hayırlı ramazanlar herkese..
Emziren bayanlar oruç tutabiliyor musunuz ?
Hayırlı ramazanlar herkese..
Emziren bayanlar oruç tutabiliyor musunuz ?
hayırlı ramazanlar canım
çok su içiyorum ona ragmen sütüm çok fazla olmadı hiçbir zaman bende tutamıyorum o yüzden ya tamamen kesilirse sütüm diye.daha 3 aylık yavrularımız.
tutup da sütünün arttığını yazanlar var nette denemek istiyorum ama cesaretim de yok
selam kızlar, hayırlı ramazanlar herkese,
egemego'dan sonra hiçbişe yazmak içimden gelmedi,hepsi çok boş geldi, ama mecbur iznim bittiği için bu hafta sormak zorundayım, özel sektörde çalışanlar da böle bi rapor alabiliyor mu?alan var mı?
alabılırsın tabı canım.maasını sgkdan daha sonra alıcan.işverenınle sorun olmayacagını bılıyosan rapor alabılırsın
ok canım sağol bende dün doktora gittik belim ağrıyor diye röntgen çekildim omur ilik eğilme varmış ve buna rağmen rapor vermedi ve şaka gibi bana plates kursuna git dedi agri kesici verdi o kadar fizik tedavi bile vermedi ama bende o doktoru şikayet edicem rontgenime bile bakmak istemedi neymiş efendim 30 temmuzda gidecekmişim o zaman röntgene bakacakmış bu ülkede torpilin yoksa hasta olsan bile tedavi edilemiyorsun isallah sen rapor alırsın bizim burda aile hekimi 2 günden fazla rapor yazamıyormuş doğum öncesi rapor almak için gitmiştim öyle dediler benim rapor olayı yatar ne yapalım kısmet böyleymiş ama en azından belimi tedavi etseydi iyi olacaktı normal doğum yaptım ama epidural beni mahvetti birazda ağır kaldırdım belimi incittimorda da pek fazla cevap veren olmadı malesef.. bir arkadaş şöyle yazmış..
'Cnm parayla veren yerler varmis. Onun disinda hastalik uydurmadan durustce rapor istedim. Mazeretimi sundum. Agzimin payi verilerek rencide edildim. Dr yakinin yoksa zor.'
başka bir arkadaşta şöyle yazmış:
'Canım benim iznimde 20 Mayıs'ta bitti. Ben öğretmenim.Aile hekimine gittim durumumu izah ettim. Bakacak kimsem olmadığını bebeğimin daha küçük olduğunu ve okullarda da sınavların bittiğini bu yüzden vicdanımın rahat olduğunu söyledim. Onun da 3 çocuğu var. Bana anne olduğun için veririm dedi. Verdi sağolsun. Diğerlerini de doktor yakınlarımızdan aldım. Bence durumunu izah et. Keyfimizden almıyoruz sonuçta. Anlayacaklarını umuyorum.'
kısacası tanıdık doktor gerekiyormuş..ben aile hekimine açıkça söyleyip şansımı denemeyi düşünyorum..bu arada heyet raporunda sınır yok ama tek doktordan alınan raporda 40 gün sınırı var ve onu da ancak 10 ar günlük alabiliyormuşuz.
herkese hayırlı ramazanlar
eşim tutma daha bebiş çok küçük demesine rağmen dün oruç tuttum,
sütümde öyle düşündüğüm kadar azalma olmadı, sadece ikindiden sonra mama verdim,
ama saat 3 den sonra midem felaket şekilde bükülmeye başladı, ayakta duramıyodum, belim büküldü,
iftarda su ve çorbadan sonra iyice arttı midem, yemek yiyemedim, 11 den sonra düzeldi ancak midem,
bugünde niyet etmedim o yüzden, sahur vaktide çok erken, uyusam kalkamam, uyumasam gece uykusu da uyuyamıycam, tüm gün sersem uykusuz agresif asabi olucam biliyorum, eşime sahur hazırlamanın sevabını umarak niyetlenmedim bugün,
sonra kaza etmek çok zor olacak ama napalım, güce kuvvete ihtiyacımız var, bebişlere bakmak için,
bi yanımda dayan diyor tut orucu,
dinen, emziren ve gebe annelere izin var,
kızlar adet olan var mı aranız da ben hala olmadım, bugün 78 gün oldu doğum yapalı,
hamilemiyim diye test yaptım o da negatif çıktı, normal mi olmaması?
merhaba bende 8 nisanda doğum yaptım hala adet olmadım bugun rota aşısı için sağlık ocağına gttm orda hamilielik testi yaptırdım sonucu almadım ama inş değilimdir ebe doğumdan sonraki 1 yıl adet düzensiz olur dedi
bebeğim bu ay 500 gr almış gecen ay 1,5kg almıştı çok moralim bozuldu neden acaba bebeklerinizin kilolar nasıl
Uzuuuun bir aradan sonra yine merhaba arkadaşlar. Öncelikle ramazanınız mübarek olsun.
Son bir hafta- on gündür uyutamıyorum oğlumu. Sabah 8 gibi uyanıyor, öğleden sonra zar zor yarım saat uyutabiliyorum sonra bir daha gece 10-11 de uyuyor. Uykusunda da ara ara sıçrıyor. Aslında gözler kızarıyor uykusu var anlıyorum ama uyuya dalışta sorun yaşıyor yavrum. Sürekli ağlıyor. Kollarımda sallıyordum sonra ayakta sallamaya başladım ama hiç biri fayda etmiyor. Rahatlar diye banyo yaptırıyoruz hergün. yok yok yok...
Herhangi bir şey deneyip faydasını gören varsa paylaşsın lütfen çok bunaldım...
Kizlar bende oruc tutamayanlardanim mzlesef benim bebegimde gecen ay 1.5 almisti bu ay 700 almis cok uzuldum neden acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?