2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Canim aynı dediğin gibi düşünüyorum ben de. Ben ilgilenemedigim için kendine guvenmeyen bir çocuk olacak içine kapanacak diye sinir bozucu düşünceler geciyor kafamdan. Psikolojim bozuldu sanırım :-( 2 hafta sonra annemin yanında olacağım her şey düzelir umarım.

Kızlar böyle olumsuz düşüncelere kapılmayın bildiğim kadarıyla çocuğun üzerine fazla düşmekte onu birilerine bağımlı yapabiliyor. Bebeklerin ilk üç ayında yapılacak aktiviteler var bunları deneyenilirsiniz.ben uzman değilim ama yaptığım araştırmalarla bişeyler yapmaya çalışıyorum.
Mesela göz takip oyunu oynuyoruz. Çocuğun etrafında şarkı söyleyerek yavaş yavaş hareket ediyorum ve beni takip etmesini sağlıyorum. Çünkü bu dönemde bu yönü geliştirilmeliymiş.
Mozart gibi klasik müzikler açıp dans ediyoruz ama aynı zamanda Kuran da okuyup dinlemesini sağlıyorum.
Zeytinyağı ile vücuduna gazi olduğunda masaj yapıyorum
Ve onunla konuşmaya çalışıyorum sürekli. Sarlıp öpüyorum.
Bunların hepsi ilk bebeklik döneminde yapılan aktiviteler olarak geçiyor

Hiçbirimiz mükemmel değiliz ama mükemmeliyetçi bir zihniyetle yetiştirildik malesef. Avrupa daki anneler bizim yaptığımızın yarısını yapmıyor ama kişilkli kendine güvenen bireyler yetiştiryorlar. Tabi hepsi için geçerli değil. Arada bebişi kendi haline de bırakmak gerekiyor bence yani en azından ben öyle yapıyorum.

Biraz kendiizi rahatlatın siz de mükemmel değilsiniz çocuğunuz da olmayacak önemli olan huzurlu mutlu olmanız.

evet cnm çok haklısın ben de göz takibini şarkı sölemeyi falan yapıorum çok hoşuna gidio bebişin..biz bu kadar ilgilenmeden tatmin olamıyoruz ama eminim onlar tatmin oluyordur hatta yine geldi bu kafa şişirmeye diebilirler:))))çok üstüne düşmek bağımlılık yapıor gerçekten örneğin 22 yaşında bi yeğenim var küçük doğmuştu çok üstüne düştüler şu an ayakkabı bağlamayı bilmez, yeni yeni yalnız çıkıp dışarda işlerini halledebilmeye başladı

Canım haklısın da ne bileyim bazen kötü hissediyorum işte elimde olmadan
Bu sabah bir saat sohbet ettim güldü benimle konusacakmis gibi sesler çıkarıyor bitanem .Biraz da kucagimda gezdirdim
Bir saat dayandi iki buçuk saattir de uyuyor. Uyuyunca şikayet uyumayinca şikayet biz de iyice psikopata bagladik durumu:-( Sag ol yazdıkların biraz rahatlattı

maşallah canım... rabbim korusun...
şu an cuma vakti ezan okunuyo bugünün yüzü suyu hürmetine ezanımızın ve peygamberimizin yüzü suyu hürmetine selim bebeğe rabbim şifa versin canım... aileye de sabır versin inşallah...

canım okumayı çok isterdim gerçekten ama lohusayım daha pazartesi kırkım çıkcak... keşke okuyabilseydim...

bende kendini suçlayanlardanım.aslında uyanık olduğunda konuşmaya çalışıyorum sevip okşuyorum ama uykuya dalması çok uzun sürüyo bazen mayışık halden uykuya geçmesi 1 saat sürebiliyo e konuşsam hiç uyuyamayacak diye düşünüyorum konuşmasam yavrum içine kapanık olcak diye suçluluk duyuyorum
bende 2 hafta sonra annemin yanında olacağım canım :) umarım benimde psikolojim düzelir...

Mama veren anneler dun birsey okudum paylasmak istiyorum konuyu. Hep emmeyi birakan bebekler icin biberonu sucluyorduk ya aslinda suclu mama. Gogusler bos oldukca sut uretiyor arz talep dengesi var bebek emdikce memeyi bosalttikca sut uretimine geciyor. Mama verildoginde bwbek uzun sure tok kalip memeyi emmediginden sinyal gidiyormus sut yetiyor fazla sut uretmeme gerek yok diye bu yuZden de siz ne yeseniz icseniz faydasi olmak yerine vucudumuz onu depoluyormus . Sagmanin onemi de burdan geliyor bebek emmese bile bence siz sagmaya devam edin boylelikle sinyal bebek ac sut uret olarak degisecek bir de o yazida diyor ki emzirme araliklarini siz degil bebeginiz sececek siz ne kadar sut geldi yetti yetmedi bebeginizden iyi bilemesiniz diye. Birakin ne zaman emmek istiyorlarsa emsinler sutu azalan arkadaslarim sagmayi deneyin benim tek gogsum enis in agzinda kanayinca sagmaya basladim istesem 6 saatte bir sagarim ama oyle yapmiyorum bir gogsumu emzirdikten sonra digerini sagiyorum boylelikle eskilerin deyimiyle kusturmuyorum

ben de 5gün sonra anneme kavuşuyorum..annelerden uzak kalınca bizim psikolojiler bozuldu galiba tek sıkıntısı yemek boşaltmak ve uyumak bebeklerimizin psikolojisi bozulcak diye dert ediniyoruz:)))benim dün akşam 5ten beri tek derdim bebeğimin gazsız uyuması psikolojisini düşünemiyorum valla.yarım ssat uyutabilsem kar sayıyorum arabasında yada kollarımda uyuyo yatağa koyamıyoruz akşamdan beri(((geçen gün çok uyuyo dedim nazar değdi yavruma((

selam canlar..

çok özledim sizleri yaa.. uzun uzun oturup sohbet etmek istiyorum..

öyle dolu ki içim.. şiştim patlamak üzereyim.. ama oğlumdan vakit bulamıyorum.. hem ev işine hem çocuklarına hemde buraya yetişebilenlere helal diyorum.. ben beceremiyorum arkadaş :)

zor bir oğlum var.. üç gündür yalnız kaldık, annem gitti.. herşey bana bakıyor hepten yetişemez oldum..

Ali Emir çok gazlı ve kabız.. sürekli kıvranıyor ıkınıyor.. huysuz.. ama olsun.. canı sağolsun kuzumun..

kucakta uyumaya alıştı.. kucağıma alıyorum kısık sesle birkaç cümle fısıldıyor, poposuna pıtpıt yapıyorum uyuyor.. ama 2. ay kontrolüne gittiğimizde drumuz bunu yapmamamı yatağına bırakmamı kendi başına uyumayı öğrenmesi gerektiğini söyledi.. ama ben kıyamıyorum.. tek başına uyuduğunu daha hiç görmedim.. sürekli popoya pıt pıt olacak ya da yanında yatacaksın..

meme ve süt olayı tamamen bitti.. benim bacaktaki pıhtıdan sebep ilaçlarım var kullanmam gereken.. bunun haricinde birde kürtaj durumu var.. takipteyim suanda.. 10 gün sonra kontrolüm var.. eğer rahim duvarım hala incelmemişse kürtaj olmam gerekecek..

tüm bunların yanında mükemmel kaynana ve kayınpeder de cabası.. bir halta faydaları olmadığı gibi olana da mani olma derdindeler. eşimle aramız açıldı iyice.. babası beni istemiyormuş..!! o da ne demekse.. gönder demiş arkamdan!! yüzüme ise gülücükler saçıyor.. ikiyüzlülerden nefret ediyorum.. küçücük bir bebeğim var ve umurlarında bile değil.. resmen istenmeyen olduk.. olaylar karmakarışık.. eşimde her köşeye sıkıştığında git annenlere diyor.. bu iyice delirtiyor beni.. neyse bi ara gelir uzun uzun yazarım..

hepinizi ve minik kuzularınızı öpüyorum.. artık yalnız kaldık evde, daha çok fırsat bulurum inşallah gelmek için..

inşallah unutmamışsınızdır beni

bende bazen huysuzluk yaptığında veryorum rezene ve gece çayından.ben ble seviyorum bu çayları....
benim oğlum dün 2 aylık oldu.bu süre de 2 kilo aldı. yani ayda 1 kilo diyebiliriz.
sizde nasıl?

tuncs özledim seni hemsom.. Daha sık gel.. Kv ve kp bosver.. En iyisi bile marazli.. Uzak olsunlar..

Tek bakmak cok zor ben tükendim.. Haftaya bende Ada'da olacağım :))

Ben ilk ayından beri veriyorum , vermediğim gun gece deliriyoruz ...

zinco yu ne kadar veriyorsunuz?ben hiç denemedim zincoyu.
bizim babamız metsil alıp gelmiş.günde bazen 5er damla veriyorum. sizin aranızda var mı metsil kullanan.
ishal yapıyor mu acaba
?yani etkisi nasıl olacak.benim ki cırr cırr ishal gidiyor da.

CaniM günde 3 kez 4 damla veriyorum.. İshal bizde de var.. Bu damlalardan mı acaba ? Çünkü usutmedigime eminim..

bu arada canlar.. bebeğimin 8. haftasında birşey öğrendim!! ''büyüme atağı'' tuhaf gelmişti ilk başta ama okudukça araştırdıkça çok mantıklı oluverdi..

özetle, bir sabah uyandığınızda uçuyor olduğunuzu farketseniz ne kadar huzursuz olurdunuz.. çocuğunuz da bir sabah uyanıyor ve yepyeni birşey yapabilir hal alıyor.. atak yaşıyormuş :))
6. hafta 8. hafta 12. hafta filan diye gidiyor.. biz 6 ve 8i çok belirgin yaşadık.. özellikle 8de durumu okuyup öğrenince iyice gözlemledim oğlumu ve resmen krizdeydi.. çok şükür atlattık.. tek sorunumuz gaz va kabızlık.. şimdi heyecanla 12. hafta atağını bekliyorum.. her atak sonrası yeni bişey yapabilir hale geliyor bebekler.. mesela bizimki oyuncaklara hiç tepki vermezken bi anda oyuncakları itmeye vurmaya ve bu kımıldanmalara gülümsemeye başladı.. daha öyle sesli gülücükler yok onları da bekliyorum heyecanla.. uykularımızı da düzene sokabilirsek bizden yisi olmayacak..
şimdi ana kucağında masada yatıyor bende yanında sürekl sallıyorum. öylelikle sakin duruyor..

aaa ben bunu ilk defa duydum biz 6 haftalığız şu anda garip oldu yavrum bi günü bi gününü tutmuyor uyanıkken sürekli ağlıyor iki gün öncesine kadar da sürekli gündüzleri uyuyordu bizimki de büyüme atağı mı acep???
bende bazen huysuzluk yaptığında veryorum rezene ve gece çayından.ben ble seviyorum bu çayları....
benim oğlum dün 2 aylık oldu.bu süre de 2 kilo aldı. yani ayda 1 kilo diyebiliriz.
sizde nasıl?
bnm oğlan 44 günlük 1. ayda gitmiştik 1300 almıştı bi daha da gitmedim geçen arkadaşımda ilk önce ben tartıldım sonra onu kucağıma alıp tartıldım 5kilo fazla çıktım bilemiyorum doğru sonuç verir mi???doğruysa 40 günde 2 kilo almış olur.

aynı şey bizde de oldu.
bu cocuk çok kilo almış gazlanması çok normal dedi doktor. ama böyle devam edin istedikçe emsin dedi, gazdan çatlayacak oğluşum ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…