2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Sağol cnm ben rasgele emziriyodum şimdi dediğin gibi yaparım

herkese selamlar..
uzun zamandır gıremıyordum..esım anıden apandısıt amelıyatı oldu..
sonrasında da raporluydu memelekete gıttık.....
oğlum 2.ayını doldurdu....annemde olmak 20 gun super geldı..
kılolarla basım dertte...hala hıc kılo veremıyorum ve sureklı gozum yemekte
dun ası olduk 2 gundur bebegım huysuz ama cok sukur atesımız falan cıkmadı:)

tatıle gıdecek arkadaslar bız oğlumla ılk yolculugumuzu yaptık..
gıderken gece cıktık ve cok rahattık....arabada emzırdım ve uyudu..pusetınde cok rahat ettı....
ama donuste bıraz sıkıntılıydı..
galıba gunduz yolculugunu sevmedı...huysuzlandı..sık sık durmak zorunda kaldık.kı benım oğlum sakın bır cocuktur.

mersınden mardıne 12 saatte geldık:)
her saat bası durduk dıyebılırım...

tatıle gıdecek arkadaslar...
arabada yanınıza yastık alın mutlaka emzırırken cok rahat oluyor...
bebeğiniz için yumsak bır yatak alın arabada koltuk engebelı arazı gıbı oluyo ve bebek ıcın sırtını destekledım...
esım ve benım kucuk bır valız ve bır sırt cantamız vardı ama oğlum butun arabayı kapladı...
bebek varabası zaten malum..
en rahat nokta bızım pusetımız bebek koltuğu olyor ve oğlum orada uyudu molalarda pusetle cıktık ve kolaylıktı..
tatıle cıkıcak arkadaslara sımdıden ıyı tatıller...

Selam kızlar kırkım çıkmadan regl oldum ya..hani 1 yıl olmuycaktım...
kırkım çıktığında reglim devam ediyor olucak şimdi ibadet edebilicem mi yoksa edemiycem mi...ne yapıcam bilemedim.....

Ben çok kötü bi anneyim uykusu olan bebeğimi uyutmayi gazını cikarmayi bile beceremiyorum bide çok şey becerebilmisim gibi sigara da içiyorum keşke oğlum iyi bi annenin çocuğu olsaydı çok mutsuzm anneliği hak etmemişim meğer

Son düzenleme:

Oyle dusunme lutfen..sen nekadar uzgun ve stressli olursan bebegin hisseder konus op bebegini tekrar dene rahat ol cnm.sen kotu bi anne degilsin oyle olsa umrunda olmazdi bebeginin gazi,uykusu,aglamasi..

kendini boşyere üzmeye çalışma canım benim herkes doğuştan öğrenmiyor yavaş yavaş alışacaksın
ilk bebek biraz daha zor oluyor bir de yalnızsan sakin ol stres yapma kendini yıpratma...
bu benim ikinci bebeğim bende vicdan yapıyorum ilkinde yapamadığım şeyler için...
sabır.. sabır... sabır...

Oyle dusunme lutfen..sen nekadar uzgun ve stressli olursan bebegin hisseder konus op bebegini tekrar dene rahat ol cnm.sen kotu bi anne degilsin oyle olsa umrunda olmazdi bebeginin gazi,uykusu,aglamasi..

oğlum kendi kendine teslim oldu uykuya baktı annesinden fayda yok ben de saatlerdir ağlıyorum sinirlerim yıprandı 40 gündür hiç bu kadar kötü hissetmemiştim kendimi

mrb kızlar hepinize hayırlı günler
haftaya mevlüt yapmayı düşünüyorum nasip olursa nasıl geçti mevlütünüz hazırlıklarınız ve ikramlıklarınız nasıldı hediye dağıtınızmı bursada oturuyorum havlu yazma dağıtılıyor burda sizdende değişik fikirler istiyorum tecrübeli olarak tşk .ediyorum şimdiden

merhaba nisan anneleri :)
ben ilk defa yazıyorum. ne zamandır giricem giricem bi türlü fırsat bulup giremedim aklıma bi sürü soru takılıyor netten bakıyorum. arkadaşım önerdi burayı birbirinize destek olursunuz gir bak dedi bende geldim işte :) benim bebeğimde 10 nisanda doğdu alinuri adı. artık yazılarınızı takip ederim :)

Oglum ilk bir ay bu sekilde emiyordu bir ayda 1650 gr kilo aldi ama iki haftadir on dakka tek gogus bazen ikinciye geciyoruz en fazla bes dakikada o surer ama genelde tek gogus emer uyursada uc saat uyanmaz ac olsa uyanir diye dusunuyorum Bakalim bu ay kac kilo alacak Buyudukce emme suresi kisalir demisti hemsire bazi cocuklar bes dakkada bile bosaltabilirmis tek gogsu ozelliklede emzik emenler cunku cene kaslari kuvvetleniyormus ama ne kadar dogru bilemem

ilk defa anneliği yaşadığımız için ara ara bu duyguya kapılıyoruz. zamanla öğrenicez biz de.

dün gündüz ve akşam misafirlerim vardı. kızım galiba kalabalıktan pek hoşlanmıyo. yine ağlama krizi tuttu. gelenlerin de benim de elimiz ayağımıza dolaştı. bu arada buzuki orhan-kolik müziği var internette. kızıma 2 defa dinlettim, ikisinde de baya sakinleşip sonunda uyudu. size de tavsiye ederim. denemekte yarar var.

bizimki kolik müziğine baışıklık kazandı herhalde tepki vermiyor.öğrenicez zamanla ama duygusal olarak yıpranmamak elde değil çaresizce küçücük gözleriyle size bakan bi bebek ağlıyor ve susturamamak çok moral bozucu eşime acaba beni sevmiyor mu bile dedim bi ara.saçmalıyorum galiba neyse herkesi gelgit psikolojik nöbetlerimle sıkmanın alemi yok..dünyanın en güzel varlıklarına sahibiz biraz sıkılıcaz tabi

hosgeldın.....bebeğin de sağlıkla buyusun arkadasım....
bende uzun sure takıp edıyordum forumu ama calısınca yazmaya fırsat olmuyordu.sımdı doğum ıznındeyım ve oğlumdan fırsat oldukca takıp edıyorum:)

sut kesigi ictiginden yararlanmis demek yani midede islem gormuskaka idrar olarak degilde agizdan atiyor sut gibi cikarsa sorunmus
ya kizlar biri bana incirin tarifini verse birde ne kadar surede etki ediyor

bir fincan suya 3 incir bir iki taşım kaynat en geç bir gün canım benim. birde bol yeşillik ye... bol suyla

canım herşeyden çifter çifter al. besmeleni çek çık biz hep babamızla çıktık ama baya uzaklara gittik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…