2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
HAZİRAN annesiyim. çaresiz kaldığım bi konuda tavsiyelere ihtiyacım var.

oğlum huysuz bir bebek, aslında huysuzluğu açlığından. karnı iyice doyunca sakin.

3. kez mastit olduğum için bir iki gündür sütümü sağarak verdim. sütüm genelde 40-60 cc arası.

emzirirken günde 2 kere mama veriyordum çok ağladığı için. en son cumartesi gittiğimiz dr. bana süt arttırıcı tavsiyelrde bulundu. kesinlikle mama verme dedi. 1 haftalıkken gittiğimiz başka dr da mama verme demişti.

dr. un dediklerini uyguluyorum. sürekli yiyip içiyorum. kendimi motive ediyorum. ama oğlum doymuyor. demin uzun uzun emdirdim. memelermi sıkı sıka son damlasına kadar vermeye çalıştım. ama gene oğlum açlıktan ağlıyor. elini emiyor.

çevremdeki herkes bol bol emzir gelecek, artacak mama asla verme diyor.

zaten doymadığı için sık sık emziriyorum. ama gene yırtınarak ağlayınca mama veriyorum mecburen. çaresiz kaldım.

ne yapmalıyım? sizlerden bu durumu yaşayan oldu mu?

hayırlı olsun
bizde ilk zamanlarda gece 3 de acile gitmiştik gün boyu emiyordu ama açlıktan ağlıyormuş
sağınca sütüm çıkıyordu ama bebişim doymuyordu meğer gücü yetmiyormuş :S
emzirmeden önce sıcak su ile gögüslerini yıka havlu ısıt gögsüne koy kanallar açılsın
milupa lactamil tavsiyemdir.
süt sağ onu biberonla ver gögsün çok şişmesin gücü yetmez doymaz doğduğuna emin olduunda verme memeninemme refleksi benimki öyle yapıyordu sürekli meme arıyordu ama reflekmiş emiyordu kusuyordu emiyordu kusuyordu.

sağdığımda çok süt olmuyor ama. göğsüm öyle dolup büyümüyor zaten. oğlumun emiş gücü baya yüksek aslında. sütün bittiğini yutkunma sesinden anlıyorum. pompaylada deniyorum sonra süt var mı diye ama yetersiz sanırım. zaten çocuk çok kiloda almamış. 25 günlük 350 gr almış. napmalıyım bilmiyorum..

milupa lactamil mama dimi?

bu arada süt kanallarına elimle bastırıyorum daha çok çıksın diye. sağarken de öyle yapıyorum daha çok çıkıyor. emzirirken de yapıyorum ama çocuğa yetmiyor. 100 cc süt olsa anca yetiyor. benden ortalama 50 anca çıkıyor.

Canim saginca cikan sut miktari olandan daha azdir pompalar seni yaniltmasin bebegin cok daha fazlasini cekiyordur emiyorsa
her aglama ve yalanma acliktan olmaz kendini strese sokma emzirdikce artar sutun insallah bide pompayla sagmak yerine surekli emzir hormonlarin etkisiyle artar sut

mastitim geçene kadar sağıp verdim. artık tekrar göğsümden veriyorum. çok ağlıyor, dayanamayıp mama veriyorum. o zamn rahatlaşıp uyuyor. bende açlıktan dolayı olduğunu düşünüyorum. inş artar sütüm. dua ediyorum sürekli.

canım üzülme.bende 4 nisanda doğum yaptım.2.gün göğüslerim yara oldu hemde biri çok fenaydı 2 ay sürdü yaralar.ilk başata çok fazla mama veriyodum acıdan emziremediğim için olabilir sütüm de azdı.düzenli yemek yiyorum şimdi sütüm ancak ki yetiyor ama son 1-1,5 aydır mama vermiyorum.üzülme inşallah sen de mamadan kurtulursun yakında.insan üzülüyo herkes bişey söylüyo.bende mama vermek istemezdim ama napim yaralarım vardı süt azdı.şimdi Allaha şükür oğlum her ağladığında emzirebiliyorum.

sünneti zorunluluktanmı yaptınız benim oğlum şuanda 2.kez antibiyotik alıyo idrar yolu enf.dan onun için acil sünnet lazım ama inmemiş testis de var o sebeble kendiliğinden inmezse 1 yaşında ameliyat lazım iki kez anestezi alsınistemiyorum. çocuk cerrahı ben lokal yapmam dedi bizde üroloğa gittik bu çarş. gün verdi lokalle bakalım zaten çocuk iki haftadır iştahsız acil sünnet sarsarmı kafam çok karışık

Ne kadarlikti sunnet oldugunda yeni mi oldu

2,5 aylıktı...
zorunlu sünnetti idrar yolu enfeksiyonundan dolayı
genel anestezi oldu
sünnet için verilen anestezi öyle normal ameliyatlardaki gibi değilmiş.
çok ağır değil ama yine de anestezi işte...
oğlumu o halde görünce çok fena olmuştum.
çok korkmuştum ama iyiki yaptırmışız diyoruz şimdi.
ertesi gün normal hayatına devam etti paşam.
iştahsızlıkla sünnet konusunu doktorla bi konuş istersen belki biraz beklemenizi önerebilir.

lactamil süt artırıcı çay

100 cc çok fazla değilmi 25 günlük bebek için
binimki 3 aylık olmak üzere ancak 120-150 lik içiyor

pompa ile bebeğinnkini bir tutma bu arada bebek daha çok güçlü emer
100 cc içiyorsa daha fazla kilo alması lazım elevet ilacın varsa arada ondan iç sütünn vitamini artsın

emzir emizr zamanla düzene girecek 40 bitmeye yakın sende fark edeceksin. sürekli uyu mükemmel faydası var su çok iç birde tahin helvası çok faydalı. dediiğn gibi sende sağ bebeişin emerken ona yardımcı ol. biraz büyüsün nasıl güçlü güçlü vakumlayacka.

ayy bebişim uyuyor nasıl özledim şimdi o günler geldi aklıma deliriyordum uyumuyordu :) ne günler geçti
allah yardımcın olsun

Canim benimki malesef hic emmedi nerdeyse sagarakta sutum Bitti o yuzden malesef mama Ile besliyorum Allaha sukur gayet iyi doktorumda bisey demedi ilk baslarda cok yiyodu hatta Ben azaltmaya basladim ayni sekilde hep agliyodu doktor ac cocuk uyumaz korkma istedikce Vee dedi simdi doydugunu biliyo artik fazlasini emmiyo zaten doymadikca huysuzlugu gecmez bence

inş benimde yakın zamanda durumum düzelir. çocuk fazla kilo da alamamış. sütümün yetersiz olduğu belli.

ilk hafta 90 gr almıştı. sonraki hafta mama çok az verdim. 20 gr almış.

son durumda 350 gr anca almıiş toplamda. günde 2 kez de mama veriyorum. bazen daha fazla.

3790 doğdu şimdi 4160. minnacık. kıyafetleri falan aynı hep. gelişmedi çocuk

herkese günaydın, kızlar hepinizi çok özledim, mis kokan kuzuları da gerçi benimkinin artık ana kokusu kuzusundan eser kalmadı.
tatilden döneli epey oldu ama yazamadım bir türlü-selimin vefatı hepimiz gibi beni de derinden yaraladı. ben nedense herşeyin güzel olacağına, onun da nasıl büyüdüğünü bu sayfalardan takip edeceğimizi sanmıştım. annelik ne kadar zormuş derdim uykusuz gecelerimde ama zor yeterli bir kelime değil. yavrunu kendi elimle toprağa vermek kelimelerle ifade edilebilir bir şey değil.

ben bugünlerde ne yapıyorum:sabahın altısında uyanıp hadi anne oynayalım diyen gözlerle bakan oğlumla oyunlar oynuyorum;anneliğin tadını çıkarıyorum.hadi şimdi geçmişi okuyalım oğlumun teyzeleriyle ve kardeşleri ile tanışma zamanı geldi bence:)

bh076; temmuz27 ile yazışıyormuşsun ama kendi tecrübemi dile getirmek istedim. benim sünnetten sonra hayatım değişti. 60artı7 de sünnet olduk biz, bir zorunlulukta yoktu. local ile sünnetçide gerçekleşti işlem. işlem boyunca hep ağladı:ben oğlumun gözyaşlarını ilk kez gördüm. işlemden sonraki 45 dakika boyunca da ağladık ama sallayınca susuyordu.bir kez de bezi sürtünce ağladı. ama ne o gece ne de ondan sonraki başka bir gece ağlamadı, mızmızlanmadı:70.günden sonra ben günleri saymayı biraktım. oğlum daha mutlu, ben daha mutluyum, hayat daha güzel
unutmadan local anestezi de pek çok çocuk uyuyor yada oynuyormuş, benimki biraz nazlıdır:zaten iğneden sonra sakinleşmesi ve uyutmanız için bir saat bir ara var

Son düzenleme:
Mrb arkadaslar sunnet yaptiranlara bir sorum vardi sunnetten sonra bezlediniz mi acik mi biraktiniz birde nelere dikkat ettiniz sunnetten sonra ben hala cok kararsizimda ozellikle anestezi konusunda

local anestezi,sünnetçide, bezledik,3 gün köpük bardak kesip koyduk,çişini yaptığında yara yeri yandığından mızmızlandı,çişini tutmaya ve altı açıldığında yapmaya başladı. calpol verdik ilk gün. o gece 8 saat kesintisiz uyudu.antibiyotikli yara mrerhemi sürdük.ben de antibiyotik kullnıyordum o da süte geçmiştir.bardakla uğraşmak biraz uğraştırıyor dolayısı ile yan dönmüyorsa işiniz daha kolay. benimki işlem esnasında çok ağladı keşke genel yaptırsaydık dedik biz ama başka bebekler ya uyumuş ya da oyun oynamış işlem esnasında yani sorun benimkinin nazlı oluşu.
kolay gelsin

bence sütün en büyük düşmanı stress ve uykusuzluk. benim süt sorunum olmadı ama geceler boyu uymayan bir bebeğim vardı. bebeğine senle birlikte bakabilecek biri olsun yanında ve moralini yüksek tut.bulgur yada helva-pişmaniye ile süt artıyor evet ama besin değeri de artıyor mudur diye düşünmüşümdür hep.belki emzik kullanabilirsin.sarılık değerleriniz normalse mamayı kesebilirsin ama bence bebeğinin açlıktan ağladığına eminsen emzirmeye devam ederek yetmeyen kışı mamadan takviye edebilirsin bence.bir de gündüz ağlamasına bir şekilde tahammül edebilirsin mamayı sadece gece verip kendin dinlenmek suretiyle sütünü arttırabilirsin.
bunlar sadece düşüncelerim tavsiye bile değil yani. bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu en iyi sen hissedersin sadece yolun başındasınız ve ikinizin de biraz kafası karışık

ooooooooooooooooo
çok erken değil mi, ben daha su bile vermedim;gerçi vermek istiyorum da benim tembelliğim, emzirmek kolay geliyor, meyveleri ağzına değdiriyorum, geçen gün kavunu resmen emdi. bizim de başlama zamanımız gelmiş yani.hem belki sıvı kaka sorunumuz da azalır biraz.

diş mi:18:korkulu rüyam o benim, allah kolaylık versin

ben de gündüz uykusunda sorun yaşıyorum,öğle uykusu saat 3 e doğru kayıyor. tatilde açık havada hamakta 3 3 buçuk saat uyuyan bebek evde uyumuyor gündüzleri. kendi de helak oluyor.çok yorulunca akşam 8 de gece uykusuna yatıp sabah 5 te dikilyor başımıza.her gün 12 de yatağına yatırıp dönenceyi izletiyorum.masal okuyorum. 1 buçuk saat uğraşıp pes ediyorum.bazen beşikte de sallıyorum hemen dalsa da 10 dakikada uyanıyor
kısmet, buna da şükür

benimki de dönmeye başladı, hatta dönüp yatmak istiyor.ama ben tedirginim ağzında emzik var zaten bir de burnu kapanırsa diye. hemileyken hani bacak aramıza yastık koyardık ya. uzun bir yastık var. göbüşten bacak arasına doğru geçirip uyutuyorum bazen.kolunu bazen kurtarıyor bazen ağlayıp benden yardım istiyor bazen o şekilde uyuyor. ağrıyordur diyerek uykusunda düzeltince çok kızıyor.iyilik de yaramıyor bizimkine

bizimkide puset oyuncağı ile başladı. sonra dönence aldık .ilk 15 gün süperdi.arka arkaya 4 kez dinliyordu müziği,kendiuyuyakalıyordu şimdi bir kez anca dinliyor,,çabuk sıkılıyor.herhangi bir oyuncağı bir yerlere bağlamak çok mantıklı.bir de küçük çocukları izleme bayılıyor bizmki balkonda oyun oynayan küçükleri izliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…