Canim gecmiş olsun,benim kızın da kakadi yesil,verdigimiz damlaya bağliyorum ben.biraz dinlenebilirsen atlatırsın.insallah gecmez bebişe...kızlar ben çok kötü grip oldum. bogazım ağrıyor, burnum akıyor, başım ağrıyor deli gibi... napıcam ben ya bebeğimede geçerse??
dün akşamda 2kere yeşil kakalı bez değiştirdim. çok az yeşilliğin normal olduğunu biliyorumda tamamı yeşildi bu sefer, neler oluyor oğluşumla bana, başımı kaldıramıyorum nasıl atlatıcam bu gribi?
kızlar ben çok kötü grip oldum. bogazım ağrıyor, burnum akıyor, başım ağrıyor deli gibi... napıcam ben ya bebeğimede geçerse??
dün akşamda 2kere yeşil kakalı bez değiştirdim. çok az yeşilliğin normal olduğunu biliyorumda tamamı yeşildi bu sefer, neler oluyor oğluşumla bana, başımı kaldıramıyorum nasıl atlatıcam bu gribi?
Benim bebeğimde arada yeşil kaka yapıyor bazen sarı kakası da sümüksü oluyor
Genel emerken kakasını yapıyor ve çok ıkınıyor birde çok fazla kaka yapıyor bu normalmi acaba
Sizlerde de böyle bi durum varmı
kızlar ben çok kötü grip oldum. bogazım ağrıyor, burnum akıyor, başım ağrıyor deli gibi... napıcam ben ya bebeğimede geçerse??
kızlar selam.... bende kafa kalmadı kim söyledi gene unuttum ve geçmişe bakmaya vaktim yok. süt arttırmak için incir kaynat diyen arkadaşa çooooooooooooooooooooooooooooooooook teşekkür ederim. iki gündür günde 3 incir kaynatıp içiyorum bir de yeşilliğin dibine vurdum sonuç: iki gün önce iki göğüs yarım saat sadece iki ölçekten, iki göğüs onbeş dk 6 ölçeğe fırladı maşallah
bu iki gündür kv yi görmüyor olmamın da etkisi var mıdır dersiniz!!!!
kızlar hep okuyorum ama cevap yazamıyorum.
rahatsız olanlara Allah şifa versin, bebeklerimizin sağlığı hep yerinde olsun inşallah.
egomego nun yavrusundan haberi olan var mı? geçmişten konuyu pek takip edemedim, bilgim yok. her gece onlar için dua ediyorum.
göğsü şişen arkadaşlar, lütfen yazdıklarımı iyi okuyun.
ilk doğumumda 4 ay göğüs yarası çektim, resmen kanıyordu, meme uçlarımın derisi yoktu, ve bütün acılarıma, tepinmelerime, ağlama krizlerime rağmen oğlumu emzirdim. tam 2 yıl:)))
ilk 4 ay göğüs yaralarımdan çok sık emziremediğim için, şiştiler, ateşlendim..öğrendim ki adına mastit diyorlarmış. antibiyotik kullandım, ne fayda. sıcak duşlar, havlular pek fayda etmedi.
çözümü cevizde buldum. cevizin kabuğunu güzelce 2'ye bölüyorsun, içini sana batmayacak şekilde oyup temizliyorsun. 2 tane kapak oluyor. bu kapakları göğüs ucuna kapatıp bekliyorsun. onun içi nemleniyor, vakum gibi göğsünden sütü çekiyor. beni o zaman o kurtarmıştı..
bu sefer de daha teknolojik bişi öğrendim:)) philips avent göğüs kalkanı. mantığı ceviz kabukları gibi. göğsüme kapatıyorum. sütü çekiyor. içine doldukça rahatlıyorum. ayrıca emzirirken diğer göğsü akanlar için de kurtarıcı:)) pahalı da değil, 35 tlye aldık aama burada bulamadığımız için eczane sipariş etmişti. kesinlikle tavsiye ederim.
bu arada bizim de 1 ayımız bitti. oğlum 1 ay sonunda 3400gr oldu. 500 gram almış ve boyu 3 cm uzamış. sanırım normal gidiyoruz.
mevlütte de etek, gömlek giydim. 2 gün evvel oldu. çok da güzeldi şükürler olsun Rabbime.
peki kızlar, sizin kilolarınızla aranız nasıl? benim sadece 7 kilom gitti. geriye 10 kilom kaldı..sizde durumlar nasıl?
Pztf gecmis olsun. Benimde bağışıklığım çoktu yorgunluktan. Aft, uçuk ne ararsan var.. Elimi kaldıracak halim yok. Kizim olmasa yatak döşek yatarım o derece yani. Ben dayanma gücümü bitirdim. Son bes gun. Memlekete gidiyorum. Anneme kapağı aticam.. Bir ay da dönmeyi düşünmüyorum..ama giderken bir çılgınlık yapacağız :)) uçak bebeği rahatsız eder diye esimle araçla gitmeye karar verdik. Giderken de yol ustunde sevdiğimiz sehirlerde rezervasyon yaptırdık. Geze geze gideceğiz. Tabi cocukla nasıl olacak deli bir merak icerisindeyim..esim cok rahat. Ne olacak ki deyip dürüyor. Yollardan bildiririm artık ne haldeyiz diye :)
kızlar hepinize çok teşekkür ederim.
300 km yol gidipte annemin evinde pijama giymek tuhafıma gitti.
bende bugün şık bir elbise aldım emzirmeye uygun değil ama napayım artık.
evde olucaz sonuçta kardeşimin evine de çıkıp emzirebilirim.
çocukla mağaza dolaşmak zor oluyormuş.
mezocum canım iyi yolculuklar size.
bizde pazartesi sabah erkenden eşimin memleketine gidiyoruz.
yarında veda yemeğimiz var bakalım tek başıma napıcam enes paşayla.
eşimde gelicek dışarıda beklicek oylamak için baktım olmadı müsade isteyip kalkıcam
uzun bir süre nete giremem. kendinize ve bebişlerinize iyi bakın arkadaşlar.
hanipeks nerde kızlar ya bilen var mı? umarım çınarda kendisi de iyidir.
Vitamin peki doktoruna soyledin mi ben doktorumdan bir turlu randevu alamadigum icin kontrolum olmadi
Bugun randevilar aciliyor 8 de arayin dediler aradim 9 da acilcak dediler 9 da aradim 12 de acilcak dediler 12 de aradim 6 hazirana kadar doldu dediler nasil olur saat 12 ne ara doldu dedim birkac saat omce acilmis randevular demez mi kime sikayet edeyim bem sizi dedim sabahtan beri bununla ugrasiyorum ki ben ameliyatli hastanizim kontrol edilmem gerek dedim pazartesi asistaniyla gorusun dedi kestirip atti allah belani demedim diyemedim :/ hayir birsey degil spiral taktircam adetim yarin biter kocami kim tutacak !!! Esim de pazartesi direk gideriz dedi alirsa ne ala almazsa baska doktora
Hanipeks iyi kizlar cinar da iyi cook sukur ben whatsapp uzerunden gorusuyorum ise baslamisti yogun denetim varmis okulda yorgundu
Mezoss nasil kiskandim nasil anlatamaaam :// insallah guzel gdcer canim senin buna gercekten ihtiyacin var
Kizlar benim oglan 4 gundur ara ara kusuyor peynir kesigi gibi. Usutuyor muyum ne yapiyorum anlamadim(
Bebeci canım o peynir kesiği kusma bizde de varüşüyünce mı oluyormuş ?
benim bebeğim de aynı kızlar... nette araştırırken bebek doymuyorsa kakası yeşil olur die okudum bilmiyom doğrumu... sadece önsütü emerse yeşil oluyormuş son sütü de emmesi gerekmiş... önsütte su varmış sadece... son süt doyuruyormuş... anneme göre de yeşil kaka üşüttüğündenmiş... bilmiyom ki şaştım kaldım....
kızlar göğsümün taş gibi olması da geçti çok şükür... süt tıkamış belli ki... ılık duş aldım ovdum göğsümü sıktım elimle sağamadım çok acıdıbebğimde biraz fazla emince sertlik kayboldu rabbime çok şükür... ama meme başı çatlağımdan çok çekiyorum tavsiyesi olan varmı lanolin kullanıyorum yarıldı resmen kanamıyor ama çok acıyor geçmedi napcam var mı böle bişey yaşayan??
ben de içiyorum ama gizli eşim bilse dediğini bırakmaz of nolcak bnm bu halim dizginlemeye çalışıyorum bebeğime bakıp bakıp hep vicdan azabımı düşünüyorum içerkenItiraf ediyorum..aksam yatmadan once esimle karsilikli 1 tane sigara iciyoruz;(
Kızlar peki bebekleri nasıl emzirmemiz gerekiyo yani iki memeyi de vericez yoksa tek memeyimi emecek
Ne kadar emerse tam doymuş oluyor ne kadar aralıklarla emmesi gerekiyor
Evet ben bazen kesik kesik emziriyorum ondan kaynaklanıyo olabilir
Benim anneme göre dekulağı ağrıdığı için yeşil olurmuş
Kv ye göre ise geyreği batmış ondan öyle oluyomuş geyrekte bel kemiği oluyo galiba
Baktım almışcocuğu yatırmış yüzükoyundizine bebeğin sağ bbacağıyla sol kolunu arkadan çaprazlama birbirine değdiriyo
Aynı işlemi diğer bacak ve kol içnde yapıyo dedim napıyosun sen diyoki şimdi daha yeşilyapmayacak
Sonra yine yeşil yapınca hemen geçmez diyo dedim zaten normal de de ya geçerya geçmez ne alakası var
Bı işlemi iki kere yaptı çocuğuma birinde banyodaydım birinde de kıyafetlerini topluyodum bebeğin
sonuna yetiştim yapma diyorum umrunda değilkadının zaten o son oldu şimdi annemdeyim çok şükür
Cnm bide büyükler şey demişlerdi göğüslerini nazikçe lifle o zmn sütün daha akışkan oluyomuş tıkanmaya falanda iyi gelir
Ben göğüs çatlaklarım için gold marka lanolin kullandım inanılmaz işe yaradı şimdi hiç birşeyim yok sende al isterrsen ztn bebek yutsa bile zararı yok
Her emmeden sonra sürüyordum tekrar emzireceğim zamanda bezle siliyordum bunu geçene kadar yaptım sonra yumuşacık oldu göğüslerim çok şükür
benim bebeğim de aynı kızlar... nette araştırırken bebek doymuyorsa kakası yeşil olur die okudum bilmiyom doğrumu... sadece önsütü emerse yeşil oluyormuş son sütü de emmesi gerekmiş... önsütte su varmış sadece... son süt doyuruyormuş... anneme göre de yeşil kaka üşüttüğündenmiş... bilmiyom ki şaştım kaldım....
Benim bebeğimde arada yeşil kaka yapıyor bazen sarı kakası da sümüksü oluyor
Genel emerken kakasını yapıyor ve çok ıkınıyor birde çok fazla kaka yapıyor bu normalmi acaba
Sizlerde de böyle bi durum varmı
ben de içiyorum ama gizli eşim bilse dediğini bırakmaz of nolcak bnm bu halim dizginlemeye çalışıyorum bebeğime bakıp bakıp hep vicdan azabımı düşünüyorum içerken
ben iki memeyi asla veremedim birini emerken uyuyo ama bugün 40 günlük olduk 2kilo almış 40 günde kilosu ii die ben sorun etmedim.bi memeyi 10 dk falan emiyo bırakıo bnmki çok dolunca göğüslerim pompaya başvuruyorum
Benim oglumda yesil yapiyor, hatta boyle sesli oluyor hafif fiskirir gibi ama doymuyor olamaz cunku kilo aliyor, mama da vermiyorum nedeni ne acaba, benimkide ikiniyor yaparken o normal diye biliyorum her emzirmeden sonra yapiyor genelde, ben 15ser yada 20 ser dk iki gogsumden emzirmeye calisiyorum genelde uyuyup kalmazsa tabi
Kızlar peki bebekleri nasıl emzirmemiz gerekiyo yani iki memeyi de vericez yoksa tek memeyimi emecek
Ne kadar emerse tam doymuş oluyor ne kadar aralıklarla emmesi gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?