2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Bütün annelere günaydın biz bu gün erkenciyiz sabah yediden beri bebişimi sakinleştiremedim dün akşam çok ağladı bende belki açtır diye ilk defa mama verdim 60 cl hemen uyudu mışıl mışıl şimdide kaka yapamıyor kıvranıp ıkınıp duruyor. Bugün Dr götürecem göbek deliği fındık gibi dışarıda duruyo netten araştırdım göbek fıtığı olmuş galiba sağ gözüde çapaklanıyor 2 gündür çok üzgünüm üzerine titrediğim halde nasıl hasta ettim bebeği anlamadım. Allah hasta olan bebeklere acil şifalar versin.

cnm hiç panikleme ben de aynen senin gibiydim sadece kasık ağrım oluyordu ara ara onun dışında hiçbir belirtim olmadı 3buçuk aylık olup da hareketini hissedene kadar:))))inşallah sağlıkla bebişlerini kucağına alırsın güzel bi hamilelik dileğiyle....

ben de senin gibi giydiriyorum cnm bnmki de 42 günlük bugün.kundak ben de hiç yapamadım denedim yüzünü çok ovuşturuyor kendini uyandırıyor diye ama kundak yapınca ağlıyor hiç uyumuyor:)))çocuk rahatsızsa zorlamamak lazım bazıları özgür ruhlu oluyor:)))

bende nısan annesıyım 13 de oğlum dünyaya geldı ılk bebegım daha takıldığım konular oluyor ınsallah yardımcı olabilecek annelerde yazar

selam 45 günlük bır oğlum var emdıgı zamanlar memede uyuyor yerıne yatıyorum uyanıyor bazen memeyle kavga edıyor 6 günlükken sarılık olmuştu mama takvıyesıne başlamıştım halada verıyorum mama verınce rahatlıyor uyuyor yoksa hem ağlıyor günde 150 cc verıyorum yaklaşık ılerde memeyı bırakmasındada korkuyorum mama vermesem olmuyor ne yapcam bılmıyorum yalnızca mamayla bebek büyüten varmı yada ne yapmam lazım

merhaba prenses anneler ve minnak bebekler, hepinizi cok feci ozledim ben.

Biz iyi diyelim iyi olalim, cinar cok simarik, yalandan inga inga aglamalari var, ciddiye almadigim zamanlarda bi bagrisi var ki sormayin. Sutum bi gun var bi gun yok, mama takviyeli gidiyoruz buna ragmen az kilo aldi, boyu hizli uzuyor ama, tepeden tirnaga tahlil yaptirdik nie cok az kilo aliyor diye, sonuclar temiz cikti. Sukurler olsun. Cumartesi mevludumuzu yaptik guzel gecti, cagirdigimiz cogu kisinin manisi cikti o yuzden sakindi sukurler olsun, universiteden en yakin arkadasim geldi ankaradan, bu mutlu animda yanimdaydi. Guzel guzel ikramliklar hazirladim.

Gecen hafta ise basladim, bu hafta da gidiyorum, yarim gun. Yilsonu yemegi sergi vs vs derken bu yarim gun bile cok yordu beni. Neyse calistigim bu gunler iznime eklenecek.

Kv konusuna girmek istemiorum, mezo gibi ben de cok severdim ama sogudum.

Voltaj canim cok gecmis olsun zehramiza, bi de ayak tabani mevzuu mu vardi? Cok gecmis olsun canim.

Wosgi canim cok gecmis olsun canim acil sifalar annecigine.

Mezocum gecerken adanada da yarim saat kahve molasi verin, gelin damati bulusturup 40 yil hatirinolacak bi kahve icelim sıtarbaksta :)

Hepinizi cok ve korkunc ozledimmmmmm

Son düzenleme:

Ben eminönünden almıştım bi tane birkaç gün denedim hoşuma gitmedi çocuğu yan yatırmak yerine sırt üstü yatırdım kafasını yana çevirdim ben sürekli değişmeli olarak birgün sağına birgün soluna diye,

Ben de aynen öyle giydiriyordum kırkımız çıkana kadar ama sonradan artık çok ısınınca soydum bebeğimi:) birde erkek bebekler sıcağı pek sevmiyorlar, kundak mevzuna gelince doğduğundan beri kollarının dışarda olmasını tercih ediyor bizim paşa hiç hoşlanmıyor, son bir haftadır yüzüstü yatırmaya başladım ve sıçrayıp uyanmalarımız bitti sakince yavaşça uyanıyor artık.

Canım benim günde en fazla aldığım süt 200 cc bu nedenle doğduğu günden beri mama takviyesi alıyor bugün 49 günlük olduk dr kontrolümüz vardı kızım 3340. 49 cm doğmuştu şu an boyu 56 cm kilosu 5800 olmuş Dr önde gittiğini söyledi 41. Gün gülmeye 4-5 gün öncede agulamaya başladı yani tüm kontrolleri normal bende yeterince süt veremediğim için çok üzülüyorum haftada 1. Kutu sma mama tüketiyoruz 900 gr anne sütüne en yakın mama dedikleri için ama bu kontroller içime bi nebze olsun su serpiyor

Masallah bebegine hemen hemen seninle ayniyiz benimde sutum cok cok az gunde 150ml flndir ben hipp pre veriyorum..benimde kizim 53cm 4kg dogmustu suan 61cm 5500gr..olsun yeterki doysun yavrular tabiki en iyisi anne sutu ama mamada zehir degil iyiki var mamalar:)

Son düzenleme:

Kesinlikle mamalar iyiki var yoksa pirinç lapasına talin edecekti bebişlerimiz

iyi ki var mamalar grubuna bende katılıyorum galiba
benimde sütüm yetmez oldu günde bir defa veriyoduk eskiden iki defa vermeye başladık 100 er ml mama.
heleki bebeğe yalnız bakınca dinlenemiyorum hiç ve buda sütü etkiliyo. mesela en çok uyuyup dinlenince sütüm çok oluyo, annem gittiğinden beri buda mümkün olmuyo ne yazık ki...
haa bide şu var mamalar zehir değil sonuçta. sütümün çok olduğu zaamanlarda fazla sütü sağardım. misafir geldiğinde yada biz gittiğimizde onu verirdim. bi kaç kişi aaaa mamamı o demez mi, mama olsa sanki zehir veriyorum çocuğa. gıcık oluyorum o tiplere...

benim oğlanda uyku sıfır heleki gündüzleri şöyle bi kaç saat uyumuyo tavşan uykusu gibi 10dk uyuyup ellerini hareket ettirince uyanıyo, bu normla bişey mi yaa... eşime diyorum dün biz çocuk bakmayı beceremedik, uyutamıyoruz bile.

Kesinlikle mamalar iyiki var yoksa pirinç lapasına talin edecekti bebişlerimiz

Ne kadar sıklıkla ve kaç ml mama veriyorsunuz kızlar? Bende mama takviyesi yapıyorum süt bazen yetiyor bazen yetmiyor başlarda şakır şakır geliyordu kırkından sonra artıyormuş dediler benim kırkından sonra azaldı,bebişin deiştahı arttı ama ayarı tutturabiliyor muyum bilmiyorum 90cc veriyorum mama günde 2 yada 3 kere

canım cc ile ml arasında ne kadar fark var bilmiyorum. ben en az 100ml veriyorum günde.

Süt konusunda aynı durumdayız canım, uykusu da bizimkinin de çok hafifti sonra yüzüstü yatırdım baktım eller çok hareket etmiyor sıçrama da olmuyor, iki üç saat uyumaya başladı bu sayede, denemediysen tavsiye ederim yüzüstü yatişi tabi boğulma riskine karşı zemin yumuşak içine gömülmeli olmamalı.

merhaba bacılar

hepinizi çok özledim, bebişimden hiç vakit kalmıyo,
her gece, bugünde bitti çk şükür diyorum kendimi yatağa attığım gibi uyuyorum hemen taki ayşe hatun uyanana kadar

bugün ilk kez evimizde kızımla yalnızız, kahvaltımı yaptırmadı bana fıstığım, şimdi yumdu gözlerini

35 günlük olduk, sağ gözünde iltihap var, boğazında hala hırıltısı var, mamayı kesebilirsin dedi doktorumuz, ama uyutamadığımda vericem artık,

banyo yaptırırken sakin ama sonrasında kızım huysuzlanıyo emmek istiyo sürekli şaşırıyo düzeni bebişimin

kv denen kişi 3 gün bizim zorumuzla geldi, gelmez olaydı, resmen nefret ettim kendisinden, kendi annem gibi bizimle ilgilenicek sandım, torununu sevicek sandım

ben yemek hazırladım o yedi, sonra kalan zmanında da yaa uyudu horul horul yada taktı kulaklığı radyo dinledi kadın bütün gün,

sabah 11 de uyandığında da, odama gelip '''iyi iyi çok güzel çok derin uyudum sırtım dinlendi, bebek de uslu maşallah dedi''

bu sırada kızım kucağımda emziriyorum kafam öne düşmüş uyukluyo haldeyim, biz bütün gece böyleydik , ağlamsın diye sürekli pışpışladım emzirdim,uyuyamadım dediğim halde, ''ben bebekle ilgileneyim sen biraz uyu demedi kadın yaaa

3. gün annem gelince, kaçar gibi gitti, giderken de demişki, gideyimde akşam oğlana yemek yapayım (30 yaşında bekar kaynım var, sadece uyumaya eve giden biri)

banyo yapacaktım, yanına getirdim koydum kızı, ana kucağını koltuğa koymuş, kendide sırtı dönük şekilde yerde oturmuş, kulağında kulaklık radyo dinliyo, ağlasa haberi olmaz şekilde, banyodan ağlama sesinide duydum zaten,

bi banyo en fazla 20 dk sürer yaaa, biraz sevsene torununu, altı temiz karnı tok, en fazla 2 sallasan uyuyacak yavrumm

diğer geline laf söylüyolardı, evine sokmuyo torunu seveemedik diye,

biz evimize çağırdık zoraki geldi, sevmek buysa sevdi heralde torununu

çok doluyum yaa

bizde yatırıyoruz arasıra özellikle sabahları erken uyanıyor aramıza yüzüstü yatırıyoruz, başını kimin tarafına çevirirse o kontrol ediyor. eşimin tarafına dönükse bile ben yinede arada bakıyorum, annelik işte... benimki en çok pusette uyumayı seviyo, şimdi bile öyle uyuttum zorla, öylede ne bileyim bacakları büzülüyo falan bi zararı olur mu ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…