Navla, öncelikle korkulacak hiçbirşey yok sakın üzülme. aynı şey benimde başıma geldi. bende 2012 10 nisanda doğum yaptım. Oğlum ilk doğduğunda yüzü kırmızı kırmızıydı. sonradan daha çok oldu. yanakları ve boyun altı kırmızı pütür pütürdü. cildiyeye götürdüm 2aylık yoktu bile. atopik dermatit teşhisi kondu yani bebek egzaması. hassas bir cilt yapısına sahip seninde dediğin gibi kıyafetlerinin yıkanmasına ve bebeğin yıkanmasına ayrı deterjan ve bebek şampuanı aldım. doktorum bir krem yazdı kortizonlu olduğu için çok minik bir parça banyodan sonra 1kez sür dedi. 3gün arayla 2kez kullandım ve krein faydasını gördüm. ama ilerleyen zamanda ara ara tekrarladı. şimdi oğlum 13 aylık ve yüzü düzeldi. hassas bir cilt yapısına sahip ama korkulacak hiç birşey yok. bende oğlum niye böyle yüzü diye çok üzülüyordum. hatta bebek mevlütümüzde herkes bir yorum yapıyordu. yok adetli biri bakmış falan da böyle olmuş. sadece biraz daha hassas olmak gerekiyor. BABE markasının atopik ciltler için sampuan ve yağını kullanmıştım. hassas bir cilt yapısına sahip sadece bizim yavrularımız üzülme sakın.[/QUOT
canım saolasın..bizede doktor mustelanın kremini verdi her banyodan sonra onu sürüyorum iyi geliyo..bazen tekaralıyo ama geciyo sonraa..
annem gitti dunden oncene kadar iyi olabilirsem o kadar iyiyim cnm 2 aydir beraberdik cnm annem ona ihtiyacim hicbir zamam bitmeyecek. Keske yakinimda olsa giderken bir daha ki goreugumde buyumus olur torunum diyordu dogru ben artik ne zaman gidersem biyuk ihtimal temmuz 3 ay bitmis olacak ne aci. Kocamin anasi istedigi Zamam gorsun benim anam o kadar ilgilendi etti emegi gecti artik ne zaman gidersek
Gaz cikarmaya calismakla mesgulum su an. Su gece kalkmak bana koymuyor ama gaz cikana ladar beklemek yok mu !!!
Bir de ben sizleri takip ediyorum her Zaman sadece yaZacak birseyim olmadiigi icin okuyorum bugunun bombasi benim icin 1980 den kalma altin ve sikke olayi :)) cook guldum
Eskisi gibi makara geyik yaptogimiz gunlerin bir an once gelmesini istiyorum bir an once su gaz kusmuk uykusuzluk problemleri biter de yine bu topikte kahkahanim dibine vururuz
Kızlar nolur yardım edin kızım 2 günde bir kaka yapıyor zeytinyağı içirdim poposuna sürdüm doktor önemli değil dedi ama kızım ağlayıp duruyor çok üzülüyorum böyle olan var mı ne yapayım ben günde 6 kere kaka yapan kız yapamamaya başladı
Günaydın kizlar nasilsiniz bebekleriniz nasillar ben yorgun ve bitkinim bunun üzerine annemin hasta olduğunu ve 10 gune kadar ameliyat olacagini öğrendim 1haftaya kadar bursaya gidecegim 1-2 ay kalacağım 2 cocukla faydam olmaz ama orda olmak istiyorum. Dua edin anneme bisey olmasin
Kızlar nolur yardım edin kızım 2 günde bir kaka yapıyor zeytinyağı içirdim poposuna sürdüm doktor önemli değil dedi ama kızım ağlayıp duruyor çok üzülüyorum böyle olan var mı ne yapayım ben günde 6 kere kaka yapan kız yapamamaya başladı
sana katılıyorum bu kıskançlıkla doğurma imkanları olsa doğururlar eminim
benim kaynanadan hiç şüphem yok yaparda menopozlu
şerefleri gururları bi isme mi kalmış. en iyisini yapmışsın. ben de inat ettim söylemicem. niye söylemiyosun diyemiyolar bizimkiler. sorsalar neler neler söylicem.Hakikaten terbiyesizmis haa..bende dogumdan once pek bi severdim..dogumun ertesi gunu gelip kb bu cocugun adi kv adi olacak benim bi serefim var gururum var diyene kadar!! Bende o ismi sevmedigimi ve sevmedigim isimle kizima hitap etmicemi soyledim ayrica benim dogurdugumu ve isim ben sececegimide!! Sonrasinda dayanamadim ve agladim karsilarinda cok gucume gitmisti cunki zor bir dogumum olmustu ve piskolojim o bicimdi onlarsa millete karsi mahcup olmama pesindeydi!! Kizimin ismini ben koydum ve tek isim oldu..allahtan esim gik bile demedi!! Ama o olaydan sonra cok sogudum..
anne babadan daha çok düşündüklerini zannediyolar işte. verelim desek yok demezler. oğluna kv bakarsa kesin anne dedirtir kendine. benim kv eltimin çocuklarına bakıyo. çocukları anne diye alıştırmış. babaneye dönene kadar neler çektiler.Selam kizlar asimizi olduk bebegim cok agladi ama hemen sustu Allahtan.
meryem valla ben sessizim biraz esime de pek sikayet etmem onlara da cevap vermem fazla ama terslerim ve surat asarim bi de on saat uzaktalar.
Kadin resmen ikinci cocugu dogurdum diye yedi beni emre etkilenirmis vs. benim esim ben emreye hamileyken bunlara umut verdi gelip siz bakarsiniz diye kadin kendini cok hazirladi. bende lohusaykenki hallerini gorunce istemedim. babam cok sert tepki verdi. esim de geri cevirmek zorunda kaldi. eger o baksaymis cocuk ona anne dermis eminim cunky kendini anne saniyo. asiri benimsemis. cok sukur uzaktalar.
Dertsiz cnm Allah sabir versin bizde agustosta gidicez. Hic cnm istemiyor ama mecburiyet iste.
morgokyuzu cok gecmis olsun.
wosgi acil sifalar annene cnm
40-50 gün arası zor yapıyolarmış. bizde de olmuştu. zeytinyağı falan verme. kendi kendine yapsın. benim kızıma rezene falan vermiştik bağırsakları bozulmuş. her çocuk kaldıramıyo. doktordan da baya bi azar işittik. haklıydı da.Kızlar nolur yardım edin kızım 2 günde bir kaka yapıyor zeytinyağı içirdim poposuna sürdüm doktor önemli değil dedi ama kızım ağlayıp duruyor çok üzülüyorum böyle olan var mı ne yapayım ben günde 6 kere kaka yapan kız yapamamaya başladı
sen kendini hazırla o zaman. :) bizimki de menepoza girmiş. yoksa utanması falan yoktur. hemen yapardı bikaç tane :)Benimki daha 39 yasinda yani olabilir haha
canım böyle davranmamıza rağmen yine pekte iyi geçindikleri söylenemez. annemle babam susuyorda tartışma çıkmıyor.Bunlar yakinda birde kendileri dogurursa hic sasmam haa.. 15 gun cabuk gecer insallah problemsiz atlatirsiniz!! Gelininiz nasil iyimi simdi suyu gelmisti degilmi!? Ya su fani dunyada gecinemicek nevar aslinda!! Annenlerdende allah razi olsun neguzel geciniyorlar agiz tadlari bozulmasin insallah..
canım böyle davranmamıza rağmen yine pekte iyi geçindikleri söylenemez. annemle babam susuyorda tartışma çıkmıyor.
meryem canım bende sırf o yüzden çalışmak istemiyorum.
dmt allah ikimizde de sabır versin o zaman.
4 gün falan bursada kalırız. mevlütte neler ikram edicez onları ayarlarız.
kuaförüme gidip saçımı falan boyatırım, kestiririm.
eşimin memleketinde de bebek görmeye gelenler olur 10 gün çabuk geçer diyorum da
inşallah düşündüğüm gibi olur.
benim kvde de her telde ağlatmayın benim çocuğumu diyor
sanki iğne batırıyoz bir yerlerine
sen kimsin be en çok benim içim acıyor dicemde diyemiyorum
eşimle telde konuşuyorlar eşim gazı var diyor
kv hemen dertsizden geçiyor onun gazı diyor
sırtımda yelek ayağımda çorap ve patik evde bi de ufo yanıyor daha ne giycem ben.
emzirmeye kalkıyorum yeleğimi giyiyorum hemen olacaksa oluyor işte
enes her ağlamaya başladığında eşim "oğlum ananın yüzünden bu sancıyı çekiyon"diyor
birgün patladım artık senin anan herşeyi çok biliyormuşta size niye gaz sancısı çektirmiş
hatta o kadar ağlatmış ki göbek fıtığından ameliyat olmuş kaynım.
bi de benim kv alt açmaya meraklı chosy seninki gibi benimkinde de var terbiyesizlik iğdesine bak diyor.
altını açarkende alt açma bezi var ama her tarafı kaka yapıyor o gittikten sonra koltuğumun kırlentlerini yıkadım.
her bağladığı taşıyor bi de... yapamıyon işte ne zorluyorsun. gidince beni çok sinirlendircek yine
İyi geceler oglusu doyurdum uykum kacti. bizim oglan iki ayda baya fazla kilo alinca doktor mamayi azaltmamizi soylemisti. ortalama uc saatte bir veriyorduk ilk basta nasil azaltacagim diye dusunurken uc gunde alisti pasam alti saatte bir aliyor mamayi arada iki uc defa beni emiyor.esim de durmus onceden ne cok mama veriyormusuz bosa bilmem ne guya beni sucluyor.
Kv. daha dorduncu gunumuzde geldi geldigi gibi basladi bu cocuk ac mama vetin diye. inat ettim bu sefer doktor sarilik yuksek mama verin dedi
Kv tabi bunu duydu durur mu gik dese ac bu ac. esim kendi de ayni sekikde zaten. bende bi yetersizlik hissi olusturdular zorla. nefret ediyorum bu kadinin her seye karismasindan. yazik yavrum bos yere o kadar mama aldi.
Kadin ben hamile kaldigimdan beri takmis kafayi buyuk oglumu o goturcekmis bakacakmis. Allah askina hic mantik var mi soylediginde. zaten buyuk oglumu kendi dogurdu saniyo. kac kere deli etti beni aglayan cocugu benden once alip sust...erhabaurmaya calismalar isteyince vermemeler falan.
sanirsin bu dogurdu. Simdi gene takmis gonderin ben bakiyim arada getiririm gosteririm size diyor bi de. lutfediyor sanki. kac kere tersledim anlamiyor guya bizi dusunuyor.
Bi de taktilar kafayi oglumun konusmamadina her gun arayi soruyorlar konusuyor mu diye. sanki bi gunde bulbul kesilecek.
Sacma sapan tavirlarina sinir oluyorum ya. Dogdu dogali bi benimseme bi benimseme anlatamam kizlar. Siz siz olun sinir koyun annesi kim iyi anlasinlar. bunlar benim ailemden bile kiskaniyor cocugu. gerci ailemi birak benden kiskaniyorlar daha ne olsun.
Gece gece icimi doktum valla kusura bakmayin cok doluyum bu konuda.
ya kızlar bi bebek saatlerce bağırabilir mi yaa...
merhaba..ben de sute mama takviyesi yapıyorum ama ne kadar mama vermem gerek bilemiyorum.siz 3 saat te bir kac cc veriyordunuz?simdi ne kadar veriyosunuz ,ne kadar kilo almıştı bebeğiniz..
Hakikaten terbiyesizmis haa..bende dogumdan once pek bi severdim..dogumun ertesi gunu gelip kb bu cocugun adi kv adi olacak benim bi serefim var gururum var diyene kadar!! Bende o ismi sevmedigimi ve sevmedigim isimle kizima hitap etmicemi soyledim ayrica benim dogurdugumu ve isim ben sececegimide!! Sonrasinda dayanamadim ve agladim karsilarinda cok gucume gitmisti cunki zor bir dogumum olmustu ve piskolojim o bicimdi onlarsa millete karsi mahcup olmama pesindeydi!! Kizimin ismini ben koydum ve tek isim oldu..allahtan esim gik bile demedi!! Ama o olaydan sonra cok sogudum..
Canım benim Allah şifa versin inşaallah.benm bebeğin de haaalllaaa sarılığı geçmedi sinir oldum.bi de bi gözü halaa çapaklanıyro 1ay oldu ya.Allah şifa verir inşaallah.dediğin gibi 1 yaşına kadar düzelir inşaallah.tüm iyi dileklerimiz bebeişlerimiz içinKızlar,
Daha önce yazmıştım bebeğim kusuyor doktor reflü teşhisi koydu ve gaviscon infant verdi. Kusması geçmeyince bugün tekrar gittik. Fışkırıyor kusmuk çocuğun ağzından daha doğrusu içtiği süt. Doktor ultrason istedi. Bebeğimin böbreğinin girişinde genişleme varmış(((
Sıkıntı etmeyin idrar kültürü çıksın duruma çocuk cerrahı ile bakacağız dedi. Ama ben çok kötü hissediyorum kendmi. Az önce de ağzından süt değil de böyle su akıp durdu neyin nesiydi anlamadım. Kuzum benim onlara bir şey olmasın da bize olsun ya içim gidiyor yüzüne baktıkça...
Geçmişi okuyamadım EGOMEGO dan haber var mı? İnşaallah güzel haberler vardır.
Bunları yaşadık üstüne eve geldik bebeği banyo yaptıracağız bizim adam uyudu. Benim de kalçam 15 gündür ağrıyor ve topallayarak yürüyorum. Seslendim seslendim uyanmadı. Su kovasını ben taşıyayım dedim kalçama bıçak saplanır gibi oldu 3-4 defa her adımda. Bağırdım, inledim hiçbirini mi duymaz insan. En son bir sürü laf saydım bağırarak kapıyı çarptım tık yok. Geçtim odaya bebişimi yalnız yıkadım ilk defa ve başardım çok şükür.
Allah'ım oğluşumu korusun inşallah kötü bir şey olmaz!!!
Benim kocam olacak adam hâlâ ne bir doğum hediyesi aldı ne de anneler gününde bir şey!!! Artık konuşamıyoruz, tek bağımız bebeğim. Bir çiçek bile yaptırmadı inanır mısınız..
Offf offf oğlumun sağlığı iyi olsun hiçbiri gözümde yok.
bizim bebeğin de burnu tıkalıydı soğuk buhar makinası aldık ortamın nemini dengelesin diye bi de damla kullandık çok şükür şimid burnu açık.ya kızlar benim sütüm filan kalmamışşşş!!!! birkaç gündür canım sıkkındı kız çok huysuz (muhtemelen açlıktan burnu da tıkalı gibi yavrumun) kv ye sinirliydim bir de şimdi bir sağıp kontrol ediiim dedim yarım saat iki meme sadece 50 mlbir arkadaş incir kaynat iç demiş onu içiyorum ama tutuştum yeminle...
huysuz melek geçmişi okuyorum bi yandan gerçekten Allah sana sabır vermiş. görüşme diyeceğim onlarla... kelin merhemi olsa... aaah aaaaaah....
Allah korusun ve şifa versin canım.Hayırlı haberler inşaallah.Günaydın kizlar nasilsiniz bebekleriniz nasillar ben yorgun ve bitkinim bunun üzerine annemin hasta olduğunu ve 10 gune kadar ameliyat olacagini öğrendim 1haftaya kadar bursaya gidecegim 1-2 ay kalacağım 2 cocukla faydam olmaz ama orda olmak istiyorum. Dua edin anneme bisey olmasin
ilginç adetler.bizde hiçbişiy yapılmıyor ya.burdan okuduklarımla ben de bişiyler yapacağımbenim oğlumda bazen 5dk da bir uyanıyor.
emzik düşüyor ağlıyor, şapkası gözünü kapatıyor ağlıyor
acıkıyor ağlıyor, gazı oluyor ağlıyor, altını kirletiyor ağlıyor,
kolunu oynatamıyor ağlıyor,
emziği kendi tutmak istiyor tutabilecekmiş gibi
tutamayınca sinirleniyor. bütün gece böyleyiz.
benimki de aynen böyle ya..ama uyuyunca da güzel uyyuyor
biz 36 günlük olduk ama dün 40 uçurmaya üst kattaki komşuma gittik.
teyzemiz evi sıçanlanmasın diye çok güzel şort ve tişört almış.
oğlumun yüzüne un sürdük. sakalları beyazlayana kadar yaşasın diye
saçları beyazlayana kadar yaşasın diye de beyaz ip verdi
birde yumurta verdi ama onu bilmiyorum.
ya kızlar bi bebek saatlerce bağırabilir mi yaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?