HAZİRAN annesiyim. çaresiz kaldığım bi konuda tavsiyelere ihtiyacım var.
oğlum huysuz bir bebek, aslında huysuzluğu açlığından. karnı iyice doyunca sakin.
3. kez mastit olduğum için bir iki gündür sütümü sağarak verdim. sütüm genelde 40-60 cc arası.
emzirirken günde 2 kere mama veriyordum çok ağladığı için. en son cumartesi gittiğimiz dr. bana süt arttırıcı tavsiyelrde bulundu. kesinlikle mama verme dedi. 1 haftalıkken gittiğimiz başka dr da mama verme demişti.
dr. un dediklerini uyguluyorum. sürekli yiyip içiyorum. kendimi motive ediyorum. ama oğlum doymuyor. demin uzun uzun emdirdim. memelermi sıkı sıka son damlasına kadar vermeye çalıştım. ama gene oğlum açlıktan ağlıyor. elini emiyor.
çevremdeki herkes bol bol emzir gelecek, artacak mama asla verme diyor.
zaten doymadığı için sık sık emziriyorum. ama gene yırtınarak ağlayınca mama veriyorum mecburen. çaresiz kaldım.
ne yapmalıyım? sizlerden bu durumu yaşayan oldu mu?
hayırlı olsun
bizde ilk zamanlarda gece 3 de acile gitmiştik gün boyu emiyordu ama açlıktan ağlıyormuş
sağınca sütüm çıkıyordu ama bebişim doymuyordu meğer gücü yetmiyormuş :S
emzirmeden önce sıcak su ile gögüslerini yıka havlu ısıt gögsüne koy kanallar açılsın
milupa lactamil tavsiyemdir.
süt sağ onu biberonla ver gögsün çok şişmesin gücü yetmez doymaz doğduğuna emin olduunda verme memeninemme refleksi benimki öyle yapıyordu sürekli meme arıyordu ama reflekmiş emiyordu kusuyordu emiyordu kusuyordu.
sağdığımda çok süt olmuyor ama. göğsüm öyle dolup büyümüyor zaten. oğlumun emiş gücü baya yüksek aslında. sütün bittiğini yutkunma sesinden anlıyorum. pompaylada deniyorum sonra süt var mı diye ama yetersiz sanırım. zaten çocuk çok kiloda almamış. 25 günlük 350 gr almış. napmalıyım bilmiyorum..
milupa lactamil mama dimi?
bu arada süt kanallarına elimle bastırıyorum daha çok çıksın diye. sağarken de öyle yapıyorum daha çok çıkıyor. emzirirken de yapıyorum ama çocuğa yetmiyor. 100 cc süt olsa anca yetiyor. benden ortalama 50 anca çıkıyor.
Canim saginca cikan sut miktari olandan daha azdir pompalar seni yaniltmasin bebegin cok daha fazlasini cekiyordur emiyorsa
her aglama ve yalanma acliktan olmaz kendini strese sokma emzirdikce artar sutun insallah bide pompayla sagmak yerine surekli emzir hormonlarin etkisiyle artar sut
oğlum huysuz bir bebek, aslında huysuzluğu açlığından. karnı iyice doyunca sakin.
3. kez mastit olduğum için bir iki gündür sütümü sağarak verdim. sütüm genelde 40-60 cc arası.
emzirirken günde 2 kere mama veriyordum çok ağladığı için. en son cumartesi gittiğimiz dr. bana süt arttırıcı tavsiyelrde bulundu. kesinlikle mama verme dedi. 1 haftalıkken gittiğimiz başka dr da mama verme demişti.
dr. un dediklerini uyguluyorum. sürekli yiyip içiyorum. kendimi motive ediyorum. ama oğlum doymuyor. demin uzun uzun emdirdim. memelermi sıkı sıka son damlasına kadar vermeye çalıştım. ama gene oğlum açlıktan ağlıyor. elini emiyor.
zaten doymadığı için sık sık emziriyorum. ama gene yırtınarak ağlayınca mama veriyorum mecburen. çaresiz kaldım.
bizimki de mor kuzuya takmış durumda :)
oğlum genel anesteziyle sünnet oldu. bir gün önceden başladı sünnet sonuçta genel anestezi ve çocuğum o durumda... bebeğimi ameliyathaneye götürürlerken bi güzel ağladık karı koca. neyseki iyi geçti sadece sünnet olduğu gün kötüydü sünnetten sonraki 3-4 saat sonra zaten hep uyudu, ertesi gün hiçbişey olmamış gibiydi. iyi ki yaptırmışız diyoruz şimdi.
Ne kadarlikti sunnet oldugunda yeni mi oldu
sünneti zorunluluktanmı yaptınız benim oğlum şuanda 2.kez antibiyotik alıyo idrar yolu enf.dan onun için acil sünnet lazım ama inmemiş testis de var o sebeble kendiliğinden inmezse 1 yaşında ameliyat lazım iki kez anestezi alsınistemiyorum. çocuk cerrahı ben lokal yapmam dedi bizde üroloğa gittik bu çarş. gün verdi lokalle bakalım zaten çocuk iki haftadır iştahsız acil sünnet sarsarmı kafam çok karışık
sağdığımda çok süt olmuyor ama. göğsüm öyle dolup büyümüyor zaten. oğlumun emiş gücü baya yüksek aslında. sütün bittiğini yutkunma sesinden anlıyorum. pompaylada deniyorum sonra süt var mı diye ama yetersiz sanırım. zaten çocuk çok kiloda almamış. 25 günlük 350 gr almış. napmalıyım bilmiyorum..
milupa lactamil mama dimi?
bu arada süt kanallarına elimle bastırıyorum daha çok çıksın diye. sağarken de öyle yapıyorum daha çok çıkıyor. emzirirken de yapıyorum ama çocuğa yetmiyor. 100 cc süt olsa anca yetiyor. benden ortalama 50 anca çıkıyor.
sünneti zorunluluktanmı yaptınız benim oğlum şuanda 2.kez antibiyotik alıyo idrar yolu enf.dan onun için acil sünnet lazım ama inmemiş testis de var o sebeble kendiliğinden inmezse 1 yaşında ameliyat lazım iki kez anestezi alsınistemiyorum. çocuk cerrahı ben lokal yapmam dedi bizde üroloğa gittik bu çarş. gün verdi lokalle bakalım zaten çocuk iki haftadır iştahsız acil sünnet sarsarmı kafam çok karışık
Mrb arkadaslar sunnet yaptiranlara bir sorum vardi sunnetten sonra bezlediniz mi acik mi biraktiniz birde nelere dikkat ettiniz sunnetten sonra ben hala cok kararsizimda ozellikle anestezi konusunda
Kizlar damagin altindan disimizin biri gorunmeye basladi artik iyice huysuzlanir patlatana kadar
Oyuncak eline verince kisa sure tutuyo istemsizce bence sonrada hemen agzina goturuyoooo
Tukurmeye basladi puskuruk seklinde birde
Aranizda meyve suyu falan vermeye bvaslayan var miii ben biskuvi veriyorum islatiyo agzinda sapirdata sapirdata emiyooo cok eglenceli birde karpuz dan tattiriyorummmmm gelicek ay baslicam ek gidaya
İlk bebegimde sakinmistim 2 yil blendirdan cekip vermek zorunda kaldimm bunda erkenden puturluye alistirmak istiyoum valllaa
Kizlar damagin altindan disimizin biri gorunmeye basladi artik iyice huysuzlanir patlatana kadar
Oyuncak eline verince kisa sure tutuyo istemsizce bence sonrada hemen agzina goturuyoooo
Tukurmeye basladi puskuruk seklinde birde
Aranizda meyve suyu falan vermeye bvaslayan var miii ben biskuvi veriyorum islatiyo agzinda sapirdata sapirdata emiyooo cok eglenceli birde karpuz dan tattiriyorummmmm gelicek ay baslicam ek gidaya
İlk bebegimde sakinmistim 2 yil blendirdan cekip vermek zorunda kaldimm bunda erkenden puturluye alistirmak istiyoum valllaa
bizde öyleydik napsam çare olmuyodu.babam otomatik sallanan salıncak almış.ninnide söylüyor tepesinde oyuncaklar fln var.ben çok rahat ettim.hergün babama dua ediyorum.o derece vahimdi durumum yani.afedersin tuvalete bile gidemiyodum huysuzluğundan.şimdi iyiyz istersen marka ve modelde verebilirim.
Bizim basinda ise yariyordu salincagi ama artik istemiyor cok durmuyor oyun halisi aldi gecen hafta teyzesi, masallah iyi oyalaniyor hem donmeye de basladi oyun halisini aldigimizdan beri. Hem gelisimi hem oyalanmasi icin bence sart salincak 350tl idi bu hali 100tl. Bence once haliyi deneyin en azindan daha hesapli ve faydali
Ben ilk uzun bir ipi avizeye bagladim ucuna da oyuncak bagladim yatagimin ustunde biraktim onunla oyalanuyordu o yuzden halimin yarayacagindan emindim sende bir dene istersen bu arada ulasamayacagi sekilde bagla bir de avizem kagit avizelerden dusme tehlikesinde zarar vermeyecek cinstem yani nereye bagladigina dikkat et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?