendilerine uyarlatmaya bayılıyorlar ya ... boşwerdik kocamla , ağzımızın tadı yerinde ya gerisi boş :)

zehir etmeyi biliyorlar da neyseki kocalarımız eski kocalar gibi annecik-babacık değil yoksa napardık... Allah güç kuvvet wersin kocalarımıza walla .. hakkikatten nasıl buldular acaba !!

Masallah gorumceler yuzsuzun onde gideniymis haa o teli alip kafasinda kiracan!! Benim esimin bi lafi var acima acinacak hale dusersin diye tam oyle gercekten!! Insani enayi yerine koyuyorlar!! Esinden allah razi olsun agzinizin tadi hic hic bozulmasin!!

Aslında birazda iyi oluyur kocalar ancak ailelerinin gerçek yüzünü bu şekilde görebiliyor.

Vay be aile yadigari ceyrek altin:) sende kendi torununa sakla bari hihi:) esinede masallah allah basimizdan eksik etmesin!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…