2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
kızlar ben çok kötü grip oldum. bogazım ağrıyor, burnum akıyor, başım ağrıyor deli gibi... napıcam ben ya bebeğimede geçerse??
dün akşamda 2kere yeşil kakalı bez değiştirdim. çok az yeşilliğin normal olduğunu biliyorumda tamamı yeşildi bu sefer, neler oluyor oğluşumla bana, başımı kaldıramıyorum nasıl atlatıcam bu gribi?

Canim gecmiş olsun,benim kızın da kakadi yesil,verdigimiz damlaya bağliyorum ben.biraz dinlenebilirsen atlatırsın.insallah gecmez bebişe...

Benim bebeğimde arada yeşil kaka yapıyor bazen sarı kakası da sümüksü oluyor
Genel emerken kakasını yapıyor ve çok ıkınıyor birde çok fazla kaka yapıyor bu normalmi acaba
Sizlerde de böyle bi durum varmı

benim bebeğim de aynı kızlar... nette araştırırken bebek doymuyorsa kakası yeşil olur die okudum bilmiyom doğrumu... sadece önsütü emerse yeşil oluyormuş son sütü de emmesi gerekmiş... önsütte su varmış sadece... son süt doyuruyormuş... anneme göre de yeşil kaka üşüttüğündenmiş... bilmiyom ki şaştım kaldım....

Benim kizimda cogu zaman yesil yapiyor ama normal diye biliyorum yani köpük oldugunda ishal demek oluyor..ama bebislerin moreli yerindeyse yemesi icmesi normalse problem yoktur..

Gecmis olsun.. agri kesici al istersen insallah ogluna gecmez..

kızlar göğsümün taş gibi olması da geçti çok şükür... süt tıkamış belli ki... ılık duş aldım ovdum göğsümü sıktım elimle sağamadım çok acıdı bebğimde biraz fazla emince sertlik kayboldu rabbime çok şükür... ama meme başı çatlağımdan çok çekiyorum tavsiyesi olan varmı lanolin kullanıyorum yarıldı resmen kanamıyor ama çok acıyor geçmedi napcam var mı böle bişey yaşayan??

Selam güzellerrr :)
Ne güzelliğimiz kaldıysa :S Ben de kilolar çatlaklar almış başını gidiyor
20 gün sonra memleketteyim onun sevinci var :) Dün bebek arabamız geldi netten almıştık deneme sürüşüne çıktık memnun kaldık :) Yalnız bagajı dolduruyor eşya koyacak yer kalmıyor. artık koltukları kullanacağız :)
Eşim bir kanepede bebişim bir kanepede uyuyor :) Ben de ancak fırsat buldum. Muhabbetlerimizi çok özledim. VOLTAJIM nerelerde yaa Zehra hasta olmuş galiba çok geçmiş olsun. HANİPEKS, AMANAMAZON, ESMER LOVER ortada yok galiba. İnşaallah herkes iyidir.
Kızlar biz 48 günlük olduk dün yürüyüşe başladım işte 10 kilom var giderek de arttığımı hissediyorum süt azalıyor korkusuyla habire yiyorum. Yürüyüşün bir zararı olur mu?
Hiç kıyafetim yok giyecek dolaptakilere giremiyorum. Yeni almak istedim hiçbir şeyi yakıştıramadım kendime İlk defa bu kadar kilo aldığım için kendime bakmak istemiyorum aynada Yaz tatilinde ne giyeceğim ben (( Bir sürü de düğün var.

Canım,
Kesinlikle kayınvalidenin gidişi etkilidir :))))

Ben de 20 kilo almıştım 10 kilo gitti 10 kilo bende. Bebişime süt olsun diye yedikçe de alıyorum sanırım vermeyi geçtim de almasam iyiydi

Canım,
Ohh ne güzel umarım her şey yolunda gider tatlı Ayşecik sana yolda sorun çıkarmaz annesi korkma bebekler arabayı çok seviyor :) Bana da fikir verdi yazdıkların hemen yol üstündeki şehirleri bir düşüneyim :)

Dertsizim, iyi tatiller :) Her şey gönlünce olsun gez , toz, eğlen :) Kaynanayı da görmezden gelmeye çalış zor ama olsun.

Bebeci canım o peynir kesiği kusma bizde de var üşüyünce mı oluyormuş ?

Kızlar, peynir gibi olması iyi diye biliyorum ben. Sütümüzün yaradığını gösteriyormuş :) Bizde de oluyor.
Bebişimin ağzından arada su gibi bir şey geliyor sizde de var mı? Bu normal mi bilen var mı???

Canım çooook geçmiş olsun. Allah acil şifa versin inşallah.

BEBEĞİNİZ AĞLAMASIN KOLİK BEBEKLER İÇİN ANNE KARNINDAKİ SESLER - YouTube

Bizimki bu seslerle sakinleşiyor bir deneyin kızlar :)

SÜNNET yaptırmayı düşünüyoruz oğluşu. Ne kadar erken o kadar iyi. Yaptıran var mı kızlar? Özelde sorduk 250 TL dediler. Devlette yaptırsak sıkıntı olur mu ki?
Bebişimin böbrek girişinde hafif çapta genişleme çıkmıştı ultrasonda. Nette gördüm idrarın geri kaçması sebep oluyormuş sünnet iyi gelebilirmiş. Doktorumuz da yaptırabilirsiniz dedi.
Nerede yaptırsak kii????

Evet ben bazen kesik kesik emziriyorum ondan kaynaklanıyo olabilir
Benim anneme göre dekulağı ağrıdığı için yeşil olurmuş
Kv ye göre ise geyreği batmış ondan öyle oluyomuş geyrekte bel kemiği oluyo galiba
Baktım almışcocuğu yatırmış yüzükoyundizine bebeğin sağ bbacağıyla sol kolunu arkadan çaprazlama birbirine değdiriyo
Aynı işlemi diğer bacak ve kol içnde yapıyo dedim napıyosun sen diyoki şimdi daha yeşilyapmayacak
Sonra yine yeşil yapınca hemen geçmez diyo dedim zaten normal de de ya geçerya geçmez ne alakası var
Bı işlemi iki kere yaptı çocuğuma birinde banyodaydım birinde de kıyafetlerini topluyodum bebeğin
sonuna yetiştim yapma diyorum umrunda değilkadının zaten o son oldu şimdi annemdeyim çok şükür

Kızlar peki bebekleri nasıl emzirmemiz gerekiyo yani iki memeyi de vericez yoksa tek memeyimi emecek
Ne kadar emerse tam doymuş oluyor ne kadar aralıklarla emmesi gerekiyor

Cnm bide büyükler şey demişlerdi göğüslerini nazikçe lifle o zmn sütün daha akışkan oluyomuş tıkanmaya falanda iyi gelir
Ben göğüs çatlaklarım için gold marka lanolin kullandım inanılmaz işe yaradı şimdi hiç birşeyim yok sende al isterrsen ztn bebek yutsa bile zararı yok
Her emmeden sonra sürüyordum tekrar emzireceğim zamanda bezle siliyordum bunu geçene kadar yaptım sonra yumuşacık oldu göğüslerim çok şükür

Itiraf ediyorum..aksam yatmadan once esimle karsilikli 1 tane sigara iciyoruz;(
ben de içiyorum ama gizli eşim bilse dediğini bırakmaz of nolcak bnm bu halim dizginlemeye çalışıyorum bebeğime bakıp bakıp hep vicdan azabımı düşünüyorum içerken
Kızlar peki bebekleri nasıl emzirmemiz gerekiyo yani iki memeyi de vericez yoksa tek memeyimi emecek

ben iki memeyi asla veremedim birini emerken uyuyo ama bugün 40 günlük olduk 2kilo almış 40 günde kilosu ii die ben sorun etmedim.bi memeyi 10 dk falan emiyo bırakıo bnmki çok dolunca göğüslerim pompaya başvuruyorum

bu eski zaman düşüncelerini ben de anlamıyormki canım kv olunca bişey diyemiyosn tabi zor...
ben hpa lanolin kullandım hiç faydasını görmedim yaaa... bi de senin dediğini alayım bari canım inş. iyi gelir...

Benim oglumda yesil yapiyor, hatta boyle sesli oluyor hafif fiskirir gibi ama doymuyor olamaz cunku kilo aliyor, mama da vermiyorum nedeni ne acaba, benimkide ikiniyor yaparken o normal diye biliyorum her emzirmeden sonra yapiyor genelde, ben 15ser yada 20 ser dk iki gogsumden emzirmeye calisiyorum genelde uyuyup kalmazsa tabi

Bende günde 1 2 btane içerdim hamile kalınca bıraktım doğum yaptıktan sonra bi kaç tane içtim dedim günde 1 tane içerim yine zararlarını okuyunca vazgeçtim onuda içmicem emzirirken daha zararlıymış hamilelikten

Benimkide memeyi veriyorum 5 dk emiyo uyuyo yatağına koyuyorum uyanıyo alıyorum gezdiriyorum
Durmuyo emiyo uyuyo yatağa koyuyorum uyanıyo döngÜmüz bu şekilde
Benimkide hep tek memeyi emiyo diğerine geçemiyorum hiç

Ben hiç o kadar emziremedim ya uyuyor ya durmuyor

Kızlar ben doğum yaptım Yapalı hiç dışarı çıkmadım hastane harici
3 gün sonra 40ımız çıkıyor dışarı çıkmayı düşünüyoruz sizler ne giydiriyosunuz bebişlere birde saat kaçla kaç arası dışarda bulunuyosunuz yanınıza ne alıyosunuz

1 memeyi tam boşaltmak gerekiyor canım o da 20 dakikada boşalırmış... eğer hala bebek aç ise diğer memeyi veriyosun tabi az biraz sonra doyar bebek bu meme boşalmadığı için de diğer emzirmende bu memeyle başlıyosn bu kez bu meme boşalıyor... böle yapmayınca benim başıma geldiği gibi göğüste taşlaşma sertleşme oluyo ağrı falan çok zor... ben de bunu yeni öğrendim canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…