2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

benim kız da öyle... buzuki orhanı açıyorum daha da basıyor çığlığı... anıları mı canlanıyor çocuğun nedir ben sallıyorum valla... karnın tok altının temiz olduğuna eminsem vaktiyse gaz ilacını veririm sonra kucağıma alır sarılır pışpışlarım tabi sanma ki susuyor bildiğin morarana kadar basıyor yaygarayı ama bir süre sonra mecbur yorulup susuyor canım

canım herşeyden çifter çifter al. besmeleni çek çık biz hep babamızla çıktık ama baya uzaklara gittik

ben 20 si çıktı attım kendimi dışarlara hamileliğin son dönemi + hamilelik sonrası o kadar çok bunalıyor ki insan psikolojim bozulmaya başlamıştı. şimdi oğlum 47 günlük oldu 20 sinden sonra nerdeyse hergün çıktık dışarı. çıkmadan önce iyice doyur altına bak 2-3 takım bikaç bez al yanına yeter. bebeklere çok iyi geliyor temiz hava fırsatınız varsa hergün çıkarın havalar da çok güzel. ben kısa kollu giydirmeye başladım bile :) ama yine ince bi battaniye olsun esintilerden korumak için

Telefon ısındı,kafayi yedi heral...

Mezoş bu bebelerin huyu harbiden ayni bizimki de kusuyor ama usütmekten değil,gszdan ve kakayı yaparken zorlanmasından..

Oy canım ya.. Bugün kontrol vardı Dr yine ne desem normal diyo ben delleniorum..

Canım özel hast. aldım.. Mardin de yasıyorum..

Tavsiyeler icin tesekkur.. Cok ise yarayacak.. Bende Mardin'den memlekete gidicem. İlk durak Mersin bizimde. Aynı istikamet.. Orda iki uç gun kalıp devam edeceğiz yola .. Dediklerini yapacagım..

Bu arada sanırım sende Mardin de yasıyorsun.. Ben yenisehirdeyim.. Sen ?

bız nusaybındeyız canım...bende esım de orda calısıyoruz..
ınsallah yolculuk guzel gecer mersıne kadar yollar rahat zaten...ama aksam uzerı cok kalabalık oluyor.tavsıyeler ıse yararsa mutlu olurum

Merhaba arkadaslar bende yeni üye oldum Nisan annesiyim bugün 32 gün olduk.Meme ucu cok ciddiye alınması gereken bir konu.Bir arkadasımız biriken iltihaplar nedeniyle ameliyat olmak zorunda kaldı bebeğini emziremedi,hastanede yattı bebeğinden ayrı kaldı günlerce.Allah korusun korkutmak için yazmıyorum ama lütfen özen gösterelim.
Bendede başlarda oldu bu problem.Ağlayacak kadar çok ağrıyordu.Hiç üşenmeden her emzirmede karbonatlı su ile sildim.Hemen kurulayıp bazen lansinoh krem bazende ayva çekirdeğinden yaptıgım doğal kremi sürdüm.Ayva çekirdeğini cok az suya koyup bir iki gece bekletince koyü kıvamlı bir krem oluyor.Gercekten inanılmaz faydasını gördüm ben.Sadece emzirdikten sonra değil her acıdıgında sürün hem ferahlatıyor hem de iyileştiriyor hem de gayet doğal.

kızlar çok teşekkürler desteğiniz için buraya üye olurken beni en iyi anlayacak olanların burada olduğunu biliyordum..eşim çok anlayışlıdır ama bu sıkıntımı sölemiş olsaydım saçmalama derdi anlamazdı..iyiki varsınız hepiniz..meryem tavsiyelerini dinleyeceğim evim sıcak 28derece ve ben hiç su vermedim şimdiye kadar.bu arada bebeğim herhalde annesinin üzüldüğünü anladı 3saati aştı uyuyor:)) özledim bile...:)))

Canım ben egıtım fakultesi matematik öğretmenliği mezunuyum bende daha atanamadım ve yeni sistem işleri daha da zorlaştırdı ama kolej olmasa da dersane deneyimli bir öğretmen olarak söyleyim ki kan emiciler özel kurumlar, zor çok zor Allah yardım etsin

Kizlar geceleri dikkat edin benim kizim gece korkuttu beni..battaniyesini ustune cekmis komple altinda kalmis acamamis geri gece cabalamasina uyandim baktim terlemis yavrum cabalamaktan!! Allah korusun duymasam belkide kotu seyler olacakti..hava iyice isinsada atsak battaniyeleri

Biz de İstanbuldayız ve ben sadece bır tane kısa kollu çıtçıt badi giydiriyorum evimiz çok sıcak 28-29 derece en üst kat olduğundan. Sıcağı da pek sevmiyor bizim paşa.

kızlar hiç kimsenin egomegodan haberi yokmu ben çok merak ediyorum inşallah evdelerinde oturuyorlardır selim bebek iyileşmiştir

Selam canlar..

Bizim 14 msyista vardi dr. kontrolumuz,gitmedim..hasta olmadikca da goturmeyeceğim..her seferinde ordan hastalik buladcak diye korkuyorum,cok ta gerekli değil,şimdilik asm ile idare edicez..aşidan aşıya..
Kizce 2 aksamdir gaz sancilsrinin doruğa ciktiği saatlerde yalanci emzikle ve anakucaginda sallanarak rahatliyor,size de tavsiye ederim..
Oglum gelcek az sonra..yemek,temizlik ve bebeği banyo yapmam lazim..

Kızlar bizimki Buzuki Orhan ı çok soft buldu hard core seviyor :) "baby got colic (white noise for babies) " diye youtube a yazın o sesler bayağı şiddetli ve sanılanın aksine yüksek sesle dinletilmesi gerekiyor. Bizimki transa geçmiş gibi oluyor videoyuyu dinleyince.

Ben de size sorayım yaklaşık iki aylık olanlar bebeklere ne kadar aralıklarla kaç ml süt veriyorsunuz. Benim sanırım sütüm azaldı yetmiyo oğluşuma mama takviyesi yapıyorum istemeden de olsa :/

bunu bilmitordum ama ben meyve niyetine havuç yerim zaten çok saol..bol bol sütün olsun senin de hepimizin de inşallah..
malesef canm buda işe yaramadı bende
bizde istanbuldayız tek zıbın giydiyorum uzun yada yarım kollu
bende deneyim incir işe yaramadı
canım emzirirken ağzını sar tülbentle yada maske kullan geçmez oğluna geçmiş olsun
bizim kakada sümüksüydü dr balgamını atıyor dedi kusmayla yada kakayla atarmış
bir fincan suya 3 incir bir iki taşım kaynat en geç bir gün canım benim. birde bol yeşillik ye... bol suyla

işe yaramadı canım

Selam kizlar.
Hepiniz idare etmeye başlamışınız maşallah diyeyim.oyle boyle geçiyor iste.yasayarak öğrenmek daha kalıcı.

Biz iyiyiz şükür çocuklarla evle vakit geçiriyoruz.cicegimiz zehranin yanagina biraktigi hatira ile bitti sayılır .

Sadece bir arkadas nickini unuttum kusura bakmasın sigara hakkında pişmanlık duymuş.
Bende iyi içicilerden olmaktaydim.
İki cocuğumda hamilelik boyunca içmedim içene tahammül edemedim bulandım.dogum yapınca burnuma tuttu 3.4.ay gibi sanırım başlamıştım .
Cok yıllar pişman oldum keske başlamasaydım diye.
Ve ben bu 3.hamileliğim boyunca ictim.aserdim resmen.kendimi dizginlemeye çalışarak azalttim.Dr bile illallah etti.hergun bugun içmeyeceğim desemde olmadı.
İsin garibi dogum yaptıgım günden itibaren hic içmiyorum ilginc birsey.
Aklıma cok geliyor benim yasama bicimimdi resmen.icemiyorum insallahta icmem.emzirirken icmek hamileyken icmekten daha tehlikeliymis.hamileyken bebeğe geçtiği kanıtlanmamış vs vs vs
Teskinlerim çoktu.
Neyse cok uzattım .

Ya içip vicdan azabiyla stres olacaksın
Yada icmeyip iradenle stres olacaksın
Ha ben ikisinide yasadım ikiside zor.

hosgeldin bacım özlettin kendini

Seni cok özledim dün gece uyurken dedim yarın ararım artık isterse rahatsız olsun tak etti, merak ettim.. hep aklimdaydin..

Mezosum tatile cikiyormussun hayırlı yolculuklar.
Ben çocukla araba yolculugundan cok korkuyordum.cunku hareket halindeyken çantama baksam midem bulanır benim.gozum yolu görmeyince idrak edemiyormusum niye hareket ettigimi.
Sonra cocuklara bakarken daha dayanılır hale geldi.
Rahat gidersin korkma.emerken uyur sıcaktan uyur muzik falan acarsın kendini strese sokma.O senin tedirginliği bile Sezer.
Tatil derken bu arada denize falan girecek bir tatil mı ?

hosgeldin bacım özlettin kendini
Hosbuldum canım ,(iki elini yanlara açıp kalpler çıkaran smile)
Seni cok özledim dün gece uyurken dedim yarın ararım artık isterse rahatsız olsun tak etti, merak ettim.. hep aklimdaydin..

Benimde aklimdasiniz.bende hep sana söylendim bu kiz bir yüklemedi su mereti diye.
Hatta bugun resim atacaktım sana o bile gitmedi.belki hattımı tasidigimdan benden ayarsizdir.

Biz de İstanbuldayız ve ben sadece bır tane kısa kollu çıtçıt badi giydiriyorum evimiz çok sıcak 28-29 derece en üst kat olduğundan. Sıcağı da pek sevmiyor bizim paşa.
ben hala uzun kollu tulum içinde kısa kollu tulum giydiriyorum yaaa abartıyormuyum
malesef canm buda işe yaramadı bende

bizde istanbuldayız tek zıbın giydiyorum uzun yada yarım kollu

bende deneyim incir işe yaramadı
ben hala cesaret edemedim yaaa.evim 26-28 arası.bacaklar çıplakmı yaniii???
incirin işe yaramamasına üzüldüm.bende pek işe yaramıyor ama tahin helvası süt yapıomuş onu da dene istersen
öncelikle geçmiş olsun ve hoş geldin voltaj.bnm o sigara pişmanlığı yaşayan oğlumun huzursuzluğunu buna bağlayıp vazgeçmeye çalışıyorum desteğin için sağol..içmicem yaaa artık içmiorum die de yazıcam tebrik etcek herkes beniii :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…