- 2 Mart 2013
- 223
- 10
- 26
ya bu bende de var hele bazen kendi kendine uyuyakalınca ilgilenemedin çocuk uyuyakaldı diye söleniyorum kendi kendime.biraz kendi kendine kalsa çok saçma ama çocuğun sosyal gelişimi sekteye uğrayacakmış gibi geliyor.bi de ben psikoloji öğretmeniyim böle bişey olmadığını bildiğim halde suçluluğu engelleyemiyorum:))
Canim aynı dediğin gibi düşünüyorum ben de. Ben ilgilenemedigim için kendine guvenmeyen bir çocuk olacak içine kapanacak diye sinir bozucu düşünceler geciyor kafamdan. Psikolojim bozuldu sanırım :-( 2 hafta sonra annemin yanında olacağım her şey düzelir umarım.
evet cnm çok haklısın ben de göz takibini şarkı sölemeyi falan yapıorum çok hoşuna gidio bebişin..biz bu kadar ilgilenmeden tatmin olamıyoruz ama eminim onlar tatmin oluyordur hatta yine geldi bu kafa şişirmeye diebilirler:))))çok üstüne düşmek bağımlılık yapıor gerçekten örneğin 22 yaşında bi yeğenim var küçük doğmuştu çok üstüne düştüler şu an ayakkabı bağlamayı bilmez, yeni yeni yalnız çıkıp dışarda işlerini halledebilmeye başladıKızlar böyle olumsuz düşüncelere kapılmayın bildiğim kadarıyla çocuğun üzerine fazla düşmekte onu birilerine bağımlı yapabiliyor. Bebeklerin ilk üç ayında yapılacak aktiviteler var bunları deneyenilirsiniz.ben uzman değilim ama yaptığım araştırmalarla bişeyler yapmaya çalışıyorum.
Mesela göz takip oyunu oynuyoruz. Çocuğun etrafında şarkı söyleyerek yavaş yavaş hareket ediyorum ve beni takip etmesini sağlıyorum. Çünkü bu dönemde bu yönü geliştirilmeliymiş.
Mozart gibi klasik müzikler açıp dans ediyoruz ama aynı zamanda Kuran da okuyup dinlemesini sağlıyorum.
Zeytinyağı ile vücuduna gazi olduğunda masaj yapıyorum
Ve onunla konuşmaya çalışıyorum sürekli. Sarlıp öpüyorum.
Bunların hepsi ilk bebeklik döneminde yapılan aktiviteler olarak geçiyor
Hiçbirimiz mükemmel değiliz ama mükemmeliyetçi bir zihniyetle yetiştirildik malesef. Avrupa daki anneler bizim yaptığımızın yarısını yapmıyor ama kişilkli kendine güvenen bireyler yetiştiryorlar. Tabi hepsi için geçerli değil. Arada bebişi kendi haline de bırakmak gerekiyor bence yani en azından ben öyle yapıyorum.
Biraz kendiizi rahatlatın siz de mükemmel değilsiniz çocuğunuz da olmayacak önemli olan huzurlu mutlu olmanız.
Canım haklısın da ne bileyim bazen kötü hissediyorum işte elimde olmadanKızlar böyle olumsuz düşüncelere kapılmayın bildiğim kadarıyla çocuğun üzerine fazla düşmekte onu birilerine bağımlı yapabiliyor. Bebeklerin ilk üç ayında yapılacak aktiviteler var bunları deneyenilirsiniz.ben uzman değilim ama yaptığım araştırmalarla bişeyler yapmaya çalışıyorum.
Mesela göz takip oyunu oynuyoruz. Çocuğun etrafında şarkı söyleyerek yavaş yavaş hareket ediyorum ve beni takip etmesini sağlıyorum. Çünkü bu dönemde bu yönü geliştirilmeliymiş.
Mozart gibi klasik müzikler açıp dans ediyoruz ama aynı zamanda Kuran da okuyup dinlemesini sağlıyorum.
Zeytinyağı ile vücuduna gazi olduğunda masaj yapıyorum
Ve onunla konuşmaya çalışıyorum sürekli. Sarlıp öpüyorum.
Bunların hepsi ilk bebeklik döneminde yapılan aktiviteler olarak geçiyor
Hiçbirimiz mükemmel değiliz ama mükemmeliyetçi bir zihniyetle yetiştirildik malesef. Avrupa daki anneler bizim yaptığımızın yarısını yapmıyor ama kişilkli kendine güvenen bireyler yetiştiryorlar. Tabi hepsi için geçerli değil. Arada bebişi kendi haline de bırakmak gerekiyor bence yani en azından ben öyle yapıyorum.
Biraz kendiizi rahatlatın siz de mükemmel değilsiniz çocuğunuz da olmayacak önemli olan huzurlu mutlu olmanız.
maşallah canım... rabbim korusun...
şu an cuma vakti ezan okunuyo bugünün yüzü suyu hürmetine ezanımızın ve peygamberimizin yüzü suyu hürmetine selim bebeğe rabbim şifa versin canım... aileye de sabır versin inşallah...Selim bebek hala yogun bakimda komada, ellerinden gelen yapiliyor bir gun iyi haber bir gun kotu haber geliyor mide kaslari zayiflamis o yuzden kusuyormus aldigini. Kustugunda cigerlerine gitme ohtimali korkutuyor bu yuzden bir ameliyat olacakti riskliydi uyanmasi beklenmiuormus ama sonra doktoru ilac tedavisine baslamis bugun de banyo yaptirmislar bir hafta evvel ellerini ayaklarini oynatiyordu simdi ise yine hareketsiz. Ama kuzu canli kanli bebek masallah bir uyansa pamuk. DualariniZi esirgemeyin ben egodan aciklama yapmasini bekledim ama onun da buna enerjisi yok anladigim ladariyla haberi ben verdim rabbim selim bebegi annesine bagislasin amin
Sağolun kızlar Allah razı olsun
Şimdilik liste
Mezo 400
Voltaj 500
Ruveyda 300
Meryem 500
Chosy 500
Apleriser 100
Pozitif 100
Toplam 2400
Kalan :9600
Kızlar yarına yetiştirmek istiyorum sabah ameliyata girecek annem duaları tamamlansın istiyorum
Okuyanlar bildirirse sevinirim çok sağolun
Bebişe Dr zinco verdi gaz için bugün kullanmaya başladık kullanan var mı nasıl iyi gelir inşallah oğluşum kıvranıp duruyor.
bende kendini suçlayanlardanım.aslında uyanık olduğunda konuşmaya çalışıyorum sevip okşuyorum ama uykuya dalması çok uzun sürüyo bazen mayışık halden uykuya geçmesi 1 saat sürebiliyo e konuşsam hiç uyuyamayacak diye düşünüyorumCanim aynı dediğin gibi düşünüyorum ben de. Ben ilgilenemedigim için kendine guvenmeyen bir çocuk olacak içine kapanacak diye sinir bozucu düşünceler geciyor kafamdan. Psikolojim bozuldu sanırım :-( 2 hafta sonra annemin yanında olacağım her şey düzelir umarım.
Canim aynı dediğin gibi düşünüyorum ben de. Ben ilgilenemedigim için kendine guvenmeyen bir çocuk olacak içine kapanacak diye sinir bozucu düşünceler geciyor kafamdan. Psikolojim bozuldu sanırım :-( 2 hafta sonra annemin yanında olacağım her şey düzelir umarım.
bende kendini suçlayanlardanım.aslında uyanık olduğunda konuşmaya çalışıyorum sevip okşuyorum ama uykuya dalması çok uzun sürüyo bazen mayışık halden uykuya geçmesi 1 saat sürebiliyo e konuşsam hiç uyuyamayacak diye düşünüyorumkonuşmasam yavrum içine kapanık olcak diye suçluluk duyuyorum
bende 2 hafta sonra annemin yanında olacağım canım :) umarım benimde psikolojim düzelir...
bnm de bebeğim 2 ayda alması gerekeni 1 ayda almış gaz problemi de var bu yüzden 50 ml ye kadar verebilirsin rezene dedi.gün üçüne yayarak memeden fırsat bulursam veriyorum ben de düzenli olmasa da.şimdiye kadar hiç 50 ml ye kadar vermedim ama dr ver demişti.
ooo..sen iyisin. ben nedense doğum sonrası hiç kilo vermedim. alıyorum hatta.ben 15 kilo versem..hayal gibporsiyonlarım bayağı küçüldü süt olsun die sadece incir, su ve rezene içmeye dikkat ediyorum onun dışında istesem de yiyemiyorum..kilom az kaldı ama göbeğim çok dolayısıyla göbek hatıra kalcak galiba zayıflasam da gitmio((((
canım,bu göbek olayı benim de canımı çok skıyor. hala hamile gibi etrafta dolaşmaktan utanıyorum. sadece kilo sorunum olsa o kadar takmayacağım görüntümü.zamanla kilo verebiliriz.
hiç sonradan doktora gidipde şu doğum sonrası sezeryan göbeğinin soran oldu mu.merak ediyorum.o şişin içerisinde ne var. yağ gibi durmuyor. çünkü çok gergin ve sertçe. yani hiç doğurmamış gibi.doktorun cevabını merak ediyorum.
selam canlar..
çok özledim sizleri yaa.. uzun uzun oturup sohbet etmek istiyorum..
.........
.....
hepinizi ve minik kuzularınızı öpüyorum.. artık yalnız kaldık evde, daha çok fırsat bulurum inşallah gelmek için..
inşallah unutmamışsınızdır beni
Ben ilk ayından beri veriyorum , vermediğim gun gece deliriyoruz ...
tuncs özledim seni hemsom.. Daha sık gel.. Kv ve kp bosver.. En iyisi bile marazli.. Uzak olsunlar..
Tek bakmak cok zor ben tükendim.. Haftaya bende Ada'da olacağım :))
zinco yu ne kadar veriyorsunuz?ben hiç denemedim zincoyu.
bizim babamız metsil alıp gelmiş.günde bazen 5er damla veriyorum. sizin aranızda var mı metsil kullanan.
ishal yapıyor mu acaba
?yani etkisi nasıl olacak.benim ki cırr cırr ishal gidiyor da.
aaa ben bunu ilk defa duydum biz 6 haftalığız şu anda garip oldu yavrum bi günü bi gününü tutmuyor uyanıkken sürekli ağlıyor iki gün öncesine kadar da sürekli gündüzleri uyuyordu bizimki de büyüme atağı mı acep???bu arada canlar.. bebeğimin 8. haftasında birşey öğrendim!! ''büyüme atağı'' tuhaf gelmişti ilk başta ama okudukça araştırdıkça çok mantıklı oluverdi..
özetle, bir sabah uyandığınızda uçuyor olduğunuzu farketseniz ne kadar huzursuz olurdunuz.. çocuğunuz da bir sabah uyanıyor ve yepyeni birşey yapabilir hal alıyor.. atak yaşıyormuş :))
6. hafta 8. hafta 12. hafta filan diye gidiyor.. biz 6 ve 8i çok belirgin yaşadık.. özellikle 8de durumu okuyup öğrenince iyice gözlemledim oğlumu ve resmen krizdeydi.. çok şükür atlattık.. tek sorunumuz gaz va kabızlık.. şimdi heyecanla 12. hafta atağını bekliyorum.. her atak sonrası yeni bişey yapabilir hale geliyor bebekler.. mesela bizimki oyuncaklara hiç tepki vermezken bi anda oyuncakları itmeye vurmaya ve bu kımıldanmalara gülümsemeye başladı.. daha öyle sesli gülücükler yok onları da bekliyorum heyecanla.. uykularımızı da düzene sokabilirsek bizden yisi olmayacak..
şimdi ana kucağında masada yatıyor bende yanında sürekl sallıyorum. öylelikle sakin duruyor..
bnm oğlan 44 günlük 1. ayda gitmiştik 1300 almıştı bi daha da gitmedim geçen arkadaşımda ilk önce ben tartıldım sonra onu kucağıma alıp tartıldım 5kilo fazla çıktım bilemiyorum doğru sonuç verir mi???doğruysa 40 günde 2 kilo almış olur.bende bazen huysuzluk yaptığında veryorum rezene ve gece çayından.ben ble seviyorum bu çayları....
benim oğlum dün 2 aylık oldu.bu süre de 2 kilo aldı. yani ayda 1 kilo diyebiliriz.
sizde nasıl?
aynı şey bizde de oldu.bebişlerimiz aynı
benim oğlanda en geç 2 saatte bir emiyo
geçen kontrole gittik
kilo alımı fazlaydı
emzirmeyi azaltmak gerekiyomuş biraz
aralarda bebek çayları vermemi tavsiye etti dr
sık emdiği için gaz problemi daha çok oluyomuş
dünden itibaren vermeye başladık
dün gece milupa gece çayı verdim
bugün rezene
sabah kakasını ağlamadan yaptı
bilmiyorum 1 günle belli olmaz ama iyi oldu gibi sanki
ve bu gün ilk defa nerdeyse 4 saat oldu 2 emzirme arası
arada 50 ml rezene vermiştim
şimdi rahat uyuyo ama
bakalım gece nası geçicek
tabi bunu kilosu fazla olduğu için dedi dr
normal olsaydı ne olurdu bilmiyorum
ilk defa oğlumla dışarı çıkabileceğimi umut ettim bugün:)
veee tabiki kvye yetmedi bu kilo, yetmedi anacım yetmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?