- 30 Mart 2013
- 50
- 2
- 86
herkese merhaba,
ne güzel bir ortam kurmussunuz. Ben 9 haftalık hamileyım ikiz bebeklerime 8. haftada kalp atışlarını duyduk. 10. haftada tekrar doktora gıdecegız. Fakat benim hiç belirtim yok. ilk haftalarda goguslerım sıstı , sımdı onlarda ındıler. 6 7 8. haftalarda sabahları bıraz akıntım oluyordu oda azaldı sımdı. ne miğdem bulanıyor, ne basım donuyor. sadece arasıra adet olucakmısım gıbı sancı gırıp gecıyor o da gunde 1 yada 2 defa sizce normal mi, benım gıbı olan varsa lütfen yardım edin çok kafama takıyorum. 3 hazıranda randevum var cok merak edıyorum bebıslerım normal mı dıe
canım bacaklar sadece yatarken çıplak patikli ince alt giydiriyorum tahin helvasınıda yiyorum canım farkeden birşey olmadı
bende kısakollu çıtçıtlı üzerine uzun kollu alt üst takım giydiriyorum benim bebeğim 24 günlük evde 28 derece.acaba kalınmı giydiriyorum diye çok endişeleniyorum ama üşütürse diye de korkuyorum.sizin bebekleriniz benimkinden nerdeyse 1 ay büyük daha tecrübelisiniz nasıl giydirmem gerekiyor?yardımcı olurmusunuz
birde ben kundak yapmıyorum.kundak yapınca çok rahatsız oluyo bebeğim..kundak gerekli mi sizce??
arkadaşlar ben temmuzda doğum yapıcam inşallah da size birşey sormak istiyorum.yan yatış yastığı almayı düşünüyorum da kullanan varmı acaba.hangi marka kullanıyorsunuz?acaba bebek rahat ediyormu ki.bir de ucuzlarıyla pahalıları arasında ne fark var?teşekkür ederim şimdiden.
bende kısakollu çıtçıtlı üzerine uzun kollu alt üst takım giydiriyorum benim bebeğim 24 günlük evde 28 derece.acaba kalınmı giydiriyorum diye çok endişeleniyorum ama üşütürse diye de korkuyorum.sizin bebekleriniz benimkinden nerdeyse 1 ay büyük daha tecrübelisiniz nasıl giydirmem gerekiyor?yardımcı olurmusunuz
birde ben kundak yapmıyorum.kundak yapınca çok rahatsız oluyo bebeğim..kundak gerekli mi sizce??
selam 45 günlük bır oğlum var emdıgı zamanlar memede uyuyor yerıne yatıyorum uyanıyor bazen memeyle kavga edıyor 6 günlükken sarılık olmuştu mama takvıyesıne başlamıştım halada verıyorum mama verınce rahatlıyor uyuyor yoksa hem ağlıyor günde 150 cc verıyorum yaklaşık ılerde memeyı bırakmasındada korkuyorum mama vermesem olmuyor ne yapcam bılmıyorum yalnızca mamayla bebek büyüten varmı yada ne yapmam lazım
Canım benim günde en fazla aldığım süt 200 cc bu nedenle doğduğu günden beri mama takviyesi alıyorbugün 49 günlük olduk dr kontrolümüz vardı kızım 3340. 49 cm doğmuştu şu an boyu 56 cm kilosu 5800 olmuş Dr önde gittiğini söyledi 41. Gün gülmeye 4-5 gün öncede agulamaya başladı yani tüm kontrolleri normal bende yeterince süt veremediğim için çok üzülüyorum haftada 1. Kutu sma mama tüketiyoruz 900 gr anne sütüne en yakın mama dedikleri için ama bu kontroller içime bi nebze olsun su serpiyor
Masallah bebegine hemen hemen seninle ayniyiz benimde sutum cok cok az gunde 150ml flndir ben hipp pre veriyorum..benimde kizim 53cm 4kg dogmustu suan 61cm 5500gr..olsun yeterki doysun yavrular tabiki en iyisi anne sutu ama mamada zehir degil iyiki var mamalar:)
Masallah bebegine hemen hemen seninle ayniyiz benimde sutum cok cok az gunde 150ml flndir ben hipp pre veriyorum..benimde kizim 53cm 4kg dogmustu suan 61cm 5500gr..olsun yeterki doysun yavrular tabiki en iyisi anne sutu ama mamada zehir degil iyiki var mamalar:)
Kesinlikle mamalar iyiki var yoksa pirinç lapasına talin edecekti bebişlerimiz
Ne kadar sıklıkla ve kaç ml mama veriyorsunuz kızlar? Bende mama takviyesi yapıyorum süt bazen yetiyor bazen yetmiyorbaşlarda şakır şakır geliyordu kırkından sonra artıyormuş dediler benim kırkından sonra azaldı,bebişin deiştahı arttı ama ayarı tutturabiliyor muyum bilmiyorum 90cc veriyorum mama günde 2 yada 3 kere
iyi ki var mamalar grubuna bende katılıyorum galiba
benimde sütüm yetmez oldu günde bir defa veriyoduk eskiden iki defa vermeye başladık 100 er ml mama.
heleki bebeğe yalnız bakınca dinlenemiyorum hiç ve buda sütü etkiliyo. mesela en çok uyuyup dinlenince sütüm çok oluyo, annem gittiğinden beri buda mümkün olmuyo ne yazık ki...
haa bide şu var mamalar zehir değil sonuçta. sütümün çok olduğu zaamanlarda fazla sütü sağardım. misafir geldiğinde yada biz gittiğimizde onu verirdim. bi kaç kişi aaaa mamamı o demez mi, mama olsa sanki zehir veriyorum çocuğa. gıcık oluyorum o tiplere...
benim oğlanda uyku sıfır heleki gündüzleri şöyle bi kaç saat uyumuyo tavşan uykusu gibi 10dk uyuyup ellerini hareket ettirince uyanıyo, bu normla bişey mi yaa... eşime diyorum dün biz çocuk bakmayı beceremedik, uyutamıyoruz bile.
Süt konusunda aynı durumdayız canım, uykusu da bizimkinin de çok hafifti sonra yüzüstü yatırdım baktım eller çok hareket etmiyor sıçrama da olmuyor, iki üç saat uyumaya başladı bu sayede, denemediysen tavsiye ederim yüzüstü yatişi tabi boğulma riskine karşı zemin yumuşak içine gömülmeli olmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?