2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Aynen canim aynen ya mama yiyecek yada uyuyacak onun dışında kalan zamanlarda hep ağlıyor bizimkinin de burnu tikanik ıki uc günde bir hortumla çekiyorum en iyisi o

kızlaaar nolur bana yardım edin bişeyler söleyin ben hamileyken sigara içmedim ama yine başladım içmeye ve engelleyemiyorum kendimi günde 4 tane falan içiyorum yaaa((mutsuz oluyorum vicdan azabı duyuyorum ama aklıma düştüğünde engelleyemiyorum kendimi..eşimin sigara içtiğimden haberi olsa kıyamet kopacak bi kere ondan istedim demediğini bırakmadı suat yaptı haklı olarak ama yok cnm istiyo bu nası bi illetmiş yaaa(((

adet görmek isteyen arkafa§lar..sütünüz yeterliyse emzirdiginiz sürece adet görmezsiniz...bence cok ta heveslenmeyi adet olmak icin,aksine emirdiğiniz icin sevinin...ben de tam tersine adet olmadigim icin mutluyum..cok rahat boyle...oglumda 7 ay olmamistim,gelince uzulmustum..

mevlüt yapan arkadaşlar mevlütte ne giydiniz?

Ben 36 beden hamile kodumu giydim,göbekten rahat ettim...üstüne de uzun ve bol olan cok şik beyaz gömlek,yeni almiş olduğum dolgu topuk sandalet bir de...cok rahattim ve cok şık,herkes çok beğendi...

Benim kiz yine gazdan muzdarip,dun gece ellerini emince emzik dayamistim ağzina,biraz direndikten sonra almisti..1 saat oyle uyudu emzikle,sonra uyandi vd beni emdi uyudu tekrar..sakin bir gece gecirmistik..simdi yine emzik verdim..insallah yine ayni olur...

Bir de 4 lu a§i olacaklara tavsiye..asa gitmeden once verin calpolu,ates kaldirmasina firsat vermiyor...

idiI ben de hamile kalmadan evvel 1.5 paket İçiyordum.O zaman da içmedim bebeğim için şimdi de...benim de ara ara aklıma geliyor hala hatta canım da çekiyor ama tutuyorum kendimi.Düşünsene sütüne gerenleri'kendini öyle engelle ,bebeğini düşün..

Tunanecc bende sadece emziriyorum masallah yariyor da kuzuma. Eger ben adet goruyorsam ki baska birsey oldugunu sanmiyorum demek ki hem emzirip hem adet olunabiliyormus
Bu arada bende adet olmayi istemezdim hatta yengem 1 sene olmamis adet ki o mama takviyeli gidiyordu bende ohhh insallah bende oyle olurum diyordum olmadi kismet

Dertsi canim ben once gecelik ve sabahlik giydim misafirler gelmeden sonra cok tuhafima gitti mevlut icin aldigim beyaz dantelli elbisemi giydim mini etek oldugu icin cekinmistim aonra herkes bayan bayana mevlut birsey olmaz diyince elbisemi giydim ama gecelik de giysem kimse tuhaf karsilamazdi :))

benim oğlanda deli ediyor ama bi kere güldümü tamam içimin yağları eriyor
Kuzuum yerim onu ben hep gulsun insallah
Bir sabah esim aramiza koymustu uyudum ben gozumu bir actim bana bakiyor boncuk boncuk bakislarimiz cakisinca hemen gulmesin mi ayyy bayildim o haline masallah

İcim rahatladi tesekkur ederim demek ki olabiliyormus boyle bende cok duzenli adet gorurdum belki de ondan

ERSNİLL ask böcüğüm dönmüş cok sevindim..

Bebecik ne guzel adet olmussun.. benim 57 gun oldu tık yok.. korkuyorum bende
Korkma mezosum seninki normal benimki anormal bence

Eki Görüntüle 720034

Oglusum teyzoşları...

Gozlerı acık halini eklim dedim ama bir türlü mail gönderemedim.
Yaptığımda yüklerim :)

Maşallah diyelim
Masallah allah bagislasin
Ersnil ask bocugum oglanin ayaklari ciplak serinlige alistirdin heralde ben iki gun soydum usuttu kusuyor ara ara vaktinde alistiramadim

Ersnil maşallah oğluna..analı babalı

Bebeci canim, halk arasinda oyle söyleniyor ya..bir de doktor aciklamisti..süt koruyor olayi buymus..anne bebegi emxirirken beyone sinyal gonderiyormus sut uretimi icin,süt yoksa ya da azsa anneliği sona erdi sayiyormus beynin ve yeniden üremen icin emir veriyormus..ve vucut kanama gorerek hazirlaniyormus buna...bana da mantikli geldi..
Ama senin gibi istisnalar olabilir elbette..beni yanlis anlamamissindir insallah,ben söyleneni yazdim..

Kızlar doktorum doğumdan 6 hafta sonra kontrole gel demişti gittiniz mi siz?? Alttan muayene mi edecek ki diye hiç gidesim yok

Cnm belki kural olarak boyledir mantiklidirda ama pratikte pek boyle degil. ben ikisinde de mama takviyeli gittim ama sonucta emzirdim de. ki adetimi duzenli goruyorum.
Arkadasimin bebegi kuvzde kaldi 1 hafta hic emmedi sutunu sagdi. eve ciktiktan sonra da ne ettilerse emziremedi. sut bi kac gunde cekildi ve bebegi hep mama aldi. ve bu kisi tam bir sene adet gormedi. bu tarz istisnalar cok cok fazla bence teoride senin dedigin gibidir de pratikte oyle olmuyor.

kızlar selam.... bende kafa kalmadı kim söyledi gene unuttum ve geçmişe bakmaya vaktim yok. süt arttırmak için incir kaynat diyen arkadaşa çooooooooooooooooooooooooooooooooook teşekkür ederim. iki gündür günde 3 incir kaynatıp içiyorum bir de yeşilliğin dibine vurdum sonuç: iki gün önce iki göğüs yarım saat sadece iki ölçekten, iki göğüs onbeş dk 6 ölçeğe fırladı maşallah
bu iki gündür kv yi görmüyor olmamın da etkisi var mıdır dersiniz!!!!

mevlüt yapan arkadaşlar mevlütte ne giydiniz?

canım kızıma anneannesi küpürlü krem rengi mevlüt elbisesi almıştı bende ona uyumlu olsun diye küpürlü elbise aradım ama malesef bedenime göre bulamadım.yine krem rengi küpürlü bluz altınada kahverengi pantolon ve krem kahve tonunda ayakkabı giydim şık oldum.bizim mevlüt kalabalıktı 65 kişiydik saten gecelik giymeyi pek düşünmedim.

kızlar benim vücüdüm iflas etti artık
bu kadar uykusuzluğa yorgunluğa dayanamadı
ağzımda bi sürü aft oldu
boğazım indirdi
kulaklarım ağrıyo
ateşim var
belim kollarım bacaklarım lime lime oluyo sanki
bi an önce iyileşmem lazım

canım seni korkutmak istemedim
mutlaka tedbirini al diye söyledim
ben biraz geç davrandım geçer diye
şimdi kızım emerken gögsümü boşaltıyo ama o kısım yine de kalıyo
bir yerde ayva lapasının iyi geldiği yazıyodu ama bu mevsimde ayvayı bulamadık malesef

kızlar hep okuyorum ama cevap yazamıyorum.
rahatsız olanlara Allah şifa versin, bebeklerimizin sağlığı hep yerinde olsun inşallah.

egomego nun yavrusundan haberi olan var mı? geçmişten konuyu pek takip edemedim, bilgim yok. her gece onlar için dua ediyorum.

göğsü şişen arkadaşlar, lütfen yazdıklarımı iyi okuyun.
ilk doğumumda 4 ay göğüs yarası çektim, resmen kanıyordu, meme uçlarımın derisi yoktu, ve bütün acılarıma, tepinmelerime, ağlama krizlerime rağmen oğlumu emzirdim. tam 2 yıl:)))
ilk 4 ay göğüs yaralarımdan çok sık emziremediğim için, şiştiler, ateşlendim..öğrendim ki adına mastit diyorlarmış. antibiyotik kullandım, ne fayda. sıcak duşlar, havlular pek fayda etmedi.

çözümü cevizde buldum. cevizin kabuğunu güzelce 2'ye bölüyorsun, içini sana batmayacak şekilde oyup temizliyorsun. 2 tane kapak oluyor. bu kapakları göğüs ucuna kapatıp bekliyorsun. onun içi nemleniyor, vakum gibi göğsünden sütü çekiyor. beni o zaman o kurtarmıştı..

bu sefer de daha teknolojik bişi öğrendim:)) philips avent göğüs kalkanı. mantığı ceviz kabukları gibi. göğsüme kapatıyorum. sütü çekiyor. içine doldukça rahatlıyorum. ayrıca emzirirken diğer göğsü akanlar için de kurtarıcı:)) pahalı da değil, 35 tlye aldık aama burada bulamadığımız için eczane sipariş etmişti. kesinlikle tavsiye ederim.

bu arada bizim de 1 ayımız bitti. oğlum 1 ay sonunda 3400gr oldu. 500 gram almış ve boyu 3 cm uzamış. sanırım normal gidiyoruz.

mevlütte de etek, gömlek giydim. 2 gün evvel oldu. çok da güzeldi şükürler olsun Rabbime.

peki kızlar, sizin kilolarınızla aranız nasıl? benim sadece 7 kilom gitti. geriye 10 kilom kaldı..sizde durumlar nasıl?

Pztf gecmis olsun. Benimde bağışıklığım çoktu yorgunluktan. Aft, uçuk ne ararsan var.. Elimi kaldıracak halim yok. Kizim olmasa yatak döşek yatarım o derece yani. Ben dayanma gücümü bitirdim. Son bes gun. Memlekete gidiyorum. Anneme kapağı aticam.. Bir ay da dönmeyi düşünmüyorum..ama giderken bir çılgınlık yapacağız :)) uçak bebeği rahatsız eder diye esimle araçla gitmeye karar verdik. Giderken de yol ustunde sevdiğimiz sehirlerde rezervasyon yaptırdık. Geze geze gideceğiz. Tabi cocukla nasıl olacak deli bir merak icerisindeyim..esim cok rahat. Ne olacak ki deyip dürüyor. Yollardan bildiririm artık ne haldeyiz diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…